דוברי רוסית וערבית רוצים ייצוג בממיר הדיגיטלי

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ben89 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

"הערוצים שמחוייבים לשידורים בערבית עושים צחוק", כך אמר היום (ב') ח"כ חנא סוויד בדיון שנערך בועדת הכלכלה על הרפורמה בשוק התקשורת הרב ערוצית. הוועדה דנה בסעיף המסדיר את שידורי הערוץ הייעודי בשפה הערבית כערוץ שייכלל כערוץ פתוח בדומה לשאר הערוצים בממיר הדיגיטלי (dtt).
...
גם מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית, יפה ויגודסקי ביקשה מהוועדה שערוץ חינוכית 23 יכלל ב-dtt, וכמוה גם יו"ר הערוץ הקהילתי (המשודר בערוץ 98)
...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3823107,00.html
חברי כנסת מהמגזר הרוסי מחו בעבר ומחו גם בישיבת הוועדה הזאת, על הדרת שפתם מהממיר הדיגיטלי, וקבלו על ש"ישראל פלוס" (ערוץ 9) אינו כלול בחבילת ה-dtt.
...
מקווה שתיהיה התפחות חיובית בנושא.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #2 

יש בעיה לכך שהערוץ הרוסי ישודר בחינם דרך אנטנה .

זאת בגלל מספר סיבות :[/b]

1. הערוץ הינו בבעלות פרטית מלאה, ולא ציבורית כמו החינוכית. (זה ערוץ של לב לבייב? יכול להיות שזה שלו? )

2. מתוקף הגדרת הערוץ, הערוץ הזה הינו ערוץ שמוגדר בכל החוזים ובכל המקומות כ"ערוץ עבור הכבלים והלוויין". בדיוק כמו ההגדרה של ערוץ הקניות, וערוצים נוספים, זה בעיה לשנות לו את ההגדרה.

3. השפות הרשמיות המוגדרות "שפות רשמיות" במדינת ישראל הינן : עברית וערבית בלבד. רוסית איננה נכללת כשפה רשמית בישראל. גם לא אנגלית. גם לא מרוקאית, וגם לא פולנית ועירקית.

4. אי אפשר "לעשות קומבינה" ולתת לערוץ 9 לשדר בחינם ללא סיבה מוצדקת (זה לא ממש חינם, יש להם תשלום סימלי של אגרת תדרים), משום שיצרו פה תקדים, ואז יצטרכו לתת לערוצים נוספים לשדר בחינם דרך אנטנה, ואי אפשר לתת לכל הערוצים לשדר בחינם, זה ישבור לגמרי את הכבלים ואת הלוויין, ואף אחד לא מעוניין בזה.

5. ערוץ החינוכית הוא הערוץ היחיד מבין כל הערוצים האלה שהוא בבעלות המדינה, להבדיל מערוץ 9 ואחרים שהם בבעלות פרטית של מישהו שרצה לקנות לעצמו ערוץ טלוויזיה, ולא ברור מה הדעות שלו, ומה הדעות הפוליטיות שלו, איזה אינטרסים יש לו, ואת מי הוא מייצג. זה שאתם רואים אותו בטלויזיה (אני לא מדבר באופן אישי על לב לבייב, כי אני לא מכיר אותו) - זה לא אומר שהוא צדיק מקסים וטלית שכולה תכלת. ולא מדובר על לב לבייב באופן אישי, אבל באמת... עד כמה אתם מכירים את האנשים העשירים האלה באמת? .

6. איפה הציונות והשפה העברית? דברו עברית!! דוברי הרוסית הם המהגרים היחידים שהגיעו לישראל ולא משתמשים בערכי הציונות הישנים, כמו הערך "דברו בשפה העברית! אנחנו במדינת ישראל!", לפעמים יש את התחושה שהם עושים דווקא כדי לבדל את עצמם משאר עם ישראל, כאילו בכוונה הם לא מעוניינים לשמוע את השפה העברית, יש להם מכולות משלהם, עיתונים משלהם, קליקות משלהם, ערוצי טלויזיה ישראלים משלהם, (המון פרוטקציות בעבודה) , ערוצי רדיו רשמיים וחוקיים משלהם. (אפשר להתחיל לעשות רשימה ולא לסיים..). אולי פשוט נחליף את המגן דוד הכחול שיש לנו בדגל לצלב ברקע אדום , וזהו. בעצם כבר שוויץ משתמשת בזה, וכולנו שמענו איך שוויץ האנטישמית אוהבת את העמים השמים.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

