שאלה- האם אפשר לחבר לPS3 הארד דיסק חיצוני ?
שלום לכולם
לאחר הרבה מחשבות הגעתי למסקנה שאין טעם בסטרימר+הארד דיסק+ נגן BR ובמקום זה אפשר לקנות סוני 3 במחיר של 1700 ש"ח.
עכשיו השאלה היא האם אפשר לחבר לסוני HD בנפח חצי טרה ולגרום להם לעבוד ביחד?
ועוד שאלה- האם אפשר להעביר לסוני PS3 קבצים מהמחשב (מסיקה סרטים וכ'ו)?
תודה מראש!
ניב
(נ.ב אני חדש בקטע של הPS אז סליחה על הפעירות)
לאחר הרבה מחשבות הגעתי למסקנה שאין טעם בסטרימר+הארד דיסק+ נגן BR ובמקום זה אפשר לקנות סוני 3 במחיר של 1700 ש"ח.
עכשיו השאלה היא האם אפשר לחבר לסוני HD בנפח חצי טרה ולגרום להם לעבוד ביחד?
ועוד שאלה- האם אפשר להעביר לסוני PS3 קבצים מהמחשב (מסיקה סרטים וכ'ו)?
תודה מראש!
ניב
(נ.ב אני חדש בקטע של הPS אז סליחה על הפעירות)
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
דרך כניסת הUSB - כן. אתה גם יכול להחליף לו דיסק פנימי (יש הסבר עם חוברת המכשיר).
אבל ! הוא יודע לקרוא קבצים רק בFAT32 ולא בNTFS.
אני חיברתי לו כונן עם טרה - הוא זיהה.
לגבי העברת קבצים מהמחשב - יש על זה שרשור שלם מה צריך להתקין ואיך להגדיר אבל אני מצרף לך את הלינק ישירות (חבר פורום כתב את זה באתר נפרד)
http://www.ogelive.net/index.php?option ... &Itemid=64
אבל ! הוא יודע לקרוא קבצים רק בFAT32 ולא בNTFS.
אני חיברתי לו כונן עם טרה - הוא זיהה.
לגבי העברת קבצים מהמחשב - יש על זה שרשור שלם מה צריך להתקין ואיך להגדיר אבל אני מצרף לך את הלינק ישירות (חבר פורום כתב את זה באתר נפרד)
http://www.ogelive.net/index.php?option ... &Itemid=64
Vocare Ad Regnum
תודה רבה!
אני מתכוון רק לדיסק חיצוני ולא פנימי, לא מתכוון להתעסק עם החלפות.
ז"א שאני לא צריך את המדריך שהבאת, כי הסוני יהיה לי גישה דרך הסוני לכל מה שהעברתי מהמחשב לדיסק הקשיח החיצוני לא?
ועוד שאלה - איפה אני יכול לקנות את הסוני במחיר הכי משתלם כיום?
אני מדבר על 120 סלים.
ומה ההבדל בין NTSC לPAL? זה שתי מכשירים שונים לא?
מה מהם לקנות?
תודה
ניב
אני מתכוון רק לדיסק חיצוני ולא פנימי, לא מתכוון להתעסק עם החלפות.
ז"א שאני לא צריך את המדריך שהבאת, כי הסוני יהיה לי גישה דרך הסוני לכל מה שהעברתי מהמחשב לדיסק הקשיח החיצוני לא?
ועוד שאלה - איפה אני יכול לקנות את הסוני במחיר הכי משתלם כיום?
אני מדבר על 120 סלים.
ומה ההבדל בין NTSC לPAL? זה שתי מכשירים שונים לא?
מה מהם לקנות?
תודה
ניב
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

התכוונתי לדיסק חיצוני. רק תזכור שבNTFS הוא לא יקרא אותו.
המדריך הוא במידה ובא לך להשקיע כמה דקות ולהחליף דיסק פנימי.
מקום משתלם - יש הרבה. שמעתי על 2100 שחבר שלי מצא, כולל כבל HDMI. יש כל מיני חבילות, תעשה סקר שוק, הכי פשוט. אחריות של ישפאר מומלצת, יותר בקטע שיש מישהו בארץ לבוא אליו וזה לא ייבוא מקביל.
NTSC וPAL הם שני מכשירים שונים בקטע אחד: נגן הבלו ריי. הנגן המובנה של המכשיר נעול לפי איזורים. אם אתה מאוהבי התרגום אז PAL בשבילך. בכל מקרה המשחקים יעבדו מאיפה שלא תביא אותם.
המדריך הוא במידה ובא לך להשקיע כמה דקות ולהחליף דיסק פנימי.
