זקוקה לעזרה בבחירת רמקולים ובניית מערכת

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

סוף סוף הגיע הרגע שחיכיתי לו הרבה זמן ואני משדרגת את הרמקולים הקדמיים ועושה קצת סדר במערכת כולה.
אני נרגשת כמו ילדה קטנה שיוצאת להרפתקה ואני מקווה שתעזרו לי להגיע לקונפיגורציה מתאימה.

אז ככה:
המערכת משמשת למוסיקה ולקולנוע ביתי.
שומעים בבית קלאסי, רוק, ג'אז, מטאל

מה יש לי היום?
רמקולי סראונד + סאב ("12 HSU), רסיבר (ימאהה 663), מגבר אנגלי קשיש אך חביב (Stemfoort) וסטרימר (פופקורן A110). הכל בחלל פתוח של כ-90 מ"ר שהרמקולים הקדמיים במרכזו.

חשבתי לחבר לימהה את הרמקולים ההיקפיים בלבד. את הרמקולים החדשים שאקנה, אחבר למגבר אשר יחובר ליציאת ה pre-out של הימהה.
נראה לי שאקנה גם DAC שיישב בין הפופקורן למגבר.

אני לא אוהבת באסים דומיננטיים מדי ואני מחפשת צליל מלטף וברור.
עד עכשיו שמעתי CANTON vento 890 ו Paradigm signature s4 v2 ולא התלהבתי.
שמעתי Dali ו Focal על קצה המזלג והם נשמעו הרבה יותר טוב אבל לא נפלתי. אני ממתינה להדגמה מסודרת בפיוז.

התקציב יהיה מעל 10K (אני צריכה גם סנטר) אבל לא ברור בכמה. העניין הוא שאם אני לא אוהבת את הסאונד (בעיקר במוסיקה קלאסית), אני מעדיפה לא לשמוע כלל. והחלטתי שהגיע הזמן להנות מכל סוגי המוסיקה.

1. על אילו רמקולים אתם ממליצים?
2. מה דעתכם על הקונפיגורציה של המערכת? (אפשר להגיע לסאונד טוב? כשרואים סרטים עלולות להיות בעיות בסנכרון בין הקדמיים להיקפיים? ה DAC יתן תרומה משמעותית?)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

התחלת יפה מאוד - ללכת לשמוע זה הדבר הראשון והנכון.
נדמה לי שתצטרכי לקחת בחשבון החלפת המגבר סטראו שלך שיוציא מהקדמיים החדשים את הפוטנציאל שלהם.

איזה קדמיים יש לך כיום?

בנוסף להדגמה שציינת שאת מתכננת לשמוע בפיוז (ד"ש לניסן), מציע לשמוע גם:
KEF , טנוי, טריאנגל ו SYSTEM AUDIO ואפשר גם MORDAUNT SHORT MEZZO 6.
לדעתי הם מתאימים לסוגי המוזיקה שאת שומעת , אבל ברור לך שזה עניין סוביקטיבי לחלוטין...

בפוקאל אני מציע לך לנסות ללכת על סדרה 8XX - היא נשמעת הרבה יותר טוב מסדרה 7XX .

אם תרכשי מגבר אינטגרייטד שיש לו MAIN IN , זה יקל על סנכרון העוצמות בין הרמקולים.

שימי לב שאת שומעת גם את ההגברה שמחוברת לרמקול , במילים אחרות, שיהיה מחובר למגבר שנכנס בתקציב שלך.
אל תשכחי לקחת איתך קטעים שאת מכירה היטב שמיצגים את סוגי המוזיקה שאת שומעת.

נשמח לשמוע רשמים.
בהצלחה ובהנאה,
ארז

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

תשמעי DALI-CONCEPT 10 רמקולים טובים מאד ואם שומעת גז וקלאסי אז גם את
OPERA - GRAND MEZZA אצל ארמה אודיו שזכה במבחן רמקולים עד 10,000 שקל :

http://www.arama-audio.com/sg_product~0099969~10~0.htm

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

מה התקציב שאליו את יכולה להגיע (12K או 15K או יותר).
את רוצה לשמוע סטריאו או גם סראונד?
(בחירה בסראונד תאלץ יותר רכיבים -> איכות נמוכה יותר בסה"כ)
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #5 

לפי סגנון המוזיקה שאתם אוהבים לשמוע בבית את צריכה רמקול שהוא אול ראונדר ולכן את צריכה להיות מאוד בררנית. כמו כן הייתי מציע לך לקנות רמקולים קידמיים וסנטר מאותה סידרה בשביל איזון טונאלי. כדאי לך לבדוק את הרמקולים האלה:
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=433
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=437
אם את רוצה סאונד יותר מעודן: http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=430

רמקול נוסף שאני ממליץ עליו הוא הQUAD 22L2, נראה לי שזה מה שאת פחות או יותר מחפשת.

