אלבומי העשור שלכם...

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
StonedJunglist פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist

שליחה

הנה ותם לנו עשור....... עשור חלש (לפי דעתי) מבחינה תרבותית...בין עם זה מוסיקה או קולנוע.... ניתן לראות שלא צמחו פה להקות שוברי דרך או ז'אנרים חדשים מסויימים ומבטיחים..... ושעדיין אומני הרוק הקלאסי של פעם שולטים וממלאים אצטדיונים.. אבל מי יודע אולי נסתכל אחרת על העשור הזה בעוד כעשור?

בכל מקרה אני אתן פה רשימה של עשרה אלבומים מצויינים שעולים לי לראש מהעשור הנוכחי שלפי דעתי פשוט "עשו" משהו לי ובכלל....מז'אנרים שונים ומשונים :

סדר רנדומלי ללא עדיפות כלשהיא:

shpongle - nothing lasts but nothing is lost 2004
אז ככה....אלבום קצת מסובך מבחינתי ועוד לא סגור במאת האחוזים על הציון שמגיע לאלבום הזה... האלבום הוא מעין סיפור מבית היוצר של סיימון פוספורד את ראג'ה ראם... אלבום ציל אוט פסיכדלי / מוסיקת עולם... שמשלבת המון סמבה, תופים אפריקאים וצלילים לטיניים כאלה ואחרים... אלבום מצוין... חדשני... שמרגע שנכנסים אליו קשה מאוד לצאת.. משתפר אחרי שמיעה ושמיעה ופשוט אף פעם לא מאכזב... כל פעם שהאזין לו , בין אם זה ברכבת עם אוזניות או בין עם זה בחדר לבד כשכל הרחוב ישן... כל פעם ופעם אגלה משהו חדש באלבום, אחייך, ארקוד ואשמח.. וזה אחת הגדולות של האלבום..
עכשיו לפאן הטכני-האלבום נפתח ברצועה מעניינת שנבנת אט אט ומתחילה את הסיפור הנפלא...שיא האלבום מגיע ברצועות4 (NOTHING LASTS )עד 8 (NOTHING IS LOST)שמעין סוגרות פרק מהסיפור (סיפור שניתן לכל אחד לחשוב מהוא בדרכו.. לא סיפור מוגדר , ללא ליריקה אבל בעיקר על החיים - דבר לא נשאר אך גם לא נאבד) מרצועה 8 מתחיל פרק אחר בסיפור, שונה, פחות מסובך ויותר "קליט"... בין עם זה בשירה היפהפייה ב"מתי אהיה חופשי" לבין אם זה בחצוצרות של "ההצהרה של השאמאן".. מרצועה 14 מתחיל הפרק האחרון... שונה גם הוא... אך סוגר את הסיפור בשני רצועות האחרונות- "דרך הנביש" ו"התמוטטות התעוררות" שהם פשוט קטעים מטורפיים..... בכלל הפרק האחרון באלבום הזוי כמו הפרק הראשון, ככה שאני חילקתי את האלבום ל-3 פרקים- הקשים שבו הם הפרק הראשון והשלישי ולעומת זאת השני פרק יותר קליל, קליט ויפה גם הוא בדרכו... לכל מי שלא בקיא עם הז'אנר האלבום הזה יוכל קצת להתעות ולפגוע אבל לכל אחד שאוהב מוסיקה ומוכן לצאת לאתגר ולהתנסות במוסיקה קצת חדשה, שונה, פסיכדלית ומרגשת.. זה האלבום.

