HDCP ?
-
איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
המקרנים והפלזמות וכבלי ה DVI - HDMI שאנחנו קונים כיום בהמון כסף, הם תואמי HDCP???
אני רואה שמתחילים לצאת כרטיסים גרפיים למחשב עם תאימות HDCP.
אני רואה שמתחילים לצאת כרטיסים גרפיים למחשב עם תאימות HDCP.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

נצטרך מקרנים ומסכים חדשים?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
כבלים מעבירים HDCP באופן שקוף. צריך שהתצוגה תהיה תואמת HDCP (מבחינתי HDCP זה מכה שלא כתובה בתורה...).
גם אלה שתואמות בד"כ עושות עם זה בעיות (לפעמים הפרוטוקול עובר כראוי, לפעמים יש שלג דיגיטלי, ולפעמים מסך שחור).
בגדול, בשנתיים האחרונות המסכים אכן עברו לתמיכה ב-HDCP (כאמור, זה לא מבטיח 100% הצלחה).
המעבר בכרטיסי מחשב הוא לקראת BD ו-HD DVD אשר יאפשרו הצגה של התוכן שלהם במחשב אך ורק על ידי חיבורים מוצפנים מההתחלה ועד הסוף. כלומר, התוכן מוצפן, הדקודר מעביר מוצפן והמעבר לכרטיס המסך יהיה מוצפן והכרטיס יצפין את זה ב-HDCP. מדובר על לפחות 3-4 מעברים בין פרוטוקולי הצפנה, מה שמבטיח אין ספור בעיות תאימות...
גם אלה שתואמות בד"כ עושות עם זה בעיות (לפעמים הפרוטוקול עובר כראוי, לפעמים יש שלג דיגיטלי, ולפעמים מסך שחור).
בגדול, בשנתיים האחרונות המסכים אכן עברו לתמיכה ב-HDCP (כאמור, זה לא מבטיח 100% הצלחה).
המעבר בכרטיסי מחשב הוא לקראת BD ו-HD DVD אשר יאפשרו הצגה של התוכן שלהם במחשב אך ורק על ידי חיבורים מוצפנים מההתחלה ועד הסוף. כלומר, התוכן מוצפן, הדקודר מעביר מוצפן והמעבר לכרטיס המסך יהיה מוצפן והכרטיס יצפין את זה ב-HDCP. מדובר על לפחות 3-4 מעברים בין פרוטוקולי הצפנה, מה שמבטיח אין ספור בעיות תאימות...
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
ולא תהיה אפשרות להשתמש ב-Transcoder שימיר את הסיגנל עם ה-HDCP ל-RGBHV ללא ההצפנה ?oferlaor כתב:יאפשרו הצגה של התוכן שלהם במחשב אך ורק על ידי חיבורים מוצפנים מההתחלה ועד הסוף....
אם לא, I've just got screwed
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

marioman,
יש מוצרים כאלה , של חברות שונות כגון SPATZ.
חברה בשם DIGITAL CONNECTION (העולם הדיגיטלי מייבאים ציוד שלהם) גם מוכרים כל מני מוצרים מסוג זה.
הם נדירים למדי (כמו שמרטין אמר, הם לא ממש חוקיים, כך שמה שקיים משתמש בכל מני עקיפות מתוחכמות) ודי יקרים.
אם אני זוכר נכון כתבתי על כך מאמר בזמנו (חפש במאמרים לפי HDCP, אם אני זוכר נכון שם המאמר היה "הסכר נפרץ" או משהו דומה).
יש מוצרים כאלה , של חברות שונות כגון SPATZ.
חברה בשם DIGITAL CONNECTION (העולם הדיגיטלי מייבאים ציוד שלהם) גם מוכרים כל מני מוצרים מסוג זה.
הם נדירים למדי (כמו שמרטין אמר, הם לא ממש חוקיים, כך שמה שקיים משתמש בכל מני עקיפות מתוחכמות) ודי יקרים.
אם אני זוכר נכון כתבתי על כך מאמר בזמנו (חפש במאמרים לפי HDCP, אם אני זוכר נכון שם המאמר היה "הסכר נפרץ" או משהו דומה).
-
איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