אם את רוצה סט מעוצב מבלי להקריב את האיכות של הסאונד : http://www.fuse.co.il/products/116367
שמעתי אותם ומאוד התלהבתי מהם.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 22/12/2009 9:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

GaliaL כתב:ה DAC יתן תרומה משמעותית?)
...
זה הרכיב המכריע. אפילו מערכת הגברה מפוארת תישמע זוועה עם מקור עלוב.
GaliaL כתב: אני לא אוהבת באסים דומיננטיים מדי ואני מחפשת צליל מלטף וברור.
עד עכשיו שמעתי CANTON vento 890 ו Paradigm signature s4 v2 ולא התלהבתי.
שמעתי Dali ו Focal על קצה המזלג והם נשמעו הרבה יותר טוב אבל לא נפלתי.
...
אל תצפי שבתקציב שלך תמצאי רמקולים ש"יפילו" אותך, במיוחד במוסיקה קלאסית.
ויטלי

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

עברתי על המודעות של יד שנייה ומצאתי רמקול מאוד איכותי,כדאי לך לבדוק אותו אם העובדה שמדובר ביד שנייה לא מפריע לך: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32448

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

ממליץ על המורל אוקטאב סיגנצ'ר - זאת היתה הבחירה שלי אחרי הרבה חיפושים ואני מאזין בעיקר לקלאסי.

יש להם גם סנטר וגם סאב. ממליץ מאד על ביקור בחדר התצוגה שלהם בנס ציונה ושיחה עם זיו שהוא חובב מוסיקה (קלאסית) אמיתי.

GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

וואו, תודה לכולם.
לפי ההמלצות נראה לי שאני צריכה לקחת יום חופש ולתכנן טיול קטן לירושלים ואולי גם לנס ציונה..

נדמה לי שתצטרכי לקחת בחשבון החלפת המגבר סטראו שלך שיוציא מהקדמיים החדשים את הפוטנציאל שלהם.
...
אתה מכיר מגברים של Stemfoort?
לא חשבתי להחליף אותו כעת. נכון שהוא לא משוכלל ועברו עליו כמה שנים, אבל יש לו סאונד טוב. אגב, גם לניסן יש מילים חמות עליו.
שימי לב שאת שומעת גם את ההגברה שמחוברת לרמקול
...
לא הבנתי למה אתה מתכוון. תוכל להרחיב? חשבתי שאם הרמקולים מחוברים למגבר (Stemfoort) והמגבר מחובר ליציאת ה- pre-out של הימהה, אז הימהה פאסיבי. כלומר, חשבתי שרק ל Stemfoort יש השפעה על הסאונד.
איזה קדמיים יש לך כיום?
...
כרגע יש לי AR
אל תצפי שבתקציב שלך תמצאי רמקולים ש"יפילו" אותך, במיוחד במוסיקה קלאסית.
...
התקציב לא סגור. הוא יעבור את ה- 10K ואני מקווה לא להגיע ל 20K אבל הכל פתוח..
עברתי על המודעות של יד שנייה ומצאתי רמקול מאוד איכותי,כדאי לך לבדוק אותו אם העובדה שמדובר ביד שנייה לא מפריע לך: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32448
...
יד שניה די מפתה אבל אני מתכוונת לבדוק בבית את הרמקול לפני הרכישה וזה יהיה קצת בעייתי. מעבר לכך, אני לא בטוחה שאדע לבדוק אותם מבחינה מכאנית.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

אם המגבר שלך זה מה שאני חושב שזה, שלא תעזי להחליף אותו!
אני מציע שתצרפי אלייך בן המין השני, שיעזור לך לסחוב את המגבר ויאפשר לך להגיע איתו לחנויות השונות כדי לבדוק איתו רמקולים שונים. מן הסתם תקבלי תמורה הרב היותר טובה לכספך ביד שנייה, אלא שצפוייה בעייה לוגיסטית קלה של שינוע הרמקולים לביתך לבדיקה.
תמעבר לכך, אני ממליץ לך על "מבחן שלוש השעות" - קחי את הדיסקים האהובים עלייך במגוון סגנונות, ושבי מול הרמקולים במשך שלוש שעות ברציפות (גם שעתיים זה בסדר) - אם אחרי שעתיים את קמה עם כאב ראש ולא יכולה לסבול יותר, קומי וצאי משם.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

