המעבד במגבר זההוא רק צורת רישום כניסה (כמו AUX) ואולי יש אפשרות שליטה על עוצמת הכניסה.
איזה רסיבר סטראו יש לך?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
המקור הוא מזרימדיה,או DVD לצורך העניין המחובר דיגיטלית את הרסיבר - והרסיבר משורשר לאינטגרייטד דרך אינטרקונקט.
עכשיו שאני כותב את זה אני חושב שאולי בכלל התבלבלתי... אני לא צריך כניסת PRE IN באינטגרייטד כדי לשרשר את הרסיבר אליו אלא מספיק שאני מחבר אינטרקונקט אנלוגי מה PREOUT של הרסיבר אל אחת מכניסות האינטגרייטד ( CD,AUX או כל דבר אחר) ומחבר את הרמקולים לאינטגרייטד..
בצורה הזאת אני יכול לקבל 5.1 אמת?
בגדול כן. אם אין לך כניסת MAIN IN או PRE IN אז תצטרך לפחות פעם אחת לתאם ווליום כדי שקדמיים ישמעו מתואמים אם שאר המערכת. אחרי זה תוכל לסמן/לרשום את הווליום הנכון. אולי תוסיף גם תמונה של אחורי האינטגרייטד.
אתה צריך שכל מגבר יקבל חלק מסויים מה5.1 למשל רסיבר את האחוריים והסאב והאינט' את הקדמיים. בשביל זה צריך לפרק את הסיגנל הדיגיטאלי כמו למשל בחיבור 5.1 פיזי שיש בחלק ממכשירי הDVD או כמו במחשב.
דרך PRE אתה מקבל את כל הצלילים ולא חלק, גם דרך REC OUT וגם דרך TAPE OUT.
אם הרסיבר הוא 2.1 (סטראו וסאב), ותחבר אליו את המגבר אתה עדיין תקבל 2.1 רק מ5 רמקולים.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
לפי התמונה ולפי ההסבר שלך אני מבין שאת הקואקס אני מחבר לרסיבר ואת האודיו אוט אאנלוגי אני מחבר למגבר סטראו, נכון? מה שזה אמור לתת לי שהרמקולים הקדמיים יפעלו על ידי מגבר סטראו וסראונד, סנטר וסאב יפעלו על ידי הרסיבר?
זה חיבור של שני מגברים למצב 5.1??
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
לפי התמונה ולפי ההסבר שלך אני מבין שאת הקואקס אני מחבר לרסיבר ואת האודיו אוט אאנלוגי אני מחבר למגבר סטראו, נכון? מה שזה אמור לתת לי שהרמקולים הקדמיים יפעלו על ידי מגבר סטראו וסראונד, סנטר וסאב יפעלו על ידי הרסיבר?
...
לא !הכוונה הייתה בלינק שמרטין נתן זה שחיבור דיגיטאלי (קואקס )יתן הפעלה של כל הרמקולים כולל הקדמיים(דרך האינטגרייטד)לסרטים וכו...
והזוג אנאלוגי זה רק לשירים או סטריאו ללא הפעלה של הרסיוור בקואקס
ADICT כתב:
לא !הכוונה הייתה בלינק שמרטין נתן זה שחיבור דיגיטאלי (קואקס )יתן הפעלה של כל הרמקולים כולל הקדמיים(דרך האינטגרייטד)לסרטים וכו...
...
ADICT
אז ברסיבר ק"ב צריך להגדיר שאין רמקולים קדמיים מחוברים אלא רק סנטר, אחוריים וסאב, נכון?
בהפעלת ה DVD , ה DVD ישלח סיגנאל בקואקסיאלי ל 5.1 , אלא שהרסיבר יעביר רק לאחוריים, סנטר וסאב ובמקביל, ביציאות האנלוגיות של ה DVD יישלח סיגנאל לאינטגרייטד עבור הקדמיים, נכון?
אם כן, איך מתאמים הפרשי זמן בין הקדמיים לבין שאר הרמקולים?
האם הרסיבר הוא סטריאו? איזה רסיבר זה? אם כן (ואם אין לרסיבר MODE של הדמיית סראונד) - גם אם תשרשר אליו את האינטגרייטד דרך יציאות הפרה- אאוט, תקבל סאונד סטריאו ב- 4 רמקולים. השליחה ל ZONE 2 ול - MAIN היא זהה. ואגב - מה עם הסנטר ועם סאב?
לעניות דעתי - רק אם תעביר את האות מה PRE דרך פרוססור, תקבל הדמייה של סראונד. ואם פרוססור, אז כדאי כבר לרכוש רסיבר ק"ב במקום הסטריאו, אפילו בסיסי של 5.1.
הAUDIO OUT בDVD הוא עבור כל הצלילים.
המכשיר מבצע DOWN MIX אוטומטי ולכן לא ניתן להשתמש ביציאה זו עבור הרמקולים הקדמיים בלבד.
