מעבר במסלול האדום בנתב"ג - חוויה לא מומלצת עד מאוד
שלום לכולם,
אתמול חזרתי מארה"ב, טיסה ישירה מניו יורק מצוייד ברסיבר ישן וטוב מדגם Onkyo SR-805.
רכישת הרסיבר בזמן שהייתי בחו"ל התבצעה לאחר בחינת מספר אלטרנטיבות חדישות יותר (דוגמא האונקיו 807, אונקיו 1007, דנון 3310 וכו') כאשר לבסוף הוחלט מטעמי תקציב להתפשר ולרכוש את הדגם המדובר, באם יימצא משומש, בשל התמורה המצויינת למחירו מחד, והיכולת המשכנעת לדחוף רמקולים 4 אום מאידך.
מחיר הרכישה (דרך אי.ביי, אם כי מלאכת האיתור נעשתה במספר אתרים במקביל) : 327 דולר.
המחיר כלל רסיבר שעל פניו נראה במצב מצויין, ללא השלט (70$) ומיקרופון הכיול (20$) שתכננתי לרכוש בארץ.
על מחיר זה יש כמובן יש להוסיף מס בחזרה ארצה ולהשקיע עוד מספר מאות שקלים נוספים לרכישת ספק כח מתאים. (+ כמה עשרות דולרים אובר-וויט באל-על, סביר בהחלט)
לא מציאה גדולה אם ניקח בחשבון את כל התוספות מול משומש בארץ, אבל עדיין תמורה מצויינת לכסף.
במסוע המזוודות המתנתי לקופסא זמן רב, ליתר דיוק זו הכבודה האחרונה שירדה מבטן המטוס וכל זמן ההמתנה ראיתי שעמדת המסלול האדום נטושה - ובזה הירוק ישובים 3-4 חברה שנראים קשורים למקום, אם כי באופן מעט תמוה אינם עוצרים אף נוסע. אחרון חביב נגשתי אליהם והודעתי להם כי יש ברשותי רסיבר משומש בשווי 327 דולר, האם זה האחרון מחוייב במס ?
"כן".
אט אט הגיעו בזה אחר זה לעמדת ההצהרה האדומה.
"יש לך חוברת מקורית שכתוב את הדגם ?"
אכן.
מבט קל בחוברת, "ברשותך אם תוכל רק לפתוח שנראה שזהו אכן הדגם"
המוצר נפתח ואחד מהנוכחים הקריא לבחור בדלפק מרוחק את הדגם.
"אישור רכישה עם מחיר?" - כמובן, חשבונית PAYPAL.
"או.קי, רק איך נוכל לקשור את האישור עם המוצר הספציפי שמולנו ?"
ובכן - הצעתי - אם יש כאן עמדת מחשב נוכל להכנס לחשבון שלי באי.ביי ולראות את דף המכירה.
או.קי. (אין צורך לעת עתה)
שתי דקות חולפות ומגיע הבחור מהדלפק "אדוני, מחיר הרסיבר הזה חדש יותר מ-1000$, בדקתי, אני מחייב אותך לפי מחיר חדש". חזר לדפלק והדפיס דף מאתר בריטי שמציע למכירה מוצר זהה בלא פחות מ-1100 לירות סטרלינג !
עם כל הכבוד - ניסיתי להסביר מאוד בנימוס - מדובר ברסיבר שכבר מזמן לא מיוצר,
אני מוכן להכנס לאתר החברה העולמי ולהוכיח זאת.
לא זו בלבד שכן גם מחליפו (SR-806) כבר סיים את חייו גם הוא, והדגם העדכני - SR-807 - מחוץ לתחום עבורי ברמת מחיר - נמכר ב-800 דולר בארה"ב.
אדוני, מחיר הדגם שלך מעל ל-1000 דולר, חדש.
"אבל אין חדש, זה מה שאני מנסה להסביר, ואפילו ה-1000 דולר הוא דימיוני למחליפיו"
1000 דולר, זה המחיר למס.
