מכתב משונה שקיבלנו ממכבי (ביטוח משלים מכבי מגן זהב)
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
לרוב אני מרפרף במקרה הטוב בכל הג׳אנק ששולחים לנו ממכבי אבל הפעם זה תפס לי טוב את העין.
במכתב צבעוני שמתאר שינויים בתוכנית מכבי מגן זהב הם הוסיפו מני קשקושים חסרי ערך. אה, ואגב גם הורידו כיסוי של תרופות מצילות חיים ומאריכות חיים.
רגע, מה?!
לא זה כל הפואנטה של ביטוח משלים?
לפי מה שכתוב זה בהוראה של הממשלה כתוצאה מחוק ההסדרים האחרון!
תהרגו אותי לא הבנתי למה משרד האוצר עוצר כיסוי לתרופות מאריכות ומצילות חיים?!
במכתב צבעוני שמתאר שינויים בתוכנית מכבי מגן זהב הם הוסיפו מני קשקושים חסרי ערך. אה, ואגב גם הורידו כיסוי של תרופות מצילות חיים ומאריכות חיים.
רגע, מה?!
לא זה כל הפואנטה של ביטוח משלים?
לפי מה שכתוב זה בהוראה של הממשלה כתוצאה מחוק ההסדרים האחרון!
תהרגו אותי לא הבנתי למה משרד האוצר עוצר כיסוי לתרופות מאריכות ומצילות חיים?!
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 23/12/2009 11:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
כי אם יממנו לך קרם לחות לא יהיה לך צורך בתרופות מאריכות חיים
הגיוני, לא?
מה? לא?
אוףףףף, עכשיו כל הוועדות צריכות לשבת שוב
תראה איזה בלגאן עשית
שנה שנתיים יהיו מסקנות
ועכשיו הם צריכם לנסוע ברחבי העולם לבדוק את זה
אינטרנט?
לא בבית ועדתנו
הגיוני, לא?
מה? לא?
אוףףףף, עכשיו כל הוועדות צריכות לשבת שוב
תראה איזה בלגאן עשית
שנה שנתיים יהיו מסקנות
ועכשיו הם צריכם לנסוע ברחבי העולם לבדוק את זה
אינטרנט?
לא בבית ועדתנו
העם דורש..... כל מיני דברים
תשמע , על פניו זה נשמע לא בסדר , אבל תחשוב על זה כך : אם יש המון ילדים שאין להם טיפולי שיניים בגלל כסף , אזי יהיו המון מחלות כתוצאה מפה עם בעיות . מאידך טיפולים מצלי חיים זה לחלקיק מהאוכלוסיה .guyezra כתב:העבירו 65 מליון ש"ח מסל התרופות לטיפולי שיניים לילדים.
משהו נכנס ומשהו יוצא....
וכדי שלא אובן לא נכון , אני לא אומר שזה שזה חלקיק לא אומר שלא צריך להציל , ואני מודע על הכאב שיש למשפחות, ועל המצוקה הקשה כשידם קצרה למלקנות תרופות יקרות רצח , כדי לשפר את איכות החיים ו/או להאריך אותה לאנשים האלו . ראיתי כמה מקרים וזה באמת קורע את הלב .
אני לא יודע מה באמת חשוב יותר , אבל אני מניח שבדקו את זה ומצאו שעדיף כך
-
oferlaor
- מנהל

מה הקשר?
חוק ההסדרים הועבר מזמן. זה סיפור כנראה ישן. בכל מקרה, הכסף של משרד האוצר מכסה את סל התרופות. ביטוח משלים אמור להשלים מעבר לכך - בדיוק את הדברים שהסל לא כולל.
אני מנסה להבין מה ההצדקה של ביטוח משלים של קופות החולים אם דבר כזה הוא לא מממן.
לטענתם זה משהו שנאכף עליהם.
חוק ההסדרים הועבר מזמן. זה סיפור כנראה ישן. בכל מקרה, הכסף של משרד האוצר מכסה את סל התרופות. ביטוח משלים אמור להשלים מעבר לכך - בדיוק את הדברים שהסל לא כולל.
