roypeles כתב:להיות בן אדם הוגן זה קודם כל.
אם התחייבת למישהו בע"פ, זה חוזה לכל דבר ועניין.
אם הוא אומר לך, אני בא ביום X שעה Y וזה בגלל שהוא באמת לא יכול לבוא עכשיו, ראוי לשמור לו את המוצר במחיר הראשוני, הגם שיש סיכון גבוה וסביר שהוא יבריז.
אם הוא אומר, טוב אני אהיה איתך בקשר תוך כמה ימים כי עכשיו אני לא יכול זה כמובן סיפור אחר ואז אתה לא מחוייב מוסרית לשמור לו את המוצר.
...
צריך להבחין בין ההתחיבות החוזית לבין הרמה המוסרית שאתה רוצה להרגיש טוב עם עצמך.
ברמה החוזית - אתה לא חייב לו כלום והוא לא יכול לתבוע אותך על הפרת הסכם/עסקה. בעצמך כתבת ש"יש סיכון גבוה וסביר שהוא יבריז".
אדם רציני,שלא יכול להגיע באותו היום אבל רוצה לסגור עסקה ולקחת על עצמו התחיבות, צריך לשלוח פקס או מייל שבו נרשם שהוא מתחייב לרכוש את המוצר במחיר X שסוכם ואם הוא יחזור בו עליו לשאת בדמי ביטול (כי בינתיים המוכר נותן תשובות של "לא אקטואלי" למי שפונה אליו ובכך מפסיד קונים פוטנציאלים). עסקה צריכה לחייב את שני הצדדים ולא צד אחד בלבד ולכן בהתנהלות של העסקה כפי שתוארה במקור יש חוסר איזון בין הקונה למוכר - בעוד שהקונה לא מחויב לכלום, המוכר מוצא את עצמו מחויב לקונה.
ברמה המוסרית זה כבר עניין אחר.
אני רק יכול לספר שהצעתי למכירה סנטר שמתאים יותר לחדרים קטנים. כאשר פנו אלי והביעו עניין, הדגשתי בפניהם שהוא שימש אצלי בחדר ולא בסלון וכדאי שיבדקו את ההתאמה לחדר גדול.
ידוע לי על לפחות 2 קונים פוטנציאלים ש"הצלחתי" להבריח אותם....אבל לי חשוב היה שהסנטר יגיע גם למישהו שיהנה ממנו ולדעתי זה מה שקרה בסוף...
ארז