כאשר תעשה את זה ותפעיל מצב TEST אתה תשמע בקדמיים את הצליל הבדיקה אבל כאשר תגיע לאחוריים שמופעלים על ידי רסיבר אתה תשמע גם מהרמקולים הקדמיים שמחובר למגבר סטראו.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
...
...
אני יודע שלא, בגלל זה לא הבנתי מה הלינק הזה עושה כאן כי הוא לא כל כך קשור (אולי קצת) לנושא ההודעה הראשית.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
ADICT כתב:
...
ADICT
אז ברסיבר ק"ב צריך להגדיר שאין רמקולים קדמיים מחוברים אלא רק סנטר, אחוריים וסאב, נכון?
בהפעלת ה DVD , ה DVD ישלח סיגנאל בקואקסיאלי ל 5.1 , אלא שהרסיבר יעביר רק לאחוריים, סנטר וסאב ובמקביל, ביציאות האנלוגיות של ה DVD יישלח סיגנאל לאינטגרייטד עבור הקדמיים, נכון?
אם כן, איך מתאמים הפרשי זמן בין הקדמיים לבין שאר הרמקולים?
ארז
...
גם אם תגדיר שיש או אין זה לא משנה כי פיזית הם לא מחוברים למגבר.
כאשר הDVD ישלח סיגנל בקואקס המעבד של הרסיבר ידע לפרק את הצלילים לרמקולים המתאימים ורק אם יש לרסיבר זה יציאת PRE שמותאמת עבור כל חמשת הרמקולים אפשר לשרשר כל רמקול בנפרד.
רשמתי את זה בהודעות הקודמות ויש גם תמונות של מה שאני מתכוון.
הסיגנל האנלוגי של הDVD הוא עבור כל הרמקולים יחד ולא רק הקדמיים.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
נמלי כתב:amit145 נשלח: שבת 19/12/2009 16:22 כותרת הודעה: האם ניתן לשרשר את האינטגרייטד הנ"ל לרסיבר סטריאו? (תמונ
AMIT145 - רק בשביל להיות שוב בטוח - מדובר על רסיבר סטריאו ( ולא ק"ב) ואינטגרייטד? כלומר - 2 מכשירי סטריאו?
...
לפי מה שאני מבין כן, לכן כמו שרשמתי לא ניתן לקבל 5.1 על ידי שרשור בין מגברים.
אפשר לעשות 4.1 אך בתנאי ויש מקור אם יציאות המתאימות לכך. (אם אני לא טועה ראיתי רסיבר סטראו עם יציאת סאב)
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
הרסיבר הוא HK AVR 255 (בעל יציאות פרה אאוט)
האינטגרייטד הוא MARANTZ PM7200 (תמונת חיבורים אחורית בראש השירשור)
בקיצור,אני חושב שזה יותר פשוט ממה שעשיתי את זה,
מרטין,אני מכיר את המדריך הזה פשוט משום מה היה לי בראש שגם האינטגרייטד חייב להיות בעל פרה אין לכן חשבתי שדרוש פה חיבור אחר ממה שמצוין במדריך.
דבר אחר,לאן אני יכול לחבר את הסאב בסטאפ הזה?
כרגע הוא מחובר לרסיבר ואני משתמש בו בעיקר לק"ב אבל גם לסטריאו.
השאלה היא מה אעשה במצב שאני שמוע מוזיקה,ולשם כך מדליק רק את האינטגרייטד - הרי הסאב מחובר בכלל לרסיבר..
ממה שאני מבין בחיבור הזה לא אוכל לשמוע מוזיקה בסטריאו כשהסאב משתתף גם.
לא כך?
זה תלוי בקונפיגורציה שתבחר, לדוגמה. אם כל המוזיקה שלך מגיעה דרך ה DVD שמחובר באופן דיגיטלי לרסיבר אז אין בעיה לשתף את הסאב, זה בעצם כמו לראות סרט. אותו מקור שעובר דרך הרסיבר ומגיע לאינגרייטד רק בשביל הקדמיים. אם בנוסף לרסיבר מחובר לאינטגרייטד נגיד CDP או פטפון שדרכם אתה שומע את המוזיקה אז יש לך בעיה. והנה קיסם למדורה, למה אתה צריך סאב במוזיקה?
אני אוהב לשמוע מוזיקה בשני ערוצים עם סאב.
אמנם הרמקולים שלי הם מדפיים אבל גם אם היו רצפתיים אני חושב שזה אף פעם לא נשמע טוב כמו עם סאב.
נכון שיש את עניין הסינרגיה ובעיות אקוסטיות למיניהן אבל לשמחתי הסאב שלי נשמע מאד טוב במוסיקה (אחרי כיוון שלקח הרבה זמן..)
מכל מקום,אני מבין נכון שלא אוכל לחבר סאב לאינטגרייטד הנ"ל?
איזו כניסה הייתי צריך שתהיה במגבר כדי שכן תהיה אפשרות כזו? PRE OUT?