מקום משתלם - יש הרבה. שמעתי על 2100 שחבר שלי מצא, כולל כבל HDMI. יש כל מיני חבילות, תעשה סקר שוק, הכי פשוט. אחריות של ישפאר מומלצת, יותר בקטע שיש מישהו בארץ לבוא אליו וזה לא ייבוא מקביל.
NTSC וPAL הם שני מכשירים שונים בקטע אחד: נגן הבלו ריי. הנגן המובנה של המכשיר נעול לפי איזורים. אם אתה מאוהבי התרגום אז PAL בשבילך. בכל מקרה המשחקים יעבדו מאיפה שלא תביא אותם.
Vocare Ad Regnum
שוב פעם תודה רבה !
עזרת לי מאוד.
אבל קצת לחדד את הדברים - יש הארד דיסק חיצוני שאי אפשר לחבר לסוני?
ז"א שאני צריך לקנות HD שהוא FAT32? תוכל לעזור לי לדעת מה לקנות?
ובקשר לNTSC- אני לא יכול לראות סרטי BR שמשכירים בארץ? מה בדיוק ההגבלות שלי?
בזאפ ראיתי PS3 NTSC במחיר הכי זול - 1700 ש"ח.
PAL הכי זול עולה 2050.
ה350-400 ש"ח האלה שווים את ההבדל?
המטרה שלי להפוך את הסוני 3 למרכז מדיה, ואני לא רוצה להסתבך עם זה יותר מידי.
דיברתי עם חבר בטלפון והוא אמר לי שאי אפשר להעביר קבצים מהסוני למחשב- צריך תוכנה מיוחדת שתפרוץ את הסוני.
אפשר לקבל הסבר על זה? למה סוני מגבילים העברה של קבצים מהמחשב שהם לא משחקים? מה זה משנה להם?
תודה
ניב
עזרת לי מאוד.
PAL הכי זול עולה 2050.
דיברתי עם חבר בטלפון והוא אמר לי שאי אפשר להעביר קבצים מהסוני למחשב- צריך תוכנה מיוחדת שתפרוץ את הסוני.
אפשר לקבל הסבר על זה? למה סוני מגבילים העברה של קבצים מהמחשב שהם לא משחקים? מה זה משנה להם?
תודה
ניב
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

niva111 כתב:שוב פעם תודה רבה !
עזרת לי מאוד.
1) כל דיסק קשיח עם חיבור USB יעבוד, לי יש של VERBATIM בגודל 1 טרה ביט. רק לדאוג שיהיה מפורמט בFAT32, יש המון מדריכים איך לעשות את זה, שלי הגיע ככה מכלחתחילה - מה שדי מצחיק...[\b]
2) בארץ רוב הסיכויים שבלוקבסטר ודומיו ישכירו סרטי PAL, יש סרטים ללא איזור (Region A Unlocked) והם יעבדו - שוב, ללא תרגום. אפשר לקנות אותם באינטרנט בכיף, לגבי השכרה שלהם - אין לי מושג.
PAL הכי זול עולה 2050.
3) היו על זה אינספור שרשורים, חד משמעית לדעתי - שווים. הסיבה היא כזו: אתה הולך להוציא על המכשיר כסף, ולא מעט, 300-450 שקלים יקנו לך עוד שני משחקים, לא יותר. שלטים עולים כסף (תביא מחו"ל - יוצא זול)
4) יש מדריך איך לעבוד איתו כמזרימדיה - זה לא בדיוק מזרימדיה. יש באתר שרשור עשיר מאוד, שלחתי לך את הקישור, תקרא ותחליט אם אתה יכול להתמודד עם זה או לא.
5) אין לי מושג למה הוא מתכוון, הפלייסטיישן יכול "למשוך" קבצים, למה לך להעביר נתונים ? אתה יכול לגבות אותם או להעביר אותם על אותו דיסק קשיח שהזכרתי בסעיף 1.
תודה
ניב...
תודה רבה !
אוקי, ניראה לי שאני אלך על הארד דיסק כמו שלך.
דבר שני- מה ז"א סרטים בלי תרגום ? הNTSC יקרא את הסרט אבל לא יהיה לו תרגום?
קראתי את הקישור שהבאת אבל קצת קשה לי להבין את כל התכונות של המכשיר.
מבחינת תכונות הוא עומר עם הXTREMER?
סליחה שאני משגע אותך כי לפני שאני קונה אני רוצה להבין.
תודה
ניב
אוקי, ניראה לי שאני אלך על הארד דיסק כמו שלך.
דבר שני- מה ז"א סרטים בלי תרגום ? הNTSC יקרא את הסרט אבל לא יהיה לו תרגום?
קראתי את הקישור שהבאת אבל קצת קשה לי להבין את כל התכונות של המכשיר.
מבחינת תכונות הוא עומר עם הXTREMER?
סליחה שאני משגע אותך כי לפני שאני קונה אני רוצה להבין.
