העתיד של PSN: מאות משחקים ושיחות קוליות למנויי פרימיום

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

תמונה

התוכניות של סוני לשירות המנויים החדש של ה-PlayStation Network נחשפות

בסוף החודש שעבר שמענו את קאז היראי, מנכ"ל חטיבת הבידור הממוחשב של סוני, מזכיר בחצי משפט את האפשרות לגבות תשלום עבור מנוי "פרימיום" מורחב ל-PlayStation Network, שירות התוכן והמשחקים המקוון של קונסולות הפלייסטיישן 3. תוכנו המדויק של המנוי נותר עניין לניחושים והשערות - עד היום.

באתר חדשות הטכנולוגיה Engadget.com מפרסמים את מה שנראה כסקר אותו הפיצה סוני בין משתמשים פוטנציאליים של שירות המנויים החדש. במסגרת הסקר מתבקשים המשתמשים לדרג כמה חשיבות היו מייחסים למגוון של תכונות אותן עשוי מנוי הפרימיום לכלול. מדובר ברשימה ארוכה להפליא, אך גם אם רבע ממנה יהפוך בסופו של דבר לחלק מהמוצר הסופי השירות הזה עשוי להיות שווה ביותר.

לדוגמה, על סמך הסקר ייתכן שמנויי הפרימיום ל-PSN יזכו בגישה חופשית לגרסאות בטא מוקדמות של משחקים חדשים. הם יוכלו לשחק ללא כל תוספת תשלום בכל משחקי ה-PSone הקלסיים, וגם לצאת לסיבוב ניסיון של שעה אחת בכל משחק חדש שמגיע לחנויות. את נתוני השחקן - שמירות והישגים - ניתן יהיה לאכסן על שרתים מרוחקים ומאובטחים, וגם ליהנות משיחות קוליות והורדות אוטומטיות של משחקים חדשים ועדכונים.

תכונה אחת שנשמעת לנו חדשנית במיוחד היא "שיתוף משחקים", אפשרות לחלוק עם חברים משחקים שעדיין לא קנו. משחקי DS ו-PSP כוללים לעתים תכונות דומות, אך עדיין לא ראינו את זה קורה בקונסולות ביתיות. אפשרות אחרת העולה בסקר היא הרחבת האחריות לתקינות הקונסולה (משנה אחת לשלוש שנים), ומתן עדיפות בפניות לשירות הלקוחות של סוני. וכמה התענוג הזה יעלה לנו? בין 20 ל-60 דולרים שנה, או 6-9 דולרים לחודש, לפי האפשרויות העולות בסקר. נשמע לנו כמו מחיר מציאה.

כמובן שמדובר נכון לרגע זה בתיאוריה בלבד, ואין לנו שום מושג כמה סוני קרובה להציעה את מגוון השירותים הזה לכלל לקוחותיה (ישנה גם אפשרות כי הסקר כולו הוא זיוף - אם כי Engadget אינו מרבה ליפול למלכודות שכאלה). עם זאת, עצם העובדה שאלו האפשרויות העולות בתכניות של סוני מעודדת מאוד. מעניין כיצד מיקרוסופט, המציעה מזה שנים את שירות המנויים "אקס-בוקס לייב גולד", תגיב למהלך.

תמונה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73329
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #2 

לפי דעתי אם סוני תשאיר כל מה שקיים כיום ללא תשלום כמו שהוא ותציע תוספות פרמיום כגון אלו שצוינו במחיר שצוין - יש לה קלף מנצח ביד. זה ידוע שמיקרוסופט עושה הרבה מאוד כסף ממנויי הרשת שלה ב XBOX וכנראה שסוני שנמצא בהפסד לא קטן בחטיבה הקשורה ל PS3 הבינה שיש לה ביד פרה שאף אחד לא חולב. אני אישית בעד - כלל עוד לא יתחילו לחייב על שירותים שעד היום לא עלו כסף (משחקי רשת, הורדת דמואים ופרומאים וכו).

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
הצטרף: אפריל 2009
מיקום: רחובות
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

Huber כתב:לפי דעתי אם סוני תשאיר כל מה שקיים כיום ללא תשלום כמו שהוא ותציע תוספות פרמיום כגון אלו שצוינו במחיר שצוין - יש לה קלף מנצח ביד. זה ידוע שמיקרוסופט עושה הרבה מאוד כסף ממנויי הרשת שלה ב XBOX וכנראה שסוני שנמצא בהפסד לא קטן בחטיבה הקשורה ל PS3 הבינה שיש לה ביד פרה שאף אחד לא חולב. אני אישית בעד - כלל עוד לא יתחילו לחייב על שירותים שעד היום לא עלו כסף (משחקי רשת, הורדת דמואים ופרומאים וכו).
...
פתרון משולב נהדר - תנו לי להמשיך עם השירותים הקיימים (כבר דיברו מספיק בחשיבות של הדמואים) ויכולות ותכונות נוספות יכנסו להגדרת פרמיום.
בדרך כלל יותר קל לקחת תכונות קיימות ולהעביר אותן למנוי בתשלום מאשר לפתח חדשות אבל אני רגיל לשירות בארץ ...

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”