טיפ - רוצים לשלוח SMS ארוך יותר - תכתבו באנגלית
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אולי חלקכם כבר יודע את זה, אבל לי זה די חדש.
מסתבר שאם תכתבו טקסט בעברית, תוכלו להכניס לכל היותר 70 אותיות, מעבר לכך, ההודעה תפוצל ותישלח בחלקים בגודל של 70 תווים (כמובן שעל כל חלק כזה תחוייבו במשלוח הודעת SMS, כל אחד לפי מסלולו).
ואילו באנגלית, תוכלו לכתוב הודעה באורך של 160 אותיות לפני שהיא תפוצל.
את העניין הבנתי הודות לתוספת לאייפון של תום ציקל שנקראית SMS Helper, שבעצם מונה את התווים שנותרו עד שההודעה תפוצל (בין היתר, היא עושה עוד כמה דברים, כדאי להתקין מסידיה, כמובן שצריך מכשיר שעבר JB).
כשמנסים לכתוב בעברית מקבלים הודעה שאומרת שאנחנו מנסים להשתמש בסימנים מיוחדים ולכן אורך התווים ארוך יותר.
בדקתי עם כמה SMSים וזה אכן נכון.
סתם לידיעה.
מסתבר שאם תכתבו טקסט בעברית, תוכלו להכניס לכל היותר 70 אותיות, מעבר לכך, ההודעה תפוצל ותישלח בחלקים בגודל של 70 תווים (כמובן שעל כל חלק כזה תחוייבו במשלוח הודעת SMS, כל אחד לפי מסלולו).
ואילו באנגלית, תוכלו לכתוב הודעה באורך של 160 אותיות לפני שהיא תפוצל.
את העניין הבנתי הודות לתוספת לאייפון של תום ציקל שנקראית SMS Helper, שבעצם מונה את התווים שנותרו עד שההודעה תפוצל (בין היתר, היא עושה עוד כמה דברים, כדאי להתקין מסידיה, כמובן שצריך מכשיר שעבר JB).
כשמנסים לכתוב בעברית מקבלים הודעה שאומרת שאנחנו מנסים להשתמש בסימנים מיוחדים ולכן אורך התווים ארוך יותר.
בדקתי עם כמה SMSים וזה אכן נכון.
סתם לידיעה.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
היי אבי..
תודה, לבטח יש כאלה שלא יודעים זאת,
אם כי זה לא חדש ותמיד היה כך..
מה שכן,אף פעם לא הבנתי את ההגיון מאחורי זה..
גם ״אצלנו בבית״ מפלים לרעה את שפת הקודש..?
תודה, לבטח יש כאלה שלא יודעים זאת,
אם כי זה לא חדש ותמיד היה כך..
מה שכן,אף פעם לא הבנתי את ההגיון מאחורי זה..
גם ״אצלנו בבית״ מפלים לרעה את שפת הקודש..?
-
AviBiton
- גורו HTmobile

היי גילי,
ה"אפליה" הזו לא קשורה למיקום (אם זה בישראל או בארה"ב ) אלא קשורה למבנה ה-charset של התווים.
מה לעשות, אותיות בעברית (אני מניח שגם אותיות בערבית ועוד כמה שפות) "שוקלות" יותר מאשר אותיות באנגלית.
מבנה ה-SMS מאפשר להעביר גודל מסויים של קובץ בחבילה אחת, מעבר לכך החבילה תפוצל.
אותה חבילה יכולה להכיל 70 תווים בעברית ו-160 באנגלית כי 160 אנגלית = 70 עברית.
ה"אפליה" הזו לא קשורה למיקום (אם זה בישראל או בארה"ב ) אלא קשורה למבנה ה-charset של התווים.
מה לעשות, אותיות בעברית (אני מניח שגם אותיות בערבית ועוד כמה שפות) "שוקלות" יותר מאשר אותיות באנגלית.
מבנה ה-SMS מאפשר להעביר גודל מסויים של קובץ בחבילה אחת, מעבר לכך החבילה תפוצל.