תודה,
כלומר כשאני אביא הביתה את הנגן hd-dvd/bd החדש שנה הבאה, יש סיכוי שלא יראו תמונה.
המחשב לא מדאיג אותי, כי זו לא בעיה להחליף כרטיס מסך, אני תמיד מחפש תרוץ לזה...
נשאר קצת במתח...
כלומר כשאני אביא הביתה את הנגן hd-dvd/bd החדש שנה הבאה, יש סיכוי שלא יראו תמונה.
המחשב לא מדאיג אותי, כי זו לא בעיה להחליף כרטיס מסך, אני תמיד מחפש תרוץ לזה...
נשאר קצת במתח...
- oferlaor
- מנהל

קחו בחשבון שהמכשירים גם היום מאוד קשים להשגה (אם בכלל).
עוד כמה חודשים והם יתפוגגו לחלוטין...
עוד כמה חודשים והם יתפוגגו לחלוטין...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
נראה לי שהסיפור עם HDCP יהיה דומה לסיפור ה ZONES ב DVD, כלומר מהר מאוד יהיו המון מכשירים שלא יממשו (יעקפו) את ההגבלות.
דא"ג, כשאתם אומרים "לא חוקי" למה אתם מתכוונים? לא חוקי מבחינת החוק במדינה X? מבחינת הגופים שייתנו תקינה למכשירי BD ו HD-DVD?
דא"ג, כשאתם אומרים "לא חוקי" למה אתם מתכוונים? לא חוקי מבחינת החוק במדינה X? מבחינת הגופים שייתנו תקינה למכשירי BD ו HD-DVD?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

מרטין תודה
כלומר כל הציוד שיש לנו כבר היום, עם יש לו hdmi או dvi, אין מה לדאוג.
מוזר, זה לא מה שקראתי, אני לא זוכר איפה, אני אמצא את זה.
והכבל DVI - HDMI עשר מטר, (די יקר), הוא יתאים?
כלומר כל הציוד שיש לנו כבר היום, עם יש לו hdmi או dvi, אין מה לדאוג.
מוזר, זה לא מה שקראתי, אני לא זוכר איפה, אני אמצא את זה.
והכבל DVI - HDMI עשר מטר, (די יקר), הוא יתאים?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

בנוגע ל-HDMI אין מה לדאוג כי הוא מכיל תמיכה ב-HDCP כבר בתקן עצמו.איתי_הגיתי כתב: כלומר כל הציוד שיש לנו כבר היום, עם יש לו hdmi או dvi, אין מה לדאוג....
לגבי DVI - כאן הסיפור קצת אחר מכוון שלפי מה שהבנתי DVI לא כולל בתוכו תמיכה ב-HDCP כברירת מחדל ... (רק לידע הכללי, בשביל לייצר ציוד תואם HDCP היצרן נדרש לשלם 15,000$ עבור הרשיון ויש עמלה של כמה גרושים על כל כרטיס\צ'יפ)
בכל מקרה דיברו בזמנו על כרטיס X1600 PRO אם אני זוכר נכון שיש לו יציאת HDMI. לא ראיתי את הכרטיס בשום מקום ברשת, כנראה שהתוכניות לכרטיס הזה נשארו במגירה
למרות זאת, כנראה שעכשיו החבר'ה ב-ATi התעוררו... לפני כמה ימים הם דאגו להוריד כל זכר לתמיכה ב-HDCP בכרטיסי המסך הנוכחיים שלהם באתר וכתבה מלפני כמה ימים אומרת שבסופו של עניין יש כרטיס כזה באופק.
http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=2529
חבל שלא דאגו להגיד אם מדובר בכרטיס מסך בעל ליבה חדשה או פשוט כרטיס מסך מסדרת ה-X1000 שציידו אותו בפיצ'ר הזה.
- oferlaor
- מנהל

