שובר ואקום - שאלה טכנית
אני חושב שפחות או יותר ברור לי מה שובר הואקום עושה ולמה, פחות ברורה לי תופעה שמתרחשת אצלי במכונה.
ראשית, כדי לודא שאני מבין, שובר ואקום נסגר כשהדוד מתחמם ומגיע ללחץ מסויים ונפתח כשהדוד מתקרר ויורד מתחת ללחץ מסויים. הסיבה היא פשוטה, כדי לשחרר אוויר ולאזן את לחץ הדוד עם הסביבה. זה מאפשר למעשה חימום של הדוד מבלי לפתוח את הסטימר ובלי ליצור "לחץ מזוייף" כתוצאה מאוויר שנמצא בדוד.
עד כאן הכל טוב ויפה, ובאמת אצלי אין בעיה לחמם את המכונה מבלי לפתוח את הסטימר במהלך החימום, ואין לחץ מזוייף. עם זאת, מצאתי שאם אני פותח את הסטימר במהלך הקירור עד שכבר אין לחץ בדוד, אז בחימום שלאחר מכן נוצר לחץ מזוייף ואני חייב לשחרר אותו באמצעות הסטימר. למישהו יש הסבר מדוע זה קורה? חשבתי שאולי מאחר ואני משחרר לחץ באמצעות הסטימר, אין לחץ שיפתח את שובר הואקום והוא נשאר סגור, אבל לא הצלחתי לשכנע את עצמי....
ראשית, כדי לודא שאני מבין, שובר ואקום נסגר כשהדוד מתחמם ומגיע ללחץ מסויים ונפתח כשהדוד מתקרר ויורד מתחת ללחץ מסויים. הסיבה היא פשוטה, כדי לשחרר אוויר ולאזן את לחץ הדוד עם הסביבה. זה מאפשר למעשה חימום של הדוד מבלי לפתוח את הסטימר ובלי ליצור "לחץ מזוייף" כתוצאה מאוויר שנמצא בדוד.
עד כאן הכל טוב ויפה, ובאמת אצלי אין בעיה לחמם את המכונה מבלי לפתוח את הסטימר במהלך החימום, ואין לחץ מזוייף. עם זאת, מצאתי שאם אני פותח את הסטימר במהלך הקירור עד שכבר אין לחץ בדוד, אז בחימום שלאחר מכן נוצר לחץ מזוייף ואני חייב לשחרר אותו באמצעות הסטימר. למישהו יש הסבר מדוע זה קורה? חשבתי שאולי מאחר ואני משחרר לחץ באמצעות הסטימר, אין לחץ שיפתח את שובר הואקום והוא נשאר סגור, אבל לא הצלחתי לשכנע את עצמי....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שובר וואקום בנוי מצילידר קטן שבתוכו יש כדור תלוי על קפיץ. מכח הכובד הקפיץ נופל ונלחץ מכח הקיטור.
כשאין לחץ הכדור נופל ונותן לאויר להיכנס. כשמתחילים לחמם אז האויר נלחץ החוצה עד שנבנה מספיק לחץ שסוגר את השובר.
אם לא היה שובר וואקום האדים היו מתעבים, מסת הגז היתה יורדת והיה נוצר תת לחץ (וואקום). לאורך זמן אויר גם ככה חודר את הוואקום הזה אבל דרך הסטימר וכאלה.
לדעתי יכול להיות שהיה לך הרבה אויר וכששובר הוואקום נסגר נשאר עדיין קצת אויר בחלל הדוד. אולי הוא נסגר מהר מדי כי הקפיץ שלו נחלש?
כשאין לחץ הכדור נופל ונותן לאויר להיכנס. כשמתחילים לחמם אז האויר נלחץ החוצה עד שנבנה מספיק לחץ שסוגר את השובר.
אם לא היה שובר וואקום האדים היו מתעבים, מסת הגז היתה יורדת והיה נוצר תת לחץ (וואקום). לאורך זמן אויר גם ככה חודר את הוואקום הזה אבל דרך הסטימר וכאלה.
לדעתי יכול להיות שהיה לך הרבה אויר וכששובר הוואקום נסגר נשאר עדיין קצת אויר בחלל הדוד. אולי הוא נסגר מהר מדי כי הקפיץ שלו נחלש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

קישור מעניין, לצערי זה לא מסביר את מה שקורה אצלי. כפי שאמרתי, הוא עובד מצויין, אלא אם אני משחרר קיטור באופן מלא בזמן שהמכונה מתקררת אחרי כיבוי. במקרה הזה, אני צריך לשחרר קיטור באותה דרך גם בחימום. לא ברור לי למה זה קורה בדיוק, ולא פחות חשוב, האם זה אמור להיות ככה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

עד שיונתן יענה:
1. אין לי שובר וואקום בפונטה ווקיו אז אני תמיד סובל מזה.
