Merlin - עונה שנייה
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
למעשה העונה בדיוק הסתיימה השבוע...
לפי מה שקראתי תהיה עונה שלישית.
העונה הזו ממשיכה את העונה הקודמת בסיפורים על עלילות מרלין וארתור.
ראיתי בינתיים עד פרק 10 (כולל), הכניסו הרבה הומור לפרקים (הפרק הכפול באמצע העונה פשוט הורס...)
הסידרה מתאימה גם לילדים קטנים יותר.
חביב מאוד ומומלץ.
לפי מה שקראתי תהיה עונה שלישית.
העונה הזו ממשיכה את העונה הקודמת בסיפורים על עלילות מרלין וארתור.
ראיתי בינתיים עד פרק 10 (כולל), הכניסו הרבה הומור לפרקים (הפרק הכפול באמצע העונה פשוט הורס...)
הסידרה מתאימה גם לילדים קטנים יותר.
חביב מאוד ומומלץ.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73299
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
האם גם זו סידרת נעורים ברמה של The Legend Of The Seeker?
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
זו סידרה שונה ומיועדת גם לגיל צעיר יותר.
אני מאוד נהנה, לא תמיד חייבים אלימות, אפשר גם קצת פנטזיה קלילה יותר. עם הומור, אם כי משופעת בקרבות חרבות (לא רעים בכלל!), קסמים, מכשפות וכד'
בעיקרון העלילה היא שהנער מרלין הוא משרתו האישי של ארתור הצעיר, אביו של ארתור הוא המלך (אנתוני הד מבאפי) והוא אוסר על קסם ומוטל גזר דין מוות על העוסקים בו ועל מרלין להשגיח על ארתור תוך הסתרת יכולת הקסם שלו.
אני מאוד נהנה, לא תמיד חייבים אלימות, אפשר גם קצת פנטזיה קלילה יותר. עם הומור, אם כי משופעת בקרבות חרבות (לא רעים בכלל!), קסמים, מכשפות וכד'
בעיקרון העלילה היא שהנער מרלין הוא משרתו האישי של ארתור הצעיר, אביו של ארתור הוא המלך (אנתוני הד מבאפי) והוא אוסר על קסם ומוטל גזר דין מוות על העוסקים בו ועל מרלין להשגיח על ארתור תוך הסתרת יכולת הקסם שלו.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
ראיתי את הפרק הראשון של הסדרה ודי הזדעזעתי. המיתוסים של המלך ארתור ואבירי השולחן העגול הם משהו שגדלתי עליו, והצורה שבה חירבו אותם כבר בפרק הראשון מאוד הפריעה לי. למי שאהב את הסיפורים, אני ממליץ להתרחק מהסדרה כמו מאש.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
תודה, זו אזהרה במקומה.Malcontent כתב:ראיתי את הפרק הראשון של הסדרה ודי הזדעזעתי. המיתוסים של המלך ארתור ואבירי השולחן העגול הם משהו שגדלתי עליו, והצורה שבה חירבו אותם כבר בפרק הראשון מאוד הפריעה לי. למי שאהב את הסיפורים, אני ממליץ להתרחק מהסדרה כמו מאש....
אגב, אם גדלת על הסיפורים, אני ממליץ על הספר "ערפילי אוולון" (The Mists of Avalon) - נותן המון רקע לסיפור מהצד של הדמויות הנשיות.
הגדולה של הספר הזה היא במתן המון פרטים על העולם המיסטי שסביב עלילות המלך ארתור, העמים, המסורות וכו' - מרתק.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

זה לא משנה במי עוסקת הסדרה - היא סותרת את המיתוסים. אני קראתי ספרים של אגדות אבירי השולחן העגול בגיל שאליו מיועדת הסדרה. אני מקווה שכשבני יהיה באותו גיל גם הוא יקרא ספרים כאלה ולא יראה את הסדרה הזאת.
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
זו כבר בעייה כללית שלא קשורה לסדרה זו או אחרת.Malcontent כתב:זה לא משנה במי עוסקת הסדרה - היא סותרת את המיתוסים. אני קראתי ספרים של אגדות אבירי השולחן העגול בגיל שאליו מיועדת הסדרה. אני מקווה שכשבני יהיה באותו גיל גם הוא יקרא ספרים כאלה ולא יראה את הסדרה הזאת....
לגבי הספר "ערפילי אבאלון" יש גם סרט (פחות טוב לטעמי) באותו שם.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