להלן חשבונית התשלום (PAYPAL) ע"ס 327 דולר - זהו בדיוק שוויו הריאלי בשוק.
"אני מכיר את כל הטריקים עם PAYPAL" אמר ידען ה-1000 דולר.
אתה לא מתבייש -שאלתי - מטוס שלם מניו יורק, אחד עוצר במסלול האדום - זאת נקודת הפתיחה שלך ? גנב ?
"חושב שמגיע לך על זה פרס ?", הוסיף ואמר.
למשמע דבריו התעקשתי לגשת לעמדת מחשב ולהציג את דף המכירה.
הצגתי את דף המכירה, הצגתי את הדגם החדש שני דורותו מעליו (SR-807) בצמוד לתג המחיר, 800 דולר, דור מתחתיו - SR-806, ב-600 דולר, הרכישה שלי - 327 דולר, ניסיתי הו ניסיתי שימצאו את הקשר אבל המנטרה המשיכה : 1000 דולר, זה מחיר חדש.
"א ב ל - א י ן - ח ד ש, א-י-ן ! "
חוץ מזה הוסיף אחר - זו מכירה בכלל פומבית.
לא ממש ירדתי לסוף דעתו שהרי מדובר במוצר משומש ופלטפורמת המכירה אינה שונה מכל לוח יד 2...
כל אותה העת המתינה משפחתי וילדיי קצרי רוח באולם קבלת הנוסעים, לא מבינים מדוע כל פעם שנפתחת הדלת החשמלית הם רואים אותי ועדיין אינני פוסע לעברם. תוך כדי הצגת הנתונים במחשב אני רואה בזווית העין את הידען המפורסם מפשפש בחפצי האחרים, ככה, אולי ברגע האחרון לשלוף עוד משהו (וזאת אחרי שנשאלתי בתחילה - יש עוד משהו ? ועניתי - אין עוד דבר המחייב הצהרה או תשלום).
סוף הסיפור בפשרה (מס ע"פ שווי של 500 דולר, 53% יותר משוויו האמיתי) שגם היא לאחר הצגה בין השוטר הטוב שכביכול בא לקראתי לשוטר הרע (ידען ה-1000 דולר), אך מעבר לכסף שהפך שולי נוכח השתלשלות העיניינים נותרה בי תחושת עלבון מרה, גסות רוח זלזול והשפלה מצד מי שאמור לאכוף את החוק כלפי מי שבחר ללכת בדרכו.
נראה שאתקשה בפעם הבאה לשים עצמי במעמד דומה.
אתמול חזרתי מארה"ב, טיסה ישירה מניו יורק מצוייד ברסיבר ישן וטוב מדגם Onkyo SR-805.
רכישת הרסיבר בזמן שהייתי בחו"ל התבצעה לאחר בחינת מספר אלטרנטיבות חדישות יותר (דוגמא האונקיו 807, אונקיו 1007, דנון 3310 וכו') כאשר לבסוף הוחלט מטעמי תקציב להתפשר ולרכוש את הדגם המדובר, באם יימצא משומש, בשל התמורה המצויינת למחירו מחד, והיכולת המשכנעת לדחוף רמקולים 4 אום מאידך.
מחיר הרכישה (דרך אי.ביי, אם כי מלאכת האיתור נעשתה במספר אתרים במקביל) : 327 דולר.
המחיר כלל רסיבר שעל פניו נראה במצב מצויין, ללא השלט (70$) ומיקרופון הכיול (20$) שתכננתי לרכוש בארץ.
על מחיר זה יש כמובן יש להוסיף מס בחזרה ארצה ולהשקיע עוד מספר מאות שקלים נוספים לרכישת ספק כח מתאים. (+ כמה עשרות דולרים אובר-וויט באל-על, סביר בהחלט)
לא מציאה גדולה אם ניקח בחשבון את כל התוספות מול משומש בארץ, אבל עדיין תמורה מצויינת לכסף.
