עובר לאורנג' מה אתם מציעים?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמו שאתם כבר מכירים אותי, אני מדבר הרבה. הרבה זה מאות רבות של ש"ח בחודש אם לא עובר בקלות את ה-1000.
אני אייפוניסט כבר הרבה זמן (כרגע עם 3G) ואני חושב שהגיע זמנו (מקש הווליום נפל לו, המכסה האחורי סדוק איפשהו ואני גם חייב לפרמט אותו כי התוכנות קורסות לי...).
מה אתם מציעים?
איפון 3GS?
HD2?
בלקברי?
איזו חבילה משתלמת למישהו כמוני? אני חייב חשבון DATA גדול, כי אני כל הזמן גולש ועונה לאימיילים.
תודה !
אני אייפוניסט כבר הרבה זמן (כרגע עם 3G) ואני חושב שהגיע זמנו (מקש הווליום נפל לו, המכסה האחורי סדוק איפשהו ואני גם חייב לפרמט אותו כי התוכנות קורסות לי...).
מה אתם מציעים?
איפון 3GS?
HD2?
בלקברי?
איזו חבילה משתלמת למישהו כמוני? אני חייב חשבון DATA גדול, כי אני כל הזמן גולש ועונה לאימיילים.
תודה !
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אני מנוי אורנג, ואני חייב לציין שלאורנג יש בעיות קליטה בתוך מבנים. התדר של הדור השלישי של אורנג הוא 2100 והוא פשוט לא עובר קירות.
בפלאפון הדור השלישי עובד גם בתדר של 850 והוא כן עובר קירות. לאחרונה אני רואה שבכל מקום כגון בתים, בניני משרדים, חניונים מעליות וכד' שבהם לי אין קליטה של דור שלישי, לחברים עם פלאפון GSM הקליטה של הדור השלישי מלאה.
באורנג, בשונה מסלקום אין דור 2.75, שהינו סביר לגלישה, ולכן הנפילה היא לדור 2.5 שהינו אטי ברמה שאינה מאפשרת אפילו גלישה.
בנוסף לבעיות של חוסר יכולת שימוש ב Data במבנים (שבהם אני לרוב מעוניין לגלוש, לא בזמן נהיגה...) יש גם בעיה בקבלת שיחות כאשר אין דור שלישי.
באורנג ה Data גובר על ה Voice. זאת אומרת שאם המכשיר נפל לדור 2.5 ומספיק שהוא שולח Packet בודד, זה ימנע משיחה נכנסת להתקבל, והמחייג יעבור מיד לתא הקולי. זה קורה דיי הרבה אם המכשיר מוגדר לסנכרן את הדואר בצורה שוטפת ב Push. לא ברור לי למה הם בחרו בהחלטה הזו שה Data חשוב יותר, אבל הם לא מוכנים לשנות זאת.
בעקבות כל זה, אני לא יכול ממש להמליץ על הרשת הזו.
בפלאפון הדור השלישי עובד גם בתדר של 850 והוא כן עובר קירות. לאחרונה אני רואה שבכל מקום כגון בתים, בניני משרדים, חניונים מעליות וכד' שבהם לי אין קליטה של דור שלישי, לחברים עם פלאפון GSM הקליטה של הדור השלישי מלאה.
באורנג, בשונה מסלקום אין דור 2.75, שהינו סביר לגלישה, ולכן הנפילה היא לדור 2.5 שהינו אטי ברמה שאינה מאפשרת אפילו גלישה.
בנוסף לבעיות של חוסר יכולת שימוש ב Data במבנים (שבהם אני לרוב מעוניין לגלוש, לא בזמן נהיגה...) יש גם בעיה בקבלת שיחות כאשר אין דור שלישי.
באורנג ה Data גובר על ה Voice. זאת אומרת שאם המכשיר נפל לדור 2.5 ומספיק שהוא שולח Packet בודד, זה ימנע משיחה נכנסת להתקבל, והמחייג יעבור מיד לתא הקולי. זה קורה דיי הרבה אם המכשיר מוגדר לסנכרן את הדואר בצורה שוטפת ב Push. לא ברור לי למה הם בחרו בהחלטה הזו שה Data חשוב יותר, אבל הם לא מוכנים לשנות זאת.
