פורטים
יש לי תוכנה WINISD שאומרת לי את רוחב הפורט במידה והוא מעגל ,כל מה שאני צריך לספק לו זה את הרדיוס.
השאלה שלי היא שאם לדוגמא בעיצוב מסויים אני בוחר בפורט של 50mm אז הוא מביא לי 200mm עומק ,עכשיו הייתי בטוח שזה יקטן אם אבחר 2 פורטים של 50mm אבל דווקא זה גודל ל 431mm ,השאלה שלי היא כל אחד מהם צריך להיות באורך הזה או שכל הפורטים היחד אמורים להגיע לאורך הזה ? כי אם אני בוחר פורט אחד בעיצוב שלי הוא אמור להיות מאוד מאוד ארוך .... אם אני מקטין את הרדיוס יש Port Noise אבל האורך קטן לכן אני מעוניין לעשות 2 פורטים אבל אני לא מבין אם האורך מדבר על שניהם יחדיו או כל אחד מהם , מישהו יודע ?
השאלה שלי היא שאם לדוגמא בעיצוב מסויים אני בוחר בפורט של 50mm אז הוא מביא לי 200mm עומק ,עכשיו הייתי בטוח שזה יקטן אם אבחר 2 פורטים של 50mm אבל דווקא זה גודל ל 431mm ,השאלה שלי היא כל אחד מהם צריך להיות באורך הזה או שכל הפורטים היחד אמורים להגיע לאורך הזה ? כי אם אני בוחר פורט אחד בעיצוב שלי הוא אמור להיות מאוד מאוד ארוך .... אם אני מקטין את הרדיוס יש Port Noise אבל האורך קטן לכן אני מעוניין לעשות 2 פורטים אבל אני לא מבין אם האורך מדבר על שניהם יחדיו או כל אחד מהם , מישהו יודע ?
הסתדרתי איתו , אני בונה גרסא לשמיעה מטווח קרוב ולכן אני צריך את ה PORT מקדימה ולא מאחורה ,האם זה מצריך שינויים כלשהם בקרוס ?
כמו כן האם PORT מעוגל ממש ליד הטוויטר וליד המידבאס ( סטייל Sonus faber ) פוגע אקוסטית בביצועים איכשהוא ? או שזה בסדר ?
כמו כן האם PORT מעוגל ממש ליד הטוויטר וליד המידבאס ( סטייל Sonus faber ) פוגע אקוסטית בביצועים איכשהוא ? או שזה בסדר ?
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
היתרון של פורט קדמי הוא חופש יחסי מבחינת מיקום הרמקול ביחס לקיר אחורי.Diforce כתב:הסתדרתי איתו , אני בונה גרסא לשמיעה מטווח קרוב ולכן אני צריך את ה PORT מקדימה ולא מאחורה ,האם זה מצריך שינויים כלשהם בקרוס ?
כמו כן האם PORT מעוגל ממש ליד הטוויטר וליד המידבאס ( סטייל Sonus faber ) פוגע אקוסטית בביצועים איכשהוא ? או שזה בסדר ?...
אחת מהבעיות של הפורט, שנוצר גם תדר רזוננס עליון (בתחום המיד - בו האוזן רגישה יותר) .
בתכנון near field monitor אולי עדיף היה להתקין פורט אחורי בכדי להמנע מהבעיה
הזו.