במסוע המזוודות המתנתי לקופסא זמן רב, ליתר דיוק זו הכבודה האחרונה שירדה מבטן המטוס וכל זמן ההמתנה ראיתי שעמדת המסלול האדום נטושה - ובזה הירוק ישובים 3-4 חברה שנראים קשורים למקום, אם כי באופן מעט תמוה אינם עוצרים אף נוסע. אחרון חביב נגשתי אליהם והודעתי להם כי יש ברשותי רסיבר משומש בשווי 327 דולר, האם זה האחרון מחוייב במס ?
"כן".
אט אט הגיעו בזה אחר זה לעמדת ההצהרה האדומה.
"יש לך חוברת מקורית שכתוב את הדגם ?"
אכן.
מבט קל בחוברת, "ברשותך אם תוכל רק לפתוח שנראה שזהו אכן הדגם"
המוצר נפתח ואחד מהנוכחים הקריא לבחור בדלפק מרוחק את הדגם.
"אישור רכישה עם מחיר?" - כמובן, חשבונית PAYPAL.
"או.קי, רק איך נוכל לקשור את האישור עם המוצר הספציפי שמולנו ?"
ובכן - הצעתי - אם יש כאן עמדת מחשב נוכל להכנס לחשבון שלי באי.ביי ולראות את דף המכירה.
או.קי. (אין צורך לעת עתה)
שתי דקות חולפות ומגיע הבחור מהדלפק "אדוני, מחיר הרסיבר הזה חדש יותר מ-1000$, בדקתי, אני מחייב אותך לפי מחיר חדש". חזר לדפלק והדפיס דף מאתר בריטי שמציע למכירה מוצר זהה בלא פחות מ-1100 לירות סטרלינג !
עם כל הכבוד - ניסיתי להסביר מאוד בנימוס - מדובר ברסיבר שכבר מזמן לא מיוצר,
אני מוכן להכנס לאתר החברה העולמי ולהוכיח זאת.
לא זו בלבד שכן גם מחליפו (SR-806) כבר סיים את חייו גם הוא, והדגם העדכני - SR-807 - מחוץ לתחום עבורי ברמת מחיר - נמכר ב-800 דולר בארה"ב.
אדוני, מחיר הדגם שלך מעל ל-1000 דולר, חדש.
"אבל אין חדש, זה מה שאני מנסה להסביר, ואפילו ה-1000 דולר הוא דימיוני למחליפיו"
1000 דולר, זה המחיר למס.
להלן חשבונית התשלום (PAYPAL) ע"ס 327 דולר - זהו בדיוק שוויו הריאלי בשוק.
"אני מכיר את כל הטריקים עם PAYPAL" אמר ידען ה-1000 דולר.
אתה לא מתבייש -שאלתי - מטוס שלם מניו יורק, אחד עוצר במסלול האדום - זאת נקודת הפתיחה שלך ? גנב ?
"חושב שמגיע לך על זה פרס ?", הוסיף ואמר.
למשמע דבריו התעקשתי לגשת לעמדת מחשב ולהציג את דף המכירה.
הצגתי את דף המכירה, הצגתי את הדגם החדש שני דורותו מעליו (SR-807) בצמוד לתג המחיר, 800 דולר, דור מתחתיו - SR-806, ב-600 דולר, הרכישה שלי - 327 דולר, ניסיתי הו ניסיתי שימצאו את הקשר אבל המנטרה המשיכה : 1000 דולר, זה מחיר חדש.
"א ב ל - א י ן - ח ד ש, א-י-ן ! "
חוץ מזה הוסיף אחר - זו מכירה בכלל פומבית.
לא ממש ירדתי לסוף דעתו שהרי מדובר במוצר משומש ופלטפורמת המכירה אינה שונה מכל לוח יד 2...
כל אותה העת המתינה משפחתי וילדיי קצרי רוח באולם קבלת הנוסעים, לא מבינים מדוע כל פעם שנפתחת הדלת החשמלית הם רואים אותי ועדיין אינני פוסע לעברם. תוך כדי הצגת הנתונים במחשב אני רואה בזווית העין את הידען המפורסם מפשפש בחפצי האחרים, ככה, אולי ברגע האחרון לשלוף עוד משהו (וזאת אחרי שנשאלתי בתחילה - יש עוד משהו ? ועניתי - אין עוד דבר המחייב הצהרה או תשלום).
