המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73343
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

שלום אנשים.

חזרתי כרגע מהסרט שהוקרן בגלובוס מקס קריון קרית ביאליק באולם ה IMAX וראיתי שלמרות שיש ת'רד הדן בהיכן כדאי לראות אותו אין ת'רד הדן בסרט עצמו. אז אנשים - הת'רד הז נועד על מנת לדון בסרט עצמו ולכן יהיה עמוס בספויילרים. אם לא ראיתם את הסרט בעצמכם ואינכם רוצים לגלות דברים על הסרט, זה לא המקום בשבילכם.

:ספויילר:

לכל מי שכבר ראה את הסרט והמשיך לקרוא - שתפו אותנו בחוויותיכם. מה דעתכם? האם הסרט ענה על ההייפ האדיר שהיה סביבו לפני השקתו? האם נהניתם מהסרט? האם סקס בין שני חייזרים כחולים בגובה 3 מטר עשה לכם את זה? הרגישו חופשי לשתף אותנו בכל מה שעבר לכם בראש...

אז אני אתחיל ברשותכם, קודם עם ווידוי קטן - זהו סרט התלת מימד הראשון שראיתי בחיי ולכן אין לי נקודת התייחסות לסרטים אחרים. כל מה שאציין בהקשר הזה בא אך ורק מההקשר בצפייה באווטר. דבר אחד שכן הפתיע אותי היו המשקפיים. בניגוד למשקפי הקרטון ה"אדומים/כחולים" שיש לי (משמשים למשחקי תלת מימד), בסרט הזה חילקו משקפי פלסטיק עם עדשות לא צבעוניות אלא יותר כהות "לייט". אני אישית לא קיבלתי שום כאב ראש או סחרחורת כפי שסיפרו לי שאמור לקרות לא מעט אנשים שצפו בסרטי תלת מימד, אולי בגלל השוני במשקפים/טכנולוגיה או אולי בגלל שאני רגיש פחות. השערה שלי? כנראה בגלל הסוג השונה של המשקפיים. מה שכן - התבקשנו להחזיר את המשקפים בסיום ההקרנה מה שהסביר למה המשקפיים שקיבלתי היו מלוכלכות עם משהו שנראה כמו טביעת אצבע (ניקיתי אותם על החולצה לפני תחילת הסרט). הבחור בכניסה נתן לי בטעות 2 זוגות ושמרתי על זוג אחד למרות שלא נראה לי שזה יהיה שימושי בסרטים/משחקים אחרים בגלל השוני בצבע. הצבע הכהה של העדשות גרם לתמונה בסרט להיראות טיפ טיפה יותר "עמומה" ולצבעים להיות מעט פחות "חיים" מהקרנה רגילה, אבל לא מספיק בשביל להטריד או לפגום מההנאה, והצ'ופר בדמות תחושת העומק (לא הייתי נסחף וקורה לזה תלת מימד) בהחלט מצדיק את זה. אני אישית די התרשמתי מהמימוש של הטכנולוגיה, מה CGI המושקע והמרשים ומהסאונד הפנומנאלי, החל מבחירת הסאונדטרק וכלה ברמקולים המרשימים באולם.