אותה חבילה יכולה להכיל 70 תווים בעברית ו-160 באנגלית כי 160 אנגלית = 70 עברית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78843
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
הסיבה לזה היא מאוד פשוטה,
יש מספר טבלאות קידוד שמשתמשים לשליחת תווים ב SMS,
-הראשונה היא GSM 7-bit שנמצאת בשימוש בשליחת תוים באנגלית. שם כל תו בטבלה הזאת מיוצג על ידי 7 ביטים. אם זה מעניין אתכם, הנה הטבלה http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_03.38
-השנייה היא GSM 8-bit שפחות רלוונטית לעינינו
-השלישית היא GSM 16-bit שנמצאת בשימוש ברגע SMS ברגע שמשתשים בתווים מיוחדים (Unicode), כמו אלה שמצויים בשפה העברית, סינית, רוסית וכו.
עכשיו, אני מניח שברור למה שליחת טקסט בעברית תופסת יותר רוחב פס מאשר טקסט באנגלית.
אגב, קבלו שאלה:
למה לדעתכם לא השתמשו בטבלת 7 (או 8 ) ביט לשליחת טקסט בשפה "מיוחדת" כמו עברית ע"י זה שהיו מסמנים בתחילת ההודעה באיזה שפה הטקסט נכתב (נניח 1-אנגלית, 2-סינית, 3-עברית וכו) ואז דרך טבלות המרה ניתן היה לדעת שהתו 65 בשפה 1 הוא A, והתו 65 בשפה 3 הוא א ?!
-הראשונה היא GSM 7-bit שנמצאת בשימוש בשליחת תוים באנגלית. שם כל תו בטבלה הזאת מיוצג על ידי 7 ביטים. אם זה מעניין אתכם, הנה הטבלה http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_03.38
-השנייה היא GSM 8-bit שפחות רלוונטית לעינינו
-השלישית היא GSM 16-bit שנמצאת בשימוש ברגע SMS ברגע שמשתשים בתווים מיוחדים (Unicode), כמו אלה שמצויים בשפה העברית, סינית, רוסית וכו.
עכשיו, אני מניח שברור למה שליחת טקסט בעברית תופסת יותר רוחב פס מאשר טקסט באנגלית.
אגב, קבלו שאלה:
למה לדעתכם לא השתמשו בטבלת 7 (או 8 ) ביט לשליחת טקסט בשפה "מיוחדת" כמו עברית ע"י זה שהיו מסמנים בתחילת ההודעה באיזה שפה הטקסט נכתב (נניח 1-אנגלית, 2-סינית, 3-עברית וכו) ואז דרך טבלות המרה ניתן היה לדעת שהתו 65 בשפה 1 הוא A, והתו 65 בשפה 3 הוא א ?!
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 22/12/2009 11:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אריה, קודם כל תודה על ההסבר.osherov כתב:הסיבה לזה היא מאוד פשוטה,
-השנייה היא GSM 7-bit פחות רלוונטית לעינינו
אגב, קבלו שאלה:
למה לדעתכם לא השתמשו בטבלת 7 (אוביט לשליחת טקסט בשפה "מיוחדת" כמו עברית ע"י זה שהיו מסמנים בתחילת ההודעה באיזה שפה הטקסט נכתב (נניח 1-אנגלית, 2-סינית, 3-עברית וכו) ואז דרך טבלות המרה ניתן היה לדעת שהתו 65 בשפה 1 הוא A, והתו 65 בשפה 3 הוא א ?!
...
ובתשובה לשאלתך, אני מניח ש-Money, Money, Money.
החברות מרוויחות הרבה יותר כשההודעות יפוצלו.
לא, לדעתי זאת לא הסיבה,theAman כתב:אריה, קודם כל תודה על ההסבר.osherov כתב:הסיבה לזה היא מאוד פשוטה,
-השנייה היא GSM 7-bit פחות רלוונטית לעינינו
אגב, קבלו שאלה:
למה לדעתכם לא השתמשו בטבלת 7 (אוביט לשליחת טקסט בשפה "מיוחדת" כמו עברית ע"י זה שהיו מסמנים בתחילת ההודעה באיזה שפה הטקסט נכתב (נניח 1-אנגלית, 2-סינית, 3-עברית וכו) ואז דרך טבלות המרה ניתן היה לדעת שהתו 65 בשפה 1 הוא A, והתו 65 בשפה 3 הוא א ?!
