Grado SR60 - דעתכם?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
bu13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

בשבוע האחרון שאלתי מחבר את אוזניות ה- Grado sr60 שלו במקום ה- Sennheiser px-100 שלי. ההתרשמות שלי היא כי ללא ספק מדובר באוזניות הרבה יותר משובחות (קשה לי עם תיאורים ורבלים של סאונד ולכן לא אנסה לפרט את ההבדלים) ואהבתי את הסאונד שלהם מאוד.
הבעיה שלי איתם היא בכל המסביב:
1. מדובר באוזניות גדולות מאוד (גם בתיק וגם על הראש)- אנשים הסתכלו עלי בצורה מוזרה :מבולבל:
2. הכבל שלהם מאוד ארוך ועבה - זה אחלה מקדם אודיופילי- אך מאוד לא פרקטי לסחוב אותו (כבד, ומשתלשל עד הברך).
3. הדגם שהגיע אליי סובל מבעיית מגעים (ומקריאותי ברשת הבנתי כי הם בסה"כ די עדינות).
מה דעתכם האם מדובר באוזניות ניידות, או שמא הן מתאימות לשמיעה בבית בלבד?
אני שוקל רכישה של ה- SR80i, האם התוספת כדאית? והאם נדרש להן מגבר אוזניות?
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

היו לי את הSR 60 , אוזניות מעולות עם סאונד מצויין ביחס למחיר שלהם אבל היה בהם משהו חסר ואת המשהו הזה גיליתי בSR80 שלוקחות את האיכות של הSR60 צעד אחד קדימה בתוספת חיזוק של המיד ריינג. התוצאה היא סאונד יותר פתוח, יותר דינאמי ועם במת צלילים רחבה (ניתן לזהות מספר כלי נגינה ברקע, די נדיר במחיר שלהם). אין להם צורך במגבר,יש להם נצילות טובה וניתן לדחוף אותם עם נגני MP3 בלי בעיות. הבעיה היא שתצטרך להוריד שירים עם BIT RATE גבוה, האוזניות האלה לא סלחניות עם שירים MP3 לא איכותיים. לסיכום אני ממליץ בחום על SR80. הם בכמה דרגות יותר טובות מהSR60 (שהם אוזניות טובות בפני עצמם) בתוספת כספית קטנה יחסית. לא תמצא אוזניות יותר טובות במחיר שלהם. ממליץ בחום.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

zeev, אני רואה שאתה חובב גדול של גראדו, וממליץ על הרבה דגמים שלהם ברמות מחיר מגוונות. בלי לפתוח את זה לדיון מעמיק שאני מאמין שזה לא מקומו (ואם תהייה מעוניין, אשמח להמשיך את זה בפרטי או בדין בנושא), אני כן רוצה לשתף קצת בדעתי על הדגמים של גראדו.

יצא לי לשמוע את ה-SR60/80/125/225/325 RS1/GS1000/HF1 שלהם. ללא ספק, הדגם המשתלם ביותר שלהם הוא ה-SR60. הסיבה פשוטה. ככל שעולים במחיר של האוזניות, הצליל של האוזניות הולך ונהייה מפורט יותר, אך על חשבון חדות וצרימה בצורה קיצונית. עד כדי כך שאת ה-325 לא הצלחתי לשים על הראש בלי שיכאב לי באוזניות, וה-GS1000 היו לא יותר מבדיחה עלובה, שלדעתי שווה לכל היותר 200$, כי הן לא עושות שום דבר טוב יותר מאוזניות אחרות של 200 דולר.
ה-SR60 אומנם פחות מפורטות משאר הדגמים בסדרה, אך הן הרבה יותר נעימות להאזנה. חלק גדול מזה נובע מהפאדים שאיתם הן באות. תחליף את הפאדים של הדגמים היקרים יותר ותראה איך ההבדלים קטנים לכמעט כלום. יצא לי לשמוע גם את ה-MS1 וה-MS2 של אלסנדרו. הן מבוססות על דגמים של גראדו, ולדעתי נשמעות טוב יותר. ה-MS2 בהחלט עושות את המקבילה שלהן מגראדו הרבה יותר נעימה להאזנה, אך לטעמי עדיין קרוב מדיי לגראדו. ה-MS1 היא SR125 עם מעט שינויים. מה שהכי משנה שם לדעתי הוא הפאדים שמורידים את החדות בצורה משמעותית.
לכן, למי ששוקל ללכת על הדגמים היקרים יותר שלהם (וזה אומר SR80 ומעלה), אני ממליץ בחום לנסות לשמוע לפניי הקנייה. רוב האנשים שאני מכיר שקנו אותן על סמך ביקורות ברשת התאכזבו ומכרו אותן מהר מאוד. נכון שיש הרבה אנשים שאוהבים את האוזניות הללו (ויש לי "תאוריה" שלפיה רוב האנשים הם מבוגרים יחסית שהשמיעה שלהן בתדרים הגבוהים ירדה עם השנים - זה לא בדוק, אך קיבל חיזוק לא פעם).
עכשיו בנוגע להגברה. אני יודע שנהוג להגיד שהאוזניות של גראדו לא צריכות מגבר בגלל שהן קלות יחסית להנעה (32 אוהם הרי). גם זה נכון חלקית. זה נכון שאפשר להגיע לעוצמות האזנה טובות עם כל יציאה של נגן נייד, אך בכדי להוציא מהן יותר צריך בהחלט מגבר. יצא לי לבדוק את ה-MS1 לדוגמא עם מגבר דיי בסיסי (mini^3) והוא שיפר אותן פלאים. נתן להן נפח שלפני זה פשוט לא היה להן עם שום יציאה של שום מכשיר.

