קניית מערכת לחדר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש לי חדר 3X4 מ"ר יחסית גדול טיפה מחדר ממוצע,כרגע אני בהליכי שיפוצים בחדר ואני מתכנן לקנות מערכת קולנוע ביתית סראונד כזאתי.שימושיי העיקריים יהיו צפייה בסרטים(הרבה סרטי HD בנוסף לכל) ולראות טלוויזיה באמצעות הממיר HD לחדר שקיים ברשותי ושמיעת מוזיקה.כייון שאני די חדש ובור בנושא הזה,גם בעיניין התקציב שאני לא יודע כמה להשקיע - ארצה מאוד את עזרתכם האדיבה והמקצועית.כיום בשוק יש שלל מערכות ורסיברים,אני לא מבין בזה בכלל אני רק רוצה שתמליצו לי כל כמה סטים+רסיבר מתאים אבל אל תשתוללו עם התקציב(חייל משוחרר חחח) למרות שהמוטו שלי ש "איכות קודמת לכסף" אבל בטאקט.
בנוגע לצליל שארצה מהמערכת- דבר ראשון שתפוצץ לי את החדר מבחינת עצמה ואיכות בכל הנוגע לסרטים,וכמובן מוזיקה(אבל לא להשתולל זה חדר לא סלון),שהבאסים יהיו מורגשים חזק!(שאני מדבר חזק זה לרעוד) כמובן שכל ההרמוניה של הצלילים תהיה בטאקט לא יותר מדי באסי ולא יותר מדי טריבל - קשה להסביר את זה בהודעה.
אני מאוד מודה לכם על העזרה,מצפה לתגובה בהקדם
תודה

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא (b)
רסיברים בסיסיים עם עיבודים של הפורמטים המתקדמים:
ימהה 465
אונקיו 607/507
דנון 1610/1910
פיוניר 819
הרמן 255 / 355
מרנץ 5004

רמקולים זה טיפה יותר בעיה. אני ממליץ לך בגלל התקציב הדחוק למצוא משומשים - קדמיים מדפיים, סאב חובה לסרטים ואחוריים די פשוטים.
סנטר רצוי שיהיה מתואם עם הסדרה של הקדמיים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

לא אמרתה מה התקציב, בכל אופן לדעתי הסט הזה מצויין : http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=132220
הרמקולים איכותיים והסאב מפיק באס מצויין. עם התקנה נכונה לא תוכל להבדיל בין הסט הזה לאלו שעולים פי 2 ממנו.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

תקן THX
• הרכב רמקולים 5.1

• עוצמה כוללת 505 וואט (RMS)
עוצמת סאב וופר: 188 וואט RMS
עוצמה לערוץ: 62 וואט x4 RMS
עוצמת סנטר: 69 וואט RMS

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אוקיי,
איזה רסיבר מבין הרשימה שהצעת יהיה הטוב והמשתלם ביותר?,לגבי הרמקולים צודק לא נתתי סכום ספציפי אבל אם ידרש להגיע לתג מחיר כזה ומעלה אז לא אכפת לי.
לגבי הרמקולים למה דווקא לוג'יטק,כשמקודם באחת ההודעות בפורום המלצת על סטים שונים ומשונים כגון :klipsche quintet למשל,ועד שלל רמקולים,עם כל הכבוד לחברת לוג'יטק אני לא חושב שהם יכולים להגיע לרמה של חברה שמתחרה אך ורק ברמקולים(תקן אותי אם אני טועה)
כמו שאני רואה תג המחיר של מערכת שאפשר להגדיר טובה זה 6000 ש"ח וצפונה כולל רסיבר מתאים(אני רואה שאצטרך לחסוך כמה אלפי שקלים בשביל מערכת טובה)
שורה תחתונה: אצטרך לקנות את המערכת בהקדם כלומר אני צריך לבוא כבר עם הצעה לחנות שאקנה בה

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

*ואם ההחלטה בסופו של דבר תיפול על הלוג'יטק,ארצה שתמליצו לי על כרטיס קול מקצועי שיטפל בעוצמות ובדיסטורשן,ועוד כמה דברים שאין לכרטיס בפשוט כי כרגע יש לי אונבורד פשוט של המחשב שקניתי לפני כשנה.
*כמה עולה הכבל אופטי הזה בנוסף לכרטיס קול שאצטרך אני צריך פחות או יותר לחדר כזה כבל ארוךךך
*שאלה אחרונה לא עדיף רסיבר על כרטיס קול שיעשה את העבודה או שאני בתור משתמש מתחיל לא ישים לב לעם רסיבר או בלי רסיבר