עכשיו לגבי הסרט עצמו. אני חייב לציין שלמרות שמאוד נהניתי, טיפ טיפה איכזב אותי לגלות שהנה שוב קיבלנו סרט הוליוודי טיפוסי עם כל המשתמע מכך. יש את הטובים, יש את הרעים, ישנה מלחמה והטובים מנצחים. זורקים לתערובת קצת אהבה, קצת מיסטיקה, קצת מדע בדיוני וקצת אקשן, מערבבים היטב ומקבלים סרט מהנה אך חסר מעוף ומקוריות לחלוטין שיזכיר לכם סרטים כגון רוקד עם זאבים, הסמוראי האחרון וכו' - רק לזכות אווטר יאמר, הרבה יותר אפי. אפילו הבחירה "לצלם" אותו על כוכב זר לא מנעה את התחושה של "בסרט הזה כבר הייתי". מי שכבר ראה את הסרט ומכיר את ההיסטוריה האמריקאית בוודאי ישים לב שהסרט הוא בעצם אלגוריה כמעט מושלמת לעימות בין המתישבים ה"אמריקאים" הראשונים לאינדיאנים (רק שפה בניגוד למה שהיה קורה במציאות - ה"אינדיאנים" מנצחים) החל מהבחירה בלעשות את הנאבי (לעוד מישהו זה מזכיר את השם "נאבו" ממלחמת הכוכבים ד"א?) שיבטיים דרך הבחירה בשפה הגרונית שלהם שמאוד מזכירה ווקאלית את השפה האינדיאנית וכלה בעימות של גזע מחובר לאדמה בגזע שמנותק ממנה המבוסס על טכנולוגיה עדיפה. אפילו הבחירה בחייזרים נעשתה בצורה שלא תגרום לנו להאמין שהם חייזרים. אז נכון, עשו אותם בגובה 3 מטר וכחולים, אבל מצד שני היו שם כמעט את כל המאפיינים של המין האנושי עד רמת הטבור בבטן. שמתם לב לחוסר המעוף של כותבים/במאים בסירטי מדע בידיוני (ברובם המכריע לפחות)? מדוע תמיד גזע חייזרי אינטילגנטי חייב להיות מבוסס אנוש, קרי הולך על שניים, בעל שני עיניים, אף, שיער, שני ידיים וכו? כמה סרטי חייזרים וסדרות מדע בדיוני אתם מכירים בהם החייזר הוא באמת גזע שונה ולא אדפטציה של דמות האנוש? תחשבו על זה.. :roll:

רק לשם הבהרה, למרות כל מה שרשמתי אני עדיין חושב שזהו סרט מהנה (ה 162 דקות עפו להם במהרה - כשאמרו לי בסוף הסרט שישבתי שם כמעט 3 שעות די התקשיתי להאמין) ואישית כן אמליץ עליו למי שישאל ובהחלט אציין שזה סרט שחובה לראות בקולנוע גדול ואיכותי ולא בבית. למרות שעדיין לא יצא לי לראותו בנוחות ביתי, אני די בטוח שהחוויה תהיה שונה בצורה מהותית. מי שכבר מכיר אותי יודע שאני אישית משתדל להימנע מצפייה בסרטים בקולנוע ולמרות שלרב אעדיף לראות סרט בנוחות ביתי - זה אחד מהסרטים המעטים לשדעתי חובה לראות קודם בקולנוע, ואך ורק בקולנוע גדול ואיכותי כדוגמת ה IMAX שם הסרט לדעתי נראה פשוט מרהיב (Y)

התלבטתי לא מעט בבחירת ציון לסרט אבל בגלל שהייתי חייב לבחור ציון מספרי הפעם הציון שבחרתי הוא 90. נכון שנראה היה שיש לי כמה טענות לגבי הסרט אבל בסופו של היום הסרט עשה בדיוק מה שהוא התכוון לעשות וזה לבדר - ואת זה הוא עושה בצורה יותר ממשביעת רצון מכל הבחינות, החל בסאונד המשובח וכלה בוויזאליות המהממת ובעלילה הסוחפת.

נ"ב - הסרט הזה הוא ההוכחה החד משמעית שמייקל ביי חסר מעוף ובמאי בינוני במקרה הטוב. בניגוד לג'יימס קמרון שלקח את טכנולוגיית ה CGI ונתן לנו סרט שכל דקה בו היא פלא טכנולוגי וויזואלי שמשך אותנו עוד ועוד אל העלילה, מייקל ביי פשוט הריץ לנו שורה של פיצוצים וסצנות מהבהבות שלדעתי רק חיזקו התקפי אפילפסיה חבויים. הסרט הזה מוכיח חד וחלק שבידיים כישרוניות CGI יכול לשדרג סרט בכמה רמות כל עוד יודעים איך לשלב אותו נכון ולא מסתמכים אך ורק על האפקטים על מנת להעמיד את הסרט על הרגליים. אני די בטוח שמהיום והלאה, לפחות בכמה שנים הקרובות, ישפטו כל סרט מבוסס CGI על פי אמות המידה של אווטר וזה בהחלט אומר משהו.

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

חזרתי מהקרנה ברב חן פ"ת (הקניון הגדול) - אולם 4.

האולם היה דיי גדול והסאונד היה מספיק רועש אבל לא צווחני.