רצועות מומצלצות: קצת קשה לבחור באלבום שהוא מעין סיפור מתמשך (כל רצועה תלויה ברצועה הבאה אחריה..):
4-8,10,18-20
shpongle - tales of the inexpressible 2001
האלבום השני של שפונגל.. שוב סיימון פוספורד וראג'ה ראם, אלבום שונה מאוד מהאלבום שכתבתי עליו, אלבום שכולו מכיל רצועות יפהפיות של מוסיקת עולם, ציל אוט.... לא קשורות כל כך אחד בשני אבל מיוחדות ויפות- משלב המון גיטרות ספרדיות וכלים אתניים...האלבום נפתח בדורסט פרספשיון- שאין חובב מוסיקת טראנס או ציל אוט שלא מכיר את היצירה הזו.. גיטרות ספרדיות מהפנטות שעוברות לקצב קליט ומרקיד....
אחריו "סטאר שפונגלד באנר" מעין לקיחת השם של ההמנון האמריקאי והחלפתו בשפונגל... קטע מיוחד ויפהפיה... מעין ווקאל שנלקח מאיזה כפר דרום אמריקאי שכוח ושמח. מומלץ!!
האלבום ממשיך ברצועות יפהפיות שלא שמעתי כבר שנתיים (היתכן??? חייב לחזור)......
"הראש שלי מרגיש כמו פרסיביי" קטע שמח ומלא כלים חיים ויפים.... מרקיד , מקפיץ, יפה...
אחריו הקטע "פעם בים השמחה" שהוא מלווה בקולה היפה של מישל אדאמסון.. קטע יפה לכל אוהב מוסיקה...
האלבום בעצם נחתם ב"מסביב לעולם בתה ימים" קטע גם די קל... מלווה גיטרות וקולות של זמרות הודיות.. יפה!

