שאלות לגבי הפיכת מחשב ישן ל HTPC
-
hagai_sela
- חבר פעיל

- תגובות: 57
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
יש לי מחשב בן שנתיים עם Core 2 Duo E6300, 1.86 Ghz. אני רוצה להפוך אותו ל HTPC.
רציתי לדעת אם יש כרטיס לכידת וידאו בתקציב נורמלי (עד אזור ה 500 שקל) שיתאים למחשב הזה ויכול ללכוד 1080p או לפחות 1080i. יש לי אפשרות להביא כרטיס כזה מחו"ל.
חוץ מזה, האם אפשר להריץ ווינדוס 7 מדיה סנטר על המחשב הזה? יש לו 2 GB זכרון DDR 2 800 Mhz. איך זה עומד מול מערכות לינוקס כמו MythUbuntu? (לא תהיה לי בעיה להתקין, יש לי הרבה נסיון בלינוקס).
תודה,
חגי.
יש לי מחשב בן שנתיים עם Core 2 Duo E6300, 1.86 Ghz. אני רוצה להפוך אותו ל HTPC.
רציתי לדעת אם יש כרטיס לכידת וידאו בתקציב נורמלי (עד אזור ה 500 שקל) שיתאים למחשב הזה ויכול ללכוד 1080p או לפחות 1080i. יש לי אפשרות להביא כרטיס כזה מחו"ל.
חוץ מזה, האם אפשר להריץ ווינדוס 7 מדיה סנטר על המחשב הזה? יש לו 2 GB זכרון DDR 2 800 Mhz. איך זה עומד מול מערכות לינוקס כמו MythUbuntu? (לא תהיה לי בעיה להתקין, יש לי הרבה נסיון בלינוקס).
תודה,
חגי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ברוך הבא לפורום!
אין כרטיס בעל יכולת לכידת 1080I בכזה מחיר.
יש את ה-Hauppauge PVR 01212:
http://www.hometheater.co.il/article01286
שעולה בארץ כ-1600 שקל ובארה"ב כ-$230.
ה-E6300 הוא בסה"כ מעבד די חזק, אין שום בעייה להתקין Win7 על מחשב כזה.
אין כרטיס בעל יכולת לכידת 1080I בכזה מחיר.
יש את ה-Hauppauge PVR 01212:
http://www.hometheater.co.il/article01286
שעולה בארץ כ-1600 שקל ובארה"ב כ-$230.
ה-E6300 הוא בסה"כ מעבד די חזק, אין שום בעייה להתקין Win7 על מחשב כזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
hagai_sela
- חבר פעיל

תודה רבה!
יכול להיות שאין לי מושג מה אני מדבר, אבל מה עם הכרטיס הזה? (חוץ מזה שהמעבד שלי חלש מדי בשבילו):
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6815100049
לגבי ה WIN7 הייתי מודאג בעיקר בגלל הזכרון ולא המעבד. אני די אוהב לינוקס, כמה זה יסבך את ההתקנה?
חוץ מזה, לפי הניק שלך מגיע לך מזל טוב.
יכול להיות שאין לי מושג מה אני מדבר, אבל מה עם הכרטיס הזה? (חוץ מזה שהמעבד שלי חלש מדי בשבילו):
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6815100049
לגבי ה WIN7 הייתי מודאג בעיקר בגלל הזכרון ולא המעבד. אני די אוהב לינוקס, כמה זה יסבך את ההתקנה?
חוץ מזה, לפי הניק שלך מגיע לך מזל טוב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האמת שהתקלת אותי ואני לא מכיר את הכרטיס הזה, אבל מהתגובות שם נראה שהוא לא באמת מקליט את הנתונים ברזולוציית HD, אלא רק יודע לדגום שידורים שהם ב-1080I. כמו כן, הכרטיס הוא ללא קידוד בחומרה - בעייתי מאוד כשמדובר בתכני HD (קידוד הוא כבד פי כמה מפענוח תוכן HD מוכן).
בכל מקרה, זה בעייתי להקליט מ-HDMI בארץ כי יס והוט מצפינות את יציאת ה-HDMI ב-HDCP. לכן, הפתרון הכי סביר כיום הוא ה-01212, שכולל קידוד חומרה בתוכו ומקליט מקומפוננט, שהוא ללא הצפנה.
זכרון של 2GB זה מכובד מאוד, ולא תהיה שום בעייה עם Windows 7.
בכל מקרה, זה בעייתי להקליט מ-HDMI בארץ כי יס והוט מצפינות את יציאת ה-HDMI ב-HDCP. לכן, הפתרון הכי סביר כיום הוא ה-01212, שכולל קידוד חומרה בתוכו ומקליט מקומפוננט, שהוא ללא הצפנה.
זכרון של 2GB זה מכובד מאוד, ולא תהיה שום בעייה עם Windows 7.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