מה אגיד ומה אומר..תעטפו לי את זה בכל הטכנולוגיה שבעולם, סרט מבחינתי מתחיל ונגמר בסיפור טוב וכאן בפירוש זה לא המקרה. כל כך פשטני, כל כך צפוי, כל כך משמעם שאפילו המשקפיים המגניבות לא הצליחו לכסות על היעדר העומק ומיחזור של עשרות סרטים שכבר ראינו בעבר. Huber - תכניס לרשימה גם "הנסיכה מונונוקי". יש עוד רבים וטובים אבל כבר ראינו אותם!

מבחינת התלת מימד - גם כאן נרשמה אכזבה. לא הרגשתי שאני צופה במשהו ששינה את התפיסה שלי לגבי הקולנוע המודרני. לא ממש הרגשתי "בתוך הסרט". אולי זה בגלל שישבתי בשורות האחרונות? אתם חושבים שיש לזה קשר?

הציון שלי - 6 מתוך 10

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #3 

אני יכול לציינן לפי: סיפור - 5, גרפיקה - 8, זרימה של הסרט - 7 (הכוונה להעדר סצינות מתות). תלת ממד ראשון שלי. מה שכן, הטריילר לalice in wonderland‏ נראה מדהים, התלת ממד נראה מבטיח יותר.
Vocare Ad Regnum

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

אז אולי בתרד הרשמי מישהו ירשום אם הסרט מתאים לילד בן 9...?

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #5 

guyezra כתב:אז אולי בתרד הרשמי מישהו ירשום אם הסרט מתאים לילד בן 9...?
...
לדעתי תלוי בילד, כעקרון הוא מיעוד לבני 13 על פי הסטנדרטים המתחסדים של הוליווד.

בכל זאת יש אלימות, יש יצורים/אנשים מתים ויש סקס רך בין שני חייזרים כחולים.

החלטה שלך אם לחשוף את הילד שלך לדברים הללו, לדעתי אין בעיה במידה ואתה לא מההורים הלחוצים והילד בוגר.
שי

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

מבחינתי למרות שהעלילה לא היתה הכי בעולם, הטכנולוגיה עצמה היא הקפיצת מדרגה.
מבחינת אפקטים הסרט גרם לי לתחושת "וואו" כמו שקרה לי כאשר שמעתי סרט פעם ראשונה בסראונד.
אני ממליץ מאד על הסרט אפילו רק כדי לראות את קפיצת המדרגה בתחום התלת מימד.
סיכום: אפקטים-9.5, עלילה-7
גיל בכר

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73343
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #7 

...
בסרט יש מוות גרפי ואירוטיקה, אני אישית חושב שהוא מאוד גבולי לילד, החלטה שלך :wink:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

אתמול צפיתי בסרט הזה ביס פלנט בחיפה ואני חייב להגיד שלדעתי שהסרט הזה הוא בכלל לא מדיד!
אפשר לנתח את העלילה, את האפקטים, התלת מימד, הסאונד, עמידה בציפיות וכו וכו אבל לי אין צל של ספק שהסרט הזה יהיה אבן דרך בכל ההיסטוריה של הקולנוע המודרני, לא פחות! לא משנה למה ננסה להשוות אותו, השורה התחתונה היא, שכמכלול לא היה סרט בעבר שקרוב "בחוייה החדשה" שהסרט הזה מעביר את רוב הצופים. הסרט הזה הוא must לכולם! ולמרות שייתכן שיהיו כאלה שלא יאהבו אותו, הם עדיין הם יהיו חייבים לראות אותו.
בעיני, הפעם האחרונה שנהנתי מז'אנר דומה בקולנוע הייתה, לא פחות, מאשר הטרילוגיה האלמותית של פיטר ג'קסון, שר הטבעות (לפני כן מטריקס הראשון). למרות שבעיני, בלי צל של ספק, שר הטבעות עולה בחוויה על אוואטר בכמה דרגות, עדיין, אוואטר הוא סרט הרבה יותר חשוב ממנו בגלל שהוא יהפך לאבן דרך! לטעמי, הוליווד תהיה חייבת לתת לקמרון שוב את האוסקר בלי קשר לסרטים אחרים השנה ובלי קשר להאם הם אהבו או לא את הסרט הזה. זה יהיה מגוחך, היסטורית, שסרט כזה לא קיבל את הבכורה.

