חיבור הרמקולים למזרימדיה ולטלוויזיה ולמחשב

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מזמין כנראה את הZ5500 של לוגיטק ורציתי לדעת איך מחברים ותם גם שימעו בהם טלוויזיה ושישמעו בהם סרטים דרך המזרימדיה וגם ימעו בהם במחשב כלומר שלושה טלוויזיה מחשב ומזרימדיה
עכשיו לגבי החיבורים,חשבתי על זה המון ואני טיפלה מסתבך אני אסביר,ואני רוצה לדעת איך אני עושה את זה חשבתי קצת ואמרתי הרי ליחידת השליטה של הלוג'יטק יש רק יציאת אופטית אחת,אז אמרתי בטח צריך מפצל אופטי שיטפל בשלושה דברים בו זמנית בסרטים שיוזרמו מהמחשב(בצורה אלחוטית) צפייה בטלוויזיה ומשחקים במחשב ,אני שואל איך זה מתבצע? - מהמפצל אני מחבר כבל אופטי שיתחבר לממיר HD ואז לטלוויזיה(באמצעות כבל HDMI) ומהיציאה השנייה במפצל זה יתחבר ישירות לסטרימר? ומהיציאה השלישית זה יהיה למחשב(אבל הבעיה שבמחשב יש יציאת COAX שהיא PL כלומר אצטרך מתאם מPL לRCA ואז כבל COAX שיתחבר ליציאה השלישית במפצל באמצעות מתאם מCOAX לאופטי)..יש חיה כזאת?
אם תאפשרו לי את האפשרות הזאת אני אשמח אני כנראה הולך על טלוויזית פיליפס 42 אינטש מסדרת 8000 (מאוד מקווה שהיא טובה הרי לטלוויזיה הזאת יש גם חיבורים מאחורה לאודיו למה הם נועדו,והאם במקרה שלי אצטרך אותם
מה אני צריך לקנות איזה כבלים,האם צריך מפצלים,האם אני צריך מתאמים,מהי העלות הכוללת,ואם אפשר את הכבלים הכי איכותיים(כמובן גם המפצלים והמתאמים)
אני מבולבללל תעשו לי סדר אחת ולתמיד בראששש
נ.ב
להשכלה כללית שאני ממש לא יודע! -איזה כבל יותר איכותי וטוב COAX או אופטי? ומה ההבדלים בינהם?
תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

שאלה:
בממיר יש יציאה אופטית?
במזרימדיה יש יציאת COAX?
הפוך?

ברמקולים יש אפשרות לעבור בין קואקס לאופטי?

את הממיר אפשר לחבר באופטי, את המזרימדיה בקואקס, את המחשב בסטראו או ב6 ערוצים ישירים.

לגבי הוידאו, כל מכשיר בנפרד יתחבר למסך ולכל מכשיר יש גם יציאת סטראו בנוסף לדיגיטאליות.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עזוב את החיבורים האופטיים

שליחה #3 

שמעתי שהם לא משהו והם מתנתקים והם אותו הדבר בדיוק כמו הCOAX אני אסביר לגבי האודיו והוידואו על הכלל:
בממיר הHD של הוט יש יציאה אופטית וCOAX,יש את זה גם בטלוויזיה(SPDIF COAX),גם במזרימדיה שאקנה C-200 וגם במחשב יציאת COAX כלומר אצטרך מפצל מהיחידת שליטה שיפצל לי לשלושה COAX כאשר אחד יתחבר למזרימדיה(COAX),אחד למחשב(COAX) ואחד לממיר HD (COAX - ומהממיר בכאבל HDMI לטלוויזיה לגבי כל חיבור וידאו אחר(במחשב זה בסימן שאלה,במזרימדיה בכבל HDMI ואז לטלוויזיה).
*המחשב לוא צריך את כל שש היציאות,כל היציאות האלה מחוברות לסאב כאשר רק רק יציאה אחת אני משתמש עם המחשב - הSPDIF המובנה על הכרטיס ONBOARD שלי (שזאת בעצם היציאה שמתחברת ליחידת שליטה של הרמקולים דרך המפצל)
*לגבי הכבלים אני אצטרך כבל קואקס מאוד ארוך מהמחשב למפצל כיוון שהטלוויזיה רחוקה 3 מטר ממני ואני צריך לפרוס את הכבל בעיקוף כזה על כל הקיר כדי שיהיה אסתטי ולא מסורבל.
*לגבי הוידאו כדי להעביר וידאו מהמחשב לטלוויזיה אצטרך כבל HDMI ארוך! כמו הCOAX וזה לא כמו כבל אודיו פה יש הנחתות שמעתי וכו',באורכים כאלה שמעתי יש הפרעות לכן כנראה אצטרך מגבר או שלא צריך?.
*עוד משהו לגבי הוידאו האם אני יכול לחסוך את הקטע הזה בלחבר את המחשב לטלוויזיה בצורת כאבל האם אפשר לעשות את זה בצורה אלחוטית? כלומר WIRELESS HD? יש חיה כזאת?
יש מבין?