רצועות מומלצות:
1,2,3,7,8
dream theater - six degrees of inner turbulence 2003
אין מה להרחיב יותר מידי על האלבום, מאמין שרוב חברי הפורום מכירים אותו.... אלבום פרוגרסיב רוק, מטאל של להקת הפרוג האמריקאית דרים תיאתר... אלבום אדיר,הדיסק הראשון מכיל קטעי פרוג רוק יפים - גלאס פריסון שהוא אחד מהקטעים היותר נותנים בראש שדרים תיאתר כתבו, "בליינד פיית"... "מיסנאדרסטוד" וה"גרייט דיבייט" הארוך והמסובך טכנית אך מעולה.. הדיסק השני כולו שייך ליצירה שעונדת את שם האלבום- יצירה שהיא גם מעין סיפור (לא חקרתי כל כך לעומק)... אבל בעלת קטעים מצויינים:
about to crash....
solitary shell
רצועות מומלצות:
הכל,
david gilmour - on an island 2006
דיסק הסולו האחרון שיצא לדוויד גילמור, דיסק שהוקלט בספינה שלו שרכש מאיזה קומיקאי בריטי מפורסם שרצה לבנות לעצמו סירה שתכיל אורקסטרה שלמה בתוכה..... הדיסק מכר כ-1.5 מיליון עותקים וזכה להצלחה רבה במיוחד לאור העובדה שגילמור לא יצר מאז האלבום האחרון של הפלויד, לעזרתו של דוויד נרתמו ריק רייט ז"ל, קוואסקי (כותב מוסיקה ואורקסטרה פולני מפורסם) פיל מנזרה שהפיק את האלבום עם גילמור,אישתו של דוויד - פולי, דוויד קרוסבי וגראם נש שתרמו בשירה.... האלבום כמו שמו הוא אלבום רגוע, שנותן למאזין להרגיש באמת שהוא על איזה שהוא אי כלשהוא.... אלבום רגוע שמלווה בסולואי גיטרות אדירים שלא יביישו את דוויד של 1975...... אלבום מצוין שכל רצועה בו טובה ושונה מהשנייה,
רצועות מומלצות:
2,3,4,6,8,9,
amaseffer - slaves for life 2008
אלבום פרוגרסיב מטאל, מטאל כבד כחול לבן, נכתב ע"י שלושה ישראלים.... את הווקאל נותן מטס לבן - מטאליסט שוודי לא פראייר בכלל עם יכולת ווקאל מדהימה....הדיסק זכה לאלבום המטאל של שנת 2008 בהמון מגזינים... האלבום מספר את סיפור יציאת מצרים ומלווה גם בווקאל של קובי פרחי (סולן אורפנד לנד) שמי כמוהו יודע להענים מנגינות יהודיות ולצטט מהתנ"ך.... באלבום שרה גם אנג'לה גוסו המפחידה.. שדווקא כמה שאני שונה את היללות המטאליות שלה ושל חבריה היא מצליחה לתת בראש, האלבום נכתב היטב.... מנגינות מצויינות.. גיטרות כבדות שנותנות בראש ומזכירות שהמטאל עוד קיים ושבכלל יש פה בארץ מוסיקאים נפלאים....
אלבום מיוחד במינו שלפי דעתי כל חובב מטאל ואפילו רוק צריך לנסות..."עשר המכות" "הסנה הבוער" ועוד רצועות כאלה ואחרות נותנות הרגשה כאילו פרעה נוכח אצלך בבית ועבדי ישראל גם הם שם, אלבום מדהים שחובה לנסות,
רצועות מומלצות:
2,5,6,7,8
infected mushroom - classical mushroom 2000
ארז אייזן ועמית דודבני יוצרים פה את האלבום הטוב ביותר שלהם ואולי אלבום הטראנס הטוב ביותר עד היום, אלבום שנותן תחושה של טראנס סימפוני, מלווה בעבודת קלידים מצויינת ובווקאלים מעלפים מסרטים שונים ואחרים... עיבודים ברמה גבוהה שכל חובב מוסיקה יכול להתחבר אליהם ולא חייב להיות טראנסר או "דלוק"..... אלבום שפרץ את הדרך לזוג היוצרים שכעת עושים חיל באמריקה וכובשים כל מדינה על היבשת.....האלבום חשף אותי לעולם הטראנס שכעת דועך ונכחד אט אט אבל בזמנו היה בכושר כושר..... רצועות מומלצות שהפכו לקאלט:
1,5,6,8,9
j.viewz - muse breaks 2005
לא אלבום מופתי, אך אלבום מצויין שהודות לעשור החלש הזה יכול להכלל בטופ שבו, גם הוא כחול-לבן !!! יונתן דגן יוצר מוכשר לקח לצידו את נעה למברסקי ועוד שורה של מוסיקאים ויצר אלבום אלקטרוני שמזכיר את Air, Zero-7, Portishead והאחרים.... אלבום מיוחד וחדשני....ווקאל מצוין של למברסקי שבהחלט מסביר למה החבר'ה עברו לאמריקה וכבשו את הblue note ועוד כמה מקומות מפורסמים כאלה ואחרים.....שווה לנסות ולהבין שיש בארץ אחלה מוסיקאים..
רצועות מומלצות:
1,2,5,6,9,10
younger brother - a flock of bleeps 2003
עוד אלבום מבית היוצר של סיימון פוספורד אך בשילוב עם בנג'י הידוע כפרומיתאוס.... אלבום ציל אוט קצת יותר קצבי וטראנסי, אלבום אהוב עליי, אין יותר מידי מה לפרט עליו... שווה להתנסות בו.
רצועות מומלצות:
1,3,8,9
dream theater - live scenes from new york 2001 / dream theater score - live
האלבומים פשוט נכנס לרשימה כי אין לי יותר מידי אלבומים אחרים להכנס במקום וכי דרים היא להקה שכן צריכה להיות מוזכרת כאחת הלהקות הגדולות שעשו את שלה בשני עשורים הנוכחיים...
אלבומים שנותים את מיטב הרפרטואר של דרים בהופעה חייה עם חבריה הנוכחיים.... אחלה של ביצוע בשילוב עם האורקסטרה..
the tangent - the music that died alone 2003
גם לא אלבום מופתי אך אלבום פרוגרסיב רוק מצוין, מדבר בעצם על מוסיקת הפרוג ש"מתה לבדה" אך בעצמו מעין מחייה אותה מהמתים ומחדש את הז'אנר עם יצירות קאנטרברי שונות וקאבר לMATCHING MOLE.... אלבום שמחולק לחלקים והוא מעין אלבום מתמשך, אלבום מומלץ , מופק ברמה גבוהה עם עבודת קלידים וגיטרה מצויינת... שווה,
רצועות מומלצות:
הכל,

עכשיו תורכם!