סוף הסיפור בפשרה (מס ע"פ שווי של 500 דולר, 53% יותר משוויו האמיתי) שגם היא לאחר הצגה בין השוטר הטוב שכביכול בא לקראתי לשוטר הרע (ידען ה-1000 דולר), אך מעבר לכסף שהפך שולי נוכח השתלשלות העיניינים נותרה בי תחושת עלבון מרה, גסות רוח זלזול והשפלה מצד מי שאמור לאכוף את החוק כלפי מי שבחר ללכת בדרכו.
נראה שאתקשה בפעם הבאה לשים עצמי במעמד דומה.
נערך לאחרונה על ידי galweb ב 19/12/2009 20:29, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יחס ידוע, אני מתנהג בהתאם
לא מבין אבל למה הגעת לפשרה.. פשרה בין מה למה?
זאת גניבה
לא מבין אבל למה הגעת לפשרה.. פשרה בין מה למה?
זאת גניבה
חבל אבל לא מפתיע ומחזק את תחושת רוב הגולשים פה לא להתעסק עם זה.
אשמח אם תכתוב תלונה רשמית לרשות המסים.
אשמח אם תכתוב תלונה רשמית לרשות המסים.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
סיפור קפקאי ישראלי מצוי.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
הייתי " מעתיק ומדביק " את הודעתך כלשונה , ושולח לרשות המיסים עם העתק למבקר המדינה ,
כל זאת משולחנך בבית באמצעות האינטרנט.
גם אם לא ייצא דבר , את כעסך לפחות תוציא החוצה ( שוב ) ותאמר לעצמך שאת כל מה שניתן לעשות - עשיתי ...
כל זאת משולחנך בבית באמצעות האינטרנט.
גם אם לא ייצא דבר , את כעסך לפחות תוציא החוצה ( שוב ) ותאמר לעצמך שאת כל מה שניתן לעשות - עשיתי ...
אני העברתי לא מעט מוצרים דרך המסלול האדום. בכל פעם נדרשתי להציג חשבונית של העסקה (חשבונית מהמוכר, לא תדפיס כרטיס אשראי או paypal), ואז להמתין לאישור המחיר על ידי אחד המוכסים שם.
בכל הפעמים המחיר אושר כפי ששילמתי, גם אם הוא היה נמוך בעשרות ומאות אחוזים מהמחיר הרשום אצלם (בין המוצרים שהבאתי אפשר למצוא שני לפטופים, מצלמות, עדשות וכיו"ב).
אני מעריך שאם היתה לך חשבונית מהמכירה ב-ebay זה היה חוסך הרבה בלאגן. מה שאי אפשר לחסוך שם זה את האיטיות המחרידה... בכל פעם שעברתי במסלול האדום ידעתי שיהיה לי עיכוב של חצי שעה / ארבעים דקות לפחות.
בכל הפעמים המחיר אושר כפי ששילמתי, גם אם הוא היה נמוך בעשרות ומאות אחוזים מהמחיר הרשום אצלם (בין המוצרים שהבאתי אפשר למצוא שני לפטופים, מצלמות, עדשות וכיו"ב).
אני מעריך שאם היתה לך חשבונית מהמכירה ב-ebay זה היה חוסך הרבה בלאגן. מה שאי אפשר לחסוך שם זה את האיטיות המחרידה... בכל פעם שעברתי במסלול האדום ידעתי שיהיה לי עיכוב של חצי שעה / ארבעים דקות לפחות.
You are never fully dressed without a smile
הצגתי להם את דף המכירה, זה לא באמת עניין אותם, במחיר הזה - אמרו - אנחנו לא יכולים לאשר לך.Shed כתב: אני מעריך שאם היתה לך חשבונית מהמכירה ב-ebay זה היה חוסך הרבה בלאגן. מה שאי אפשר לחסוך שם זה את האיטיות המחרידה... בכל פעם שעברתי במסלול האדום ידעתי שיהיה לי עיכוב של חצי שעה / ארבעים דקות לפחות....