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

zelon כתב:אוקיי,
איזה רסיבר מבין הרשימה שהצעת יהיה הטוב והמשתלם ביותר?,לגבי הרמקולים צודק לא נתתי סכום ספציפי אבל אם ידרש להגיע לתג מחיר כזה ומעלה אז לא אכפת לי.
לגבי הרמקולים למה דווקא לוג'יטק,כשמקודם באחת ההודעות בפורום המלצת על סטים שונים ומשונים כגון :klipsche quintet למשל,ועד שלל רמקולים,עם כל הכבוד לחברת לוג'יטק אני לא חושב שהם יכולים להגיע לרמה של חברה שמתחרה אך ורק ברמקולים(תקן אותי אם אני טועה)
כמו שאני רואה תג המחיר של מערכת שאפשר להגדיר טובה זה 6000 ש"ח וצפונה כולל רסיבר מתאים(אני רואה שאצטרך לחסוך כמה אלפי שקלים בשביל מערכת טובה)
שורה תחתונה: אצטרך לקנות את המערכת בהקדם כלומר אני צריך לבוא כבר עם הצעה לחנות שאקנה בה
...
ציטוט: אבל אל תשתוללו עם התקציב(חייל משוחרר חחח) :roll: , למי שאין תקציב גבוהה אני ממליץ לו על הסט הזה. למה? כי הוא לא יקר ואתה מקבל מגבר קטנטן אבל עוצמתי עם רמקולים איכותים וסאב מצויין, חבר לו מקור (דיודי וכדומה) ואתה מסודר. ראיתי איתו את הסרט גלדיאטור והאפקטים הרשימו אותי מאוד. בקטע המלחמתי הראשון ניתן לשמוע את החצים חותכים את האוויר כמו שצריך והסאב הפיק את הפיצוצים של התחמושת שעפה מהבליסטרות בצורה מעולה. אם יש לך תקציב יותר גדול תגיד מהו ואני אתן לך הצעות יותר טובות.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

אל תזלזל בסט הזה, תשמע אותו קודם, תשווה אותו לסטים שעולים כמוהו ואז תדבר....

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

*אוקיי אני מאמין שהם יעשו את העבודה אבל אם אתה משווה אותם לKLIPSCHE שציינתי למשל עם רסיבר מתאים הם על אותו LEVEL בעוצמה באיכות.
*שאלתי חברים והם אמרו לי שאם אתה כבר הולך על סט רמקולים למחשב לך על ה CREATIVE GIGAWORKS S750 עם מפענח DDTS-100 (לא יודע מה זה אומר) וזה יעשה לך את העבודה יופי והם פי 1000 יותר איכותיים מהלוג'יטק(ככה הם אמרו,גם בעצמה וגם באיכות)
*אם תוכל לענות לי על השאלות ששאלתי במרוכז למעלה אני אשמח(אני רוצה לשאול את כל השאלות האלה כדי לקבל תשובות להשכלה כללית,ולהחליט בסוף מהתשובות שתיתן לי מה אני הכי צריך)
תודה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

צריך לעשות קודם כל סדר:
1) QUINTET Klipsch הוא סט מצויין ומומלץ מאוד אם יש לך 3000 ש"ח להשקיע רק על רמקולים ועוד כ 2000 וצפונה מזה על רסיבר (רצויי של אונקיו) התוצאות יהיו יותר טובות אבל ההחלטה תיהיה קשה אם הם שווים את ההשקעה הנוספת.
2)לא שמעתי את הCREATIVE GIGAWORKS S750 אז אין לי מושג אם הם יותר טובים או לא.
3)עדין לא אמרתה מה התקציב שלך ידידי היקר, השמיים הם הגבול אם אין תקציב מוגדר.

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

עד 6000 ש"ח אני נותן בלחץ אבל השאלה אם זה ישתלם לי,אני יכול לחסוך המון כסף אם אני משקיע בלוג'יטק

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

יש ביד שנייה סט טוב של אינפינטי : http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32423, אם זה עדין אקטואלי תבדוק אם הסאונד מתאים לך ותקנה אותו בנפרד (בלי הרסיבר), תוסיף את האונקיו 307 : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=737226 ותיהיה לך מערכת קולנוע איכותית מבלי להוציא הרבה כסף.

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

חשוב לי מאוד האיכות והעצמה...
אם אני מקטלג את הרמקולים לפי איכות ועצמה במקביל - יש עוד רמקולים באותו LEVEL כי אני רוצה לדעת,פחות או יותר התקציב לרמקולים הוא 3000 ש"ח ולרסיבר עוד 3000 ש"ח הסט הנ"ל יותר טוב מהקליפש מבחינת עצמה ואיכות או שיש לך עוד כמה אלטרנטיבות
נ.ב
כמו שראית ויתרת על הלוג'יטק ברגע שראית שהתקציב עלה חח

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

הרסיבר שהצעתי לדעתי צריך להיות הבסיס לכל סט שתבחר, בנוסף לקליפש המצויינים אני ממליץ לך לבדוק גם את הסטים הבאים:
http://www.getit.co.il/Prod/56117/12
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=360675
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=587445
המורל הכי יפה, הפולק אודיו הכי איכותי. בלי שום קשר למה שהצעתי לך אני ממליץ שתיגש לבדוק את הלוגיטק אחרי שבחנתה את הסטים האחרים ואז לקבל החלטה. יכול להיות שתתלהב מהאיכות שלהם ותחליט שאתה לא צריך יותר מזה ותחסוך לעצמך הרבה כסף.
אשמח אם תעדכן אותי במה בחרתה בסוף. שיהיה לך בהצלחה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

