האם כדאי לקנות פלנג'ר ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

אני לא ממש בנוי כרגע לכול הנושא של הבריקה , וחשבתי לקנות פלנג'ר ולנסות ע"פ המדריך שהיה כאן קישור אליו . אבל שמעתי שלמעשה קפה פילטר הוא הרבה יותר טעים מפלנג'ר
בזמנו הייתה לי בבית מכונת פילטר של מורפי ריצ'ארדס והקפה שם לא היה משהו . כך שאם הטעם של פלנג'ר הוא יותר גרוע מזה , אז בכלל אין לי מה לחפש בפלנג'ר .
אז רציתי לדעת מה דעתכם , והאם מישהו בדק עם התערובת שלו מה ההבדל בטעם ? האם יש בכלל הבדל ? ואם כן עד כמה ? ולטובת מי
בתודה מראש

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

מעולם לא שתיתי קפה טעים מפלאנג'ר. לדעתי זה בזבוז זמן. הניסיון שלי עם פילטר הרבה יותר טוב, אבל עדיין אי אפשר להשוות את התוצאה לזו של מקינטה או מכונת אספרסו.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #3 

לפלנג'ר חוקים משלו,ואם משתמשים בו כיאות הוא יפיק קפה טוב,אפילו טוב יותר מקפה פילטר שלעיתים המכונה גורמת לשריפתו (של הקפה).
ראשית הקפה חייב להיות טחון גס (כמו מקינטה-טחינה גסה בעלת עובי אחיד-מטחנת סכינים לא טובה לטחינת קפה בפלנג'ר למקינטה נסבל),אסור שהמים יהיו רותחים בזמו שמכניסים אותם לקנקן,רצוי פלנג'ר קטן ל-2 כוסות, ולא ענק ל-6 כוסות,כאשר מכניסים את בוכנת המסנן,יש לעשות זאת בזהירות על מנת שגרגירים לא יחדרו לצד השני.
אני משתמש לעיתים רחוקות בפלנג'ר,אבל רק לקפה עם חלב

הנאה מובטחת בהצלחה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

אני מאוד מרוצה מהפלאנג'ר שלי
כלי מצויין להגשת תה :lol:
what's next?

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

במהלך חמשת ימי העבודה האחרונים השתתפתי בקורס.
עם בוקר התקבצנו, השמיניה, נפולי עפעף וכבויי תודעה. לאחר הצהריים הגענו למצב זומבי של ממש, כשהסיכוי הטוב ביותר לתחיית מתים היתה באמצעות אקט חליצת נעליים של עובדת רפוית-מוסר חברתי.

מה זה קשור לענייננו?
ובכן, מדי בוקר ואחא"צ (אחרי ארוחת צהריים) הכנתי לשמיניה הכבויה קפה מהביל בפלנג'ר (זוגי).
הזדמנות פז לגנוב הפסקת-בריסטה ממושכת ולזכות באהדה אין-קץ.

הוא היה מצוין לטעם כולם.

טחנתי את הקפה מעט גס יותר מטחינה לאספרסו (במידה והשתמשתי ברוקי. אם התעצלתי לעבור מטחנה, והשתמשתי ב MACAP, זו היתה טחינה לאספרסו).
השתמשתי במינון האהוב עלי (שלוש כפיות בחודש תשיעי, על קנקן זוגי, שמילאתי מים עד כ 2/3 מגובהו).
מזגתי מים לא רותחים (אני מעדיפה חצי דקה לאחר רתיחה בקומקום. לא היה זמין, אז השתמשתי בחמים של בר מים. הם לא היו רותחים).
ערבבתי ונתתי לעניינים לעמוד במשך שתי דקות. "פרס", ולמזוג לכוסות.
התענגתי על צלילי ה"סלרפינג" השוקקים.

לאחר יומיים של שימוש בתערובת לאספרסו, עשיתי קליה שהחמיאה יותר לפלנג'ר. היא היתה איטית וממושכת קצת יותר, והתקבל טעם יותר מאוזן ומתוק, ופחות חומצי.