למה ? כי הוא מצא חנות שמוכרת חדש ב-1000$ (לדעתי היה רשום שם 1100 שטרלינג !) -
ומה זה בדיוק מוכיח ? מזל שלא עשה חיתוך בזאפ - בטח ישנה חנות שהרסיבר מופיע שם 12,000 ש"ח, אז ?
שיטת בירור מחיר "חדש" שלהם היא שטחית ומשחקת לידהם בלבד. מצא אתר שמוכר, נגמר.
חבל, רציתי לצרף לינק של רסיבר ימהה ZX-11 סטנדרטי לחלוטין שפורסם באי-ביי עד שבוע שעבר למכירה - ב - שימו לב : 999,999$, או במילים אחרות - מיליון דולר. סתם מהמר, כנראה שנשאר אצל המוכר - אבל הוא ניסה.
השאלה היא מה אפשר להקיש מזה על שווי הרסיבר ?
והתשובה כמובן - כלום.
המחיר ששלמתי עבור המוצר הוא המחיר בו זה נסחר כמשומש מעבר לים.
שלא כדוגמאת הימהה שנשאר אצל בעליו, 23 משתתפים נוספים הגיעו למסקנה שהמחיר ששלמתי עבורו הוא כנראה מעבר לשוויו הריאלי - זו הסיבה היחידה שבגללה הוא יושב אצלי היום בסלון.
נערך לאחרונה על ידי galweb ב 19/12/2009 19:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
תגיש ערעור.
עפי תקנות המכס, זה עפי החשבונית, אלא באם יש אי התאמה קיצוני.
אתה הוכחת את הרכישה, ולכן הם היו אמורים לקחת לך עפי החשבונית, אפילו שיש אתר שמוכר במיליון דולר.
תקרא מה שכתוב בלינק הבא
http://ozar.mof.gov.il/customs/tosh_ho.htm
"הערכת הטובין ביבוא האישי מתבססת בעיקר על חשבונית הרכישה/הקבלה, תוך בדיקת סבירות הערך המוצהר"
אז הם יכולים להתלות על "בדיקת סבירות", אבל אני מניח שתוכל למצוא ולהגיש ערעור שמציג כי הדגם שהבאת כבר לא מיוצר, ולהציג עוד מכירות לדגם הזה והמחיר בו הוא נמכר.
בהצלחה, ואל תוותר.
אגב , אולי תוכל לתבוע אותם בתביעות קטנות.
לא נראה לי שיביאו את המוכס להעיד ותוכל לזכות.
עפי תקנות המכס, זה עפי החשבונית, אלא באם יש אי התאמה קיצוני.
אתה הוכחת את הרכישה, ולכן הם היו אמורים לקחת לך עפי החשבונית, אפילו שיש אתר שמוכר במיליון דולר.
תקרא מה שכתוב בלינק הבא
http://ozar.mof.gov.il/customs/tosh_ho.htm
"הערכת הטובין ביבוא האישי מתבססת בעיקר על חשבונית הרכישה/הקבלה, תוך בדיקת סבירות הערך המוצהר"
אז הם יכולים להתלות על "בדיקת סבירות", אבל אני מניח שתוכל למצוא ולהגיש ערעור שמציג כי הדגם שהבאת כבר לא מיוצר, ולהציג עוד מכירות לדגם הזה והמחיר בו הוא נמכר.
בהצלחה, ואל תוותר.
אגב , אולי תוכל לתבוע אותם בתביעות קטנות.
לא נראה לי שיביאו את המוכס להעיד ותוכל לזכות.
תסלח לי אבל יצאת פראייר !
