תצוגת המחשב בפנסוניק PV80
שלום לכולם,
יש לי פנסוניק דגם PV80 42 אינץ' שהיא HD READY.
אליה מחובר HTPC עם מערכת הפעלה ויסטיה בחיבור HDMI.
בכל רזולוציה שניסיתי רואים את התפריטים / אייקונים / פונטים בצורה לא ברורה. גם מקרוב וגם מרחוק.
אני מעוניין לדעת האם יש פיתרון לעניין?
יש לי פנסוניק דגם PV80 42 אינץ' שהיא HD READY.
אליה מחובר HTPC עם מערכת הפעלה ויסטיה בחיבור HDMI.
בכל רזולוציה שניסיתי רואים את התפריטים / אייקונים / פונטים בצורה לא ברורה. גם מקרוב וגם מרחוק.
אני מעוניין לדעת האם יש פיתרון לעניין?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עד כמה שזכור לי, בדגם הזה הרזולוציה הטבעית היא 1024 על 768 והפיקסלים הם מלבניים, והוא עובד טוב יותר בחיבור עם VGA, כאשר ב-HDMI לא ניתן להגדיר את הרזולוציה הטבעית שלו.
נסה לחבר את המסך ב-VGA ולהגדיר את הרזולוציה על 1024 על 768.
נסה לחבר את המסך ב-VGA ולהגדיר את הרזולוציה על 1024 על 768.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
גם אצלי אותה הבעיה, עם LCD פנסוניק 37LX80
דיברתי עם התמיכה הטכנית שלהם, והם "כאילו" לא מכירים את הבעיה הזאת.
ניסית י לעבוד עם power strip אבל לא נפתחת אפשרות לרזולוציה 1368*768
הרזולוציות שניתן לאלץ בטווח הזה הן: 1280*800, 1280*768, 1280*900, 1400*1050,
הרזולוציה הכי קרובה שאני עובד איתה היא 1280*720 - וכמובן שהתמונה נחתכת בצדדים
עשיתי מס' בדיקות : אחת עם כרטיס מסך GFORCE 8400 של הלפטופ שלי, והשניה עם HTPC בעל כרטיס מסך ON BOARD של אינטל G41 EXPRESS בעל יציאת HDMI - בשני המקרים הרזולוציה לא תואמת.
הבעיה הזאת מאוד מתסכלת גם בעבודה עם WMC שכן התוכנה מהבהבת בכל פעם שאני עובר ליישומי המחשב - עקב פערי הרזולוציה
דיי התייאשתי, לא מובן לי מדוע פנסוניק בחרו ברזולוציה הזאת, אני עובד גם עם LCD של פיליפס ושם הכל תקין ופשוט - ממש plug & play
האם כרטיס מסך יוכל לפתור את הבעיה ?
יש רעיונות ?
דיברתי עם התמיכה הטכנית שלהם, והם "כאילו" לא מכירים את הבעיה הזאת.
ניסית י לעבוד עם power strip אבל לא נפתחת אפשרות לרזולוציה 1368*768
הרזולוציות שניתן לאלץ בטווח הזה הן: 1280*800, 1280*768, 1280*900, 1400*1050,
הרזולוציה הכי קרובה שאני עובד איתה היא 1280*720 - וכמובן שהתמונה נחתכת בצדדים
עשיתי מס' בדיקות : אחת עם כרטיס מסך GFORCE 8400 של הלפטופ שלי, והשניה עם HTPC בעל כרטיס מסך ON BOARD של אינטל G41 EXPRESS בעל יציאת HDMI - בשני המקרים הרזולוציה לא תואמת.
הבעיה הזאת מאוד מתסכלת גם בעבודה עם WMC שכן התוכנה מהבהבת בכל פעם שאני עובר ליישומי המחשב - עקב פערי הרזולוציה
דיי התייאשתי, לא מובן לי מדוע פנסוניק בחרו ברזולוציה הזאת, אני עובד גם עם LCD של פיליפס ושם הכל תקין ופשוט - ממש plug & play
האם כרטיס מסך יוכל לפתור את הבעיה ?
יש רעיונות ?
אז ככה,
לאחר מספר בדיקות, מתברר שהצלחתי לשנות רק את גודל מסך התצוגה - היתה לי בעיה שהרזולוציה לא תאמה ל LCD והכתב לא היה חד.
הרזולוציה המיטבית לדעתי עדיין ב 720* 1280 . לצורך סרטים בכמעט מסך מלא באיכות מעולה, ללא חיתוכים ועיוותים.
ניסיתי להזין ערכי רזולוציה בצורה ידנית, ובמצב בדיקה נרשם שהפעולה נכשלה .
ביצעתי מספר כיוונונים ושינוי גדלי סמלים ופונטים. התוצאה משופרת אך עדיין לא כמו מסך מחשב רגיל
אני מעדיף להגדיל את מרחק התצוגה של הדפדפן ל 150 אחוז , ואז ניתן לקרוא דפי WEB בקלות אפילו במרחק של 2 - 3 מטרים מהמסך
לגבי הכרטיס הוא GFORCE 9500 GT 1 GB שתומך ב 1080 P
אני מאוד מרוצה מהתוצאה, במיוחד שעיקר השימוש הוא סרטי HD ופחות WEB, כבר אין תקיעות והיבהובים במעבר מה WMC 7 לשולחן העבודה או לחלונות אחרים
לאחר מספר בדיקות, מתברר שהצלחתי לשנות רק את גודל מסך התצוגה - היתה לי בעיה שהרזולוציה לא תאמה ל LCD והכתב לא היה חד.
הרזולוציה המיטבית לדעתי עדיין ב 720* 1280 . לצורך סרטים בכמעט מסך מלא באיכות מעולה, ללא חיתוכים ועיוותים.
ניסיתי להזין ערכי רזולוציה בצורה ידנית, ובמצב בדיקה נרשם שהפעולה נכשלה .
ביצעתי מספר כיוונונים ושינוי גדלי סמלים ופונטים. התוצאה משופרת אך עדיין לא כמו מסך מחשב רגיל
אני מעדיף להגדיל את מרחק התצוגה של הדפדפן ל 150 אחוז , ואז ניתן לקרוא דפי WEB בקלות אפילו במרחק של 2 - 3 מטרים מהמסך
לגבי הכרטיס הוא GFORCE 9500 GT 1 GB שתומך ב 1080 P
אני מאוד מרוצה מהתוצאה, במיוחד שעיקר השימוש הוא סרטי HD ופחות WEB, כבר אין תקיעות והיבהובים במעבר מה WMC 7 לשולחן העבודה או לחלונות אחרים