בעקבות כל זה, אני לא יכול ממש להמליץ על הרשת הזו.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אם קיימת בעיית קליטה כדבריך , כאשר המכשיר "מתקשה" לקלוט , האם הוא בעצם פולט יותר קרינה ?jpost כתב:אני מנוי אורנג, ואני חייב לציין שלאורנג יש בעיות קליטה בתוך מבנים. התדר של הדור השלישי של אורנג הוא 2100 והוא פשוט לא עובר קירות.
בעקבות כל זה, אני לא יכול ממש להמליץ על הרשת הזו....
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
כמה שתתרחק מאתר סלולרי ככה המכשיר יצטרך לעבוד יותר קשה.רונן כתב:אם קיימת בעיית קליטה כדבריך , כאשר המכשיר "מתקשה" לקלוט , האם הוא בעצם פולט יותר קרינה ?jpost כתב:אני מנוי אורנג, ואני חייב לציין שלאורנג יש בעיות קליטה בתוך מבנים. התדר של הדור השלישי של אורנג הוא 2100 והוא פשוט לא עובר קירות.
בעקבות כל זה, אני לא יכול ממש להמליץ על הרשת הזו....
...
Need more cowbell
- רונן
- חבר מכור קשה

אם כך 2 מסקנות עיקריות :
1. לעבור לפלאפון ולא לאורנג' : כך לפחות הקליטה תהיה יותר טובה ומופחתת קרינה .
2. מה שמרטין יחליט , אני אחריו
1. לעבור לפלאפון ולא לאורנג' : כך לפחות הקליטה תהיה יותר טובה ומופחתת קרינה .
2. מה שמרטין יחליט , אני אחריו
- jpost
- חבר מביא חבר

נראה לי שהכי טוב זה לקנות SIM Prepaied לשבוע, לעשות הפניית שיחות למספר שלו, ולהתרשם מאיכות הרשתות באזור בו אתם נמצאים.
יש גם הבדל במהירות של רשתות ה 3G כפי שנבדק כאן:
http://www.thecom.co.il/article.php?id=6587
פלאפון (GSM)
בצועים בערוץ היורד 2.4 מסל"ש
ביצועים בערוץ העולה 1.2 מסל"ש
סלקום
בצועים בערוץ היורד 2.2 מסל"ש
פרטנר
בצועים בערוץ היורד 1.1 מסל"ש
ביצועים בערוץ העולה 350 קסל"ש
אני שוקל לעבור לפלאפון, אבל יש לי תוכנית טובה מאוד באורנג, שחבל לי לעזוב.
יש גם הבדל במהירות של רשתות ה 3G כפי שנבדק כאן:
http://www.thecom.co.il/article.php?id=6587
פלאפון (GSM)
בצועים בערוץ היורד 2.4 מסל"ש
סלקום
בצועים בערוץ היורד 2.2 מסל"ש
פרטנר
בצועים בערוץ היורד 1.1 מסל"ש
ביצועים בערוץ העולה 350 קסל"ש
אני שוקל לעבור לפלאפון, אבל יש לי תוכנית טובה מאוד באורנג, שחבל לי לעזוב.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
jpost,
אתה כנראה צודק.
אצלי בבית אין ממש קליטה של אורנג', עד למצב ששלחו אלי טכנאי שהציע להקים תחנת ממסר אצלי במרפסת אז העפתי אותו מכל המדרגות.
עם סלקום אני מדבר אפילו בתוך הממ"ד ללא בעיות ואפילו בחדר המדרגות שעם אורנג' אני פשוט יכול לחלום.....
אני כרגע על חבילה ללא התחייבות בסלקום (מאוד יקרה בזמן דיבור שלה) עד שאחליט מה לעשות....
אתה כנראה צודק.
אצלי בבית אין ממש קליטה של אורנג', עד למצב ששלחו אלי טכנאי שהציע להקים תחנת ממסר אצלי במרפסת אז העפתי אותו מכל המדרגות.
עם סלקום אני מדבר אפילו בתוך הממ"ד ללא בעיות ואפילו בחדר המדרגות שעם אורנג' אני פשוט יכול לחלום.....