marioman,
רק תיקון, זה 15000$ לשנה עבור HDCP ועוד 15000$ בשנה עבור רשיון HDMI!
חוץ מזה יש עמלות, וסוג של מכס עבור כל מחבר HDMI.
לכל אחד מהרשיונות מלווה חוזה דרקוני אשר בעצם ירושש את בעליו אם הוא נותן את המפתחות או רשות עליהן למישהו אחר, או מאפשר גישה כלשהי למידע לא מוצפן או מוריד הצפנה. כמובן שמעל כל זה יש גם את חוקי ארה"ב (חוקי המילניום הדיגיטלי) שאוסרים על פיענוח מידע מוצפן של מידע בעל זכויות יוצרים בכל דרך שהיא.
אגב, יש אפשרות לנגני BD ו-HD DVD להוריד רשימת מפתחות "חסומים" (זה יכול להיות כלול בכל דיסק - זה חלק מהתקן!!!) אשר יכולים לגרום למכשיר שפורץ HDCP להפסיק לעבוד בשלב מסויים והלאה! את המידע הזה הנגן גם יכול להוריד מהאינטרנט אם יש לו חיבור לזה.
רק תיקון, זה 15000$ לשנה עבור HDCP ועוד 15000$ בשנה עבור רשיון HDMI!
חוץ מזה יש עמלות, וסוג של מכס עבור כל מחבר HDMI.
לכל אחד מהרשיונות מלווה חוזה דרקוני אשר בעצם ירושש את בעליו אם הוא נותן את המפתחות או רשות עליהן למישהו אחר, או מאפשר גישה כלשהי למידע לא מוצפן או מוריד הצפנה. כמובן שמעל כל זה יש גם את חוקי ארה"ב (חוקי המילניום הדיגיטלי) שאוסרים על פיענוח מידע מוצפן של מידע בעל זכויות יוצרים בכל דרך שהיא.
אגב, יש אפשרות לנגני BD ו-HD DVD להוריד רשימת מפתחות "חסומים" (זה יכול להיות כלול בכל דיסק - זה חלק מהתקן!!!) אשר יכולים לגרום למכשיר שפורץ HDCP להפסיק לעבוד בשלב מסויים והלאה! את המידע הזה הנגן גם יכול להוריד מהאינטרנט אם יש לו חיבור לזה.
אני לא מומחה גדול בתחום של הצפנה ואבטחת מידע, אבל גם לא ממש הדיוט. לדעתי כל המכשולים שהתקנים החדשים מציבים בסה"כ יעקבו מעט את הפורצים. בשורה התחתונה השיפור באבטחה אינו דרמטי ביחס ל- DVD, וכולנו יודעים כמה זמן זה החזיק
פורץ נחוש ימצא את מפתחות ההצפנה די מהר (ע"ע DeCSS) וכל העסק של החלפת מפתחות רק יעקב אבל לא ימנע פריצה. זו התחזית שלי, אבל מה אמרו חז"ל - הנבואה ניתנה לשוטים - אז נחיה ונראה...
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

israeli2k בוא נסכם את זה ככה - הגנות נועדו כדי שיפרצו אותן 
אני דווקא מתכוון להיות צרכן שומר חוק בעידן ה-BD וה-HD-DVD. כנראה שבמקום לקנות Transcoder שממיר את האות ל-RGBHV ללא ה-HDCP פשוט אקנה interface board עם חיבור DVI שתומך HDCP, זה יוצא בערך אותו מחיר + כבל.
אני דווקא מתכוון להיות צרכן שומר חוק בעידן ה-BD וה-HD-DVD. כנראה שבמקום לקנות Transcoder שממיר את האות ל-RGBHV ללא ה-HDCP פשוט אקנה interface board עם חיבור DVI שתומך HDCP, זה יוצא בערך אותו מחיר + כבל.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.