קצת Shootout בין כמה מזרימי מדיה בסוף השבוע האחרון
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46363
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
בדרך כלל אני אוגר לכל סופשבוע כמה סרטים מעניינים, אך הפעם לא היה שום דבר ששווה צפייה וכולם הלכו לישון צהרים. אז מה עשיתי?
קצת Shootout בין כמה מזרימי מדיה.
המתמודדים:
Popcorn Hour A-110
Popcorn Hour C-200
DViCO TViX 6600
Mede8er
PlayOn!HD
ממש בקצרה (יש כמה מאמרים בדרך ונשאיר להם את הבמה הראויה).
1. כל מזרימי המדיה מבוססי Realtek בעלי ביצועי רשת לא מספיק טובים כיום. SMB שמיש רק עבור 720P. ב NFS המצב יותר טוב, אך אם יש לכם קבצי mkv תובעניים או m2ts, לא תוכלו לצפות בהם כהלכה.
2. הגמישות בתרגום של מזרימי המדיה מבוססי Realtek ממש טובה, מבחינת גודל, רינדור ופונט (חוץ מה-PlayOn!HD בעל פונט מעט חיוור). ה TViX 6600 עושה את החיים מאוד קלים בשל הכללת 2 כפתורי סנכרון לכתוביות ללא צורך בניווט בתפריט ייעודי.
3. הממשק של ה TViX 6600 הכי אינטואיטיבי.
4. הממשק של ה TViX 6600 עבור הגדרת שיתופי רשת והגילוי האוטומטי הכי נוח.
5. תצוגת ה VFD ב TViX 6600 קצרה, יעילה וניתנת לקריאה מרחוק. משהו שלא ניתן להגיד על ה C-200.
6. אין כמו תפריטי Blu-ray מלאים (ה C-200) ולא BD-Lite כמו ב TViX 6600. מצד שני, BD-Lite חוסך לנו את כל נושא ה Regions.
7. מאווררים במזרימי מדיה זה לא כזה נורא, ה TViX 6600 וה PlayOn!HD הוכיחו כי ניתן להתאים מאוורר איכותי ושקט.
8. איכות תמונה בין Sigma Designs ל Realtek בהחלט שונה, אך זהו כל ההבדל בינהם. לא ניתן להגיד כי אחד מהם טוב מהשני.
9. ה Trickplay ב TViX 6600 & C-200 טובים מאוד.
10. הסימניות ב TViX 6600 גאוניות בפשטות ובגמישות שלהן.
11. אפליקציות רשת זה בזבוז זמן.
קצת Shootout בין כמה מזרימי מדיה.
המתמודדים:
Popcorn Hour A-110
Popcorn Hour C-200
DViCO TViX 6600
Mede8er
PlayOn!HD
ממש בקצרה (יש כמה מאמרים בדרך ונשאיר להם את הבמה הראויה).
1. כל מזרימי המדיה מבוססי Realtek בעלי ביצועי רשת לא מספיק טובים כיום. SMB שמיש רק עבור 720P. ב NFS המצב יותר טוב, אך אם יש לכם קבצי mkv תובעניים או m2ts, לא תוכלו לצפות בהם כהלכה.
2. הגמישות בתרגום של מזרימי המדיה מבוססי Realtek ממש טובה, מבחינת גודל, רינדור ופונט (חוץ מה-PlayOn!HD בעל פונט מעט חיוור). ה TViX 6600 עושה את החיים מאוד קלים בשל הכללת 2 כפתורי סנכרון לכתוביות ללא צורך בניווט בתפריט ייעודי.
3. הממשק של ה TViX 6600 הכי אינטואיטיבי.
4. הממשק של ה TViX 6600 עבור הגדרת שיתופי רשת והגילוי האוטומטי הכי נוח.
5. תצוגת ה VFD ב TViX 6600 קצרה, יעילה וניתנת לקריאה מרחוק. משהו שלא ניתן להגיד על ה C-200.
6. אין כמו תפריטי Blu-ray מלאים (ה C-200) ולא BD-Lite כמו ב TViX 6600. מצד שני, BD-Lite חוסך לנו את כל נושא ה Regions.
7. מאווררים במזרימי מדיה זה לא כזה נורא, ה TViX 6600 וה PlayOn!HD הוכיחו כי ניתן להתאים מאוורר איכותי ושקט.
8. איכות תמונה בין Sigma Designs ל Realtek בהחלט שונה, אך זהו כל ההבדל בינהם. לא ניתן להגיד כי אחד מהם טוב מהשני.
9. ה Trickplay ב TViX 6600 & C-200 טובים מאוד.
10. הסימניות ב TViX 6600 גאוניות בפשטות ובגמישות שלהן.
11. אפליקציות רשת זה בזבוז זמן.
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מסכים עם כל מה שנאמר.
לגבי ניגון קבצי M2TS (לא BD מלא) ב C200:
1) גם ה C200 לא מנגן אותם באופן תקין מהרשת, ולא ניתן לצפות בהם. היחיד שעושה זאת בצורה תקינה הוא ה A110.
2) ה C200 אינו מוציא את פורמטי הקול HD ומוציא רק את ה Core של הקול, ולכן האיכות נמוכה. רק ה A110 מוציא אותם היום באופן תקין.
למי שחושב שאין צורך בניגון M2TS, כי יש תמיד נעדיף ניגון BD מלא, יש לזכור שרק בניגון קובץ ה M2TS ניתן לצפות עם תרגום חיצוני.
לגבי ניגון קבצי M2TS (לא BD מלא) ב C200:
1) גם ה C200 לא מנגן אותם באופן תקין מהרשת, ולא ניתן לצפות בהם. היחיד שעושה זאת בצורה תקינה הוא ה A110.
2) ה C200 אינו מוציא את פורמטי הקול HD ומוציא רק את ה Core של הקול, ולכן האיכות נמוכה. רק ה A110 מוציא אותם היום באופן תקין.
למי שחושב שאין צורך בניגון M2TS, כי יש תמיד נעדיף ניגון BD מלא, יש לזכור שרק בניגון קובץ ה M2TS ניתן לצפות עם תרגום חיצוני.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