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

רגע רגע רגע

שליחה #4 

עליתי פה על משהו! למה שאני אצטרך גם מזרימדיה וגם מחשב שאני יכול לחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה ולצפות בסרטים? הרי בכל מקרה יש לי מחשב חזק עם כרטיס מסך E8400 כרטיס קול אמנם מובנה וניתן להחלפה אבל גם עם כרטיס חזק HD4850 בעל שתי יציאות DVI כאשר אני שם מתאם מDVI ל HDMI וגומר סיפור וככה חסכתי 3000 ש"ח על מזרימדיה? מה אתם אומרים? יש איזה חסרונות בחיבור המחשב לטלוויזיה האם זה יתמוך בכל הפורמטים השונים גם בוידאו וגם באודיו?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

לא הבנתי כלום...

אין שום הנחתה במרחק של 5 מטר, אין צורך במפצלים.

לפני שאתה מזמין משהו כגון: רמקולים, מזרימדיה וכו'... תעשה חישוב כלכלי מה יותר טוב, להשקיע ברסיבר + רמקולים + כרטיס קול למחשב או כל הסיפור של מזרימדיה, מפצלים, WIFI וכו'...

תשרטט לך על הנייר מה אתה רוצה בדיוק, איך הכל יהיה מחובר, היכן הכל יהיה ממוקם, אורך הכבלים ואז תקנה מה שאתה צריך.

לא מכל כרטיס מסך אפשר להוציא גם קול הHDMI, לכל שאר השאלות יש תשובות בפורום.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מHD4850 אפשר להוציא קול - מגיע עם מתאם DVI-HDMI
לדעתי אם הטלוויזיה ממוקמת באותו חדר של המחשב - חבל לקנות מזרימדיה, חבר את המחשב לטלוויזיה.

במחיר של המזרימדיה והרמקולים אתה יכול באמת לקנות רסיבר וסט רמקולים. כך תהייה גם הרבה יותר גמיש מבחינת חיבורים.

תעשה מחקר קטן ותראה מה יותר משתלם \ נוח לך.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

