אני רוצה לבנות כאמור מחשב HTPC לסלון אך איני יודע מאיפה כ"כ להתחיל, לא יודע אם עדיף לקנות מבחינת מחיר בחלקים ולהרכיב לבד או שעדיף לקנות מחשב סגור?
מבחינת יכולת וידע טכני אין לי בעיה כי אני מתעסק עם זה כבר שנים (בנייה ותיקון מחשבים ביתיים)
הבעיה שלי היא שבתחום הHTPC אני לא ממש יודע מה אני צריך לשם אופטימיזציה של יכולות חישוב מול תקציב.
המטרה היא לא להשתגע מבחינה תקציבית , לבנות מחשב עם מארז במראה נורמלי כגון GMC S7 וכמובן כרטיס דגימת וידאו שיכול גם לדגום ברזולוציות של HD מממיר HD של הוט (למרות שגם פה יש מצב להתפשרות).
כמו כן, איפה שווה לי יותר לקנות אותו (בארץ\חו"ל\איביי ? )
לפי ההמלצות כבר הבנתי שכנראה אתקין עליו XP SP3 32bit , אבל אני לא סגור לגבי החלקים.
מבחינת שימושים, הכוונה בעיקר להחליף את הוידאו האנלוגי הישן , לעבוד עם הרבה מאוד הקלטות, אינטרפייס פשוט יחסית בשביל אבא שלי, ומדי פעם אם בא לי להריץ pro evolution 2010 על המחשב הזה ולהנות קצת מ"קונסולה" שתהיה האפשרות גם לזה. (לא מדובר במשחקים כבדים)
מבחינה תקציבית אני לא חשבתי על מעבר לסכום כולל של בערך 2500 ש"ח, אבל אם לא תהיה ברירה אשקול להעלות את התקציב. (כמובן שעדיף הרבה פחות) ברור שעדיף להשקיע את המינימום הנדרש לצורך עבודה חלקה ככל האפשר של המחשב.
אודה אם מישהו יכול לתת לי פה כיוון אפשרי למפרט כזה..
שימי.