מה עושים עם הסאונד?
אז יש מדיה סנטר והכל (כמעט) עובד אבל יש משהו שעוד לא הצלחתי לפתור ואני לא מוצא כלום ברשת - איך גורמים למדיה סנטר (MediaPortal) לעבוד כמו שצריך עם חיבור ה - HDMI לטלויזיה ובמקביל (או על ידי פעולה פשוטה) עם חיבור אופטי למגבר???
החיבור לטלוזיה הוא ב - HDMI ותומך אך ורק באודיו דו ערוצי (או שאני עושה משהו לא נכון). מדובר בכרטיס NVIDIA 9400 וטלויזיה של SONY.
אם רוצים DD או DTS (או כל פורמט רב ערוצי אחר) צריך ללכת להגדיר את היציאה של המחשב ליציאה הדיגיטלית ולשנות את פורמט האודיו ל - pass-through (או שינויים אחרים בהגדרות ffdshow) לצאת מהמדיה סנטר ולהפעיל אותו מחדש (לא תמיד צריך את זה) מה שדורש די הרבה עבודה וכמובן להחזיר הכל חזרה (על מנת שחמתי שבאה לשמור על הבת שלי תוכל להראות לה סרטים בלי להדליק את המגבר ולשחק איתו). בקיצור סיוט.
כבר נסיתי את Virtual Audio Cable שלא ממש עוזר כי למרות שיש 2 כרטיסים וירטואלים, שניהם מוציאים אות דו ערוצי (שעובד על הטלויזיה והמגבר) או רב ערוצי (שעובד על המגבר בלבד) ולא ניתן לשלב (עד כמה שראיתי) בין הפורמטים ליציאות השונות. חוץ מזה יש דיליי נוראי בסאונד, שאולי אפשר לסדר (וכבר שמעתי שלא תמיד זה עובד) אבל אני בטוח שזה יעשה בעיות עם פורמטים שונים שידרשו תיקון דיליי שונה.
אז מה עושים?
האם החלפה של המגבר שתומך ב - HDMI תאפשר לי לראות (ולשמוע!!) את המדיה סנטר כשהמגבר סגור? האם בכלל קיימת יכולת מסוג זה?
תודה מראש!
החיבור לטלוזיה הוא ב - HDMI ותומך אך ורק באודיו דו ערוצי (או שאני עושה משהו לא נכון). מדובר בכרטיס NVIDIA 9400 וטלויזיה של SONY.
אם רוצים DD או DTS (או כל פורמט רב ערוצי אחר) צריך ללכת להגדיר את היציאה של המחשב ליציאה הדיגיטלית ולשנות את פורמט האודיו ל - pass-through (או שינויים אחרים בהגדרות ffdshow) לצאת מהמדיה סנטר ולהפעיל אותו מחדש (לא תמיד צריך את זה) מה שדורש די הרבה עבודה וכמובן להחזיר הכל חזרה (על מנת שחמתי שבאה לשמור על הבת שלי תוכל להראות לה סרטים בלי להדליק את המגבר ולשחק איתו). בקיצור סיוט.
כבר נסיתי את Virtual Audio Cable שלא ממש עוזר כי למרות שיש 2 כרטיסים וירטואלים, שניהם מוציאים אות דו ערוצי (שעובד על הטלויזיה והמגבר) או רב ערוצי (שעובד על המגבר בלבד) ולא ניתן לשלב (עד כמה שראיתי) בין הפורמטים ליציאות השונות. חוץ מזה יש דיליי נוראי בסאונד, שאולי אפשר לסדר (וכבר שמעתי שלא תמיד זה עובד) אבל אני בטוח שזה יעשה בעיות עם פורמטים שונים שידרשו תיקון דיליי שונה.
אז מה עושים?
האם החלפה של המגבר שתומך ב - HDMI תאפשר לי לראות (ולשמוע!!) את המדיה סנטר כשהמגבר סגור? האם בכלל קיימת יכולת מסוג זה?
תודה מראש!
אני יודע שאני יכול לחבר אופטי למגבר אבל זה מבטל את האפשרות לשמוע סאונד דרך הטלויזיה (בחיבור HDMI) ללא צורך להדליק את המגבר אז אני לא ממש מבין מה אתה מציע לעשות.