לכן, למרות שאני בהחלט מבין אנשים מסוימים שבוחרים לרכוש אותן, אני ממליץ לך לנסות לחיות קצת יותר עם אוזניות של חברות אחרות, ועם דגמים יקרים יותר של גראדו לפני שתגבש דעה מוצקה לגביהם (כי עד כה בכל דיון המלצות אני רואה שאתה ממליץ כמעט ורק על דגמים שלהם). לי לשמחתי יצא לעבור על חלק גדול מאוד מהאוזניות שיש בשוק (לא מעט מהן היו בבעלותי, ואת רובן יצא לי לבדוק לפחות להאזנה חפוזה), לכן למדתי לזהות את הנקודות החזקות והחלשות של כל אוזניה על פני החלופות שלה.

bu13, בנוגע לניידות, לא ממליץ על גראדו. מעבר לזה שאתה תיראה כמו חייזר, הן לא נוחות להאזנות ממושכות, הכבל שלהן מסתבך כל הזמן (והוא גם נהרס דיי בקלות. כך גם המנגנון שמחזיק את האוזנייה על הברזל). וכמובן, הם פתוחות מה שאומר שתשמע כל מה שקורה מסביב, ומי שמסביב ישמע אותך.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אנטולי, אני מניח שאתה סופרמן, 20HZ עד 20KHZ לא מספיק בשבילך, זה מספיק רק לאנשים מבוגרים....
תעשה לי טובה :roll:. הגראדו הם לא בדיוק האוזניות היפות ביותר בעולם, מה לעשות, זה הטרייד אוף לאיכות שלהם. BU13 אני מציע לך ללכת לשמוע את SR80 ולקבל את ההחלטה בעצמך.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

zeev78 כתב:אנטולי, אני מניח שאתה סופרמן, 20HZ עד 20KHZ לא מספיק בשבילך, זה מספיק רק לאנשים מבוגרים....
...
מה הקשר למה שהוא אמר? הוא התכוון שבגלל שאנשים מבוגרים שומעים פחות טוב גבוהים אז הטרבל של גרדו לא צורם להם כל כך/פחוץ מפריע להן. אני לא חושב שיש אמת סטיסטית בנושא, זה יותר עניין של העדפה אישית. מי שרגיש יותר לסאונד בהיר, כמו אנטולי, פחות יעריך את חתימת הסאונד שלהם, מי שפחות או ההפך כמוני שמעדיף דווקא נטייה לבהירות יעריך זאת מאוד. זהו, אין פה עניין של רמת שמיעה. ואני חייב לציין גם שיש פה פקטור חשוב מאוד של הגברה,מניסיוני גראדו מתחברים ממש טוב למנורות, זה מוריד המון מהחדות. זה גם הקונצנזוס הרווח.

bu13 אם אתה מחפש אוזניות ניידות לנגן תעיף מבט בהמלצות שלי 2 דיונים מתחתיך, רלוונטי גם לגביך.

bu13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

תודה עלהתגובות.
הייתי שמח לקבל את ההמלצה ולשמוע עוד דגמים (ולפרקי זמן ארוכים), אך אני לא ממש רואה איך אני יכול לממש את זה (במקרה הזה קיבלתי בהשאלה זוג מחבר).
הסאונד של ה- grado sr60 היה מאוד לטעמי, ולהבנתי ה-80 נשמעים עוד יותר טוב, אבל אני לא בטוח שאני יכול לחיות עם החסרונות (כבד, כבל מסורבל, חם באוזניים, ו- look של חייזר) כאשר מסתובבים איתם בחוץ - שזה עיקר השימוש שאני מייעד להם.
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"

dults
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 0

שליחה #7 

ישנה עוד אופציה ניידת שלא לקחו פה בחשבון
igrado שתאהב בטוח כי הם ניידות קלות ובעלות סאונד של גראדו
מחיר סביבות 250
והביקורות מהללות