זה לא חמישה מטרים זה הרבה יותר אם אמרתי שהטלוויזיה רחוקה 3 מטרים ממנה זה לא אומר שאצטרך כבל של חמישה מטרים אצטרך בהרבה יותר כיוון שהם יילכו כל כל הקיר בעקוף כלומר משהו בסגנון של 15 מטרים בגלל זה שאלתי על הנחתות
*מבחינת קניית רמקולים עשיתי סקר שוק ואמרו לי שאם החדר הוא 3X4 מטר אז הלוג'יטק יהיו מעל ומעבר,אמרו לי שאתה לא צריך רסיברים ולא כלום כי הרמקולים האלה חזקים ואיכותיים בטירוף והם יכולים לחוסך לך יותר מכל מערכת בעלת רמקולים ורסיבר באמת,אם אני כבר רוצה רמקולים סתם לידע כללי מה כבר הייתם מציעים לי
*לגבי הכרטיס מסך אני אוציא ממנו רק וידאו והאודיו יהיה בכבל COAX בנפרד מהכרטיס קול
*לגבי היחידת שליטה בדקתיייי את הכללללללל כדי לא לבלבל יש לי שמה שתי יציאות אחת אופטית והשנייה COAX אני חשבתי רק אחת והתלבלבתי,אז השאלה שלי היא כזאת איך כל זה מתחבר סה"כ - השאלה בכלליות היא איך אני מחבר את הרמקולים שלי לשתי מקורות נפרדים,אחד המחשב ואחד הטלוויזיה?(גם וידאו וגם אודיו)עכשיו אני אומר לכם שתעזרו לי בקניית ציוד מתאים? -כמה יעלה לי כבל אופטי באורך 2 מטרים שיתחבר מהיציאה אופטית ביחידת שליטה לממיר HD שיישב בצמודומהממיר HD אני יעביר וידאו באמצעות כבל HDMI לטלוויזיה שיהיה באורך 2 מטרים,וכמה יעלה לי כבל HDMI באורך 15 מטרים שיילך על כל הקיר מהמחשב לטלוויזיה+כבלCOAX באותו אורך שיעביר אודיו דיגיטלי
*לגבי הHDMI באורך של 15 מטרים - כמו ששאלתי קיימת שיטה כלשהי להעביר לטלוויזיה תכני HD ומשחקים שאני משחק במחשב בצורה אלחוטית כלומר לחסוך את הקטע של הכבל?
שירטטי הכל בראש רק תבינו אותי ותנו לי את הOK הסופי ונצא לדרך
תודה[/b]

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #8 

דבר ראשון, החיבורים ב"יחידת השליטה" הם כניסות ולא יציאות.

כבל COAX באורך הזה אתה יכול להכין לבד. תקנה קבל RG59 (כבל אנטנה a.k.a ) באורך הרצוי ומחברי COAX וצא לדרך. יעלה לך משמעותית פחות מכבל מוכן.
ראיתי בארץ כבלי HDMI ארוכים במשהו כמו 200 ש"ח אבל לדעתי באורך הזה כדאי להשקיע יותר.

לגבי האלחוטי - יש דבר כזה, יקר.

לדעתי מה שאמרת לגבי רסיבר ורמקולים לעומת הרמקולים האלה זה שטות גמורה אבל אם זה מספיק לך אז לך על זה.

מקווה שעזרתי
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקיי,
*לגבי הדבר האלחוטי תוכל לתת לי קישור לזה?
*מז"א כניסות אני אוכל לשלוט על שתי הכניסות האלה בטלוויזיה ובמחשב,מה ההבדל אם הם היו יציאות??
*למה אתה מזלזל ברמקולים האלה הרבה בפורום המליצו לי עליהם כתחליף לרמקולים מקצועיים והם עושים אחלה עבודה,אם הייתי אומר לך לבחור לי סט רמקולים ורסיבר עד 6000 ש"ח מה היית לוקח(סתם לידע כללי,כמובן שיהיו עוצמתיים ואיכותיים)?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #10 

מקור האודיו מוציא אות אודיו לכן החיבור שלו נקרא יציאה
בקצה השני נכנס אות האודיו למכשיר בעל כניסה מתאימה - מכאן השם. זה לא באמת רלוונטי - ציינתי את זה כי זו טעות נפוצה

חס וחלילה אני לא מזלזל, כבודם של הרמקולים האלה במקומם מונח ואני בטוח שבתחום שלהם הם מעולים, רק אמרתי שהאימרה שהם יותר טובים מרסיבר ורמקולים לא נכונה - לדעתי מגבר ייעודי ורמקולים ייעודיים יותר איכותיים ממוצר משולב. לגבי המלצות שאל בפורום אודיו רב ערוצי.

לגבי האלחוטי - http://www.belkin.com/pressroom/release ... yWire.html
http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=5990
http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=4318

יש עוד פטנט של העברת HDMI על שני כבלי רשת - יותר זול - http://cgi.ebay.com/HDMI-AV-Cable-Exte ... 5ad59b191b
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”