הערה נוספת: קראתי לפני כמה ימים ב HB על שיטה אחרת להשתמש בפלנג'ר, ויישמתי אותה.
שמים את הגרגרים מעל רשת הסינון, מוזגים מים, סוגרים את המכסה ונותנים לעניינים לעמוד.
במקום לדחוס למטה, מעלים למעלה את המסננת עם הגרגרים מעליה. הסינון יותר יעיל, ויש פחות בריחה של גרגרים למשקה.
מוציאים את המסננת עם הגרגרים ושוטפים. ניתן עתה לבצע דחיסה כלפי מטה ולסנן את מעט הגרגרים שנותרו בקפה.
יוצא קפה מאוד נקי ועדין בטעם.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

hosq כתב:אני מאוד מרוצה מהפלאנג'ר שלי
כלי מצויין להגשת תה :lol:
...
:lol: :lol:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

דווקא כלי שימושי -לא עשיתי בו תה אף פעם אבל הקצפתי חלב הרבה בעבודה (במקום ב JURA).
פילטר מוציא דווקא קפה טוב (בתנאי שאתה לא מצפה לשתות אספרסו)
יותר טעים מבוץ.
הבודום הפשוט עם המסגרת פלסטיק הוא אחלה אפשר גם לנעק ולתת מכות לשבור את הבועות בחלב.

עכשיו אני צריך לנסות את השיטה של דעה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #8 

דוקא אתה צריך לדעת - מיצוי התיון בבודום הוא מושלם, כחמש כוסות תה מתיון אחד בכלי הגדול (ואם יש צורך, היד נטויה...)
הקץ לתיונים מיובשים על השיש
תה אהוב עלי במיוחד הוא צ'אי בדווי של ויסוצקי, חזק ומיוחד, עם שתי כפיות סוכר גדושות (לכלי שלם עם תיון אחד), כולם מאוד אוהבים את זה
למה "רק" שתי כפיות סוכר? ככה זה טעים (האמת שאם שמים סתם סוכר לבן אפשר יותר, אני פשוט משתמש בגולדן של סוגת והוא יקר רצח)
what's next?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

hosq כתב:דוקא אתה צריך לדעת - מיצוי התיון בבודום הוא מושלם, כחמש כוסות תה מתיון אחד בכלי הגדול (ואם יש צורך, היד נטויה...)
הקץ לתיונים מיובשים על השיש
תה אהוב עלי במיוחד הוא צ'אי בדווי של ויסוצקי, חזק ומיוחד, עם שתי כפיות סוכר גדושות (לכלי שלם עם תיון אחד), כולם מאוד אוהבים את זה
למה "רק" שתי כפיות סוכר? ככה זה טעים (האמת שאם שמים סתם סוכר לבן אפשר יותר, אני פשוט משתמש בגולדן של סוגת והוא יקר רצח)
...
צ'אי צריך להכין על חלב...
תחמם חלב (לא להרתיח כמובן), תוסיף את התיון, זרוק פנימה עוד איזה מקל קינמון - ואז תוסיף את הסוכר :)

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

טוב , אז אני מבין שהדיעות חלוקות , ושאין הסכמה אם צריך לקנות או לא ? :lol:
ד"א לא התכוונתי בכלל לטחון אותו , אלא לקנות קפה טחון לפילטר או בסופר או בקפה ג'ו (לא יודע אם הקפה הקרוב אלי עושה את השירות או לא ,לא הייתי שם עדיין )
אז נראה לי שאוותר על זה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #11 

truejoker, למה שלא תנסה לפני שאתה קונה את המכשיר?
בסה"כ מדובר על מסננת. קנה קפה טחון לפלנג'ר, שים אותו בכוס גדולה (או צנצנת קטנה) עם מים, תן למים לעמוד כמה דק', ואז סנן עם מסננת רגילה ושתה.
אם תאהב את הטעם, קנה פלנג'ר.

לגבי הטעם עצמו: אני ניסיתי פעם אחת, ובאמת מרגישים טעמים שונים לגמרי של קפה. מרגיש כמו אספרסו עדין, כשהקצוות מתמתנים.
למרות שהיה מעניין, אני עדיין חזק מאוד בשלב של האספרסו ולכן פלנג'ר לא רלוונטי עבורי. אבל לנסות תמיד אפשר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #12 

לא הצלחתי ולו פעם אחת להוציא קפה איכותי מהפלנג'ר.
מצד שני הוא נורא נוח להכנת חליטות והקצפת חלב.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #13 

URILER - אתה מדבר על צ'אי הודי . הצ'אי ההודי הכי טעים ששתיתי נעשה מתערובת שנקנתה מ 24 רופי בתל אביב
what's next?

