למומחים באלקטרוניקה- איך הופכים מסך מחשב לטלוויזיה?
שלום לכולם
בלי שום קשר לשרשור הקודם שפתחתי, אני צריך מסך מחשב חדש.
ראיתי היום מבצע על מסך 24 אינץ' של סאמסונג במחיר ממש טוב.
מחירי המסכים משולבים טלווזיה ממש יקרים, ובגלל זה אני שואל אתכם האם אפשר להפוך מסך בעל חיבור HDMI גם לטלוויזיה?
הכוונה היא שאני רוצה לחבר ממיר יס מקס HD למסך מחשב?
תודה
ניב
בלי שום קשר לשרשור הקודם שפתחתי, אני צריך מסך מחשב חדש.
ראיתי היום מבצע על מסך 24 אינץ' של סאמסונג במחיר ממש טוב.
מחירי המסכים משולבים טלווזיה ממש יקרים, ובגלל זה אני שואל אתכם האם אפשר להפוך מסך בעל חיבור HDMI גם לטלוויזיה?
הכוונה היא שאני רוצה לחבר ממיר יס מקס HD למסך מחשב?
תודה
ניב
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זו לא בעיה אלקטרונית בכלל כי מסך שיש לו חיבור DVI/HDMI מסוגל לקבל גם אותות אחרים באמצעות ממיר transcoder שעלותו כמה מאות שקלים.
הבעיה היא שתראה על הפנים וכאן זה כבר עניין של ספירת אפונים פשוטה (במקרה זה פיקסלים): שידור טלביזיה של ממיר מתבצע ביחס של 4:3 עם 576 שורות במקרה של ממיר רגיל או ביחס של 16:9 עם 720 או 1080 שורות במקרה של ממיר HD. שידור של 576 ו 1080 שורות מתבצע בארץ בשיטה של Interlaced, כלומר העברה לחלופין של שורות אי זוגיות ושורות זוגיות וצרופן במסך לכדי תמונה שלמה.
המסך לעומת זאת מסוגל להציג אך ורק ברזולוציה אחת ויחידה והיא נקבעת לפי מספר הפיקסלים שיש לפאנל ה LCD, לצורך הדיון נניח שמדובר ב 1680x1050. זאת אומרת שאיפה שהוא חייב להיות יחידה לעיבוד ווידאו שמסוגלת לקבל קלט ברזולוציה משתנה ולהפוך אותה לתמונה ברזולוציה הקבועה של המסך. לזה אתה צריך כבר יותר מסתם Transcoder והשם המקובל ליחידות אלו הוא Video Processor/Upscaler (מעבד ווידאו)
למסכי מחשב אין בדרך כלל מעבד ווידאו או שהוא מוגבל מאוד ביכולות שלו היות שמסכים אלו מחוברים למחשבים שכרטיס המסך שלהם מסוגל לקחת על עצמו את העבודה של עיבוד ומתיחת התמונה. כך שההבדל בין מסכי מחשב למסכי טלביזיה הוא לא רק בצפיפות הפיקסלים לאינטש מרובע, אלא גם ביכולות קליטה ועיבוד של שידורים. ניתן להתגבר על כך עם רכישת מעבד ווידאו חיצוני או Upscaler שיודע גם לבצע transcoding אבל זה כבר הוצאה שמצמצמת את פער המחירים בין מסכי מחשב לטלביזיות עד לכדי ביטול הפער או הפיכת המהלך ליקר יותר.
הבעיה היא שתראה על הפנים וכאן זה כבר עניין של ספירת אפונים פשוטה (במקרה זה פיקסלים): שידור טלביזיה של ממיר מתבצע ביחס של 4:3 עם 576 שורות במקרה של ממיר רגיל או ביחס של 16:9 עם 720 או 1080 שורות במקרה של ממיר HD. שידור של 576 ו 1080 שורות מתבצע בארץ בשיטה של Interlaced, כלומר העברה לחלופין של שורות אי זוגיות ושורות זוגיות וצרופן במסך לכדי תמונה שלמה.