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

Ilyan כתב:
zeev78 כתב:אנטולי, אני מניח שאתה סופרמן, 20HZ עד 20KHZ לא מספיק בשבילך, זה מספיק רק לאנשים מבוגרים....
...
מה הקשר למה שהוא אמר? הוא התכוון שבגלל שאנשים מבוגרים שומעים פחות טוב גבוהים אז הטרבל של גרדו לא צורם להם כל כך/פחוץ מפריע להן. אני לא חושב שיש אמת סטיסטית בנושא, זה יותר עניין של העדפה אישית. מי שרגיש יותר לסאונד בהיר, כמו אנטולי, פחות יעריך את חתימת הסאונד שלהם, מי שפחות או ההפך כמוני שמעדיף דווקא נטייה לבהירות יעריך זאת מאוד. זהו, אין פה עניין של רמת שמיעה. ואני חייב לציין גם שיש פה פקטור חשוב מאוד של הגברה,מניסיוני גראדו מתחברים ממש טוב למנורות, זה מוריד המון מהחדות. זה גם הקונצנזוס הרווח.

bu13 אם אתה מחפש אוזניות ניידות לנגן תעיף מבט בהמלצות שלי 2 דיונים מתחתיך, רלוונטי גם לגביך.
...

אחחח, קשישים כמוני... :lol: . לדעתי זה שטויות במיץ עגבניות, אין אוזניות במחיר שלהם שנותנות להם פייט רציני מבחינת הסאונד. מי ששמע אותם מבין ומי שלא לא יודע על מה הוא מדבר. תן לי שם של אוזניות אחרות שמסוגלות לדמות מרחב של אולם עם מספר כלי נגינה מבלי למרוח ולזייף במחיר הזה, אם לא שמעתי אותם אני אגש כבר בשבוע הבא לבדוק את הנושא, אם טעיתי אשמח להודות בזה. מה עוד שBU13 אמר שהוא אהב את הSR60 ולכן אין לי ספק שהוא יהנה אפילו יותר מהSR80 .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

zeev, צורם לי לראות שבעוד שאני רשמתי תגובה ארוכה, מפורטת, ורצינית, אתה בחרת לקחת את זה לכיוון שלילי וילדותי ולהגיב כמו שהגבת "אני מניח שאתה סופרמן", "זה שטויות במיץ עגבניות". איליה לשמחתי תיקן אותך והסביר לך למה התכוונתי. אני חוזר ואומר, לפני שהיו לך אוזניות אחרות, ולפני שיצא לך לבדוק יותר מכמה זוגות בודדים של אוזניות, לא תוכל באמת לעמוד על החוזק והחולשה של כל אוזניה. אחרי שתישמע דברים אחרים תבין שהגראדו לא כאלה מדהימות, ושהחסרונות שלהן (מחסור בבאס, חדות, כבל זוועתי, נוחות לא משהו, אמינות לא מרשימה כלל), גוברים על היתרונות שלהן (הלוואי והייתי יודע מזה. אני מניח שכשקופצים מאוזניות מאוד בסיסיות ולא בודקים חלופות ה-SR80 בהחלט מרשימות בגלל הפירוט שלהן).

יש לא מעט אוזניות שנשמעות טוב הרבה יותר. אם כבר אתה בקטע של בהירות אני ממליץ לך לבדוק את ה-RP21. הם מפורטות יותר, יש להן באס טוב יותר. החיסרון הגדול ביותר שלהן הוא שהן לוחצות חזק על הראש.
בארה"ב באותו המחיר אתה תקנה את ה-HD280, וב-100$ (יחד עם משלוח) תקבל גם את ה-MS1. היו ברשותי כל השלוש, ולדעתי כל אחת מהן תישמע טוב יותר מאשר ה-SR80. יש במחיר לא גבוה בהרבה את ה-555 של סנהייזר שלדעתי נשמעות טוב יותר, והן גם נוחות הרבה יותר.