jpost,
ניגון קבצי m2ts בודדים? כבר התקדמנו
עבור תרגום לקבצי m2ts בדידים, אני משאיר שיתוף UPnP זמין, בעיות רשת איתו לא קיימות (רק בקבצי בדיקה סטטיים).
כבר יותר מידי זמן לא הרצתי קבצים בדידים של m2ts עבור פורמטי האודיו המתקדמים, אבל אני מוכן להעיף שוב מבט.
ניגון קבצי m2ts בודדים? כבר התקדמנו
עבור תרגום לקבצי m2ts בדידים, אני משאיר שיתוף UPnP זמין, בעיות רשת איתו לא קיימות (רק בקבצי בדיקה סטטיים).
כבר יותר מידי זמן לא הרצתי קבצים בדידים של m2ts עבור פורמטי האודיו המתקדמים, אבל אני מוכן להעיף שוב מבט.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לאור בקשת החברים, הרחבה קלה לגבי סעיף 8. נדמה ש Realtek מוסיפים מעין פילטר Sharpness או פשוט שככה עיבוד התמונה אצלהם. זה מאוד קשה להבחין, למרות שדילגתי בין הכניסות בערך 15 דקות במספר סצנות וממרחק צפייה של 20 ס"מ. ההבדלים קיימים, אבל קשה להגיד כי עיבוד תמונה מסויים טוב יותר מאחר או בכלל להבדיל בינהם במבחן עיוור.
gilcooper,
המונח Trickplay מתייחס ליכולות FF, FR ו GOTO.
gilcooper,
המונח Trickplay מתייחס ליכולות FF, FR ו GOTO.
- jpost
- חבר מביא חבר

בקבצי M2TS ישנם פורמטי אודיו באיכות גבוהה, כגון Dolby Digital True HD ו DTS Master Audio.
כאשר המכשיר אינו מסוגל להוציא אותם, בגלל מגבלות שונות, נשלף רק ה "Core" של פס הקול שהוא בפורמט נחות יותר.
לדוגמא, בפס קול Dolby Digital True HD המכשיר מוציא רק Dolby Digital רגיל שהוא באיכות נחותה יותר.
כאשר המכשיר אינו מסוגל להוציא אותם, בגלל מגבלות שונות, נשלף רק ה "Core" של פס הקול שהוא בפורמט נחות יותר.
לדוגמא, בפס קול Dolby Digital True HD המכשיר מוציא רק Dolby Digital רגיל שהוא באיכות נחותה יותר.
- jpost
- חבר מביא חבר

ביצעתי עכשיו בדיקה חוזרת, ניגנתי את הסרט "Made of Honor" שמכיל פס קול TrueHD.ziv_r כתב:jpost,
ניגון קבצי m2ts בודדים? כבר התקדמנו![]()
כבר יותר מידי זמן לא הרצתי קבצים בדידים של m2ts עבור פורמטי האודיו המתקדמים, אבל אני מוכן להעיף שוב מבט....
- ניגון כקובץ M2TS בודד על גבי NFS ב C200: הסרט גימגם ולא ניתן היה לצפייה. פס הקול הוצג במגבר, וגם ב Info במסך כ Dolby רגיל.
- ניגון כקובץ M2TS בודד על גבי myIHome ב C200: הסרט גימגם ולא ניתן היה לצפייה. פס הקול הוצג במגבר, וגם ב Info במסך כ Dolby רגיל.
- ניגון כקובץ M2TS בודד על גבי myIHome ב A110: הסרט ניגן תקין. פס הקול הוצג במגבר, וגם ב Info במסך כ TrueHD.
- ניגון כ BD מלא על גבי NFS ב C200: הסרט הוצג בצורה תקינה (מעבר לבאג של הקול בתפריטים), ופס הקול הוצג במגבר וב Info כ TrueHD.
אני משתמש בגרסאת הבטא האחרונה מיום שישי, אבל גם בגרסאות הקודמות הייתה אותה הבעיה.
jpost כתב:בקבצי M2TS ישנם פורמטי אודיו באיכות גבוהה, כגון Dolby Digital True HD ו DTS Master Audio.
...
תודה אבל לא לזה התכוון המשורר
אני יודע לא רע מה קורה בפסי הקול החדשים וכו'
שאלתי למה אתה אומר שה CORE באיכות נמוכה ?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אפשר לנוח עם הבדיקות, ה C-200 באמת מוציא רק את ה Core עבור קבצי m2ts בדידים.
ככה זה כשרואים יותר מידי סרטי Blu-ray מלאים, כבר שוכחים איך זה היה פעם...
כמובן שהבעיה הזאת ידועה כבר ל Syabas מתכתובת שלי איתם מלפני חודש לערך. הדבר בטיפול ואמור לצאת תיקון לכך בקרוב.
RoyalVitz,
דווקא ה PlayOn!HD הציג תמורה מאוד גבוהה למחיר.
ככה זה כשרואים יותר מידי סרטי Blu-ray מלאים, כבר שוכחים איך זה היה פעם...
כמובן שהבעיה הזאת ידועה כבר ל Syabas מתכתובת שלי איתם מלפני חודש לערך. הדבר בטיפול ואמור לצאת תיקון לכך בקרוב.
RoyalVitz,
דווקא ה PlayOn!HD הציג תמורה מאוד גבוהה למחיר.