המסך לעומת זאת מסוגל להציג אך ורק ברזולוציה אחת ויחידה והיא נקבעת לפי מספר הפיקסלים שיש לפאנל ה LCD, לצורך הדיון נניח שמדובר ב 1680x1050. זאת אומרת שאיפה שהוא חייב להיות יחידה לעיבוד ווידאו שמסוגלת לקבל קלט ברזולוציה משתנה ולהפוך אותה לתמונה ברזולוציה הקבועה של המסך. לזה אתה צריך כבר יותר מסתם Transcoder והשם המקובל ליחידות אלו הוא Video Processor/Upscaler (מעבד ווידאו)
למסכי מחשב אין בדרך כלל מעבד ווידאו או שהוא מוגבל מאוד ביכולות שלו היות שמסכים אלו מחוברים למחשבים שכרטיס המסך שלהם מסוגל לקחת על עצמו את העבודה של עיבוד ומתיחת התמונה. כך שההבדל בין מסכי מחשב למסכי טלביזיה הוא לא רק בצפיפות הפיקסלים לאינטש מרובע, אלא גם ביכולות קליטה ועיבוד של שידורים. ניתן להתגבר על כך עם רכישת מעבד ווידאו חיצוני או Upscaler שיודע גם לבצע transcoding אבל זה כבר הוצאה שמצמצמת את פער המחירים בין מסכי מחשב לטלביזיות עד לכדי ביטול הפער או הפיכת המהלך ליקר יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני חולק קלות על קודמי. יש את המוצר הזה:
http://www.hometheater.co.il/article01371
שנותן תוצאות נחמדות מאוד על מסכי מחשב, גם כאלה עם רזולוציה גבוהה. עולה בארץ קצת פחות מ-400 ש"ח.
http://www.hometheater.co.il/article01371
שנותן תוצאות נחמדות מאוד על מסכי מחשב, גם כאלה עם רזולוציה גבוהה. עולה בארץ קצת פחות מ-400 ש"ח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בעקרון אתה צודק אבל המוצר שסקרת מוגבל מידי לדעתי בכניסות וביציאות.
לפי המלצתי, היות והמסך גם ככה מחובר למחשב עדיף כבר לחבר אותו ב DVI ל HDMI דרך המחשב ולהתקין במחשב כרטיס טלויזייה לדוגמא HAUPPAUGE PVR150 שמגיע עם שלט תואם מדיה סנטר ואז אפשר להעצים את חווית השימוש במחשב היות ומתווסף שלט למחשב ואם המחשב מספיק חדש אפשר להתקין את הויסטה HOME PREMIUM ומעלה או וינדוס 7 שזה כבר עדיף בהרבה ולראות טלויזייה דרך המחשב.
חבל לדעתי להשקיע על ממירים או מתאמים בכמה מאות שקלים שכרטיס טלויזייה ייתן גם שידרוג והנאה למחשב ואפשרויות רבות ומגוונות למסך המחשב החדש שלך.
חבל לדעתי להשקיע על ממירים או מתאמים בכמה מאות שקלים שכרטיס טלויזייה ייתן גם שידרוג והנאה למחשב ואפשרויות רבות ומגוונות למסך המחשב החדש שלך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה פתרון שמתאים לגיקים כמונו. אנשים מהישוב אינם אוהבים את הרעיון של צפיה בטלביזיה דרך המחשב.
אם כך אם לא יודעים באמת מה הם מפסידים, דבר שני אם הוא מחובר דרך המחשב ל HDMI ואני מתאר לעצמי שאין לו שם DVI במסך אז החיבור האיכותי הזה פשוט לא ינוצל דרך המחשב וחבל, בכל מקרה הוא יכול תמיד לחבר את הממיר שלו ל HDMI אם יש לממיר יציאה מתאימה ואני מאמין שניתן יהיה לראות ברזולוצייה מתאימה אבל כל זה מצריך ניסיון אישי שלו.