בקידוד אתה מתכוון לאנקודינג או דיקודינג? אם זה אנקודינג, למה צריך בכרטיס? הרי אני לא דוחס תוכן, רק פותח.
אני אנסה למצוא עוד כרטיסים.
חגי.
אני אנסה למצוא עוד כרטיסים.
חגי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אנקודינג.
בדגימה (כלומר הקלטה ממוצא של ממיר הוט או יס באיכות HD) אתה צריך לדחוס את המידע, אחרת זה יתפוס כמה ג'יגה תוך כמה דקות.
בדגימה (כלומר הקלטה ממוצא של ממיר הוט או יס באיכות HD) אתה צריך לדחוס את המידע, אחרת זה יתפוס כמה ג'יגה תוך כמה דקות.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

וואלה. ואנקודינג של 1920X1080 זה לא משהו ש E6300 יכול להתמודד איתו? מעבדים יותר חזקים מסוגלים?
אין אפשרות לקלוט את הפריים דחוס מהממיר?
אין אפשרות לקלוט את הפריים דחוס מהממיר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

E6300 לא מסוגל להתמודד עם אנקודינג בזמן אמיתי של 1080P. האמת שצריך מעבד מאוד מאוד חזק בשביל זה, כנראה רק 4 ליבתי ומעלה.
דיקודינג של 1080P זה כבר סיפור אחר.
הממיר לא מוציא פריימים דחוסים.
דיקודינג של 1080P זה כבר סיפור אחר.
הממיר לא מוציא פריימים דחוסים.
למען האמת, כניסת HDMI אחת היא AV IN, כלומר, ניתן לחבר למפצל המגיע עם הכרטיס Component.pixies כתב:לכן, הפתרון הכי סביר כיום הוא ה-01212, שכולל קידוד חומרה בתוכו ומקליט מקומפוננט, שהוא ללא הצפנה....
כך לפחות זה נראה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הבעייה היא שהכרטיס הזה לא מבצע שום דחיסה בעצמו, כלומר צריך מחשב ממש חזק בשביל זה.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

ממשיך להקשות... 
מה לגבי ביצוע אנקודינג בחומרה של כרטיס המסך? ממה שאני מבין יש היום כל מיני פתרונות לביצוע מטלות תוכנה רגילות בחומרה של כרטיס המסך (למשל CUDA של NVIDIA). האם יש אנקודר של H264 שרץ על ATI או NVIDIA?
מה לגבי ביצוע אנקודינג בחומרה של כרטיס המסך? ממה שאני מבין יש היום כל מיני פתרונות לביצוע מטלות תוכנה רגילות בחומרה של כרטיס המסך (למשל CUDA של NVIDIA). האם יש אנקודר של H264 שרץ על ATI או NVIDIA?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עד כמה שידוע לי, כרגע יש רק דיקודר ולא אנקודר.
דווקא יש מספר טכנולוגיות בשביל זה (ATI Stream, למשל.) אבל אני לא בטוח אם כרגע זה עבור On The Fly.hagai_sela כתב:ממשיך להקשות...
מה לגבי ביצוע אנקודינג בחומרה של כרטיס המסך? ממה שאני מבין יש היום כל מיני פתרונות לביצוע מטלות תוכנה רגילות בחומרה של כרטיס המסך (למשל CUDA של NVIDIA). האם יש אנקודר של H264 שרץ על ATI או NVIDIA?...
-
hagai_sela
- חבר פעיל

OK. יש אנקודר שנקרא BADABOOM, אבל לא נראה לי שאפשר להשתמש בו לקידוד זמן אמת אלא רק להמרת קבצים. בכל מקרה, נראה לי שאנקודר H264 חינמי מבוסס CUDA זה רק עניין של זמן (האמת, גם עושה לי קצת חשק לכתוב כזה).
אני חושב שאני אקנה את הכרטיס הזה של Avermedia, לא אקליט בינתיים HD ואחכה שיהיה פתרון מבוסס כרטיס מסך.
תודה, עזרתם לי המון.
חגי.
אני חושב שאני אקנה את הכרטיס הזה של Avermedia, לא אקליט בינתיים HD ואחכה שיהיה פתרון מבוסס כרטיס מסך.
תודה, עזרתם לי המון.
חגי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בכיף. תתחדש, ונשמח לשמוע רשמים מהכרטיס הזה.