אני מנסה להבין מה ההצדקה של ביטוח משלים של קופות החולים אם דבר כזה הוא לא מממן.
לטענתם זה משהו שנאכף עליהם.
-
oferlaor
- מנהל

חברים, עזבו בצד את ליצמן (הלינץ' שעשו לו בתקשורת ממש לא מוצדק, בהתחלה גם אני חשבתי שזה לא ראוי אבל אחרי שבדקתי את העובדות מתברר שהוא חוסך למדינה ולכולנו הרבה מאוד כסף - טיפול מונע מוריד עלויות של תיקון בדיעבד).
בלי קשר - אם אפשר לחזור לנושא שהעלתי כאן (סוגיית ביטוח משלים/מגן של קופות החולים ואיך חוק ההסדרים משפיע עליהן).
מישהו מכיר את הנושא ויכול לשפוך אור על מה בדיוק קורה כאן?
בלי קשר - אם אפשר לחזור לנושא שהעלתי כאן (סוגיית ביטוח משלים/מגן של קופות החולים ואיך חוק ההסדרים משפיע עליהן).
מישהו מכיר את הנושא ויכול לשפוך אור על מה בדיוק קורה כאן?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אחרי כל הזמן מחזרים חברות הביטוח שאני אעשה ביטוח משלים אצלם, בטענה שהם נותנים יותר כיסוי
שאלה אם בעקבות השינוי בחקיקה הם מכניסים תרופות חדשות או לא
שאלה אם בעקבות השינוי בחקיקה הם מכניסים תרופות חדשות או לא
- michael100
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 288
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
לדעתי מכיוון שזה מכוסה לכולם במסגרת סל הבריאות, אסרו על קופות החולים ל "התהדר בנוצות לא להן".
רצו למנוע מצב שבו הן יציגו את זה כאילו שזו הטבה שהן מעניקות למבוטחים.
ככה המבוטח יוכל לדעת טוב יותר מה הוא מקבל מהקופה והאם זה שווה לו את המחיר.
רצו למנוע מצב שבו הן יציגו את זה כאילו שזו הטבה שהן מעניקות למבוטחים.
ככה המבוטח יוכל לדעת טוב יותר מה הוא מקבל מהקופה והאם זה שווה לו את המחיר.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
oferlaor כתב:צודק ...כל מה שעשו לו זה פשוט שנאת חינם (שלא לומר שינאת דתיים) !! אין החלטה צודקת מזו , סליחה הייתי חייב להגיב.חברים, עזבו בצד את ליצמן (הלינץ' שעשו לו בתקשורת ממש לא מוצדק, בהתחלה גם אני חשבתי שזה לא ראוי אבל אחרי שבדקתי את העובדות מתברר שהוא חוסך למדינה ולכולנו הרבה מאוד כסף - טיפול מונע מוריד עלויות של תיקון בדיעבד).......
-
oferlaor
- מנהל

לי היתה ההבנה שהם מכסים תרופות מצילות/מאריכות חיים מעבר לסל התרופות שקיים בחבילה הרגילה.
אם כך, למה לקחת ביטוח משלים של הקופות על פני ביטוח משלים של חברות ביטוח קלסיות?
בזמנו ניצלתי ביטוח בריאות משלים (לא של הקופות) לצורך ניתוח. הביורוקרטיה היתה קטנה בהרבה ממה שהורגלתי (לך תבוא, טופס 17, טופס 125X12א' וכו'). ה-END RESULT היה זהה.
אם כך, למה לקחת ביטוח משלים של הקופות על פני ביטוח משלים של חברות ביטוח קלסיות?
בזמנו ניצלתי ביטוח בריאות משלים (לא של הקופות) לצורך ניתוח. הביורוקרטיה היתה קטנה בהרבה ממה שהורגלתי (לך תבוא, טופס 17, טופס 125X12א' וכו'). ה-END RESULT היה זהה.