אני כרגע על חבילה ללא התחייבות בסלקום (מאוד יקרה בזמן דיבור שלה) עד שאחליט מה לעשות....
- jpost
- חבר מביא חבר

מרטין, זו התוכנית שאני שוקל לקחת בפלאפון:
http://news.pocket.co.il/content/viewne ... style=pkt7
לא יודע אם זה מתאים לך וכמה אתה משלם היום, אבל עבורי זה ממש משתלם.
http://news.pocket.co.il/content/viewne ... style=pkt7
לא יודע אם זה מתאים לך וכמה אתה משלם היום, אבל עבורי זה ממש משתלם.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
jpost, התוכנית נשמעת מאוד מעניינת ונראית מתאימה לכל אותם האנשים שלא יכולים להתנתק מהמכשיר
ולהקטין את הסיכוי ללקות בסרטן אקזוטי כלשהו
מרטין לגבי המכשיר, לא הייתי ממליץ לך ללכת על האייפון אלא אם כן לא איכפת לך לשדרג בעוד כמה חודשים.
מה שאני יכול להגיד לך, וזה מנסיון ובאחריות אישית שלי, שמה-HD2 לא תתאכזב, בפירוש יפתח בפניך עולם חדש,
ללא האטות מוזרות של המכשיר בגלל עומס על המערכת; בעקבות סרטון ביו-טוב ניסיתי גם אני להעמיס עליו ופתחתי,
פשוטו כמשמעו, כל(!) תוכנה שהיתה מותקנת אצלי: ניווט, מוזיקה, סרטים, אינטרנט ועוד ועוד והמכשיר פשוט לא שופך
טיפה זיעה
כמות ה-RAM המטורפת (448) והמעבד המפלצתי פשוט עושים את העבודה... צרף לזה את המעבר למסך ענק
ברזולוציה גבוהה יותר ממה שהייתה לך ב-3G ותראה שכדי לקרוא אתרי אינטרנט אתה אפילו לא צריך לעשות זום-אין.
חווייה לשמה. המכשיר לא חף מבאגים, כמו כל מכשיר חדש, אבל יאמר לזכותה של HTC שהיא מוציאה תיקונים בקצב
מסחרר, והקהילה ב-XDA-DEVS בהחלט עושה את החיים לקלים יותר.
לגבי הבלאקברי, אף פעם לא ניסיתי אחד, אז אני לא יכול להעיד לגביו.
ולהקטין את הסיכוי ללקות בסרטן אקזוטי כלשהו
מרטין לגבי המכשיר, לא הייתי ממליץ לך ללכת על האייפון אלא אם כן לא איכפת לך לשדרג בעוד כמה חודשים.
מה שאני יכול להגיד לך, וזה מנסיון ובאחריות אישית שלי, שמה-HD2 לא תתאכזב, בפירוש יפתח בפניך עולם חדש,
ללא האטות מוזרות של המכשיר בגלל עומס על המערכת; בעקבות סרטון ביו-טוב ניסיתי גם אני להעמיס עליו ופתחתי,
פשוטו כמשמעו, כל(!) תוכנה שהיתה מותקנת אצלי: ניווט, מוזיקה, סרטים, אינטרנט ועוד ועוד והמכשיר פשוט לא שופך
טיפה זיעה
ברזולוציה גבוהה יותר ממה שהייתה לך ב-3G ותראה שכדי לקרוא אתרי אינטרנט אתה אפילו לא צריך לעשות זום-אין.
חווייה לשמה. המכשיר לא חף מבאגים, כמו כל מכשיר חדש, אבל יאמר לזכותה של HTC שהיא מוציאה תיקונים בקצב
מסחרר, והקהילה ב-XDA-DEVS בהחלט עושה את החיים לקלים יותר.
לגבי הבלאקברי, אף פעם לא ניסיתי אחד, אז אני לא יכול להעיד לגביו.
- jpost
- חבר מביא חבר

זה מה שנאמר לי:MartinHSabag כתב:לא רע.
האם יש בחבילה הזו יכולת לקבל מכשיר גם?...
החבילה כוללת מכשיר לבחירתך, וגם אחריות מלאה למכשיר.
