כיוון Thorens TD125

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Nire פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום !

לאחרונה "החייתי" את הטורנס TD 125 שירשתי מאבי יחד עם אוסף תקליטים גדול... הפטיפון במצב תקין לחלוטין והחלפתי רק את המחט.
הבעיה היא שאני כלל לא בטוח שהוא מכוון כמו שצריך (SME 3009)
אני לא יודע אם אני משתמש במושגים הנכונים אבל הסאונד שיוצא לדעתי טיפה סגור והגבוהים טיפה צורמים (למשל בפסנתר גבוה מתקבל לדעתי עיוות)
כיצד ניתן לכוונו או למעשה לפחות לאשר את העובדה שהוא לא מכוון ?
בנוסף הארכתי את הכניסה למגבר עם כבל מאריך ללא הארכה (מאילוצי מקום איני יכול למקם את הפטיפון ליד המגבר)
כשאני מחבר את הארכה של הכבל המקורי ישנו זמזום רקע שיוצא מהרמקולים ודווקא בלעדיו אין , הכיצד ?

אודה לעזרתכם..

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

1. קיבלתה פטפון מצוין, תתחדש!
2. תזהה את סוג הזרוע שלך (היו כמה דגמים של 3009) לפי הנתונים פה: http://www.analogue-classics.com/html/s ... _3012.html
3.http://www.vinylengine.com/library/sme/3009.shtml
אפשר להוריד חוברת הסבר להתקנה וכיוונים של הזרוע (צריך להירשם)
בהצלחה!

אני רואה שאפשר להוריד מנואל גם באתר של holger trass (הקישור הראשון) ללא הרשמה (Y)

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

בנוסף כדאי להחליף שמן במסב הראשי - להוציא החוצה ציר, להסיר את השמן הישן מבפנים, ולשפוך כחצי כפית של שמן מנוע (אני משטמש ב- castrol gtx סינטטי)

Nire פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

להוציא את הציר נשמע לי טיפה יומרני בשביל היכולות שלי כרגע :)
אבל תודה.. המדריכים באתר שצרפת אכן מתארים כיצד לכוון את הזרוע (ולפיהם הזרוע היא מסדרה 2 ),בכל מקרה זה נראה טיפה מסובך.. :
1. מסתבר שישנו סוג של מברג עדין שאיתו מבצעים את הכיוון לבטח הוא צורף במקור אבל לא מצאתי אותו, היכן ניתן להשיג באזור ת"א ?
2. לפי הכתוב במדריכים המקורים הכיון אמור להיעשות פעם אחת ולכן אולי יש סיכוי שאני צריך לשחק במשקולת ה WAY ROD שהיא גם נגישה ללא המברג , ולהוסיף ולהוריד גרמים ? מה הממלצה כאן ? ואיך יודעים כמה להוסיף ?
3.האם יש איזשהי סברה בנוגע לסוגיית הארכה שציינתי ?

תודה מראש..

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

אני ממליץ פחות על DIY למישהו שאינו מכיר את התחום כלל, עדיף לשלם כמה שקלים ולעשות זאת עם מישהו מקצועי ולנסות לראות ולהבין מה הוא מבצע לבאות..
The Black Wax

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”