שלום לכולם...
יש לי 2 HDD במחשב באחד מותקן WIN XP ובשני מותקן WIN 7 ...
כשאני עובד עם WIN 7 משום מה המחשב נתקע פעם ביום, פעם ביומיים - פשוט לא מגיב .
צריך לסגור את המחשב לגמרי ולהדליק מחדש...
התחלתי למחוק קודקים למיניהם... או תוכנות פשוטות שיכולות להוות בעיה או התנגשות כלשהי :
ונשארתי עם התוכנות האלו :
MAYA 2010
AVG 9 (הבנתי שהוא מתאים לWIN 7)
NERO 8
EMULE
WINRAR
ודרייבר חלופי לכ.רשת : linksys WMP54G (הדרייבר שמגיע איתו אינו מתאים לWIN 7 ואחרי חיפושים באינטרנט מצאתי שאפשר להתקין דרייבר של חברה אחרת שאכשהו קשורה אליה שנקראת RALINL )
אני נוטה להבין שהבעיה היא בדרייבר של הכרטיס רשת למרות שהוא עובד כשורה... כי לא נראה לי שאחת מהתוכנות הנ"ל יכולות להוות בעיה.
אך בכל זאת למישהו יש פיתרון?
תודה רבה לעוזרים...
בעיה בWIN 7 נתקע לפחות פעם ביום....
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 238
- gechts
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
תנסה לעבוד בשיטת האלמינציה
למרות ש XP עובדת טוב אצלך, אם יש לך אפשרות וזה מצריך "אנרגיות"
תנסה בכל זאת לבדוק את החומרה:
1. יציבות מתחים של הספק.
2. את מצב הזיכרונות (אוליי עם MEM TEST), ואם יש לך אפשרות להצליב - אז כרטיס מסך.
לחלילופין, שווה לך לבדוק דרייברים.
אם יש לך אפשרות להתקין על HD נוסף עותק של 7 ולהשאיר אותו נקי, ולראות אם המחשב קורס או לא,
ולהתקין על העותק הנפרד דרייברים בהדרגה, כל יום דרייבר אחר, עד שתגלה אם הוא נתקע כתוצאה מ DRIVER ספציפי.
תנסה בכל זאת לבדוק את החומרה:
1. יציבות מתחים של הספק.
2. את מצב הזיכרונות (אוליי עם MEM TEST), ואם יש לך אפשרות להצליב - אז כרטיס מסך.
לחלילופין, שווה לך לבדוק דרייברים.
אם יש לך אפשרות להתקין על HD נוסף עותק של 7 ולהשאיר אותו נקי, ולראות אם המחשב קורס או לא,
ולהתקין על העותק הנפרד דרייברים בהדרגה, כל יום דרייבר אחר, עד שתגלה אם הוא נתקע כתוצאה מ DRIVER ספציפי.
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2833
תסיר את AVG. נתקלתי כבר במקרים דומים שהוא היה הגורם להם.
ובכלל, כיוון שהמטרה הסופית היא הגנה מוירוסים - וAVG לא ממש מסוגל לעשות את זה - אין גם שום סיבה הגיונית להחזיקו מותקן. אלא אם בהאטת המערכת חשקה נפשך.
כדי לנסות לטפל בבעיה לעומק, לחץ Windows+R והדבק
eventvwr.msc /s
תחת SYSTEM, בדוק מה הארועים שהיו בזמן שהמחשב נתקע.
ובכלל, כיוון שהמטרה הסופית היא הגנה מוירוסים - וAVG לא ממש מסוגל לעשות את זה - אין גם שום סיבה הגיונית להחזיקו מותקן. אלא אם בהאטת המערכת חשקה נפשך.
כדי לנסות לטפל בבעיה לעומק, לחץ Windows+R והדבק
eventvwr.msc /s
תחת SYSTEM, בדוק מה הארועים שהיו בזמן שהמחשב נתקע.
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 238
בעיקרון אני עובד עם הXP והכל עובד מצויין.... אף פעם לא ניתקע יש לי ידע בעניין... לפחות 8 חודשים הXP מותקן ואף פעם לא היתה בעיה של תקיעות או ריסטרטים למיניהם...
לדעתי הבעיה היא בדרייברים של WIN 7 : הוא מזהה את כולם לבד... אבל לכרטיס מסך עשיתי UPDATE כדי שיעבוד כשורה.. שאר הדברים גם יכולים
להוות בעיה כי בעצם אלו דרייברים שבאו מהווינדוס ולא מהדיסק של הלוח....
הדרייברים הם מקור הבעיה בוודאות השאלה איזה דרייבר...
1. כרטיס רשת שב90 אחוז אני חושב שזה הוא כי בעצם מותקן דרייבר חילופי כזה כדי שיזוהה בWIN 7..
2. מאז אותו UPDATE לכ. מסך גם יכול להיות בעיה...
3. או לך תדע איזה דרייבר שהWIN זיהה אוטומטית... זה כמו למצוא מחט בערימת שחט
4. אני שולל ב100% בעיית חומרה..
מה אתה חושב?
לדעתי הבעיה היא בדרייברים של WIN 7 : הוא מזהה את כולם לבד... אבל לכרטיס מסך עשיתי UPDATE כדי שיעבוד כשורה.. שאר הדברים גם יכולים
להוות בעיה כי בעצם אלו דרייברים שבאו מהווינדוס ולא מהדיסק של הלוח....
הדרייברים הם מקור הבעיה בוודאות השאלה איזה דרייבר...
1. כרטיס רשת שב90 אחוז אני חושב שזה הוא כי בעצם מותקן דרייבר חילופי כזה כדי שיזוהה בWIN 7..
2. מאז אותו UPDATE לכ. מסך גם יכול להיות בעיה...
3. או לך תדע איזה דרייבר שהWIN זיהה אוטומטית... זה כמו למצוא מחט בערימת שחט
4. אני שולל ב100% בעיית חומרה..
מה אתה חושב?