תמ״א 38
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
ברוב המצבים כן.
למעשה, הם מחפשים בנרות בידיוק אנשים כמוך... אתה בטח ראש ועד הבית אני מניח...
אני מכיר מישהו פה באזור המרכז. גם יצא לי להתעסק עם זה לא מעט. אני אשאל אותו על ביצוע העבודות בחיפה בשבילך, ואחזור אליך אני מאמין מחר עם תשובה...
למעשה, הם מחפשים בנרות בידיוק אנשים כמוך... אתה בטח ראש ועד הבית אני מניח...
אני מכיר מישהו פה באזור המרכז. גם יצא לי להתעסק עם זה לא מעט. אני אשאל אותו על ביצוע העבודות בחיפה בשבילך, ואחזור אליך אני מאמין מחר עם תשובה...
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4963
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
לא רוצה לבאס פה אחד, אבל הנושא לא פשוט כלל לפחות עפ"י ידיעתי בתחום המרכז.
אם אני לא טועה מס' המבנים ששופצו במסגרת תמ"א 38 ניתן לספור על כף יד אחת......
רוב המקרים נתקעים ע"י אחד/כמה מהדיירים.
אם אני לא טועה מס' המבנים ששופצו במסגרת תמ"א 38 ניתן לספור על כף יד אחת......
רוב המקרים נתקעים ע"י אחד/כמה מהדיירים.
אני חושב שמה שתוקע את זה בד"כ זה לא שהדיירים לא מעוניינים אלה שפשוט מדובר בשנה שבה אתם חיים באתר בניה וככל שהרכבת המעלית מסובכת יותר אזי סיכוי לשבירת חדר המדרגות לגמרי וכניסה ויציאה מהבית בכל מיני פתרונות הזויים כמו סולם זמני דרך החלון גדל. בנוסף עיבוי היסודות תוך כדי העבודה יוצר המון תנודות במבנה ובשורה הסופית יש סיכוי לגלות את הדירה מלאה בסדקים בקירות ובתקרות ודיירי הקומה השלישית ממש מקבלים דפיקות בראש.
כמובן זה הצד השלילי, בצד החיובי אתם למעשה מתקדמים לבניין חדיש עם מעלית, לובי מפואר, צנרת משופרת, דודים חדשים, חלונות חדשים וציפוי חיצוני חדש במקרה הרגיל ואפילו שדרוג של מחסנים, ממד"ים, מרפסות ומסתורי כביסה במקרה המפורט יותר.
ולכן לא כל פעם שהשכנים מתנגדים זה מרוע לב או אינטרסים, לפעמיים זה בגלל החשש ממגורים במצב כזה, שמעתי כבר על בעלי דירות שהשכירו את הדירה בגרושים לסטודנטים לתקופה הזו.
כמובן זה הצד השלילי, בצד החיובי אתם למעשה מתקדמים לבניין חדיש עם מעלית, לובי מפואר, צנרת משופרת, דודים חדשים, חלונות חדשים וציפוי חיצוני חדש במקרה הרגיל ואפילו שדרוג של מחסנים, ממד"ים, מרפסות ומסתורי כביסה במקרה המפורט יותר.
ולכן לא כל פעם שהשכנים מתנגדים זה מרוע לב או אינטרסים, לפעמיים זה בגלל החשש ממגורים במצב כזה, שמעתי כבר על בעלי דירות שהשכירו את הדירה בגרושים לסטודנטים לתקופה הזו.
מה שתוקע את זה, זה אותו אוסף סיבות שתוקעות לרוב כל שינוי בביניין משותף: סתם שיפוץ, הוספת מעלית או הרחבה בעסקת קומבינציה.
אין לתמ"א 38 ייחוד כלשהו חוץ מזה שאנשים לא נדרשים לשים כסף על השלחן, אך זה נכון גם בחלק מעסקאות הקומבינציה.
כל הסיבות נובעות מזה שלדיירים השונים יש אינטרסים שונים.
זה החל מכך, שכמו שצוין פה, לדיירים מסוימים (בעיקר זקנים) עדיף שקט על כל דבר אחר כולל על השבחת הדירה וכלה בכך שגם אם יש רצון כללי לבצע את התוכנית יש חוסר הסכמה על הפרטים: תמיד יש כאלה שרוצים יותר מהקבלן וכאלה שמסתפקים בפחות. הדרך למריבות שכנים קצרה וכשאין הסכמה גם שום דבר לא מתבצע.
אין לתמ"א 38 ייחוד כלשהו חוץ מזה שאנשים לא נדרשים לשים כסף על השלחן, אך זה נכון גם בחלק מעסקאות הקומבינציה.
כל הסיבות נובעות מזה שלדיירים השונים יש אינטרסים שונים.
זה החל מכך, שכמו שצוין פה, לדיירים מסוימים (בעיקר זקנים) עדיף שקט על כל דבר אחר כולל על השבחת הדירה וכלה בכך שגם אם יש רצון כללי לבצע את התוכנית יש חוסר הסכמה על הפרטים: תמיד יש כאלה שרוצים יותר מהקבלן וכאלה שמסתפקים בפחות. הדרך למריבות שכנים קצרה וכשאין הסכמה גם שום דבר לא מתבצע.
משה
בהצלחה חבר.יוני_א כתב:זה דיי ברור לי. אבל אני רוצה לנסות בכל מקרה, כרגע נראה על פניו שהייתרונות עולים על החסרונות...
שכן שלי ואני ניסינו להוביל מהלך כזה אבל מי שתקע את זה היו כמובן הדיירים, כולל אלה שחתמתי להם על הסכמה להרחבת דירתם.
הבעיה בתמ"א 38 היא דווקא הקבלנים - אלו לא מוכנים בכלל להסתכל על בניין ללא 100% הסכמה של כל
הדיירים (אפילו שהחוק אינו מחייב זאת). בנוסף הם לא טורחים להעיף מבט על שום דבר מחוץ לאיזור המרכז
כי זה כמובן לא משתלם להם.
הקטע המצחיק הוא שבתוך כל הרעש הזה שנקרא תמ"א 38 אף אחד לא מייחס חשיבות (אפילו מעט) לעובדה
שהרעיון נוצר בשביל לחזק מבנים ישנים נגד רעידות אדמה. הדבר היחיד שמעניין זה השיפוץ כמובן...
הדיירים (אפילו שהחוק אינו מחייב זאת). בנוסף הם לא טורחים להעיף מבט על שום דבר מחוץ לאיזור המרכז
כי זה כמובן לא משתלם להם.
הקטע המצחיק הוא שבתוך כל הרעש הזה שנקרא תמ"א 38 אף אחד לא מייחס חשיבות (אפילו מעט) לעובדה
שהרעיון נוצר בשביל לחזק מבנים ישנים נגד רעידות אדמה. הדבר היחיד שמעניין זה השיפוץ כמובן...
Hazoom,
תיארת בעייה אך הבעייה היא לא הקבלנים. הקבלנים, כמו הדיירים, יעשו את מה שכדאי ומשתלם להם.
פתרון בעיות כאלה הוא על ידי תקנות מתאימות שנעשות על ידי הרשויות. הרי גם תמ"א 38 בעצמה זו תקנה של הרשויות. צריך רק לשפר אותה. למשל, לחייב שכל פרויקט במרכז יתאפשר רק עם קיום פרויקט צמוד מחוץ למרכז.
אין מה להתייחס לעיניין רעידות האדמה, בהקשר של השיחה פה. זה מתקשר לפסקה הקודמת.
הרשויות מתיחסות לנושא וזו גם הסיבה שתמ"א 38 קיימת. מדובר בהסתכלות לאומית ולטווח ארוך.
אנשים פרטיים (בעלי דירות וקבלנים), מתיחסים בעיקר לרווח היחסית מיידי.
תיארת בעייה אך הבעייה היא לא הקבלנים. הקבלנים, כמו הדיירים, יעשו את מה שכדאי ומשתלם להם.
פתרון בעיות כאלה הוא על ידי תקנות מתאימות שנעשות על ידי הרשויות. הרי גם תמ"א 38 בעצמה זו תקנה של הרשויות. צריך רק לשפר אותה. למשל, לחייב שכל פרויקט במרכז יתאפשר רק עם קיום פרויקט צמוד מחוץ למרכז.
אין מה להתייחס לעיניין רעידות האדמה, בהקשר של השיחה פה. זה מתקשר לפסקה הקודמת.
הרשויות מתיחסות לנושא וזו גם הסיבה שתמ"א 38 קיימת. מדובר בהסתכלות לאומית ולטווח ארוך.
אנשים פרטיים (בעלי דירות וקבלנים), מתיחסים בעיקר לרווח היחסית מיידי.
משה
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
מהתנסות בעניין אני לא חושב שהעניין כל כך מפחיד.נכון יש הרבה עבודה בכדי לבנות את החוזה עם החברה שאיתה מתכוונים ללכת, ובעיני הדבר הכי חשוב הוא לקבל בטחונות מוצקים ,כך שמנסיוני אין טעם לחפש גישפטים עם חברות קטנות שלא מסוגלות להעמיד בטחונות
בנוסף ע"פ החוקים הקיימים אפשר לצאת לדרך עם 75% אבל חברות הבניה לא יסכימו להכנס למו"מ רציני עם פחןת מ-90% של הדיירים
מקווה שעזרתי במשהו
בנוסף ע"פ החוקים הקיימים אפשר לצאת לדרך עם 75% אבל חברות הבניה לא יסכימו להכנס למו"מ רציני עם פחןת מ-90% של הדיירים
מקווה שעזרתי במשהו
בזמנו היה בגלובס כתבה על זה , הנקודה היא שבתקנות כמות שהן היום , גם אם הקבלן נותן רק מעלית , אזי באיזור הדרום הוא מפסיד כסף . באיזור המרכז הוא מרוויח בין 17% ובין 50% רווח יזמי (בתלות בדרשיות הדיירים , כך שזה תלוי בהתמקחות בינהם ).