שימי לב שאת שומעת גם את ההגברה שמחוברת לרמקול
...
GaliaL כתב: לא הבנתי למה אתה מתכוון. תוכל להרחיב? חשבתי שאם הרמקולים מחוברים למגבר (Stemfoort) והמגבר מחובר ליציאת ה- pre-out של הימהה, אז הימהה פאסיבי. כלומר, חשבתי שרק ל Stemfoort יש השפעה על הסאונד.
.
...
הכוונה היא שאת לא רק שומעת את הרמקולים אלא את הסטאפ כולו - רמקולים, מגבר, נגן, כבלים והסינרגיה ביניהם.
חוץ מהרמקולים, להגברה יש את ההשפעה המשמעותית ביותר על הסאונד.
אין שום מניעה שהרמקולים יעבדו עם ה Stemfoort . תמיד תוכלי לשדרג אם תחושי בצורך... אבל אם כך, רצוי שתגיעי לסבב האזנה עם המגבר שלך.
...
GaliaL כתב: יד שניה די מפתה אבל אני מתכוונת לבדוק בבית את הרמקול לפני הרכישה וזה יהיה קצת בעייתי. מעבר לכך, אני לא בטוחה שאדע לבדוק אותם מבחינה מכאנית.
...
אין סתירה - ניתן לרכוש ביד 2 ולבדוק בבית לפני כן את המוצר, במיוחד כאשר מדובר במוצר איכותי. זה מקובל למדי ומומלץ גם ברכישת רמקולים חדשים.
בתקציב שלך אפשר לרכוש רמקול מיד 2 שמחירו כרמקול חדש הוא באזור פי-2 מהתקציב שלך אז מדובר ברמקול איכותי למדי...
חוץ מבדיקת האזנה, בודקים את שלמות הקופסא (שאין סדקים בעץ, קילופים, מכות וכו'), מורידים את הגריל ורואים שהאלמנטים שלמים ללא חבלות או שריטות, גומי לא יבש וסדוק.

ארז

GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

yairf כתב:אם המגבר שלך זה מה שאני חושב שזה, שלא תעזי להחליף אותו!
...
אין לי שום כוונה להחליף אותו :D

אני אוהבת את הרעיון שלכם להגיע עם המגבר לחנויות ואשתדל לאמץ אותו, אבל זה לא יהיה במקום בדיקה בבית. הרמקולים ממוקמים במרכז חלל גדול, לא סטנדרטי ולא דומה לחדר האזנה בחנות. גם האקוסטיקה שונה.
ארז_וחני כתב:אין סתירה - ניתן לרכוש ביד 2 ולבדוק בבית לפני כן את המוצר, במיוחד כאשר מדובר במוצר איכותי. זה מקובל למדי ומומלץ גם ברכישת רמקולים חדשים.
בתקציב שלך אפשר לרכוש רמקול מיד 2 שמחירו כרמקול חדש הוא באזור פי-2 מהתקציב שלך אז מדובר ברמקול איכותי למדי...
חוץ מבדיקת האזנה, בודקים את שלמות הקופסא (שאין סדקים בעץ, קילופים, מכות וכו'), מורידים את הגריל ורואים שהאלמנטים שלמים ללא חבלות או שריטות, גומי לא יבש וסדוק.

ארז
...
אם תינתן לי האפשרות לבדוק בבית, אז יד 2 בהחלט אפשרות מעולה.

משהו מכיר את הרמקולים של vienna acoustics שמופיעים בלוחות? הם מתאימים לסוגי מוסיקה מגוונים?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32469

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

משהו מכיר את הרמקולים של vienna acoustics שמופיעים בלוחות? הם מתאימים לסוגי מוסיקה מגוונים?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32469[/quote]

לא, הם מתאימים בעיקר למוזיקה קלאסית וגא"ז, רמקולים ברמה גבוהה אבל לא בדיוק מה שאת מחפשת. אני מציע לך לבדוק את הרמקולים הזולים יותר שהצעתי לך ואז להמשיך קדימה ליקרים יותר אם את תרגישי שהם לא נראים לך. חבל להוציא סתם כסף.

GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

zeev78, שמעתי מעט B&W ולא כ"כ אהבתי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

את מתכוונת ששמעת רמקולים של B&W או ששמעת את הדגם הספציפי הזה? יש הבדל עצום בין הרמקולים הפשוטים לבין הרמקולים HIGHEND שלהם. ה805 הוא רמקול מעולה והמחיר שלו במודעה נמוך, לדעתי כל הקודם זוכה. האם שמעת את המוניטור אודיו או את הQUAD 22L2?

GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני אבדוק מחר מה הדגם ששמעתי. את השאר אני לא מכירה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

GaliaL כתב:אני אבדוק מחר מה הדגם ששמעתי. את השאר אני לא מכירה.
...
אז כדאי שתכירי את ה805 מקרוב ואז תגידי לי אם אהבת או לא :) .

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אבל ה 805 הוא רמקול מדפי והיא מחפשת רצפתי....
ה 804 הוא רצפתי מאותה הסדרה.

ארז

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

ארז_וחני כתב:אבל ה 805 הוא רמקול מדפי והיא מחפשת רצפתי....
ה 804 הוא רצפתי מאותה הסדרה.

ארז
...
איפה רשום שהיא מחפשת רמקולים ריצפתיים 8O ?
יכול להיות שרמקול מדפי/מוניטור ישמע לה יותר טוב, היא מחפשת רמקול בלי יותר מדי באס וה 805 יכול להתאים לה כמו כפפה ליד.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

צודק. לא כתוב שהיא מחפשת רצפתיים.
מצד שני, כתוב שמדובר בחלל פתוח של 90 מ"ר כאשר הרמקולים במרכז.

עם כל הכבוד ל 805 (ושמעתי אותו אצלי בבית...), האם הוא מתאים לגודל כזה? האם רמקול מדפי יכול להתאים לגודל כזה?

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”