ערוץ 33 ברובו בערבית. ערוץ ברוסית זה מוגזם, אנחנו לא ברוסיה. ערוצים נוספים בעברית יותר חשובים.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

ברגע שתהיה רכבת תחתית בתל אביב אז אני יתן לרוסים להשתלט על המרקע. ת'כלס תחשבו בהיגיון הרי אפשר להכניס עוד ערוץ אחד שאני היתי מעדיף שזה יהיה ערוץ 11 באיכות HD במקום ערוץ 9 של הרוסים.
למה ערוץ 11 באיכות HD?
1. להעלות את התחרות מול חברת הלווין והכבלים.
2. אני רוצה לראות CSI באיכות HD ביום שבת בלילה בחינם מבלי להוריד.
3. למה לא ערוץ HD ממלכתי, לא שווה?

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

שערוץ 9 יעבור לשדר בעברית עם כתוביות ברוסית. מרבית העולם מרוסיה כבר 10 שנים פלוס בארץ ומבינים עברית... לרומנים אין ערוץ ברומנית, אפילו שיש בערך אותה כמות כמו של רוסים בארץ. כנ"ל לגבי שאר העדות. ערוץ ייעודי מעודד בדלנות.
ושערוץ 1 ישים סדרות ותוכניות מעניינות מהארכיון בערוץ 33...
וכמובן ערוץ 23 צריך להכנס... ואז יפנה גם זמן שידור לערוץ 1 / 2 להכניס עוד תוכן (מעניין, לא בישול/בריאות/אקטואליה)

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אם אני לא טועה מנכל"ית של ערוץ 23 החינוכית, אמרה במידה ויכניסו את ערוץ 23, היא תוציא את שידורי הערוץ שלה מערוץ 22. כמובן שהיא חוסכת כסף וגם מאפשרת פיתוח נוסף בערוץ כתוצאה מנזילות של כסף שנותר לממש.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יואו, אני גם בעד.
CSI ב- HD, בלי תוכנות שיתוף קבצים, אלא בערוץ 1 החדש.

אומרים שעכשיו יהיו הרבה רפורמות בערוץ הראשון, שהולכים לפטר 500 עובדים מרצון ולתת להם פנסיה מוגדלת, רק שילכו.
הרי יש שם אנשים שמגיעים לעבודה, מחתימים כרטיס, ובקושי עובדים, אפילו לא 10 דקות ביום.
אפשר להגיד שזה קורה אצל יותר מ- 50% מהעובדים, ורוב העובדים ברשות השידור נחשבים עובדי מדינה, ומקבלים משכורות יפות , ותנאים יפים מאוד.
אני אישית חושב שערוץ 10 וערוץ 2 צריכים לשדר ב- HD, כי באמת חוץ מ- CSI ו"חוק וסדר" אין מה לראות בערוץ הראשון.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לא חושב שיש קשר בין הדברים
- הכנסת ערוצים נוספים, החלטה של הכנסת.
- הקצאת תדרים ל HD, החלטת של הרשות השנייה / משרד התקשורת. ברגע שיתפנה האנלוגי, יש מספיק תדרים להבנתי. ד"א כמה רוחב סרט צריך ל HD? אפשר להכניס שני ערוצים בתדר אחד?

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לפי מה שהבנתי צריך להוסיף עוד תדר כך שתהיה צפייה איכותית של HD. אבל אנו חיים במדינת חלם שבטח לא יוסיפו תדר ויכניסו את ערוץ ה-HD בחבילה של 5 ערוצים.

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

מישהו פה אמר - "דברו בשפה העברית! אנחנו במדינת ישראל! "

אז ידידי דוברי העברית מלידה, תסתכלו מסביב ותקשיבו לחברים שלכם מדברים. העילגות כאן חוגגת ואוצר המילים והדיקדוק לפעמים דומים יותר לטלאטאביז מאשר לשפה מדוברת. אם תחשבו על זה, גם הידע ביהדות הוא לעיתים לא עולה על הרמה של גן ילדים.

