האם יש קשר בין מספר ה ways למספר האלמנטים?
מה זה החצי way וכמה קרוסים יש לרמקול כזה?
עזרו לי בבקשה לעשות סדר בראש

הוופר הפאסיבי לא בא לתת מענה יותר טוב לתפקיד שהפורט מבצע?dragon כתב:על 2.5 way לא שמעתי האמת (נשמע כמו בדיחה או המצאה של איש שיווק), אבל בקשר לשאלות אחרות ששאלת:
מספר האלמנטים לא חייב להיות זהה למספר ה-ways, הוא יכול להיות גדול יותר: לדוגמה 2 וופרים + טוויטר אחד, או כל קומבינציה אחרת.
מספר הקרוסים ברמקול הוא כמספר ה-ways פחות אחד. ייתכן שבמונח חצי way הכוונה לאיזשהו אלמנט פאסיבי; זכור לי מהעבר איזה רמקול שנוסף לוופר הרגיל היה לו עוד וופר שנקרא פסיבי וכנראה תפקידו היה לתת איזשהו מימד או הדגשה נוספת לבס ללא תנועה. לא זוכר בוודאות אבל כך אני משער....

יש פה דוגמא:dragon כתב:על 2.5 way לא שמעתי האמת...

מה זאת אומרת כמה קרוסים יש?nir כתב:יש פה דוגמא:dragon כתב:על 2.5 way לא שמעתי האמת...
http://www.topaudio.co.il/category/B&W_ ... cification
Jexy , אז כמה קרוסים יש בכל אחד מהמקרים?...

אם עדיין לא הבנת את מה שרשמתי, אנסה להסביר את זה אחרת:ארז_וחני כתב:JEXY ,
לא הבנתי מה ההבדל בין 2.5WAY ל 3 WAY .
אם אתה אומר שב 2.5WAY יש שני אלמנטים זהים שאחד מקבל את התחום הנמוך יותר והשני מקבל את המיד-באס, אז מה ההבדל בין זה לבין 3 WAY ? הרי גם פה התחום מחולק ל 3 ...
אולי התכוונת שב 2.5 WAY , יש קודם חלוקה בין התחום הגבוה (טוויטר) לבין השאר (מיד+באס) ולאחר מכן יש עוד קרוס שמחלק את המיד+באס ?
וזה בהשוואה ל 3WAY שבו הקרוסאובר מחלק ל 3 תחומי תדר ?
dragon,
אין קשר בין מספר האלמנטים לבין מספר חלוקות התדר שזה מה שהקרוסאובר עושה ולפיו נקבע אם זה 2WAY (חלוקה לשני תחומי תדר) או 3WAY (חלוקה לשלושה תחומי תדר).
אפשר לחבר מספר אלמנטים (במקביל או בטור) וזה לא משנה את מספר תחומי התדר....
ראה הסבר במאמר הבא:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01357
ארז
ארז...
2.5 זה כמו 3 רק ששני הוופרים זהים (בד"כ 5-6 אינש) ולא בגדליםnir כתב:האם הכוונה לרמקול עם שלושה אלמנטים: טוויטר, בס, מיד-בס ?
עזרו לי בבקשה לעשות סדר בראש...
לא הבנתי מדוע כאשר מדובר בשני אלמנטים זהים זה נקרא "2.5 " וכאשר מדובר בשני אלמנטים שונים זה נקרא "3".domnin כתב:2.5 זה כמו 3 רק ששני הוופרים זהים (בד"כ 5-6 אינש) ולא בגדליםnir כתב:האם הכוונה לרמקול עם שלושה אלמנטים: טוויטר, בס, מיד-בס ?
עזרו לי בבקשה לעשות סדר בראש...
שונים (4-5 ו- 8-12 אינש לרוב). טופולוגיה שבאה לתת יתרון של 3
בגודל של 2. לשתי השיטות היתרונות והחסרונות....