הסקנדל שהייתי עושה בנמל מול כל האנשים
ולעובד הספציפי הנל
לא היו שוכחים עוד שנים רבות......והאמן לי הייתי משלם רק לפי החישוב הריאלי שנקנה בפועל
לא הוא ולא אימא שלו היו עוזרים ...
ועוד כל זה בשביל Onkyo SR-805 ?
מילא LX90 .....
ולעובד הספציפי הנל
לא היו שוכחים עוד שנים רבות......והאמן לי הייתי משלם רק לפי החישוב הריאלי שנקנה בפועל
מילא LX90 .....
זו בדיוק הטעות שלך - שהצגת להם דף באינטרנט ולא חשבונית שקיבלת יחד עם החבילה (אגב, גם תעודת משלוח, שעליה מצויין ערך החבילה עוזרת).galweb כתב:
הצגתי להם את דף המכירה, זה לא באמת עניין אותם, במחיר הזה - אמרו - אנחנו לא יכולים לאשר לך.
למה ? כי הוא מצא חנות שמוכרת חדש ב-1000$ (לדעתי היה רשום שם 1100 שטרלינג !) -
....
אי אפשר להיות בטוחים שהאנשים במכס יודעים מי זה ebay מצד אחד, ויש לא מעט נסיונות לרמות אותם מצד שני.
כשאני רכשתי לפטופ (ישירות מהאתר של דל/IBM) דאגתי להביא את החשבונית איתי למכס. ולמרות שהדגם שאותו הבאתי נמכר בארץ בכ-1500 דולר יותר ממה שאני שילמתי - אנשי המכס קיבלו את המחיר שהיה נקוב על החשבונית.
אני למדתי שעם רשויות מכס (לא רק בארץ, בכלל בעולם) צריך להיות "יותר צדיק מהאפיפיור" ולהביא כל מסמך, מראש, ורצוי בכמה העתקים (כי אם הם צריכים לצלם עותק בשביל עצמם זה לוקח עוד 20 דקות... מנסיון). יצא לי לעבור בלא מעט נמלי תעופה עם תעודות קרנה אשר מחייבות החתמת מכס בכל מדינה (אשר כוללת ספירה של כל פריט פריט שנמצא בתעודה) - ההמלצה שלי היא לקחת רגיעון של הדס לפני שניגשים לפקיד המכס בכל מדינה באשר היא (פעם עיכבו אותי בכניסה לארה"ב כי טענו שאני צריך לשלם מכס על מספר רכיבים שהבאתי איתי, לאחר לא מעט ויכוחים נשברתי והיסכמתי לשלם. הפקיד הגיש לי מסמך ובו סכום התשלום הנדרש: $0 זה אמנם עלה לי בעצבים ובטיסת המשך, אבל לפחות הרווחתי סיפור).
You are never fully dressed without a smile
צעקות לא תמיד עובדות, ובמיוחד שאתה נתון לחסדיהם. אתה מנסה לעשות "בושות" לעובד המכס ?ADICT כתב:תסלח לי אבל יצאת פראייר !
ולעובד הספציפי הנל
מילא LX90 ........
הוא לא סופר אותך ממטר.
תצעק יותר מידי הוא יגיד לך 1000$ ואם יש לך בעיות אל תשלם ותשאיר את המכשיר.
צריך להיות חכם .
לא אמרתי שהם תמיד עוזרות !
הן עוזרות כשצריך אותן...
כוח פותרים לפעמים בעוד כוח.....
ואם גם זה לא עוזר אז אפשר להוסיף עוד קצת (קורטוב..)כוח..
אגב הוא התנהל חכם ראינו מה יצא לו....
ושריפה לפעמים מכבים בפיצוץ מבוקר...
הן עוזרות כשצריך אותן...
ושריפה לפעמים מכבים בפיצוץ מבוקר...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני מבין שהסיפור הזה מעצבן אותך, כמו את כולנו,ADICT כתב:לא אמרתי שהם תמיד עוזרות !
הן עוזרות כשצריך אותן...
ושריפה לפעמים מכבים בפיצוץ מבוקר......