הנה קישור למכתב שאולי מסביר קצת את הנושא:
http://www.acri.org.il/Story.aspx?id=1650
בגדול, אם אני מבין נכון, הכוונה היא למנוע מצב שבו בגלל שתרופות וטיפולים מסוימים מכוסים ע"י הביטוחים המשלימים, יקטן הסיכוי שהם יוכנסו לכיסוי סל התרופות לטובת כולם.
http://www.acri.org.il/Story.aspx?id=1650
בגדול, אם אני מבין נכון, הכוונה היא למנוע מצב שבו בגלל שתרופות וטיפולים מסוימים מכוסים ע"י הביטוחים המשלימים, יקטן הסיכוי שהם יוכנסו לכיסוי סל התרופות לטובת כולם.
-
oferlaor
- מנהל

מצד שני, זה מונע ממני לשלם תוספת ולקבל כיסוי שסל התרופות לא מכסה אם אזדקק לזה.
אני חושב שאתה טועה.oferlaor כתב:לי היתה ההבנה שהם מכסים תרופות מצילות/מאריכות חיים מעבר לסל התרופות שקיים בחבילה הרגילה....
בגדול, התוכניות המשלימות של קופות החולים מכסות נושאים "לא קריטיים" כמו ייעוץ מומחה, טיפולים נלווים וגם כל מיני קשקושים פופולאריים.
לכיסוי של הדברים הרציניים שלא בסל (תרופות מאוד יקרות למחלות קשות, השתלות בחו"ל, ניתוחים בבחירת מנתח) , צריך ביטוח פרטי שלא דרך הקופות. זה כמובן עולה יותר.
משה
אני לא אמרתי שזה לגמרי הגיוני. לא ממש ברור למה עושים הבחנה בין ביטוח משלים של קופות חולים לביטוח משלים של חברות ביטוח. נוצר מצב אדיוטי שבמקום לשלם 40 ש"ח לקופ"ח משלמים 140 ש"ח לחברת ביטוח בשביל לקבל את הכיסוי הזה 
הם (קופ"ח) דווקא התחילו להציע כיסוי לתרופות יקרות שלא בסל (נדמה לי שכללית התחילה עם זה בתוכנית פלטינום שלהם) אבל אז משרד הבריאות התלבש עליהם והתוצאה הסופית היתה שביטלו את הכיסוי בחוק ההסדרים...moco כתב:אני חושב שאתה טועה.oferlaor כתב:לי היתה ההבנה שהם מכסים תרופות מצילות/מאריכות חיים מעבר לסל התרופות שקיים בחבילה הרגילה....
בגדול, התוכניות המשלימות של קופות החולים מכסות נושאים "לא קריטיים" כמו ייעוץ מומחה, טיפולים נלווים וגם כל מיני קשקושים פופולאריים.
לכיסוי של הדברים הרציניים שלא בסל (תרופות מאוד יקרות למחלות קשות, השתלות בחו"ל, ניתוחים בבחירת מנתח) , צריך ביטוח פרטי שלא דרך הקופות. זה כמובן עולה יותר....
כתבתי "בגדול". גם כשהיו להם כיסויים כאלה, זה לא היה העיקר שם מבחינת עלות הבטוח. אני מנחש שגם רק סט ספציפי של תרופות יקרות הוכנס ולא כל תרופה (עם הגבלת מחיר).
אם אני צודק בניחוש, אז יש בזה הטעייה נוראה. בן אדם לא יודע איזה מחלה תכה בו ומה הוא יצטרך. יש תרופות יקרות מסוימות שצברו "יחסי ציבור" בחדשות ואם מבטחים רק אותן זה מטעה.
אם אני צודק בניחוש, אז יש בזה הטעייה נוראה. בן אדם לא יודע איזה מחלה תכה בו ומה הוא יצטרך. יש תרופות יקרות מסוימות שצברו "יחסי ציבור" בחדשות ואם מבטחים רק אותן זה מטעה.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 23/12/2009 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה