שאלה למומחים לגבי מקרני 3D READY בכלל ומקרן VIEWSONIC בפרט

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם.
הייתי פעם חבר פה לפני שנים רבות אבל לא זוכר כבר את הLOGIN שלי.
בכל מקרה שאלתי היא בנוגע למקרני 3D READY שהתחילו כבר לגלוש לארצנו הקטנה.

ראיתי בואללה שופס מקרן 3D READY של VIEWSONIC במחיר זול במיוחד
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JZPJD5111
ולמיטב הבנתי מקרן 3D READY שמריץ תמונה ב120 הרץ ומשקפיים של NVIDIA ACTIVE SHUTTERS
זה המילה האחרונה בתחום ויוצר תלת מימד מדהים ללא FLICKER
(שכן 120 הרץ זה הבהובים מהירים ממה שעינינו האנושית יכולה לראות).

אחרי שראיתי את הסרט AVATAR בקלונוע זה ברור ושקוף שתוך מספר חודשים תגיע גרסה של BLURAY 3D
למדפים ואני הייתי רוצה להיות שם מוכן חומרתית כשהדבר קורה.
שאלותי הן (ויש רבות כאלו) למומחים בפורום.
1. מי מכיר את מקרן VIEWSONIC והאם הוא אכן מסוגל להריץ סרטי 3D
2. למיטב הבנתי בשביל להשתמש ב3D READY צריך גם משקפיים אקטיביים של NVIDIA ומערכת HTPC
שתריץ את התוכנה של ההמרה ל3D?! (המידע פה לא שלם מי שמבין יותר ממני בבקשה להשלים את החסר).
3. האם יש בארץ מקרן 3D READY אחר קצת יותר איכותי והאם מישהו מכיר או השתמש בטכנולוגיה הזו כבר
ומה הרשמים שלכם?!
4. האם אפשר לקנות משקפיים אקטיביים של NVIDIA בארץ ומה מחירים?
5. איזה מערכת HTPC צריך בשביל להריץ את החומרה הדרושה למקרן 3D READY ומה מחירה.

כמו שאתם רואים יש לי המון שאלות ואשמח לקבל תשובות מכל המבין.

בתודה מראש
אסף מילר

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

אני לא יודע לענות על הכל, אבל גם אני התחלתי להתעניין בנושא ה 3D הביתי לאחרונה, אז אני כן יכול לענות קצת.

תקן ה Bluray 3D הוא תקן חדש שעדיין לא מיושם, אבל התקן הסופי כבר קיים. במהלך 2010 אמורים לצאת נגנים שתומכים בו, ומתישהו אמור גם לצאת עדכון תוכנה ל PS3 שיאפשר גם לו לתמוך בתקן. זה אומר שמה שצריך זה מסך/מקרן, נגן ומשקפיים. לא צריך HTPC בדרך (היה צריך אותו בתקופה של ה DVD 3D, זה לא המקרה כאן). את הנגן אתה עדיין לא יכול לקנות, אבל אם תקנה PS3, הוא יתמוך בתקן בעתיד. זה עונה פחות או יותר על שאלה 2.

בקשר לשאלה 4 - לא צריך מחשב, אבל כן צריך חומרה יעודית, שמורכבת ממסך תומך 3D (כמו המקרן שציינת), משקפיים אקטיביות ומערכת שליטה במשקפיים. אני לא יודע איפה אפשר להשיג בארץ. אני יודע שמערכת של XpanD עם חמישה זוגות משקפיים עולה 1100$ בארה"ב. אני מאמין שהמחיר עוד ירד.

עוד הערה חשובה בקשר לתקן - הדיסקים שיצאו בתקן הזה יתמכו גם בנגנים רגילים ומערכות שלא בנויות לתלת מימד - בדו מימד. זה אומר שאם תרצה לראות את אווטאר בדו מימד ולחכות שנה-שנתיים עד שמחירי הציוד ירדו, תוכל לקנות את הדיסק, והוא יעבוד לך בשתי הצורות. לא תצטרך לקנות דיסק נפרד לדו מימד ודיסק נוסף לתלת מימד.

אני אישית חושב שאחכה עד שיהיו מקרני תלת מימד ב 1080P, כרגע אני לא יודע על מקרנים של יותר מ 720P. המקרן שעליו שאלת, אגב, הוא אפילו לא כזה - הרזולוציה שלו היא 800*600 או משהו כזה, ממש לא שווה להשקיע בכזה בשביל מערכת קולנוע ביתי, אם תשאל אותי.

בהצלחה עם זה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”