מה עדיף? 5.1 אנאלוגי או 2 ערוצים עם קידוד PROLOGIC
שלום לכולם,
השאלה כפי שהיא מוצגת בנושא אינה מדוייקת וחסרים קצת פרטים בכדי להשלים את התמונה
אז אני אפרט בקצרה את המצב ובתקווה שתוכלו לסייע לי לבחור את הדרך האופטימאלית להשמעה.
אז ככה,
ברשותי מערכת קולנוע ביתית 5.1 ערוצים אנאלוגי בלבד - פשוטה מאד של PEERLESS
(5 רמקולים סטליטים וסאב עם המגבר בילט-אין).
ברשותי גם רסיבר (ישן יחסית) של SANSUI שיודע לקבל מספר כניסות סטראו בלבד אך יודע לתרגם את האות לדולבי סראונד או לפרולוג'יק (לפי הבנתי ל4 ערוצים: סטריאו קדמים, מונו אחורים וסנטר)
מקור ההשמעה המרכזי הוא ממחשב HTPC עם כרטיס קול מובנה שיודע להוציא בשילוב עם AC3FILTER כמובן או 5.1 אנאלוגי או 2 ערוצים מקודדים לפרולוגי'ק.
שאלת השאלות היא כמובן באיזה מערכת עדיף להשתמש:
1. במערכת 5.1 ערוצים כאשר החסרון הגדול שלה הוא שהיא פשוטה מאד, חסרת "עוצמה" אך עם יתרון של סאב ואחוריים בסטראו.
2. ברמקולים של המערכת הראשונה, אך עם הרסיבר שהחסרון ללא סאב ומונו באחוריים אך עם יתרון של רסיבר קצת יותר "מכובד" עם יותר אפשרויות קידוד ועוצמה.
3. אולי בכלל שווה לשלב את שניהם (קדמיים וסנטר במערכת מס 2, אחוריים וסאב במערכת מס' 1)??
זה המצב, אולי בעתיד נשתדרג בינתיים זה מה שיש לי ואני מנסה להשיג את המירב.
מודה מראש על תשובותיכם.
השאלה כפי שהיא מוצגת בנושא אינה מדוייקת וחסרים קצת פרטים בכדי להשלים את התמונה
אז אני אפרט בקצרה את המצב ובתקווה שתוכלו לסייע לי לבחור את הדרך האופטימאלית להשמעה.
אז ככה,
ברשותי מערכת קולנוע ביתית 5.1 ערוצים אנאלוגי בלבד - פשוטה מאד של PEERLESS
(5 רמקולים סטליטים וסאב עם המגבר בילט-אין).
ברשותי גם רסיבר (ישן יחסית) של SANSUI שיודע לקבל מספר כניסות סטראו בלבד אך יודע לתרגם את האות לדולבי סראונד או לפרולוג'יק (לפי הבנתי ל4 ערוצים: סטריאו קדמים, מונו אחורים וסנטר)
מקור ההשמעה המרכזי הוא ממחשב HTPC עם כרטיס קול מובנה שיודע להוציא בשילוב עם AC3FILTER כמובן או 5.1 אנאלוגי או 2 ערוצים מקודדים לפרולוגי'ק.
שאלת השאלות היא כמובן באיזה מערכת עדיף להשתמש:
1. במערכת 5.1 ערוצים כאשר החסרון הגדול שלה הוא שהיא פשוטה מאד, חסרת "עוצמה" אך עם יתרון של סאב ואחוריים בסטראו.
2. ברמקולים של המערכת הראשונה, אך עם הרסיבר שהחסרון ללא סאב ומונו באחוריים אך עם יתרון של רסיבר קצת יותר "מכובד" עם יותר אפשרויות קידוד ועוצמה.
3. אולי בכלל שווה לשלב את שניהם (קדמיים וסנטר במערכת מס 2, אחוריים וסאב במערכת מס' 1)??
זה המצב, אולי בעתיד נשתדרג בינתיים זה מה שיש לי ואני מנסה להשיג את המירב.
מודה מראש על תשובותיכם.
גם אני משתמש בשני מגברים בו זמנית(רק לסרטים - מגבר לקדמיים ומגבר לאחוריים+סנטר+סאב וופר)
ואני יכול להגיד לך שזה די באסה!
צריך לדאוג לשני ווליומים והיותר כאב ראש זה שצריך לאזן אותם בדיוק רב וזה משהו שקשה לעשות...
אבל זה מרשים שיש שני מגברים בו זמנית שפועלים ,תהיה לך יותר עוצמת ווליום
ונוחות זה לפראיירים.
תודה.
ואני יכול להגיד לך שזה די באסה!
צריך לדאוג לשני ווליומים והיותר כאב ראש זה שצריך לאזן אותם בדיוק רב וזה משהו שקשה לעשות...
אבל זה מרשים שיש שני מגברים בו זמנית שפועלים ,תהיה לך יותר עוצמת ווליום
ונוחות זה לפראיירים.
שזאם !