בעיית מעברי אור וחושך חדים
רכשתי LCD סמסונג '32 דגם LA32 B530
בסצנות חשוכות מתבצעת החשכה חדה של המסך
מה שמתבטא בתמונה אפרוירית כולל התרגום שהופך אפרורי
וכן פרטים אחרים שאמורים להיות בהירים מקבלים גוון אפור ולא טבעי.
מידי לאחר מכן בסצנה מוארת התמונה הופכת להיות חדה ומלאת חיים ומאוזנת.
האם משהו מכיר את תופעה?
האם יש תקלה בטלויזיה? (בתצוגה בחנות לא הראיתי מעברים כאלה)
בסצנות חשוכות מתבצעת החשכה חדה של המסך
מה שמתבטא בתמונה אפרוירית כולל התרגום שהופך אפרורי
וכן פרטים אחרים שאמורים להיות בהירים מקבלים גוון אפור ולא טבעי.
מידי לאחר מכן בסצנה מוארת התמונה הופכת להיות חדה ומלאת חיים ומאוזנת.
האם משהו מכיר את תופעה?
האם יש תקלה בטלויזיה? (בתצוגה בחנות לא הראיתי מעברים כאלה)
חשבתי שה- B530 של סמסונג הוא מדגמים היותר איכותיים יחסית... (מה היה עדיף לקחת את B450?)ככה זה ב-LCD. ככל שה-LCD איכותית יותר, התופעה פחות מורגשת. אבל היא קיימת בכל LCD בגלל התאורה האחורית....
למה בתצוגה בחנות לא ראיתי את תופעה? וצפיתי בדגם די הרבה זמן לפני הרכישה.
מה הכוונה של המכשיר עצמו? או בהגדרות?זה מה שקורה כשיש קונטרסט נמוך........
אגב מעבר לזה שתמונה נראת לא משהו ככה ...
המעברי כהה-בהיר האלה משגעים את עיניים בגלל הבדלים בעוצמת התאורה.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
כמו שציין קודמי, התאורה האחורית נמוכה כאשר יש סצינה כהה כדי להגיע לשחורים טובים יותר, אבל זה על
חשבון פירוט, התוצאה היא שבסצינה כהה מקבלים "גושים" שחורים ללא כל פירוט מה קורה בסצינה.
וכאשר יש סצינה באור יום התאורה האחורית הדינמית אינה מכהה את התמונה לכן מתקבלת תמונה עם עוצמת תאורה גבוהה.
כנראה שבחנות יש תאורה בעוצמה גבוהה ובבית אתה צופה עם תאורה נמוכה מה שמקצין את התופעה.
אילו תכנים הראו בחנות, סצינות באור יום אני מניח........
חשבון פירוט, התוצאה היא שבסצינה כהה מקבלים "גושים" שחורים ללא כל פירוט מה קורה בסצינה.
וכאשר יש סצינה באור יום התאורה האחורית הדינמית אינה מכהה את התמונה לכן מתקבלת תמונה עם עוצמת תאורה גבוהה.
כנראה שבחנות יש תאורה בעוצמה גבוהה ובבית אתה צופה עם תאורה נמוכה מה שמקצין את התופעה.
אילו תכנים הראו בחנות, סצינות באור יום אני מניח........
- odi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
נסה לבטל את פונקציית הקונטרסט הדינמי.(לא סגור איך קוראים לזה בסמסונג)at כתב:חשבתי שה- B530 של סמסונג הוא מדגמים היותר איכותיים יחסית... (מה היה עדיף לקחת את B450?)ככה זה ב-LCD. ככל שה-LCD איכותית יותר, התופעה פחות מורגשת. אבל היא קיימת בכל LCD בגלל התאורה האחורית....
למה בתצוגה בחנות לא ראיתי את תופעה? וצפיתי בדגם די הרבה זמן לפני הרכישה.
מה הכוונה של המכשיר עצמו? או בהגדרות?זה מה שקורה כשיש קונטרסט נמוך........
אגב מעבר לזה שתמונה נראת לא משהו ככה ...
המעברי כהה-בהיר האלה משגעים את עיניים בגלל הבדלים בעוצמת התאורה....
נראה לי שזה יעזור.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
התופעה נפוצה במסכי LCD בכלל. במסכי led LCD ובעיקר ב׳ local dimming יש הפחתה משמעותית בתופעה.