10 מגה לגישה באינטרנט
4000 דקות דיבור לכל הרשתות
4000 sms לכל הרשתות
חיוג לחו"ל חינם (חוץ ממקומות מוזרים)
- jpost
- חבר מביא חבר

בנוסף יש להם תוכנית ייחודית לתשלום נמוך במיוחד בנדידה בחו"ל, שממש מאפשרת שימוש במכשיר:
http://www.pelephone.co.il/Web///3G/Cor ... ails/.aspx
http://www.pelephone.co.il/Web///3G/Cor ... ails/.aspx
- רונן
- חבר מכור קשה

אם כך , מדוע לשקול לעבור לאורנג' ? ( כותרת השירשור )MartinHSabag כתב:jpost,
אתה כנראה צודק.
אני כרגע על חבילה ללא התחייבות בסלקום (מאוד יקרה בזמן דיבור שלה) עד שאחליט מה לעשות.......
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני גר ביחידת דיור במרתף ויש לי בעיית קליטה נוראית - אין קליטה!!MartinHSabag כתב:jpost,
אתה כנראה צודק.
אני כרגע על חבילה ללא התחייבות בסלקום (מאוד יקרה בזמן דיבור שלה) עד שאחליט מה לעשות.......
לא יכול לנהל שיחות כמו שצריך - לא להוציא ולא שישמעו אותי...
אורנג' עשו לי ולחברה שלי מעין follow me, כל השיחות שמתקשרים אלינו מועברות באופן אוטומטי לבזק ללא תשלום נוסף - לא על השירות ולא על כל דקה נכנסת. וזה גם חוסך קרינה...
החיסרון היחיד הוא שאין פתרון כשרוצים להוציא שיחות.
אבל למרות זאת, החודש נגמרת לי ההתחייבות ואני שוקל ברצינות לעבור אם יהיה לי דיל יותר טוב (למרות שיש לי דיל מעולה אבל פלאפון ממש מפתים...)
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3321
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
האמת שאני שוקל לעבור מאורנג' דווקא לחברת פלאפון.
הבעיה שלי היא שמהשרות של אורנג' אני די מרוצה ומוגדר שם כלקוח בעדיפות, ועל זה קשה לוותר.
בכל מקרה, אני לא הייתי ממליץ לקחת חבילת דקות בשום חברה (אלא אם זה חבילת UNLIMITED). זה יוצא ממש לא משתלם וגורם ללקוח לחשב בכל חודש את החבילה שלו מחדש.
למה לא לשלם פשוט על דקת שיחה וזהו?
JPOST - עשר מגה זה ממש מעט. אולי התכוונת 10GB?
מעבר לכך מסכים לגבי עניין הקליטה באורנג'. אצלי בבית אני חייב לצאת לחצר כדי לדבר.
לגבי עניין ה DATA שמנתקת VOICE - זה עניין שבהחלט נתקלתי בו כשהיה לי P750. היום עם ה E71 אין לי את הבעיה הזו (ויש לי PUSH שוטף)
הבעיה שלי היא שמהשרות של אורנג' אני די מרוצה ומוגדר שם כלקוח בעדיפות, ועל זה קשה לוותר.
בכל מקרה, אני לא הייתי ממליץ לקחת חבילת דקות בשום חברה (אלא אם זה חבילת UNLIMITED). זה יוצא ממש לא משתלם וגורם ללקוח לחשב בכל חודש את החבילה שלו מחדש.
מעבר לכך מסכים לגבי עניין הקליטה באורנג'. אצלי בבית אני חייב לצאת לחצר כדי לדבר.
לגבי עניין ה DATA שמנתקת VOICE - זה עניין שבהחלט נתקלתי בו כשהיה לי P750. היום עם ה E71 אין לי את הבעיה הזו (ויש לי PUSH שוטף)
אלי חבוש
גם אני עברתי עכשיו לפלאפון מסלקום. בשניהם אף פעם לא היו לי בעיות קליטה באיזשהו מקום. אצל אורנג' יש באמת משהו דפוק ברשת שלה, הרבה מאוד חברים שלי נמצאים אצלהם וכולם מתלוננים על בעיות קליטה ושיחות מתנתקות. עד עכשיו יכול להמליץ הן על פלאפון והן על סלקום מבחינת האיכות. מכיוון שסלקום עיצבנו אותי ולא באו לקראתי כשהבנתי שהתוכנית שעשיתי יקרה מאוד, עברתי לפלאפון לתוכנית באמת מעולה (3 מספרים חינם, כל השאר 27 אגורות. סמס 17 אג' וכ"ו).