תודה
ניב
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

סרטים בפורמט NTSC קשה לי להאמין שתמצא עם תרגום,זאת אומרת: אין להם תרגום מובנה, כמו לסרטים בפורמט PAL המופצים בישראל. אני כמובן מתכוון לתרגום בעברית. סרטים המופצים בישראל עובדים בשיטת PAL. אין פתיחה למכשיר הסוני שתאפשר לו לקרוא את כל שיטות השידור בסרטים, במשחקים אין שום בעיה.
בהשוואה לסטרימר רגיל (לא אקסטרימר-סטרימר) - הסוני 3 מתפקד כמזרים מדיה בין השאר, אבל לא כיכולת מרכזית. היכולת המרכזית שלו היא הרצת משחקים, משנית היא הרצת סרטים. כמות פורמטים שהוא יכול להריץ מוגבלת.
סטרימר רגיל, על מגוון יצרניו, יריץ סרטים בשלל פורמטים, באיכויות טובות. יש השוואה שעופר עשה לפני כמה זמן המתארת את ההבדלים בין סטרימרים, תוכל להבין משם יותר את התפיסה. אני מאמין שזה יעזור לך.
בהשוואה לסטרימר רגיל (לא אקסטרימר-סטרימר) - הסוני 3 מתפקד כמזרים מדיה בין השאר, אבל לא כיכולת מרכזית. היכולת המרכזית שלו היא הרצת משחקים, משנית היא הרצת סרטים. כמות פורמטים שהוא יכול להריץ מוגבלת.
סטרימר רגיל, על מגוון יצרניו, יריץ סרטים בשלל פורמטים, באיכויות טובות. יש השוואה שעופר עשה לפני כמה זמן המתארת את ההבדלים בין סטרימרים, תוכל להבין משם יותר את התפיסה. אני מאמין שזה יעזור לך.
Vocare Ad Regnum
לגבי חיבור של ארד דיסק חיצוני ל PS3, כמו שכבר צויין פה ה PS3 תומך רק ב fat32 משמעות הדבר שלא תוכל להעתיק על הארד דיסק קבצים של מעל 4 ג'יגה ולכן לא תוכל לנגן סרטי HD.
מעבר לזה, כיום הפלייסטיישן לא תומך ישירות בפורמט mkv לכן יש צורך בהמרה / שידור (streaming).
קיימת תוכנה שעובדת מצוין שעושה עבורך את כל העבודה ועושה סטרימינג דרך המחשב לפלייסטיישן גם לקבצים שלא נתמכים ב ps3.
תחפש בגוגל ps3 media server, קיימים לא מעט מדריכים איך להשתמש וזה ממש לא מסובך.
כמובן על מנת שכל זה יעבוד יש לחבר את המחשב ואת הפלייסטיישן ברשת.
אם אתה רוצה פירוט נוסף תשלח לי הודעה בפרטי.
בהצלחה
מעבר לזה, כיום הפלייסטיישן לא תומך ישירות בפורמט mkv לכן יש צורך בהמרה / שידור (streaming).
קיימת תוכנה שעובדת מצוין שעושה עבורך את כל העבודה ועושה סטרימינג דרך המחשב לפלייסטיישן גם לקבצים שלא נתמכים ב ps3.
תחפש בגוגל ps3 media server, קיימים לא מעט מדריכים איך להשתמש וזה ממש לא מסובך.
כמובן על מנת שכל זה יעבוד יש לחבר את המחשב ואת הפלייסטיישן ברשת.
אם אתה רוצה פירוט נוסף תשלח לי הודעה בפרטי.
בהצלחה
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
לא אם אתה מוסיף תרגום. ברגע שמוסיפים תרגום, המחשב הממוצע יעשה את זה ב3-4 שעות.harari כתב:MKV2VOB עושה את העבודה בדקות ספורותwallalon כתב:קח בחשבון שבניגוד למזרימדיות, ה-PS3 לא יודע לקרוא קבצי MKV
נדרשת המרה ע"י תוכנה במחשב שאורכת בערך 4 שעות, תלוי במחשב......
אבל בשביל זה יש את PMS, שחוסך את הצורך בהמרות בכלל, או סטרימר (שזה הפתרון שבו בחרתי).
Malcontent כתב:לא אם אתה מוסיף תרגום. ברגע שמוסיפים תרגום, המחשב הממוצע יעשה את זה ב3-4 שעות.harari כתב:MKV2VOB עושה את העבודה בדקות ספורותwallalon כתב:קח בחשבון שבניגוד למזרימדיות, ה-PS3 לא יודע לקרוא קבצי MKV
אבל בשביל זה יש את PMS, שחוסך את הצורך בהמרות בכלל, או סטרימר (שזה הפתרון שבו בחרתי)....