{מצטער שמעלה שרשור ישן}
לאחר שבוע של שימוש בטלויזיה שמתי לב שתופעה קיימת בעיקר בצפיה בשידורי HOT
בחיבור דרך VGA למחשב התופעה לא קיימת או כמעט לא מורגשת
(לא חושב שזה בגלל תכנים אחרים ... כי ניסיתי גם טריילורים של סרטים מהאינטרנט כדי לבדוק).
החיבור כרגע הוא דרך ממיר רגיל ( חיבור RCA ל RCA).
1. האם המידע הזה שופך אור חדש על בעיה?
2. האם יש הצעה לשיפור החיבור?
* מישהו באחת החנויות אמר לחבר שלי משהו כמו ....
"שהבעיה האמורה קשורה לזה שחיבור לממיר / הממיר מתקשה לשמור על מתח מתאים ושממיר HD בחיבור HDMI
אמור לפתור את הבעיה."
3. אני זכאי לממיר HD (אבל ללא התכנים, כרגע גם לא צריך אותם),
הבנתי שלא מומלץ לעבור לממיר HD אם זה לא בשביל תכני HD.
האם המעבר יכול לפתור את הבעיה? והאם בכללי מומלץ?
4. אם אני עובר אז הבנתי שיש כרגע שני סוגי ממירי HD ב- HOT,
איזה מהם לבקש?
תודה מראש על העזרה,
טל
לאחר שבוע של שימוש בטלויזיה שמתי לב שתופעה קיימת בעיקר בצפיה בשידורי HOT
בחיבור דרך VGA למחשב התופעה לא קיימת או כמעט לא מורגשת
(לא חושב שזה בגלל תכנים אחרים ... כי ניסיתי גם טריילורים של סרטים מהאינטרנט כדי לבדוק).
החיבור כרגע הוא דרך ממיר רגיל ( חיבור RCA ל RCA).
1. האם המידע הזה שופך אור חדש על בעיה?
2. האם יש הצעה לשיפור החיבור?
* מישהו באחת החנויות אמר לחבר שלי משהו כמו ....
"שהבעיה האמורה קשורה לזה שחיבור לממיר / הממיר מתקשה לשמור על מתח מתאים ושממיר HD בחיבור HDMI
אמור לפתור את הבעיה."
3. אני זכאי לממיר HD (אבל ללא התכנים, כרגע גם לא צריך אותם),
הבנתי שלא מומלץ לעבור לממיר HD אם זה לא בשביל תכני HD.
האם המעבר יכול לפתור את הבעיה? והאם בכללי מומלץ?
4. אם אני עובר אז הבנתי שיש כרגע שני סוגי ממירי HD ב- HOT,
איזה מהם לבקש?
תודה מראש על העזרה,
טל
חיבור RCA זה חיבור נחות ובעיקרון ככל שאתה מחבר בכבל טוב יותר תקבל תמונה יותר טובה (כמובן תלוי במקור )
בעניין ממירי HD וכבלים ולווין HD לטעמי אם המסך משמש בעיקר לזה אז כן אני ממליץ לך לשדרג
מסכים כאלו לא נעדו לתכני SD ולמרות כל המנגנונים לשיפור התמונה בSD בסופו של דבר עדיף לצפות בתכני DVD ומעלה
בעניין ממירי HD וכבלים ולווין HD לטעמי אם המסך משמש בעיקר לזה אז כן אני ממליץ לך לשדרג
מסכים כאלו לא נעדו לתכני SD ולמרות כל המנגנונים לשיפור התמונה בSD בסופו של דבר עדיף לצפות בתכני DVD ומעלה
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
לפני שאתה קופץ להסיק מסקנות אני מציע לך לעבור על הספרות המקורית שקיבלת יחד עם המסך
ולבדוק אם יש אפשרות לשליטה דינאמית על עוצמת התאורה האחורית ע"י המסך ביחס לתוכן . דבר נוסף שהייתי ממליץ לך לבדוק אם יש איזשהו פיצ'ר ששולט על הבהירות באופן אוטומטי (חיישן תאורה בד"כ) במידה ואחד מהשניים אכן קיים ,פשוט בטל את האפשרות ובכך פתרת את השינוי בבהירות .