2. מה שנראה לי זה ככה: כשאתה משחרר קיטור אחרי כיבוי אתה מפנה את הקיטור מהר ואז עד קרור מלא הוואקום יגדל יותר מקרור אטי -> מה שיגדיל את כמות האויר שיתפוש מקום חדש ויקשה על הפינוי שלו חזרה בחמום.
אבל נחכה שיונתן ייתן את נקודת המבט שלו.
1. אין לי שובר וואקום בפונטה ווקיו אז אני תמיד סובל מזה.
2. מה שנראה לי זה ככה: כשאתה משחרר קיטור אחרי כיבוי אתה מפנה את הקיטור מהר ואז עד קרור מלא הוואקום יגדל יותר מקרור אטי -> מה שיגדיל את כמות האויר שיתפוש מקום חדש ויקשה על הפינוי שלו חזרה בחמום.
אבל נחכה שיונתן ייתן את נקודת המבט שלו.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
חשבתי וחשבתי, ולא הצלחתי למצוא הסבר משכנע (דבוטאנט, אני יודע שאתה מאד מאוכזב ממני
) אם שובר הואקום תקין.
שובר ואקום אמור לעבוד על גרביטציה - ברגע שאין לחץ שדוחף את הפין המרכזי כלפי מעלה מול האטם, הוא אמור "ליפול" ולהפתח.
לכן, כששובר הוואקום תקין הוא אמור להיות פתוח בזמן שהדוד קר ואין לחץ שדוחף אותו כלפי מעלה.
במצב כזה, אין שום סיבה שיהיה "זכרון" למה שהיה לפני, דהיינו אם בזמן הקירור ברז הקיטור היה פתוח או לא.
לפיכך, חשבתי בכוון של שובר וואקום תקול ומצאתי תאוריה אפשרית:
אולי שובר הוואקום מעט תקול או תקוע חלקית. במצב כזה, כשנוצר ואקום בדוד, הוא מפעיל "כוח משיכה" שפותח "בכוח" את שובר הואקום. אם אין וואקום כי השארת את ברז הקיטור פתוח, אין כוח ושובר הואקום נשאר "תקוע" על מצב סגור.
יכול לנבוע משאריות אבנית על שובר הוואקום.
כאמור - רק תאוריה, אבל קל לבדיקה - תסתכל "תחת מכסה המנוע" בזמן שהדוד קר בשני המצבים (קירור עם קיטור פתוח מול קירור עם קיטור סגור)ותראה אם שובר הוואקום פתוח או סגור (לפי ה"בליטה" של הפין מעל הבסיס). אם התאוריה נכונה צריך להיות הבדל ויזואלי!
פתרון הבעיה (במידה ואכן הדיאגנוזה נכונה): פרק בזהירות את שובר הואקום ונקה במסיר אבנית (מלח לימון או משהו דומה - בזהירות ובריכוז נמוך).
שובר ואקום אמור לעבוד על גרביטציה - ברגע שאין לחץ שדוחף את הפין המרכזי כלפי מעלה מול האטם, הוא אמור "ליפול" ולהפתח.
לכן, כששובר הוואקום תקין הוא אמור להיות פתוח בזמן שהדוד קר ואין לחץ שדוחף אותו כלפי מעלה.
במצב כזה, אין שום סיבה שיהיה "זכרון" למה שהיה לפני, דהיינו אם בזמן הקירור ברז הקיטור היה פתוח או לא.
לפיכך, חשבתי בכוון של שובר וואקום תקול ומצאתי תאוריה אפשרית:
אולי שובר הוואקום מעט תקול או תקוע חלקית. במצב כזה, כשנוצר ואקום בדוד, הוא מפעיל "כוח משיכה" שפותח "בכוח" את שובר הואקום. אם אין וואקום כי השארת את ברז הקיטור פתוח, אין כוח ושובר הואקום נשאר "תקוע" על מצב סגור.
יכול לנבוע משאריות אבנית על שובר הוואקום.
כאמור - רק תאוריה, אבל קל לבדיקה - תסתכל "תחת מכסה המנוע" בזמן שהדוד קר בשני המצבים (קירור עם קיטור פתוח מול קירור עם קיטור סגור)ותראה אם שובר הוואקום פתוח או סגור (לפי ה"בליטה" של הפין מעל הבסיס). אם התאוריה נכונה צריך להיות הבדל ויזואלי!