אגב, אם אני פיטר ג'קסון, אני מייד מכוון את ההוביט, הסרט עליו הוא עובד, שאמור לצאת ב 2011, להקרנה בתלת מימד!

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #9 

אני מתפלא על זה שעוד מישהו חושב שהטריילר 3D של אליס היה מעולה... ה3D שלו באמת היה יותר טוב מהסרט. עזבו את זה שאני חסיד של טים ברטון וג'וני דפ

את הסרט עצמו ראיתי ביס פלאנט בחיפה בעולם מס 1, סרט ה3D הראשון שלי, לא יצאתי המום מהתלת מימד אבל זה הוסיף.
הCG עצמו בסרט מעולה בכל מה שקשור לעולם עצמו... אנשים שוכחים שקשה יותר ליצור יצורים חיים מאשר מכונות

בכל מקרה, על אף שהסיפור של הסרט די ממוחזר אני אהבתי אותו

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

osherov כתב:
אגב, אם אני פיטר ג'קסון, אני מייד מכוון את ההוביט, הסרט עליו הוא עובד, שאמור לצאת ב 2011, להקרנה בתלת מימד!
...
פיטר ג'קסון היה מהראשונים (עם שפילברג) שראו את הטכנולוגיה שמאחורי Avatar באולפנים של קמרון. סביר להניח שהוביט ייעשה עם טכנולוגיה דומה.
Need more cowbell

shmil_y
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

ראיתי את הסרט ביום שישי בסינמה סיטי ואני חייב לציין שהחלק שהכי אהבתי בסרט היה הטריילר לאליסה בארץ הפלאות של ברטון בתלת מימד.

שמח לשמוע שיש פה אנשים שחושבים כמוני שהסרט הוא בינוני ביותר מבחינת העלילה, לא מרגש, לא מחדש, סתמי וילדותי. כבר ראיתי מלא סרטים בתלת מימד ואין לי את ההתלהבות הזו, ולסרט הזה חוץ מתלת מימד והגרפיקה הבאמת מרשימה, אין שום הצדקה, במיוחד שיש משחקים ב PS3 שנראים לא פחות יפים מהסרט הזה.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #12 

13 שנה חיכה קמרון לסרט הזה עד שהטכנולוגיה תבשיל בשביל התלת מימד שהוא יצר ..

אני עדיין לא ראיתי את הסרט אך לפי התגובות כאן אני לא קיבלתי את הרושם שמדובר במשהוא יוצא מהכלל שישנה את חווית הצפייה בסרטים. ציפיתי להרבה יותר בעקבות כל ההשקעה הכספית ורף הציפיות הגבוה שהבמאי יצר.
או שאני טועה ???

7ariel7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #13 

מסכים עם כל מה שנאמר כאן. הסרט לא מחדש כלום מבחינת הסיפור, ויזאולית הסרט מדהים.
אהבתי את עיצוב הכוכב והחיים עליו, מאוד מרתק ומסקרן.
לסרט הזה אתן ציון 8.3 למרות העלילה הלא מחדשת.
את הסרט ראיתי ב 3D וכאבו לי העיניים, אולי בגלל שזה ה-3D הראשון שלי וצריך להתרגל :).
אגב לטכנולוגית תלת מימד קוראים DOLBY 3D.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #14 

Huber כתב:
...
בסרט יש מוות גרפי ואירוטיקה, אני אישית חושב שהוא מאוד גבולי לילד, החלטה שלך :wink:
...
Shayosef כתב:
...

החלטה שלך אם לחשוף את הילד שלך לדברים הללו, לדעתי אין בעיה במידה ואתה לא מההורים הלחוצים והילד בוגר.
...
(Y) תודה
בסופו של דבר קניתי לו כרטיס.
נקווה לטוב

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #15 

guyezra כתב:
Huber כתב:
...
...
Shayosef כתב:
...