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

קודם כל, אחלה רשימה (חוץ מ dream theater שמשעממים אותי טיכו)
שנית, הכנתי כתבה די מפורטת בנושא של מוזיקה אלקטרונית העשור והיא אמורה לעלות מחר באתר לילה.
בגדול הכתבה כוללת אלבומים של J Viewz, Shulman, Shpongle, Younger Brother, Shpongle, Squarepusher, ISAN, Nathan Fake, Boards of Canada ועוד ועוד ועוד. יצא די מעניין ומקווה לשים לינק לכתבה כבר מחר (Y)
Need more cowbell

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

לדעתי נסחפת קלות עם שליש מהאלבומים אצלך של סיימון פוספורד
אני אתן את הרשימה שלי (אני בניגוד אלייך חושב שהיה עשור טוב מאוד למוסיקה ) הרשימה לא מדורגת אלא רנדומלית
radiohead -kid a +in rainbows
wilco - yankee foxtrot hotel + a ghost is born
beck - sea changes
sigar ros - takk
robert plant - לא זוכר איך קוראים לאלבום
shpongle - tales of the inexpressible
thievery corporation-the richest man in babylon+cosmic game (מומלצים מאוד מאוד )

אגב גם במוסיקה הישראלית לדעתי היה עשור שבחציו האחרון היתה התאוששות מדהימה והמון עבודה של יוצרים שבזמנו היו בשוליים ועכשיו כבר לא
עלמה זהר -דברי
אסף אבידן - כל דבר שהוא עושה , גאון אמיתי
שוטי הנבואה - האלבום הראשון שלהם לדעתי פורץ דרך במוסיקה הישראלית(רק שאני לא בטוח שהוא מהעשור הזה)
funset -live ragge pumpkin גם לדעתי סוג של אבן דרך למוסיקאים ישראלים
כנסיית השכל - אוטוביוגרפיה עשו עבודה מדהימה על השירים שלהם וגם באספקט הטכני
כרגיל ברשימה הקבועים אהוד בנאי , ברי סחרוף עם המון חומרים
אביתר בנאי - עומד על נייר
שולי רנד - נקודה טובה
אבישי כהן - continu (מהעשור הזה?)
אלג'יר - מנועים קדימה

ובמקום הראשון לדעתי (כאן זה באמת מדורג) של איזשהוא אמן ישראלי נמצא כמובן קותימאן היוצר הכל כך מוכשר שמי שעוד לא שמע אותו ולא חרש חייב לעצמו את כל מה שהבחור הוציא (מומלץ מאוד הפרויקט thru u , יש ביו טיוב , שבו הוא ממקסס המון ג'יפה שאנשים זורקים ליו טיוב , ומוציא מזה אמנות )

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אגב בלי קשר לרשימה שלי , הרשימה שלך לדעתי נהדרת ( במיוחד younger brother)

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

היה עשור מדהים ואני בשקט יכול למצוא חמישים אלבומים מעולים, אבל הנה 10 שממש אהבתי

Sigur Ros - Agaetis Byrjun
Elbow - The Seldom Seen Kid
Radiohead - Kid A
Arcade Fire – Funeral
Coldplay - Parachiute
Mew - The Glass Handed Kites
Clearlake – Cedars
Zero 7 – Simple Things
Bloc Party - Silent Alarm
Archive - Live At The Zenith

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נכון באמת שכחתי את archive , לדעתי lights הוא אלבום מדהים ובאמת גם parachutes של coldplay וneon bible של arcade fire

חזור אל “מוסיקה”