פתרון הבעיה (במידה ואכן הדיאגנוזה נכונה): פרק בזהירות את שובר הואקום ונקה במסיר אבנית (מלח לימון או משהו דומה - בזהירות ובריכוז נמוך).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא חייבים לדעת הכל - אם כמה חברה יושבים וחושבים ביחד אפשר למצוא פתרון.
יכול באמת להיות שהקפיץ לא נסגר לגמרי בגלל אבנית
יכול באמת להיות שהקפיץ לא נסגר לגמרי בגלל אבנית
- רועי_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קודם כל מזל טוב על פתיחת הפורום החדש.
הבעיה יכולה להיות בגומיה בשסתום הווקאום.
כאשר המכונה מתחממת ישנו פין בתוך השסתום שעולה ובעזרת גומיה גורם לאטימת השסתום על מנת לבנות לחץ בדוד.
לפעמים הגומיה "נדבקת" במצב סגור וגורמת לשסתום להישאר סגור.
זה יכול להיגרם ממעט ליכלוך או גומיה מעט שחוקה.
על מנת לפתרון את הבעיה למשך שבוע הקפד לשחרר לחץ בכיבוי המכונה ולהשאיר את ברז ההקצפה פתוח.
בזמן הדלקת המכונה גם להשאיר את הסטימר פתוח עד שמתחיל לצאת קיטור מהסטימר.
אני מאמין שלאחר כמה ימים זה היה בסדר (זה קרה לי גם בצימבלי שלי בבית)
ואם לא יש לך את הטלפון שלי
הבעיה יכולה להיות בגומיה בשסתום הווקאום.
כאשר המכונה מתחממת ישנו פין בתוך השסתום שעולה ובעזרת גומיה גורם לאטימת השסתום על מנת לבנות לחץ בדוד.
לפעמים הגומיה "נדבקת" במצב סגור וגורמת לשסתום להישאר סגור.
זה יכול להיגרם ממעט ליכלוך או גומיה מעט שחוקה.
על מנת לפתרון את הבעיה למשך שבוע הקפד לשחרר לחץ בכיבוי המכונה ולהשאיר את ברז ההקצפה פתוח.
בזמן הדלקת המכונה גם להשאיר את הסטימר פתוח עד שמתחיל לצאת קיטור מהסטימר.
אני מאמין שלאחר כמה ימים זה היה בסדר (זה קרה לי גם בצימבלי שלי בבית)
ואם לא יש לך את הטלפון שלי
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
נו, נראה שהתאוריה שלי היתה די קרובה למציאות. 
ברוך הבא, ערן!!
אגב - עליך להיות מסומן ב כ"עוסק בתחום" כמו גלעד.
אני אפנה למרטין (מנהל האתר) כדי שתקבל את אות הכבוד.
ברוך הבא, ערן!!
אגב - עליך להיות מסומן ב כ"עוסק בתחום" כמו גלעד.
אני אפנה למרטין (מנהל האתר) כדי שתקבל את אות הכבוד.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרט טריוויה מעניין לגבי שובר וואקום
את השובר הנ"ל המציא (או לפחות יש לו פטנט רשום על שמו) אדריאן מרעננה
מי שמבקר אצלו יכול למצוא תעודה תלויה על הקיר המעידה על הפטנט
מי שמבקר אצלו יכול למצוא תעודה תלויה על הקיר המעידה על הפטנט
הדלקת מכונה עם סטימר פתוח
זו אגב ההמלצה בכל מקרה, כיוון שיכול להיות מצב שהשסתום נתקע במצב סגור (מי כמוך מוטי יודע שזהו רכיב בעייתי ורגיש)
באוסקר למשל אין בכלל שובר ואקום, לכן בכל הדלקה יש לפתוח את הסטימר
אדריאן, המכונה ד"ר קפה, מפתח מכונות קפה וגם מעבדה לתיקון קפה ברעננה:
http://www.technicafe.co.il/
באוסקר למשל אין בכלל שובר ואקום, לכן בכל הדלקה יש לפתוח את הסטימר
אדריאן, המכונה ד"ר קפה, מפתח מכונות קפה וגם מעבדה לתיקון קפה ברעננה:
http://www.technicafe.co.il/
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
טפו טפו טפו, מאז התיקון האחרון הכל נראה ונשמע בסדר גמור.
אני לא יכול לדמיין מצב בו אני מדליק את המכונה עם סטימר, וממתין עד שהיא מתחממת כדי לסגור אותו.
מבחינתי מכונה ללא שובר ואקום היא לא רלוונטית בעליל.
אני לא יכול לדמיין מצב בו אני מדליק את המכונה עם סטימר, וממתין עד שהיא מתחממת כדי לסגור אותו.
מבחינתי מכונה ללא שובר ואקום היא לא רלוונטית בעליל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -