מה דעתכם על אביזר להקצפה - הקפוצ'ינטור
מזל טוב וחזק לפורום הקפה.
וכבר יש לי שאלה לחברי הפורום: מה דעתכם על מקציף חלב המכונה קפוצ'ינטור כתוספת למכונת קפה?
האם מישהו משתמש בזה? האם הוא מקציף היטב וסמיך?
ושאלה לא פחות חשובה (בשבילי), כמה צריך להשקיע כדי לנקות אותו?
וכבר יש לי שאלה לחברי הפורום: מה דעתכם על מקציף חלב המכונה קפוצ'ינטור כתוספת למכונת קפה?
האם מישהו משתמש בזה? האם הוא מקציף היטב וסמיך?
ושאלה לא פחות חשובה (בשבילי), כמה צריך להשקיע כדי לנקות אותו?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה פתרון מהיר ונוח אבל ההקצפה אוורירית ולא סמיכה מספיק.
צריך לנקות טוב שלא ייסתם משאריות חלב.
צריך לנקות טוב שלא ייסתם משאריות חלב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יש חומרים מיוחדים לניקוי שאריות חלב. אני לא יודע אם אפשר להשיגם בארץ.
הנה דוגמא:
http://www.urnex.com/rinza.html
הנה דוגמא:
http://www.urnex.com/rinza.html
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה על התשובה.
הקטע של הניקוי הכי מרתיע אותי בקנית האביזר וממה שכתבתם אני מבין שזה די סיפור.
מחירו של הקפוצ'ינטור הנ"ל כ 250 - 280 ש"ח. לא עדיף לקנות מקציף נפרד כדוגמת המקציף שמצורף למכונת הנספרסו שמחירו 300 - 400 ש"ח?
אני מבין שגם כאן הניקוי דורש הקפדה.
מחירו של הקפוצ'ינטור הנ"ל כ 250 - 280 ש"ח. לא עדיף לקנות מקציף נפרד כדוגמת המקציף שמצורף למכונת הנספרסו שמחירו 300 - 400 ש"ח?
אני מבין שגם כאן הניקוי דורש הקפדה.
מוטי
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
למה לא לקחת טוטוקרמה?motico כתב:תודה על התשובה.
אני מבין שגם כאן הניקוי דורש הקפדה....
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
מניסיוני עם הקפוצינטור, הקצף יוצא אוורירי עם בועות גדולות יחסית במקום סמיך ועשיר.
אמנם הקצף יוצא במהירות ובלי יותר מדי התעסקות אבל התוצאה אינה משביעה רצון.
חייבים להקפיד ולרחוץ אותו אחרי כל שימוש אחרת הוא מסריח מחלב חמוץ וזה לדעתי פשוט מגעיל
אמנם הקצף יוצא במהירות ובלי יותר מדי התעסקות אבל התוצאה אינה משביעה רצון.
חייבים להקפיד ולרחוץ אותו אחרי כל שימוש אחרת הוא מסריח מחלב חמוץ וזה לדעתי פשוט מגעיל
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מצטרף לשאלה.uriler כתב:למה לא לקחת טוטוקרמה?...
אישית, אני חושב שאם לא משתמשים בהקצפת קיטור של מכונה חזקה (ברמה של סילביה ומעלה, או גאג'יה אחרי שפצור שבו מורידים את הפאנרלו ומשתמשים בזרוע הקצפה רגילה) אז עדיף להשתמש בטוטוקרמה. היא גם עדיפה על המקציף של נספרסו.
סיבות עיקריות לעדיפות של טוטוקרמה:
1. מחיר ללא תחרות
2. פשטות הפעלה ויכולת לשלוט בתוצר (הכל אפשרי, מקצף מטורף וסבוני עד קרם עדין מעורבב בחלב)
3. נוח מאוד לשטוף ואין פחד לדחוף אותו אפילו למדיח הכלים
4. נייד
כמובן שאפשר להשתמש במקציף אחר, כמו הבודום (דיברתי על כך בסרט, היתרון שלו הוא היכולת לחמם את החלב במיקרוגל).
אבל בכל אופן, להשקיע 400 ש"ח בפתרון הקצפה, נראה לי חבל, אלא אם אתם באמת לא מתכננים בשום שלב שהוא לשדרג את מכונת הקפה שלכם.
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
הקפוצינטור הוא פתרון מצוין למי שרוצה הקצפה טובה בלי מאמץ.
כשהוא מחובר למכונת שני דוודים הוא אפילו נותן תוצאות טובות מאד.
חשוב מאד לשטוף לפחות בסוף כל יום - פשוט "להקציף" חצי כוס מים באמצעותו.
חומר ניקוי שאריות חלב אפשר למצוא בחנויות קפה - מומלץ אבל לא חובה.
כשהוא מחובר למכונת שני דוודים הוא אפילו נותן תוצאות טובות מאד.
חשוב מאד לשטוף לפחות בסוף כל יום - פשוט "להקציף" חצי כוס מים באמצעותו.
חומר ניקוי שאריות חלב אפשר למצוא בחנויות קפה - מומלץ אבל לא חובה.
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
מקציפי חלב המחוברים למכונה במקום צינורית האדים (כמו זה בתמונה) הם פיתרון רע מאוד - מלכלך, לא נוח, נוטה לעשות צרות עקב סתימות, והכי חשוב - לא מספק תוצאה טובה. זה להבדיל ממכשירים ייעודיים כמו של נספרסו שאותם אני פשוט עדיין לא מכיר. במקרה שלהם, קשה לי להאמין שהם מספיק טובים, אבל היי - מי יודע.
אז למה מייצרים כזה פטנט? שיווק כמובן. כשמישהו קונה מכונה, הוא יודע ש"קשה להקציף" ולכן היצרנים מנסים לספק פטנטים שונים כדי לספק את הלקוח - בחנות. היתה לי פעם גאגיה עם פטנט כזה. זה כאילו פשוט, דוחפים צינורית לכוס חלב, פותחים ברז ו...הופ- מופיע בכוס חלב מוקצף. אבל מה, פושר עם בועות גדולות ואחרי כל פעם טקס ניקיון. באמת פטנט גרוע. אחכ נתקלתי בכאלה במכונות שונות, בעיקר יקרות ואוטומטיות, בכולן העסק נזנח מהר מאוד וכולם עוברים להשתמש בקיטור.
הטיעון הכי טוב נגד ההתקנים האלה - שלא קשה להקציף עם קיטור . צריך להבין את העיקרון ואז יוצא מצויין בכל מכונה. זה לא כמו הכנת אספרסו שיש הרבה מה ללמוד ולכן יש מקום למכונות אוטומטיות למשל. בעיקרון - הכי גרוע שתקבל - מקביל לתוצאה שתקבל עם פטנט הקצפה... משם אפשר רק להשתפר.
אז למה מייצרים כזה פטנט? שיווק כמובן. כשמישהו קונה מכונה, הוא יודע ש"קשה להקציף" ולכן היצרנים מנסים לספק פטנטים שונים כדי לספק את הלקוח - בחנות. היתה לי פעם גאגיה עם פטנט כזה. זה כאילו פשוט, דוחפים צינורית לכוס חלב, פותחים ברז ו...הופ- מופיע בכוס חלב מוקצף. אבל מה, פושר עם בועות גדולות ואחרי כל פעם טקס ניקיון. באמת פטנט גרוע. אחכ נתקלתי בכאלה במכונות שונות, בעיקר יקרות ואוטומטיות, בכולן העסק נזנח מהר מאוד וכולם עוברים להשתמש בקיטור.
הטיעון הכי טוב נגד ההתקנים האלה - שלא קשה להקציף עם קיטור . צריך להבין את העיקרון ואז יוצא מצויין בכל מכונה. זה לא כמו הכנת אספרסו שיש הרבה מה ללמוד ולכן יש מקום למכונות אוטומטיות למשל. בעיקרון - הכי גרוע שתקבל - מקביל לתוצאה שתקבל עם פטנט הקצפה... משם אפשר רק להשתפר.
נערך לאחרונה על ידי hosq ב 20/12/2009 21:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
what's next?
פרט לגלעד שדי ממליץ על האביזר, נראה לי שכל שאר החברים די מסתייגים.
yanivol
נראה לי שלשנינו יש את אותה מכונה אוטומטית (סאקו בתחפושת פרינסס) ומזה אני מניח שייצא לנו את אותו קצף אוורירי ולא סמיך.
uriler
למה לא לקחת טוטוקרמה? שאלה טובה והתשובה די ברורה.
למה יש לי מכונה אוטומטית? עצלנות וגם ניקיון.
אז אני מחפש מקציף לעצלנים. אם צריך להתעסק איתו יותר מידי אני מוותר ונשאר בתהליך ההקצפה הרגילה של המכונה.
נראה לי שמכשיר ההקצפה החשמלי של נספרסו (או דומה) זה פיתרון מעולה כי ההקצפה שלו די סמיכה וזה גם חוסך את בעיית שני הדודים במכונת הקפה.
והמחיר, לא הרבה ממחיר הקפוצ'ינטור. אבל הניקוי...
yanivol
נראה לי שלשנינו יש את אותה מכונה אוטומטית (סאקו בתחפושת פרינסס) ומזה אני מניח שייצא לנו את אותו קצף אוורירי ולא סמיך.
uriler
למה לא לקחת טוטוקרמה? שאלה טובה והתשובה די ברורה.
למה יש לי מכונה אוטומטית? עצלנות וגם ניקיון.
אז אני מחפש מקציף לעצלנים. אם צריך להתעסק איתו יותר מידי אני מוותר ונשאר בתהליך ההקצפה הרגילה של המכונה.
נראה לי שמכשיר ההקצפה החשמלי של נספרסו (או דומה) זה פיתרון מעולה כי ההקצפה שלו די סמיכה וזה גם חוסך את בעיית שני הדודים במכונת הקפה.
והמחיר, לא הרבה ממחיר הקפוצ'ינטור. אבל הניקוי...
מוטי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

motico, קודם כל - אהבתי את רעיון ה-bold לשם המשתמש. תודה
נשמע באמת כאילו המכשיר של נספרסו הכי מתאים עבורך. הוא באמת קל מאוד להפעלה. השטיפה לא מסובכת. חפש כאן שרשור מאתמול, שלחתי לינק לאיך שוטפים אותו.
קח בחשבון שהקצף שלו מאוד מאוד סמיך, אפילו סמיך מדי. אני חושב שאפשר לשלוט על זה, אם תדע לעצור לפני סיום אוטומטי של המכשיר, אבל אני לא בטוח.
נשמע באמת כאילו המכשיר של נספרסו הכי מתאים עבורך. הוא באמת קל מאוד להפעלה. השטיפה לא מסובכת. חפש כאן שרשור מאתמול, שלחתי לינק לאיך שוטפים אותו.
קח בחשבון שהקצף שלו מאוד מאוד סמיך, אפילו סמיך מדי. אני חושב שאפשר לשלוט על זה, אם תדע לעצור לפני סיום אוטומטי של המכשיר, אבל אני לא בטוח.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אני שותה בעיקר אספרסו. במקרים הבודדים שחלב מעורב בקפה שלי אני לא טורח להקציף אותו.yanivol
נראה לי שלשנינו יש את אותה מכונה אוטומטית (סאקו בתחפושת פרינסס) ומזה אני מניח שייצא לנו את אותו קצף אוורירי ולא סמיך....
גיסי, שהוא סוכן ראשי באחת מחברת הקפה ובריסטה מוכשר, מפרק את רכיב הפלסטיק ממוט הקיטור לפני שהוא מתחיל במלאכת ההקצפה ומוציא קצף מצוין מהמכונה.[/quote]
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
חשוב להבדיל בין מכונות שנבנו מראש עם קפוצ'ינטור להרכבה מאולתרת.
הפתרון המוצע לא קיים בצורה אחרת ולא מדובר בשיווק בלבד, אלא בפתרון. מכונה אוטומטית מלאה לא תבוא לרוב עם סטימר בצד, הסיבה מובנת. במכונות ביתיות ה"שעטנז" נפוץ יותר, אבל עדיין, אוטומט זה אוטומט וגם ההקצפה צריכה להיות ללא מגע יד אדם.
מכונה עם קפוצ'ינטור מובנה מגיעה גם עם התקן לשטיפה אחרי כל הקצפה (מזרימה מים דרך הקפוצ'ינטור) ולמי שצריך הקצפה ישירה לכוס ( בין אם עסק או משרד גדול או משתמש ביתי שלא רוצה להקציף לבד) מדובר בפתרון המהיר ביותר להקצפת חלב ישירות לכוס.
עבור משתמש ביתי שרוצה להקציף לבד, ישנן מכונות עם סטימר.
עבור מי שרוצה להקציף ישירות ממיכל חלב, הקפוצ'ינטור עובד מצוין.
[interest]נערך על ידי דבוטאנט: פרסום מוצרים בהודעות פורום אסור על עוסקים בתחום.
- למה להציף שרשור כל כך ישן? [/interest]
הפתרון המוצע לא קיים בצורה אחרת ולא מדובר בשיווק בלבד, אלא בפתרון. מכונה אוטומטית מלאה לא תבוא לרוב עם סטימר בצד, הסיבה מובנת. במכונות ביתיות ה"שעטנז" נפוץ יותר, אבל עדיין, אוטומט זה אוטומט וגם ההקצפה צריכה להיות ללא מגע יד אדם.
מכונה עם קפוצ'ינטור מובנה מגיעה גם עם התקן לשטיפה אחרי כל הקצפה (מזרימה מים דרך הקפוצ'ינטור) ולמי שצריך הקצפה ישירה לכוס ( בין אם עסק או משרד גדול או משתמש ביתי שלא רוצה להקציף לבד) מדובר בפתרון המהיר ביותר להקצפת חלב ישירות לכוס.
עבור משתמש ביתי שרוצה להקציף לבד, ישנן מכונות עם סטימר.
עבור מי שרוצה להקציף ישירות ממיכל חלב, הקפוצ'ינטור עובד מצוין.
[interest]נערך על ידי דבוטאנט: פרסום מוצרים בהודעות פורום אסור על עוסקים בתחום.
- למה להציף שרשור כל כך ישן? [/interest]
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אהה...
זה לא מועדפים כלליים לפורום (זה היה לי מוזר כי אני לא מכיר שום מקום שבו אני יכול לסמן, ברמת הפורום כולו, הודעות מועדפות).
אלו מועדפים שלך, באופן אישי.
מתחת לכל הודעה יש, מצד שמאל, כוכב. אם אתה מסמן אותו ההודעה הזו נשמרת כמועדפת ותוכל לראות אותה ברשימה שלך. משהו כמו favorites רק להודעות ספציפיות.
זה לא מועדפים כלליים לפורום (זה היה לי מוזר כי אני לא מכיר שום מקום שבו אני יכול לסמן, ברמת הפורום כולו, הודעות מועדפות).
אלו מועדפים שלך, באופן אישי.
מתחת לכל הודעה יש, מצד שמאל, כוכב. אם אתה מסמן אותו ההודעה הזו נשמרת כמועדפת ותוכל לראות אותה ברשימה שלך. משהו כמו favorites רק להודעות ספציפיות.