אגב, יש תוכנה מאוד פשוטה שמכניסה את התרגום לתוך ה MKV וזה לוקח רק 10 דקות: mkvmerge
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אבל זה לא עוזר ל PS3.moshebe כתב:Malcontent כתב:לא אם אתה מוסיף תרגום. ברגע שמוסיפים תרגום, המחשב הממוצע יעשה את זה ב3-4 שעות.harari כתב:MKV2VOB עושה את העבודה בדקות ספורותwallalon כתב:קח בחשבון שבניגוד למזרימדיות, ה-PS3 לא יודע לקרוא קבצי MKV
אבל בשביל זה יש את PMS, שחוסך את הצורך בהמרות בכלל, או סטרימר (שזה הפתרון שבו בחרתי)....
אגב, יש תוכנה מאוד פשוטה שמכניסה את התרגום לתוך ה MKV וזה לוקח רק 10 דקות: mkvmerge...
התוכנה הזאת מוסיפה סטרים נוסף של תרגום, היא לא מקודדת מחדש את התמונה עם התרגום מובנה. זה אומר שאפשר להדליק ולכבות את התרגום, שבמחשב זה אחלה, אבל בגלל שהPS3 לא יודע לקרוא MKV, לא יהיה לו מה לעשות עם זה.
ברגע שרוצים שה PS3 יציג סרט עם תרגום, צריך לקודד מחדש את הסרט עם התרגום מובנה, וזה תהליך שלוקח שעות.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

נכון, זה בדיוק מה שאמרתי.moshebe כתב:צודק, אבל במידה ואתה בכל זאת מעונין לראות את ה MKV דרך הפלייסטיישן אתה יכול להשתמש בתוכנה של סטרימר במחשב ואז אמור לעבוד לך התרגום גם דרך הפלייסטיישן...
וואו כמה תוכנות צריך בישביל סרט אחד.
עכשיו שאני חושב על זה זה קצת בעיה- הבית שלי הוא בית חכם, אני מאמין שאני יעשה עמדה למערכת קולנוע הביתית שלי והסוני, וטלוויזיה שלי תיהיה בחדר שלי.
אני צריך יציאה לרשת איפה שהעמדה, ועוד יציאה ליד הטלוויזיה נכון? רגע, וצריך גם שהמחשב יגשר בינהם נכון? אז אני צריך 3?
תודה
ניב
עכשיו שאני חושב על זה זה קצת בעיה- הבית שלי הוא בית חכם, אני מאמין שאני יעשה עמדה למערכת קולנוע הביתית שלי והסוני, וטלוויזיה שלי תיהיה בחדר שלי.
אני צריך יציאה לרשת איפה שהעמדה, ועוד יציאה ליד הטלוויזיה נכון? רגע, וצריך גם שהמחשב יגשר בינהם נכון? אז אני צריך 3?
תודה
ניב
לא בטוח שהבנתי אותך טוב, אבל במידה ואתה רוצה לחבר הכל ברשת, אז כן... אתה צריך נקודה עבור הסוני ,מערכת קולנוע ביתית אם אין לך סטרימר אתה לא חייב לפי דעתי, ואחת למחשב. בנוסף אתה כמובן צריך לחבר הכל לראוטר או סיסקו או משהו כזה.
שים לב - לסוני יש אפשרות להתחבר גם באלחוטי, אך מומלץ כמובן להתחבר בכבל.
שים לב - לסוני יש אפשרות להתחבר גם באלחוטי, אך מומלץ כמובן להתחבר בכבל.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
niva111,
אני חושב שהבנתי אותך ותקן אותי אם אני טועה:
אתה צריך נקודת תקשורת בצמוד ל-PS3 ואחת ליד המחשב שלך (לא משנה איפה שהוא ממוקם). מה-PS3 אתה אמור להעביר מחבר HDMI ישירות לטלויזיה שלך. רק קח בחשבון שאם מדובר על מרחק בין ה-PS3 וה-TV המצריך כבל HDMI באורך 5 מטרים ויותר אזי עליך להכין סכום לא מבוטל בשביל מחבר HDMI איכותי וארוך - מתחת לאורך 5 מטרים איכות כבל HDMI אינה משנה.
אני חושב שהבנתי אותך ותקן אותי אם אני טועה:
אתה צריך נקודת תקשורת בצמוד ל-PS3 ואחת ליד המחשב שלך (לא משנה איפה שהוא ממוקם). מה-PS3 אתה אמור להעביר מחבר HDMI ישירות לטלויזיה שלך. רק קח בחשבון שאם מדובר על מרחק בין ה-PS3 וה-TV המצריך כבל HDMI באורך 5 מטרים ויותר אזי עליך להכין סכום לא מבוטל בשביל מחבר HDMI איכותי וארוך - מתחת לאורך 5 מטרים איכות כבל HDMI אינה משנה.