מומלץ לראות אם לא מגיע לכם איזה הטבה של עובדי מדינה או מטעם העבודה שלכם באחת מחברות הסלולר. בד"כ החבילות הללו יותר משתלמות מהחבילות לקהל הרחב (כמובן גם מסלול חיילים של פלאפון בעל תמחור מעולה - למי שרלוונטי).
ועם הניידות היום, לא צריך לחשוב ולדאוג יותר מידי בגלל המעבר...
מומלץ לראות אם לא מגיע לכם איזה הטבה של עובדי מדינה או מטעם העבודה שלכם באחת מחברות הסלולר. בד"כ החבילות הללו יותר משתלמות מהחבילות לקהל הרחב (כמובן גם מסלול חיילים של פלאפון בעל תמחור מעולה - למי שרלוונטי).
ועם הניידות היום, לא צריך לחשוב ולדאוג יותר מידי בגלל המעבר...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
גם אצל ההורים שלי בבית כבר תקופה שאין קליטה באורנג'.
עשו להם Follow me, נהיה באלאגן עם ה- Spiritים ברכב שהפסיקו לקבל שיחות כלל..
ממש זוועה..
החבילה של פלאפון נראית משתלמת מאוד.
מרטין, הרי שילמת יותר מזה עד היום, ועוד היית מוגבל.
אין לך מה לחשוש בעניין חבילת ה- Data.
10 גיגה זה די והותר, אפילו אם "תישן" על קליפים מ- You tube חצי מהחודש..
קח את זה עם 3G'S, וצא לדרך..
עשו להם Follow me, נהיה באלאגן עם ה- Spiritים ברכב שהפסיקו לקבל שיחות כלל..
ממש זוועה..
החבילה של פלאפון נראית משתלמת מאוד.
מרטין, הרי שילמת יותר מזה עד היום, ועוד היית מוגבל.
אין לך מה לחשוש בעניין חבילת ה- Data.
10 גיגה זה די והותר, אפילו אם "תישן" על קליפים מ- You tube חצי מהחודש..
קח את זה עם 3G'S, וצא לדרך..
- jpost
- חבר מביא חבר

כמובן 10GBEliHaboosh כתב: JPOST - עשר מגה זה ממש מעט. אולי התכוונת 10GB?...
גם אני מוגדר כלקוח מועדף באורנג, עם מוקד תמיכה מיוחד שעונה מיד ונותן שירות אישי.
יש לי גם עוד את חבילת Orange First שבה לא משלמים על זמן אוויר. ויש לי גם הטבות לנדידה בחו"ל.
אבל... פשוט לא קולטים באף מקום שאני צריך. את השירות אני צריך בגלל שכל הזמן יש בעיות.
סלקום עובדים באותו תדר - 2100 ועם כמות אתרים כמעט זהה ויש להם הרבה פחות בעיות קליטה.
לפאלפון יש יתרון, כי הדור השלישי עובד גם ב 2100 וגם ב 850 שעובר קירות בצורה טובה יותר, ושם לא ראיתי מצב ללא קליטה במבנה.
ממש לא מובן הקטע עם הרשת של הדור השלישי של אורנג שכל כך חלשה.
אני חושב לוותר על הכל, ולעבור לפלאפון.
- רונן
- חבר מכור קשה

האם תוכל לפרט על מסלול ספציפי לאייפון בפלאפון ( לא חבילת דקות ) ?EliHaboosh כתב:האמת שאני שוקל לעבור מאורנג' דווקא לחברת פלאפון.
לגבי עניין ה DATA שמנתקת VOICE - זה עניין שבהחלט נתקלתי בו כשהיה לי P750. היום עם ה E71 אין לי את הבעיה הזו (ויש לי PUSH שוטף)...
תודה