כמו שזה נראה כרגע , דווקה באזורים שצריך את זה לא יעשו את זה , אל אם כן הרשויות יעלו את מספר הקומות שניתן לבנות
האמת היא שאני לא מבין גדול בבניה , אבל עדיין אני מתקשה להבין , שאם צריך ממדי"ם , אזי צריך אותם באיזור הדרום יותר , ברור לכולם שכמו שגלובס עשה את החישוב , אזי כול שמאי דרג ז' יכול לעשות . אז למה להתעקש על מספר קומות נמוך , רק בשביל שלא יהיה שווה ?
מה בדיוק הרשויות חושבות שאם ליזם אין רוויח הוא יעבוד? ואם לדיירים לא יהיה תמריץ מספיק גדול הם יסכימו ? צריך לקחת בחשבון שאם יקרה אסון חס וחלילה העלויות לתקן את המצב יהיו אסטרונומית , ושלא לדבר על האבדות בנפש . אז למה לעזאזל לא עושים מצב שבו הדייר יסכים לצאת מדירתו לשיפוץ (והוא יקבל תמריץ מספיק גדול כדי שיהיה שווה לו גם לשכור דירה ), ושהיזמים יחזרו גם אחרי מקומות בעייתייים ?
למה באיזור המרכז זה שתי קומות ובפריפריה , ששם הביקושים יותר קטנים שלא יהיה 3 או 4 קומות ? כ"כ קשה לחזק את הביית שיוכל לעמוד בתוספת של 3 קומות ?
כמו שזה נראה כרגע , דווקה באזורים שצריך את זה לא יעשו את זה , אל אם כן הרשויות יעלו את מספר הקומות שניתן לבנות
האמת היא שאני לא מבין גדול בבניה , אבל עדיין אני מתקשה להבין , שאם צריך ממדי"ם , אזי צריך אותם באיזור הדרום יותר , ברור לכולם שכמו שגלובס עשה את החישוב , אזי כול שמאי דרג ז' יכול לעשות . אז למה להתעקש על מספר קומות נמוך , רק בשביל שלא יהיה שווה ?
מה בדיוק הרשויות חושבות שאם ליזם אין רוויח הוא יעבוד? ואם לדיירים לא יהיה תמריץ מספיק גדול הם יסכימו ? צריך לקחת בחשבון שאם יקרה אסון חס וחלילה העלויות לתקן את המצב יהיו אסטרונומית , ושלא לדבר על האבדות בנפש . אז למה לעזאזל לא עושים מצב שבו הדייר יסכים לצאת מדירתו לשיפוץ (והוא יקבל תמריץ מספיק גדול כדי שיהיה שווה לו גם לשכור דירה ), ושהיזמים יחזרו גם אחרי מקומות בעייתייים ?
למה באיזור המרכז זה שתי קומות ובפריפריה , ששם הביקושים יותר קטנים שלא יהיה 3 או 4 קומות ? כ"כ קשה לחזק את הביית שיוכל לעמוד בתוספת של 3 קומות ?
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
truejoker
אני חושב שאתה צודק והממשלה עושה חצי עבודה כי זה לא חוכמה להרחיב ברמת אביב אבל באזורים שמועדים לאסון ,כמו שזה נראה היום,אף קבלן שפוי לא יכנס לעסקה.
ובעניין אחר : אין שאלה של חיזוק הבניין בכדי לשאת עליו קומה או שתיים היות ולתוספת הבנייה מקימים יסודות חדשים נפרדים שמיועדים רק להן
אני חושב שאתה צודק והממשלה עושה חצי עבודה כי זה לא חוכמה להרחיב ברמת אביב אבל באזורים שמועדים לאסון ,כמו שזה נראה היום,אף קבלן שפוי לא יכנס לעסקה.
ובעניין אחר : אין שאלה של חיזוק הבניין בכדי לשאת עליו קומה או שתיים היות ולתוספת הבנייה מקימים יסודות חדשים נפרדים שמיועדים רק להן
אני מכיר קבלן שמתמחה בנושא תמ"א 38 באיזור רמת גן מוטי תמיר "תמיר נדלן" הנה האתר שלו, www.tma38.co.il והוא יעזור לך לאורך כל התהליך, הוא מכיר את כל ההליכים המשפטיים, הבנתי שצריך 66 אחוז אישורים מדיירי הביניין ולכל המסביב.
בהצלחה!
בהצלחה!