בכל מקרה זה המפרט:
מעבד Intel Core 2 Duo E7500
לוח אם Gigabyte GA-E7AUM-DS2H
כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB
זיכרון Corsair DDR2 4096MB (2048MBx2) 800MHz CL 5-5-5-18 XMS2
צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD
מארז Antec P180 Mini
ספק כח Enermax Pro82+ 425W
קרור למעבד Scythe Ninja 2
בכל מקרה זה המפרט:
מעבד Intel Core 2 Duo E7500
לוח אם Gigabyte GA-E7AUM-DS2H
כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB
זיכרון Corsair DDR2 4096MB (2048MBx2) 800MHz CL 5-5-5-18 XMS2
צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD
מארז Antec P180 Mini
ספק כח Enermax Pro82+ 425W
קרור למעבד Scythe Ninja 2
- Dimka
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
אחלה מפרט, עשיתי משהו דומה רק עם 9400GT בכרטיס נפרד והעסק יצא לי זול יותר...
אני הייתי מתחבר לרסיבר עם היציאה האופטית ועוזב את הרמקולים בטלויזיה, זה מה שעשיתי אצלי. הרמקולים של הטלויזיה חזקים אבל האיכות די נמוכה בד"כ.
מקסימום הייתי מוציא רק את ה-Center לטלויזיה.
אצלי אפשר לחבר סאונד דרך כניסת composite והוא עובד בשילוב עם HDMI... תנסה אולי אצלך גם.
או אם יש לך כניסה אחרת כמו VGA או DVI בטלויזיה ואז בטוח הוא צריך לקבל סאונד ממקור אחר (VGA מוציא אות וידאו איכותי מאוד).
אני הייתי מתחבר לרסיבר עם היציאה האופטית ועוזב את הרמקולים בטלויזיה, זה מה שעשיתי אצלי. הרמקולים של הטלויזיה חזקים אבל האיכות די נמוכה בד"כ.
מקסימום הייתי מוציא רק את ה-Center לטלויזיה.
אצלי אפשר לחבר סאונד דרך כניסת composite והוא עובד בשילוב עם HDMI... תנסה אולי אצלך גם.
או אם יש לך כניסה אחרת כמו VGA או DVI בטלויזיה ואז בטוח הוא צריך לקבל סאונד ממקור אחר (VGA מוציא אות וידאו איכותי מאוד).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם אתה רוצה להוציא בו זמנית אודיו בכמה התקנים במחשב (SPDIF+HDMI או SPDIF+אנלוגי) אתה יכול להשתמש בתוכנה שעושה את זה. ויש גם מדריכון:
http://www.hometheater.co.il/vt76598
http://www.hometheater.co.il/vt76598
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה חברים.
Dimka - אין כאן ויכוח על האיכות, ברור שאני רוצה לשמוע מהמגבר. מדובר על פרקטיות. לפעמים אני לא רוצה או לא יכול להדליק את המגבר והפתרון למצבים אלו הוא שמיעה דרך הטלויזיה.
Pixies - כתבתי בהודעה המקורית שכבר ניסיתי את הפתרון הזה.
Dimka - אין כאן ויכוח על האיכות, ברור שאני רוצה לשמוע מהמגבר. מדובר על פרקטיות. לפעמים אני לא רוצה או לא יכול להדליק את המגבר והפתרון למצבים אלו הוא שמיעה דרך הטלויזיה.
Pixies - כתבתי בהודעה המקורית שכבר ניסיתי את הפתרון הזה.
עוד כיוונים?Bzini כתב:כבר נסיתי את Virtual Audio Cable שלא ממש עוזר כי למרות שיש 2 כרטיסים וירטואלים, שניהם מוציאים אות דו ערוצי (שעובד על הטלויזיה והמגבר) או רב ערוצי (שעובד על המגבר בלבד) ולא ניתן לשלב (עד כמה שראיתי) בין הפורמטים ליציאות השונות. חוץ מזה יש דיליי נוראי בסאונד, שאולי אפשר לסדר (וכבר שמעתי שלא תמיד זה עובד) אבל אני בטוח שזה יעשה בעיות עם פורמטים שונים שידרשו תיקון דיליי שונה....