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

moti_r כתב:truejoker, למה שלא תנסה לפני שאתה קונה את המכשיר?
בסה"כ מדובר על מסננת. קנה קפה טחון לפלנג'ר, שים אותו בכוס גדולה (או צנצנת קטנה) עם מים, תן למים לעמוד כמה דק', ואז סנן עם מסננת רגילה ושתה.
אם תאהב את הטעם, קנה פלנג'ר.

לגבי הטעם עצמו: אני ניסיתי פעם אחת, ובאמת מרגישים טעמים שונים לגמרי של קפה. מרגיש כמו אספרסו עדין, כשהקצוות מתמתנים.
למרות שהיה מעניין, אני עדיין חזק מאוד בשלב של האספרסו ולכן פלנג'ר לא רלוונטי עבורי. אבל לנסות תמיד אפשר.
...
לא הבנתי איך אני משיג מסננת כמו של פלנג'ר ?
ואני לא יכול לנסות בחנות , כי במקום מגורי אין את זה , ואני צריך לנסוע לת"א או לקנות פלנג'ר באינטרנט . אצלנו לא מכירים שום דבר חוץ ממקינטה (ולא .בריקה לא היגיעה לאיזור הזה של העולם :lol: )

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #15 

לפחות יש לך קפה נחלה :wink:

אתה יכול להשתמש במסננת רגילה של מטבח. משהו כזה:
תמונה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #16 

פלנג'ר זה פלנג'ר - אם אתה באזור כפר סבא או פתח תקווה אני אתן לך לניסיון.
לא נראה לי שרשת סנון תעשה משהו כי היא לא צפופה בכלל.

ניסיתי את השיטה של דעה ויש בה כשל לוגי מובנה.
אם מורידים את הרשת אז המכסה סוגר את פתח המילוי לקפה...
אם מורידים חצי אז קשה לערבב את בקפה במים כי הכפית בקושי נכנסת.
גם אחר כך שמנסים לגרוף את הג'יפה החוצה צריך תמיד להוציא את הרשת בזוית מה שמשאיר גרגירים בפלנג'ר.
בקיצור - לא נראה לי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

בכדי להטעין את הגרגרים צריך להעלות את הרשת, נגיד לשליש הדרך מלמעלה. יש מספיק מקום בין פתח הקנקן למכסה בכדי להכניס גרגרים ולמזוג מים.
עם כפית באמת לא נוח לערבב. תן לפרק היד ללכת במקומך - אפשר גם להניע את הקנקן בתנועות סיבוביות לערבוב.
גריפת הג'יפה התבצעה עם הרשת בניצב לדופן הקנקן.
אמנם חיכוך הרשת בקנקן נשמע כמו קולות חיזור ברווזיים, אבל זה גורם לי להרגיש אחת עם אמא טבע.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

דבוטאנט כתב:פלנג'ר זה פלנג'ר - אם אתה באזור כפר סבא או פתח תקווה אני אתן לך לניסיון.
לא נראה לי שרשת סנון תעשה משהו כי היא לא צפופה בכלל.

ניסיתי את השיטה של דעה ויש בה כשל לוגי מובנה.
אם מורידים את הרשת אז המכסה סוגר את פתח המילוי לקפה...
אם מורידים חצי אז קשה לערבב את בקפה במים כי הכפית בקושי נכנסת.
גם אחר כך שמנסים לגרוף את הג'יפה החוצה צריך תמיד להוציא את הרשת בזוית מה שמשאיר גרגירים בפלנג'ר.
בקיצור - לא נראה לי.
...
אם אני אקנה נייר לפילטר ואשים אותו על המסננת זה כן יעבוד ? כי אם כן אני אנסה את זה
ולגבי מקום מגורי , אני גר בפריפריה , די רחוק מהאיזור שלך

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #19 

אם אתה משתמש בפילטר אז עדיף משפך. יש כאלה של חברת מליטה שיושבים ישירות על הספל, אבל אני לא יודע איפה ניתן לקנות אותם.

עריכה: חיפוש באינטרנט העלה את הדף הזה. המשפך שמופיע שם בתמונה דומה מאוד לזה שבו אני משתמש, אבל מיועד לקנקן. הדגם שמיועד לספל מעט קטן יותר.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

תודה. אני אבדוק אם יש באיזור שלי

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”