...
ובתשובה לשאלתך, אני מניח ש-Money, Money, Money.
החברות מרוויחות הרבה יותר כשההודעות יפוצלו....
הרי אם היו רוצים יותר כסף היו יכולים להכיל גם את השפה האנגלית לטבלת ה 16-ביט
התשובה היא די פשוטה
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אולי בגלל ערבוב של טקסט.
ז"א שאם הייתי שולח רק בעברית או רק באנגלית, אז אכן לא הייתה בעיה, אבל אם אני שולח הודעה מעורבת עם אנגלית ועברית (ואולי עוד שפות), אז לא יעזור שיש לי סימון כלשהו בתחילת ההודעה?
בקיצור, בשביל תמיכה ב-multilanguage אנחנו חייבים להשתמש ב-16bit.
ז"א שאם הייתי שולח רק בעברית או רק באנגלית, אז אכן לא הייתה בעיה, אבל אם אני שולח הודעה מעורבת עם אנגלית ועברית (ואולי עוד שפות), אז לא יעזור שיש לי סימון כלשהו בתחילת ההודעה?
בקיצור, בשביל תמיכה ב-multilanguage אנחנו חייבים להשתמש ב-16bit.
theAman כתב:אולי בגלל ערבוב של טקסט.
בקיצור, בשביל תמיכה ב-multilanguage אנחנו חייבים להשתמש ב-16bit....
נצל"ש- יש מס' טלפון מסויים ממנו אני מקבל SMSים, לרוב בני כ 70- 80 תווים (כולל הרווחים..), וההודעות ממנו נכנסות אלי כ 7-8 הדעות!! (כלומר- צפצוף אחד, רשום 7 הודעות נכנסות.. על הודעה אחת בעצם
).
בטלפון השולח- הודעה אחת מוגדרת כ 1000 תווים.
פתרונים/ רעיונות?
פתרונים/ רעיונות?
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')מה רשום בכל אחת מ 7 ההודעות עצמן?zy כתב:נצל"ש- יש מס' טלפון מסויים ממנו אני מקבל SMSים, לרוב בני כ 70- 80 תווים (כולל הרווחים..), וההודעות ממנו נכנסות אלי כ 7-8 הדעות!! (כלומר- צפצוף אחד, רשום 7 הודעות נכנסות.. על הודעה אחת בעצם).
פתרונים/ רעיונות?...
אני הייתי מנסה לשלוח את אותה הודעה מאותו המספר בשימוש טלפון אחר על מנת לראות האם הבעייה קשורה למכשיר עצמו
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

עוד לא החזרת את המכשיר לאשה..?sam22 כתב:כל יום משהו חדש
תודה...
ידעתי שזה לא יעבור חלק..
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

איך נתת לזה לקרות..sam22 כתב:החזרתי כבר לפני שבוע ומשהו
יותר נכון, שעה אחרי שנפרדנו לשלום אצל עמי...
אז זהו, כאמור - יש הודעה אחת בלבד (כ 70 תווים אורכה), אך רשום לי "7 הודעות חדשות".osherov כתב:מה רשום בכל אחת מ 7 ההודעות עצמן?zy כתב:נצל"ש- יש מס' טלפון מסויים ממנו אני מקבל SMSים, לרוב בני כ 70- 80 תווים (כולל הרווחים..), וההודעות ממנו נכנסות אלי כ 7-8 הדעות!! (כלומר- צפצוף אחד, רשום 7 הודעות נכנסות.. על הודעה אחת בעצם).
פתרונים/ רעיונות?...
אני הייתי מנסה לשלוח את אותה הודעה מאותו המספר בשימוש טלפון אחר על מנת לראות האם הבעייה קשורה למכשיר עצמו...
כיוון שרק מהמס' הספציפי השולח המדובר, זה קורה לי (אני משלם את החשבון שלו....), הנחתי שהטל' המקבל בסדר, אך אכן אנסה לבדוק מול מס' מקבל אחר.. וגם אנסה להתחקות על החיוב (האם אני משלם פי 7
javascript:emoticon('
')
')