אז תעשו טובה, עזבו את דוברי הרוסית, ותלכו לראות קצת את האח הגדול LIVE. טלוויזיה עברית לתפארת. בן גוריון לא היה מסוגל להתנתק.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

akira כתב:לא חושב שיש קשר בין הדברים
- הכנסת ערוצים נוספים, החלטה של הכנסת.
- הקצאת תדרים ל HD, החלטת של הרשות השנייה / משרד התקשורת. ברגע שיתפנה האנלוגי, יש מספיק תדרים להבנתי. ד"א כמה רוחב סרט צריך ל HD? אפשר להכניס שני ערוצים בתדר אחד?
...
רוחב הפס שמשודר דרך אנטנה בישראל הוא בין 14Mbps ל- 16 מגה ביט לשניה (בחישוב נלקחו הנתונים כמו Modulation של האות, ועוד...)
זה מספיק בדיוק לערוץ HD אחד עבור כל Channel.
בשיטה האנלוגית הישנה ערוץ 1 משתמשים כיום בכ- 40 אפיקים שונים ברחבי הארץ , וערוץ 2 בכ-15 אפיקים שונים.
ברגע שיכבו את המשדרים האנאלוגיים הישנים, יתפנו כ- 55 אפיקים מלאים.

האם ישודרו בישראל 55 ערוצי HD בחינם ?? בחלומות שלנו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #12 

לדעתי אין שום הצדקה קיומית כיום לערוץ 23.

כאשר לא היו תכנים ייעודיים לילדים אז זה באמת היה חינוכי והיה שם הרבה מאוד תוכן מעולה.

כמו שהמצב נראה כרגע, הטלויזיה החינוכית היא פשוט בזבוז של אנרגיה יעילה שצריך לנצל אותה למטרות אחרות (קרי, שהכסף ילך לממן דברים אחרים במשרד החינוך - אין שם חוסרים יותר?!). באיזו עוד מדינה יש למשרד ממשלתי (משרד החינוך) ערוץ משלו?!

גם ערוץ 33 חסר כל רלוונטיות, הוא משדר הרבה מאוד תכנים ממוחזרים מערוץ 1 (שגם הוא די מיותר כיום).

לערוץ 9 ו-24 לדעתי צריך בהחלט לתת את האופציה להיכנס לממיר ה-DTT עבור תשלום נוסף (כלומר, להשוות בין עלויות הזכיון שלהן לאלה של ערוץ 2 ו-10). כל מי שעקרונית יכול לשלם את תשלומי הזיכיון של ערוצים 2 ו-10 מגיע לו שיהיה לו ערוץ כל עוד הוא עומד באותם הקריטריונים בדיוק (קרי, נכנס למסגרת הפיקוח של הרשות השניה).

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

dvb-acavish, ת'כלס לא מגיע לערוץ 11 להיות באיכות HD? הרי הוא צריך להוות דוגמה, ולהיות בראש הטכנולוגיה, ולהיות זה שמנסה את רוב הדברים הכי חדשים בתחום הטלויזיה, אם זה תוכנית רכב ועד לתוכנית ריאליטי [ע"ע ערוץ 4 של אנגליה].

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #14 

genadyb כתב:מישהו פה אמר - "דברו בשפה העברית! אנחנו במדינת ישראל! "

אז ידידי דוברי העברית מלידה, תסתכלו מסביב ותקשיבו לחברים שלכם מדברים. העילגות כאן חוגגת ואוצר המילים והדיקדוק לפעמים דומים יותר לטלאטאביז מאשר לשפה מדוברת. אם תחשבו על זה, גם הידע ביהדות הוא לעיתים לא עולה על הרמה של גן ילדים.

אז תעשו טובה, עזבו את דוברי הרוסית, ותלכו לראות קצת את האח הגדול LIVE. טלוויזיה עברית לתפארת. בן גוריון לא היה מסוגל להתנתק.
...

