תמונה חתוכה וריצודים פיליפס 9664

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
m3csl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה קיבלתי את הפיליפס 9664 42 אינץ'

בצפייה עם ממיר הוט רגיל התמונה נחתכת לי קצת מלמעלה ולמטה , האם זה מנגנון המתיחה של הטלויזיה או משהו פה לא תקין ?? (בחיבור סקרט)

כמו כן בצפייה בסרטים מהמחשב עם חיבור HDMI אני נתקל מדי פעם בתופעה שבזמן תנועת המצלמה ימינה או שמאלה לרוחב המסך התמונה מרצדת קלות ( תופעת כתוצאה ממנגנון DEINTERLACING או משהו כזה, נכון ??) . האם זה פשוט בגלל מגבלות המסך , איטיות המחשב ,או שזו תופעה שאפשר להעלים בצורה כלשהי ??

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

m3csl כתב:בשעה טובה קיבלתי את הפיליפס 9664 42 אינץ'

בצפייה עם ממיר הוט רגיל התמונה נחתכת לי קצת מלמעלה ולמטה , האם זה מנגנון המתיחה של הטלויזיה או משהו פה לא תקין ?? (בחיבור סקרט)

כמו כן בצפייה בסרטים מהמחשב עם חיבור HDMI אני נתקל מדי פעם בתופעה שבזמן תנועת המצלמה ימינה או שמאלה לרוחב המסך התמונה מרצדת קלות ( תופעת כתוצאה ממנגנון DEINTERLACING או משהו כזה, נכון ??) . האם זה פשוט בגלל מגבלות המסך , איטיות המחשב ,או שזו תופעה שאפשר להעלים בצורה כלשהי ??
...
החיתוך זה בגלל המתיחה. אתה בטח ב auto format.

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

קלאסי- בחירת מצב תמונה לא נכונה.

שליחה #3 

אם אתה מחובר via hdmi תבחר במצב התמונה '' unscaled'' זהו מצב הNR של מסכי פיליפס, NR זהו מצב אופטימלי לכל מסך טלביזיה בעיקר בחיבור למחשב.בעזרתו המסכים מגיעים לפרופרציות מדויקות ביותר פיקסל ביי פיקסל.

הבעיה במסכים האלה מתבצעת כאשר אתה לא מחבר אותם דרך hdmi...במיקרה שלך סקארט.

בשביל זה הרבה חברות מפעילות מצב תמונה חכם (בפיליפס auto format) אלא שלרוב המצב הזה לא ממש חכם ורק מזיק בצפייה רצופה..
דבר שכיח הוא שכאשר עולים כתוביות כהות המסך ''מבין'' שהתמונה לא בפורמט הנכון ומרחיב אותה והכתוביות נעלמות לשנייה.מיקרה שכיח נוסף מתרחש בפירסומת שמשודרות בפורמט רחב 16 על 9, כאשר נחתך לפתע הלוגו של הערוץ.

אני לא ממליץ להשתמש במנגנונים החכמים האלה אם אין לך אפשרות לחבר את המסך דרך hdmi תשים אותו על מצב subtitle zoom, זה המצב שהכי קלע לדעתי במצבי תמונה של פיליפס.

לגבי ההבהוזי תמונה שלך (קפיצות בסרטי קולנוע) בסידרה 9 יש מנגון שמתמודד עם הבעיה(
200hz hd natruel motion
שים לב שהוא על מצב פועל בתפריט הצפיה..מצפייה שלי במסך לא ניתן להבחין בהבהוזי תמונה.

לדעתי הבעיה שלך נובעת דווקא מכך שאתה מקרין את הסרטים מהמחשב , אתה צריך שהתדר של המחשב והתדר שלך המסך יהיו תואמים , קיים פורם מקביל htpc לדעתי תנסה שם.

(Y)

m3csl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

משום מה בעת חיבור המחשב לטלויזיה אני לא יכול להפעיל את מנגנון ה 200 הרץ וגם לא את ה PERFECT MOTION , הם מופיעים במצב כהה בתפריט.
לעומת זאת בשידורי הטלויזיה דרך הממיר אני יכול לשלוט עליהם
It's Five O'Clock Somewhere

Yondalar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

כי כנראה אתה במצב unscaled ואז הוא לא נותן
לעשות שינויים בתמונה.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

וואו !!! מחכים לתמונות :o

m3csl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

העברתי למצב UNSCALED והפעלתי את מנגנון ה 200 הרץ וה PERFECT NATURAL MOTION (על מקסימום) וזה לא פתר את בעיית הריצודים.
לפי הכתבה על ה 9704 שפרסמו באתר לא מכבר נראה כי התפריטים בטלויזיה זהים לחלוטין לאלו שה9664 וב 8404 .
לכן אם יש מישהו עם 8404 (או ידע בנושא) אשמח לשמוע מה ההגדרות הכי מתאימות לצפייה עם מחשב מחובר ב HDMI .. קצת מבאס שטלויזיה עם כזה פוטנציאל מרצדת לי ....
It's Five O'Clock Somewhere

Yondalar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

תגדיר במסך הבית את הכניסה שבה מחובר
המחשב ככניסת מחשב.

תשים מצב PC על ON.

תבטל את כל מנגנוני ה-200 הרץ ו-PERFECT NATURAL MOTION