ושאתה רוצה לעזור,
אבל אני מקווה שאף אחד כאן לא ייקח ממך דוגמא, כי זה פשוט לא יעבוד..
"כוח פותרים בעוד יותר כוח" ?!?!
איפה אתה חי..? הפרת סדר ציבורי כזו עלולה להביא גם למעצר..
אז אם זו הדרך שלך, בבקשה שמור אותה לעצמך..
אתם לא מבינים מה הלך שם,
זה לא שהבחור עשה את העבודה שלו, הוא פשוט רגיל לשנת הצהריים שלו, ו galweb הפריע לו,
אז הפקיד החליט לעשות ממנו דוגמה כדי שלא יעזו לעבור שם יותר ולהפריע לו, הרי אם היו עושים את עבודתם היו עוצרים במסלול האדום - אחד - אחד והיו מוצאים מספיק דברים לקנוס עליהם (גם הם וגם אנחנו יודעים את זה), אז פעם הבאה כשאתם רואים פקיד מכס ישן נא לצעוד בשקט, נא לא להפריע.
(אני מקווה שאתם מבינים שאני צוחק...לא ממש)
זה לא שהבחור עשה את העבודה שלו, הוא פשוט רגיל לשנת הצהריים שלו, ו galweb הפריע לו,
אז הפקיד החליט לעשות ממנו דוגמה כדי שלא יעזו לעבור שם יותר ולהפריע לו, הרי אם היו עושים את עבודתם היו עוצרים במסלול האדום - אחד - אחד והיו מוצאים מספיק דברים לקנוס עליהם (גם הם וגם אנחנו יודעים את זה), אז פעם הבאה כשאתם רואים פקיד מכס ישן נא לצעוד בשקט, נא לא להפריע.
(אני מקווה שאתם מבינים שאני צוחק...לא ממש)
HTPC זה לא במבה!
הכי כיף זה שעוצרים אותך לשיקוף בירוק, ואין עליך כלום !shaybc כתב:אתם לא מבינים מה הלך שם,
(אני מקווה שאתם מבינים שאני צוחק...לא ממש)...
בפעם האחרונה זה קרה לי שבאתי עם ארגז ענק של guitar hero (ארגז חום)
איזה כיף היה להסתכל על המוכס שחשב שתפס דג שמן (אני כבר מכיר אותם בע"פ)... והאכזבה הגדולה שלו...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
galweb קראתי בעניין את מה שכתבת וממש לא הצלחת להפתיע אותי. אם היית עושה חיפוש כאן באתר היית מביא ששיטת "ייבוא" כזו ממש לא מומלצת ולעולם אין לצפות מראש את התוצאות. המכס מצידם רק מחכים לאנשים כמוך שייפלו להם ברשת ואתה בהחלט סיפקת את "הסחורה".
אתה כ"כ צודק ...shaybc כתב:אתם לא מבינים מה הלך שם,
(אני מקווה שאתם מבינים שאני צוחק...לא ממש)...
לפני כמה שנים חזרתי משהות בת כמה חודשים בחו"ל, הבאתי איתי ציוד די ג'יי בארגזי טלטול ממתכת ( 2 פטפונים טכניקס, קומפקטים ומיקסר ).
ידעתי שיעצרו אותי בוודאות במסלול הירוק, לכן בחרתי טיסת לילה, וצעדתי בגאון למסלול האדום.
בהגיעי לשם, עמדתי מול דלפק הבידוק הריק וחיפשתי מוכס... צעקתי וקראתי ולבסוף הגיע מוכס עייף, אשר נעמד מולי, כשהוא מביט בי במבט עצבני תוך כדי ניגוב קורי השינה מעיניו.
בשיא נחמדותי פניתי אליו וציינתי בפניו שיש עימי ארגזי תקליטים עמם הופעתי בחו"ל, תוך כדי הצבעה על ארגזי הטלטול הכסופים בעגלה.
המוכס הביט בי עצבני, נבח עלי משהו כגון : " ובשביל זה הערת אותי ? ? ", ופקד עלי לעוף לו מהעיניים...