...
(Y) תודה
בסופו של דבר קניתי לו כרטיס.
נקווה לטוב
...
תעשו חיים (Y)
שי

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #16 

osherov כתב:אתמול צפיתי בסרט הזה ביס פלנט בחיפה ואני חייב להגיד שלדעתי שהסרט הזה הוא בכלל לא מדיד!
אפשר לנתח את העלילה, את האפקטים, התלת מימד, הסאונד, עמידה בציפיות וכו וכו אבל לי אין צל של ספק שהסרט הזה יהיה אבן דרך בכל ההיסטוריה של הקולנוע המודרני, לא פחות! לא משנה למה ננסה להשוות אותו, השורה התחתונה היא, שכמכלול לא היה סרט בעבר שקרוב "בחוייה החדשה" שהסרט הזה מעביר את רוב הצופים. הסרט הזה הוא must לכולם! ולמרות שייתכן שיהיו כאלה שלא יאהבו אותו, הם עדיין הם יהיו חייבים לראות אותו.
בעיני, הפעם האחרונה שנהנתי מז'אנר דומה בקולנוע הייתה, לא פחות, מאשר הטרילוגיה האלמותית של פיטר ג'קסון, שר הטבעות (לפני כן מטריקס הראשון). למרות שבעיני, בלי צל של ספק, שר הטבעות עולה בחוויה על אוואטר בכמה דרגות, עדיין, אוואטר הוא סרט הרבה יותר חשוב ממנו בגלל שהוא יהפך לאבן דרך! לטעמי, הוליווד תהיה חייבת לתת לקמרון שוב את האוסקר בלי קשר לסרטים אחרים השנה ובלי קשר להאם הם אהבו או לא את הסרט הזה. זה יהיה מגוחך, היסטורית, שסרט כזה לא קיבל את הבכורה.

...
מסכים בהחלט!
למרות שהעלילה לא מפתיעה, עדיין הסרט מהנה ביותר.
מזמן לא נהנתי ככה מסרט.
לא זוכר מתי מאז שר הטבעות יצאתי מסרט ואמרתי שאני רוצה לראות אותו שוב.
(רק חבל שכשהוא יגיע ל BD זה כנראה לא יהיה בתלת מימד אצלי בבית)

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #17 

חזרתי מהקרנה ביס פלנט חיפה.
זו פעם ראשונה שראיתי סרט בתלת מימד וזה היה מ-ד-ה-י-ם.... ממש!
אני ואישתי נהננו מהגרפיקה, הצבעים, תלת המימד, העלילה די בנאלית, אבל יש מה שיכסה על כך.
ממליץ בחום! (Y)

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #18 

עלילה הוליוודית אמיתית עם כל המשתמע מכך. טובים רעים, תפניות חדות בעלילה, סיפור אהבה מעולם אחר וכל שאר הבולשיט. אבל... עשוי בצורה מדהימה!!! סרט שחובה לראות ומהר!
העולם שנוצר עבור הסרט הזה מפורט ומפליא, תלת המימד פשוט סוחף אותך לסרט (למרות הכאבים בעיניים).

לצערי מאוד התאכזבתי מדברים אחרים שם, טעויות בתרגום (!!!) , דילוגים באמצע מילה, שגיאות הקלדה וכד'. בעיה נוספת היא מיקום התרגום במרחב, הוא יושב במרכז השדה התלת מימדי וממש מציק , מפריע להתפקס על הדמויות.

בסה"כ חוויה , אני מתכוון ללכת שוב לראות בקולנוע (בפעם הראשונה בחיי שאני חושב שאחזור לראות סרט שוב בקולנוע)

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #19 

איך זה שאף אחד עוד לא הזכיר את פוקהאנטס כרפרנס לעלילה?

אה כן - אני מסכים עם כל מה שנאמר על חשיבות הסרט.
הייתי אומר אפילו - חשוב לראות אותו.
הוא לא באמת מחדש כלום (3D, עיצוב עולמות, עלילה, מסרים), אבל הוא כן עושה אינטגרציה ענקית של כל מה שאפשר לדמיין כרגע.

לי אישית המשקפיים קצת הפריעו, במובן שהן מגבילות את שדה הראיה.
מעניין מה יהיה בעוד 3 שבועות, אחרי שכל המשקפיים יהיו שרוטות.

עוד יותר מעניין יהיה לראות את המימוש לקולנוע ביתי של 3D.
ערן

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #20 

sagyle כתב:בעיה נוספת היא מיקום התרגום במרחב, הוא יושב במרכז השדה התלת מימדי וממש מציק , מפריע להתפקס על הדמויות.
...
אני רשמתי אתזה בכל ביקורת שלי על סרט תלת מימד.
זה ממש מפריע. קיוויתי שיפתרו את זה.

בכל מקרה, אני הולך לראות היום

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”