zelon כתב:חשוב לי מאוד האיכות והעצמה...
אם אני מקטלג את הרמקולים לפי איכות ועצמה במקביל - יש עוד רמקולים באותו LEVEL כי אני רוצה לדעת,פחות או יותר התקציב לרמקולים הוא 3000 ש"ח ולרסיבר עוד 3000 ש"ח הסט הנ"ל יותר טוב מהקליפש מבחינת עצמה ואיכות או שיש לך עוד כמה אלטרנטיבות
נ.ב
כמו שראית ויתרת על הלוג'יטק ברגע שראית שהתקציב עלה חח
...
בחדר אקוסטי, במבחן עיוור יכול להיות שלא תוכל להבדיל בין הלוגיטק לאחרים. הכל תלויי באוזניים שלך.

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

יש חנות שאתה יכול להמליץ לי לשמוע את כל סוגי הרמקולים שציינת?
*למה בהודעות קודמות שלך אתה ממליץ על רמקולים אחרים ופה איתי גם המלצת על אחרים(קח לדוגמא את הקליפש),אין איזה סט ספציפי שאתה אומר לעצמך שאתה חייב שיהיה לך אחד כזה בבית? עד התקציב שרשמתי +הרסיבר.אני שואל את זה כי גם העצמה חשובה לי,אבל כל רמקול יש לו נצילות שונה,אז אני אומר לעצמי מה הנצילות המקסימלית בDB שמשתמש ממוצע יכול להגיד שהיא גבוהה(כי יש 86 DB הלוגיטק 115DB וכו' וכו')
מקווה שתבין(שמת לב שהתבלבלתי מאודדדד) צריך שתכוון אותי יותר לפירוט מה אני צריך
מאוד מודה לך על הסבלנות

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

השימוש העיקרי בדציבל בחיי היומיום הוא למדידת עוצמת הקול, שהוא הלחץ הדינמי של האוויר. באקוסטיקה מודדים את הלחץ בהשוואה ללחץ של 20 מיקרופסקל, שנחשב לסף השמיעה. ללחץ זה מקובל לקרוא "רמת לחץ הקול" (Sound Pressure level), ובראשי תיבות: SPL. עוצמת הקול הנמדדת ביחס ללחץ זה נמדדת ב-dBSPL, אך נהוג לכתוב רק "דציבל". לפי הגדרה זו, לחץ דינמי של פסקל אחד הוא רמת קול של 94 דציבל.

טווח השמיעה של האדם הוא בין 10 ל-150 דציבלים.

10 דציבלים - נשימה נורמלית
30 דציבלים - לחישה
60 דציבלים - שיחה רגילה
110 דציבלים - בכי תינוק, צעקה חזקה, מוזיקה רועשת
130 דציבלים - נחיתה והמראה של מטוסי סילון
170 דציבלים - רימון הלם
180 דציבלים - מעריכים שזאת הייתה עוצמת הרעש בהתפרצות הרביעית של הר הגעש קרקטואה ב-27 באוגוסט 1883.
היחשפות לעוצמת רעש הגבוה מ- 110 דציבלים, במשך יותר מכמה דקות עלולה לפגוע בכושר השמיעה. היחשפות ממושכת לעוצמת רעש נמוכה יותר, אך גבוהה מ-85 דציבלים, אף היא עלולה לפגוע בשמיעה.

הבנתה ברוך :) ?

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

ואם אני מדבר איתך על מערכות שמתחילות ממ110 DB שהם גם איכותיות מה היית ממליץ לי? או שלא צריך חחח..
כי הפולק אודיו הוא 89 DB שזה נמוך באופו משמעותי מהלוג'טק שרוב הסיכויים שירדתי מהם 115DB אז אני שואל אותך זה לא חלש בשבילי
הבנת למה אני מתבלבל ברוך? :)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

ההערה שלך לגבי העצות שלי בפורמים אחרים לא לעניין בכלל ואני לא אתייחס אליה.
הדציבל מסמל את הנצילות של הרמקול. רמקול עם נצילות גבוהה נפתח מבחינת הסאונד יותר טוב בעוצמה נמוכה יותר מאשר רמקול שהנצילות שלו נמוכה . אין קשר בין הנצילות לאיכות באופן כללי למרות שברוב המקרים תראה שככול שהמחיר של הרמקול עולה כך גם הנצילות שלו עולה (לפחות על הנייר). לסיכום אל תתעצל, תעשה קצת שיעורי בית בעצמך ומבין כל ההצעות שקיבלתה תחליט מה טוב בשבילך. לילה טוב.

dwarriork
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #20 

זיו
חשבתי לחסוך פתיחת דיון חדש ולכתוב א תזה כבר פה
יש לי חדר 3X3.85, אני ממש לא אודיופיל, מטרת הרמקולים תהיה משחקי מחשב, סרטי HD ומעט מוזיקה.
עכשיו, האם הלוג'יטק יספקו אותי? כי זה באמת מחיר משתלם יחסית.
האם אין בעיה לחבר אותם לטלוויזיה ולשמוע ברמת HD?
תודה רבה רבה מראש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”