מסכים איתך :-)
ולגבי הוספת ערוץ 9 לערוצים חינמים - אני אישית לא בטוח שהייתי צופה בו, אפילו שאני דובר רוסית לא רע, אבל זה יכול להוות תחליף נחמד לשעות בהן משודרות תוכניות כמו אח הגדול או ישרדות:-)

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

genadyb כתב:מישהו פה אמר - "דברו בשפה העברית! אנחנו במדינת ישראל! "

...
עילגות ואוצר מילים יכולים לפעמים להיות סלנג' שגם היא שפה אומנם שפה רחוב אבל עדיין שפה.
בן גוריון היה נהנה לצפות, אבל אליעזר בן יהודה בכלל לא היה נהנה בגלל העילגות ואוצר המילים והדיקדוק.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

טוב, אוקיי, כל דוברי העברית הם עילגים - מה הקשר בין זה לבין ערוץ 9 ? :roll:

כמו שאין ערוץ ברומנית, או בפולנית וכך הלאה, אין סיבה ציבורית לממן ערוץ דובר רוסית. אם מישהו רוצה לקנות זיכיון ולשדר - שיבושם לו. אבל כמו שעכביש כתב שיעמדו באותם תנאים של ערוץ 2, 10.
ד"א ערוצי הצפייה בערוץ 9 יורדים עם השנים, זה תופעה ידועה - פשוט קהל הצופים שלהם מתמעט (נ.ב. גם דוברי רוסית רואים את האח הגדול).

בקשר לערוץ 23, ערוץ 33 והרלוונטיות שלהם - אני באמת חושב שכדי להפוך אותם לרלוונטיים יותר לא צריך עוד השקעה, אלא פשוט מדיניות חכמה. אני חושב שערוץ 23 בשילוב של סדרות ילדים ביום וסדרות תעודה / טבע בערב (גם מקור, גם ייבוא) יכול להיות נפלא. אאז"נ שידרו בזמנו את העולם המופלא בערוץ 1 וגם את כוכב הלכת הכחול. יכולים בקלות לעשות שידורים חוזרים שלהם וכנ"ל עם הרבה סדרות תעודה / טבע.
השאלה אם מישהו שקובע את סדר היום בערוצים האלו חושב ככה.

עכביש, לפי מה שאני זוכר יש בתדר 10 Mbit , שמחלקים אותם ל-5 ערוצים של 2 Mbit כל-אחד. לפי מה שאני יודע מדברים מהרשת, יש כאלו שמקודדים 720p באיזור ה 5 עד 6 Mbit. אם יש את כמות האפיקים שציינת, אז לא אמורה להיות בעיה טכנית לתמוך בכל הערוצים השונים בשידורי HD... השאלה אם יש מימון.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #17 

akira כתב:כמו שאין ערוץ ברומנית, או בפולנית וכך הלאה, אין סיבה ציבורית לממן ערוץ דובר רוסית.
...
מתוך מעל מיליון דוברי רוסית, ישנם כאלה שבקושי מבינים עברית
בעיקר אוכלוסיה המבוגרת

תנסה ללמוד סינית כאשר תגיע לגיל 55 (למשל)

לגבי מימון - אנשים אלה משלמים מיסים, אגרת רשות השידור, רובם עובדים ואינם פרזיטים

בינתיים מה שאני רואה זאת קסנופוביה שיוצאת מכל החורים

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #18 

oferlaor,
אני חושב אחרת, אני בעד חיזוק הערוצים הציבוריים, במיוחד ערוץ 1 ו 23.
יש מקום לאיכות טכנולוגית ותוכנית כאלטרנטיבה לערוצים המסחריים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #19 

מתקופת המנדט הבריטי אימצנו רק את האגרה
איפה אנחנו ואיפה BBC..

אגב, לכל הקסנופובים כאן - יש ל-BBC תמיכה מלאה בוולשית (Welsh). גם ערוצים ספציפיים, גם תמיכה בסינופסיס ומערכות מחשב (ומדובר באחוזים זניחים מכלל אוכלוסיה!)

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #20 

יש ל- BBC תמיכה מלאה, גם בטלויזיה וגם ברדיו, לוולשים ולסקוטים. ישנו גם channel4 וולשי (לא ה- channel4 הרגיל).
לגבי האחוזים באוכלוסיה איני יודע, אולם בריטניה כוללת לאומים אלו, ולכם הם נתמכים. זה לא בדיוק כמו "רוסים" או "רומנים" שהם ישראלים לכל דבר, שעלו ממדינות אלה, ומתיישבים בכל הארץ. לווילס וסקוטלנד (כמו אירלנד הצפונית) יש גבולות ברורים, למרות שתושביהן יכולים לגור כמובן בכל מקום בבריטניה.
בווילס יש שלטים בוולשית ובאנגלית, ודוברים שם את שתי השפות. אם אינני טועה ווילס בוולשית זה cymru .

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”