ממירי DVB-T עם diversity

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
rn23 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מצאתי ברשת כמה סוגי מקלטי DVB-T, שיש להם diversity, כלומר שני מעבדי רדיו ושתי אנטנות, מה שמאפשר לקלוט שני שידורים בבת אחת, או לחילופין לקלוט שידור אחד, ולהעצים את האות שלו ב-3dB:

http://www.terratec.net/en/products/tec ... ?premium=1

http://www.amazon.de/Pinnacle-DVB-T-Div ... 815&sr=8-1

http://www.amazon.de/Pinnacle-Systems-D ... 815&sr=8-3

האם מישהו התנסה איתם? האם הם מתאימים לקודקים בארץ? הבונוס של 3dB יכול דווקא להיות מאוד רלוונטי בגוש דן.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2082
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #2 

שיהיה ברור - העניין של לקלוט שני שידורים בבת אחת לא רלוונטי לארץ.
הסיבה לכך היא שכל 5 הערוצים המשודרים כיום מרובבים לוגית על אותו הביט-סטרים בערוץ שידור בודד (26 במרכז או 29 בצפון).
אני מניח שהיכולות שהזכרת (קליטת יותר משידור אחד בו זמנית) באות לביטוי כשמשתמשים ביותר מערוץ שידור אחד.
הראייה - חלק מהתוכנות לקליטת DVB-T יצרו הקלטה מנופחת מכיוון שהקליטו את כל 5 הערוצים בו זמנית באותו הקובץ.

לגבי הגברה של 3db - יש אנטנות שנותנות יותר. יכול להיות שאם מדובר בשני מקלטים עם 2 מעבדי אות הם יכולים אולי להפעיל אלגוריתמים שונים של MIMO ולשפר את איכות הקליטה במצבים שבהם אנטנה עם הגבר מגבירה גם את הרעש ולא משפרת קליטה. בסה"כ זו ספקולציה שלי, ואני לא מבין מספיק בעיבוד אותות ובטח לא באלגוריתמים של DVB.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #3 

קצת הסברים.
מדובר בהתקן אשר יש לו שני ראשי RF, שני מסלולי קליטה ואשר הינו מחובר לשתי אנטנות. בדרך כלל מדובר באנטנות בעלות הבדל קיטוב של 90 מעלות ביניהן, (0 ו-90 או 45 ומינוס 45).
בניגוד למערכות MIMO, אשר בהן יש ריבוי אנטנות גם בצד המשדר וגם בצד הקולט, במערכות עם diversity יש ריבוי אנטנות רק בצד אחד (המשדר או הקולט).
אם ריבוי האנטנות נמצא בצד המשדר - הוא מפעיל אלגוריתם שנקרא STC - Space time coding, אשר יכול להביא לשיפור של עד 6dB, גם כאשר המקלט הוא מקלט "רגיל" עם אנטנה אחת.
אם ריבוי האנטנות נמצא בצד המשדר, הוא מפעיל אלגוריתם שנקרא MRC, אשר מביא לשיפור של כ-3db (תזכורת - למשדר, במצב הזה, יש רק אנטנה אחת).

במערכות מבוססות MIMO מדובר על אלגוריתמיקה אחרת לגמרי, אשר מנצלת את העובדה שיש ריבוי אנטנות בשני הצדדים (גם הקולט וגם המשדר). אלגוריתם אחד משדר את אותו מידע משתי האנטנות בו זמנית, תוך הבדלי פאזה וקוד ועל ידי כך להגביר את עוצמת האות הנקלט.
אלגוריתם אחר, משדר מידע שונה מכל אנטנה בו זמנית, הצד המקבל יודע להפריד בין השידורים השונים , בצורה כזו אפשר ללהכפיל את כמות המידע המשודר, בלי תוספת למאזן הערוץ.
You are never fully dressed without a smile

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #4 

udif כתב:שיהיה ברור - העניין של לקלוט שני שידורים בבת אחת לא רלוונטי לארץ.
הסיבה לכך היא שכל 5 הערוצים המשודרים כיום מרובבים לוגית על אותו הביט-סטרים בערוץ שידור בודד (26 במרכז או 29 בצפון).
אני מניח שהיכולות שהזכרת (קליטת יותר משידור אחד בו זמנית) באות לביטוי כשמשתמשים ביותר מערוץ שידור אחד.
הראייה - חלק מהתוכנות לקליטת DVB-T יצרו הקלטה מנופחת מכיוון שהקליטו את כל 5 הערוצים בו זמנית באותו הקובץ.

לגבי הגברה של 3db - יש אנטנות שנותנות יותר. יכול להיות שאם מדובר בשני מקלטים עם 2 מעבדי אות הם יכולים אולי להפעיל אלגוריתמים שונים של MIMO ולשפר את איכות הקליטה במצבים שבהם אנטנה עם הגבר מגבירה גם את הרעש ולא משפרת קליטה. בסה"כ זו ספקולציה שלי, ואני לא מבין מספיק בעיבוד אותות ובטח לא באלגוריתמים של DVB.
...
אבל אני הבנתי בדיוק ההיפך, כל העניין של לקלוט שני ערוצים ביחד זה מתקיים אך ורק אם שניהם משודרים על אותו האפיק, אם מדובר בשני אפיקים שונים אז המכשירים לא יודעים להתמודד עם זה, לפחות לא המכשירים הפשוטים.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”