זה שאני מקווה שהבן שלי יקרא ספרים במקום לראות טלויזיה זאת אכן בעיה קשה, ואני צריך להתרגל לאכזבותmta194 כתב:זו כבר בעייה כללית שלא קשורה לסדרה זו או אחרת.Malcontent כתב:זה לא משנה במי עוסקת הסדרה - היא סותרת את המיתוסים. אני קראתי ספרים של אגדות אבירי השולחן העגול בגיל שאליו מיועדת הסדרה. אני מקווה שכשבני יהיה באותו גיל גם הוא יקרא ספרים כאלה ולא יראה את הסדרה הזאת....
לגבי הספר "ערפילי אבאלון" יש גם סרט (פחות טוב לטעמי) באותו שם....
אבל הבעיה שלי עם מרלין כן קשורה בסדרה ספציפית. מרלין הרי היה הקוסם של אות'ר פנדרגון, והוא היה יותר מבוגר ממנו, וכאן בסדרה הוא מתבגר מחוצ'קן זב חוטם וחרמן, ואות'ר בכלל הוציא את הקסם מחוץ לחוק.
בנוסף, אות'ר מת לפני שארתור נולד, כך שלשים את ארתור, המתבגר הלא פחות חרמן, בתור הנסיך בחצר של אות'ר זאת סתירה נוספת של המיתוס.
אבל זה לא הסוף, כי כשארתור נולד בכלל לא ידעו שהו הבן של אות'ר. ברגע שידוע שארתור הוא הבן של אות'ר, לא ניתן לספר את אחת האגדות היפות בנושא - האגדה על ארתור בן הרועים ששלף את החרב של אות'ר מתוך האבן וכך הוכיח שהוא המלך האמיתי של אנגליה.
היו עוד נקודות שהפריעו לי, וזה היה רק בפרק הראשון. אם הייתי רואה עוד פרקים, זה היה נגמר רע בשבילי וטוב בשביל איזושהי חברה שמייצרת כדורים להורדת לחץ דם.
Malcontent כתב:חשבתי שגברת האגם נתנה לארתור את אקסקליבר.mta194 כתב:. ברגע שידוע שארתור הוא הבן של אות'ר, לא ניתן לספר את אחת האגדות היפות בנושא - האגדה על ארתור בן הרועים ששלף את החרב של אות'ר מתוך האבן וכך הוכיח שהוא המלך האמיתי של אנגליה.Malcontent כתב:זה לא משנה במי עוסקת הסדרה - היא סותרת את המיתוסים. אני קראתי ספרים של אגדות אבירי השולחן העגול בגיל שאליו מיועדת הסדרה. אני מקווה שכשבני יהיה באותו גיל גם הוא יקרא ספרים כאלה ולא יראה את הסדרה הזאת....
היו עוד נקודות שהפריעו לי, וזה היה רק בפרק הראשון. אם הייתי רואה עוד פרקים, זה היה נגמר רע בשבילי וטוב בשביל איזושהי חברה שמייצרת כדורים להורדת לחץ דם.......
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

יש שתי אגדות על איך ארתור קיבל את אקסקליבר. באחת החרב נשלפה מתוך אבן וכך הוכח שארתור הוא המלך האמיתי, באחרת ארתור מקבל את החרב מגבירת האגם. בכל מקרה, ארתור לא גדל בחצר של אבא שלו באף אחת מהגרסאות.
בסרט אקסקליבר ניסו לפתור את הסתירה בין הגרסאות: ארתור שולף את אקסקליבר מתוך האבן, מאוחר יותר הוא שובר אותה וזורק אותה לאגם, וגבירת האגם יוצאת מתוך האגם ומחזירה לו את החרב, מתוקנת.
בסרט אקסקליבר ניסו לפתור את הסתירה בין הגרסאות: ארתור שולף את אקסקליבר מתוך האבן, מאוחר יותר הוא שובר אותה וזורק אותה לאגם, וגבירת האגם יוצאת מתוך האגם ומחזירה לו את החרב, מתוקנת.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
באגדה שהחרב נשברת, החרב שבאבן אינה אקסקליבר כי מדובר במוטיב סמלי בלבד.
הענקת אקסקליבר ע"י גבירת האגם היא האקט המאשרר את ארתור כמלך גם על העמים העתיקים (הדרואידים), אשר גבירת האגם היא מנהיגת ה"כוהנות" העליונות שלהם (המנהיג הרוחני העליון שלהם הוא המרלין...).
אגב, לא רק לחרב יש חשיבות כי אם גם לנדן, אבל אנחנו סוטים פה מהנושא
הענקת אקסקליבר ע"י גבירת האגם היא האקט המאשרר את ארתור כמלך גם על העמים העתיקים (הדרואידים), אשר גבירת האגם היא מנהיגת ה"כוהנות" העליונות שלהם (המנהיג הרוחני העליון שלהם הוא המרלין...).
אגב, לא רק לחרב יש חשיבות כי אם גם לנדן, אבל אנחנו סוטים פה מהנושא
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
I thought that you studied Biology, not English literatureuriler כתב:באגדה שהחרב נשברת, החרב שבאבן אינה אקסקליבר כי מדובר במוטיב סמלי בלבד.
אגב, לא רק לחרב יש חשיבות כי אם גם לנדן, אבל אנחנו סוטים פה מהנושא...