ולבדוק אם יש אפשרות לשליטה דינאמית על עוצמת התאורה האחורית ע"י המסך ביחס לתוכן . דבר נוסף שהייתי ממליץ לך לבדוק אם יש איזשהו פיצ'ר ששולט על הבהירות באופן אוטומטי (חיישן תאורה בד"כ) במידה ואחד מהשניים אכן קיים ,פשוט בטל את האפשרות ובכך פתרת את השינוי בבהירות .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
sagi-m כתב:בהנחה שבבB530 זה כמו ב550 תלך להגדרות תמונה-> הגדרות מתקדמות ואז יש לך קונטרסט דינמי, תכבה אותו....
יאפ. נשמע כמו ההצקה של ניגודיות דינאמית. אני גם לא סובל את פועלה.
תנסה לכבות את זה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
תודה לכולם על הסברים והעזרה.
לצערי, כבר כיבתי דינמיק קונטרס יומיים אחרי שקיבלתי את טלויזיה ועדיין אני סובל מתופעה.
(אפרורי קצת אבל עדיף על לא לראות מה הולך)
1. אגב מה הבדל בין backlight ל brightness?
למרות שיש שיפור בעוצמת השינוי עדיין הקפיצות מעצבנות למעלה ולמטה בתאורה
לחבר שלי יש את ה- LA37B550 אצלו הגדרות חשוכות אבל אין קפיצות.
העתקתי הגדרות שיש אצלו והגדרתי אצלי > א. עדיין היו לי קפיצות , ב. חשוך לי מידי אז שיניתי חזרה.
2. לא ברור לי למה דרך החיבור VGA בתכנים שונים שניסיתי להריץ מהמחשב אין לי את התופעה?
4. להחליף לממיר HD? באופן כללי ובפרט כפתרון לקפיצות בתאורה? (האם חיבור HDMI יכול לפתור את בעיה?)
לצערי, כבר כיבתי דינמיק קונטרס יומיים אחרי שקיבלתי את טלויזיה ועדיין אני סובל מתופעה.
לאור הסבר הגברתי את בהירות של מסך עכשיו רואים יותר פירוט בסצנות חשוכותכמו שציין קודמי, התאורה האחורית נמוכה כאשר יש סצינה כהה כדי להגיע לשחורים טובים יותר, אבל זה על
אילו תכנים הראו בחנות, סצינות באור יום אני מניח...........
(אפרורי קצת אבל עדיף על לא לראות מה הולך)
1. אגב מה הבדל בין backlight ל brightness?
למרות שיש שיפור בעוצמת השינוי עדיין הקפיצות מעצבנות למעלה ולמטה בתאורה
לחבר שלי יש את ה- LA37B550 אצלו הגדרות חשוכות אבל אין קפיצות.
העתקתי הגדרות שיש אצלו והגדרתי אצלי > א. עדיין היו לי קפיצות , ב. חשוך לי מידי אז שיניתי חזרה.
2. לא ברור לי למה דרך החיבור VGA בתכנים שונים שניסיתי להריץ מהמחשב אין לי את התופעה?
3. עדיף לחבר את הממיר דרך scart (כלומר 21PIN) ל RCA במקום RCA לRCA?חיבור RCA זה חיבור נחות ובעיקרון ככל שאתה מחבר בכבל טוב יותר תקבל תמונה יותר טובה (כמובן תלוי במקור )...
לא הבנתי. בטווח הקצר אני לא הולך להזמין את ערוצי ה- HD (לא עם התכנים שיש היום).בעניין ממירי HD וכבלים ולווין HD לטעמי אם המסך משמש בעיקר לזה אז כן אני ממליץ לך לשדרג
מסכים כאלו לא נעדו לתכני SD ולמרות כל המנגנונים לשיפור התמונה בSD בסופו של דבר עדיף לצפות בתכני DVD ומעלה...
4. להחליף לממיר HD? באופן כללי ובפרט כפתרון לקפיצות בתאורה? (האם חיבור HDMI יכול לפתור את בעיה?)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין שום הבדל בין חיבור RCA to RCA לבין חיבור SCART to RCA. בשני המקרים תקבל אות Composite בצד השני. נסה לראות אם אתה יכול להתחבר למסך שלך ב S-Video
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.