שלא יקרה שמבינים אותי לא נכון. אני לא נגד אוזניות של גראדו. אני פשוט חושב שה-SR60 הוא הדגם הכי טוב ומוצלח שלהם, ואני חושב שיש להן הרבה חלופות טובות יותר. אני עדיין ממליץ לא פעם לבדוק את הדגמים שלהם, אבל מוסיף את ההסתייגות שיש דברים אחרים שסביר להניח שיתאימו יותר.

ואגב, אם כבר לניידות. אז ה-K518 (או 81 שזה אותה אוזניה) יתאימו הרבה יותר, וגם יישמעו טוב יותר.

guyII
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

קיבלתי את הAD900 של אודיו טכניקה, אוזניות מעולות במשקל נוצה.
נבדקו עם IPHONE וIPOD NANO וכרטיס קול MAUDIO REVOLUTION, אני מתחיל להתחרט שהזמנתי מגבר עבורן. :-)

נ.ב: תודה רבה אנטולי! עצה מעולה.
שבוע הבא אני אשמח לשלוח לך דעה מבוססת יותר.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

anatoli15 כתב:zeev, צורם לי לראות שבעוד שאני רשמתי תגובה ארוכה, מפורטת, ורצינית, אתה בחרת לקחת את זה לכיוון שלילי וילדותי ולהגיב כמו שהגבת "אני מניח שאתה סופרמן", "זה שטויות במיץ עגבניות". איליה לשמחתי תיקן אותך והסביר לך למה התכוונתי. אני חוזר ואומר, לפני שהיו לך אוזניות אחרות, ולפני שיצא לך לבדוק יותר מכמה זוגות בודדים של אוזניות, לא תוכל באמת לעמוד על החוזק והחולשה של כל אוזניה. אחרי שתישמע דברים אחרים תבין שהגראדו לא כאלה מדהימות, ושהחסרונות שלהן (מחסור בבאס, חדות, כבל זוועתי, נוחות לא משהו, אמינות לא מרשימה כלל), גוברים על היתרונות שלהן (הלוואי והייתי יודע מזה. אני מניח שכשקופצים מאוזניות מאוד בסיסיות ולא בודקים חלופות ה-SR80 בהחלט מרשימות בגלל הפירוט שלהן).

יש לא מעט אוזניות שנשמעות טוב הרבה יותר. אם כבר אתה בקטע של בהירות אני ממליץ לך לבדוק את ה-RP21. הם מפורטות יותר, יש להן באס טוב יותר. החיסרון הגדול ביותר שלהן הוא שהן לוחצות חזק על הראש.
בארה"ב באותו המחיר אתה תקנה את ה-HD280, וב-100$ (יחד עם משלוח) תקבל גם את ה-MS1. היו ברשותי כל השלוש, ולדעתי כל אחת מהן תישמע טוב יותר מאשר ה-SR80. יש במחיר לא גבוה בהרבה את ה-555 של סנהייזר שלדעתי נשמעות טוב יותר, והן גם נוחות הרבה יותר.

שלא יקרה שמבינים אותי לא נכון. אני לא נגד אוזניות של גראדו. אני פשוט חושב שה-SR60 הוא הדגם הכי טוב ומוצלח שלהם, ואני חושב שיש להן הרבה חלופות טובות יותר. אני עדיין ממליץ לא פעם לבדוק את הדגמים שלהם, אבל מוסיף את ההסתייגות שיש דברים אחרים שסביר להניח שיתאימו יותר.

ואגב, אם כבר לניידות. אז ה-K518 (או 81 שזה אותה אוזניה) יתאימו הרבה יותר, וגם יישמעו טוב יותר.
...
אני כותב בצורה כזו כי מרגיז אותי שיש פה אנשים שחושבים שהם אוטוריטה בתחום ושולפים מהמותן כל מיני הערות וספקולציות לגבי העדפות של אחרים (ציטוט : "תאוריה" שלפיה רוב האנשים הם מבוגרים יחסית שהשמיעה שלהן בתדרים הגבוהים ירדה עם השנים ). אתה מסיק שלא האזנתי לאוזניות? את הSR80 קניתי במחיר של 420 ש"ח, כל האוזניות האחרות שבדקתי בתקציב של עד 500 שקל נשמעו כמו HIFI פשוט בלי תיחכום מיוחד בסאונד. אני מתבסס על ניסיון אישי ולא על מה שאחרים אומרים עליהם, גם לרעה וגם לטובה. מבחינתי הSR80 הם אוזניות בעלות איכות של HIGHEND לכל דבר והם היו וישארו אצלי כאוזניות רפרנס עד שיהיה לי כסף לשדרג לדגמים היותר יקרים של GRADO.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

התכוונתי לרשום תגובה רצינית, אבל הבנתי שזה לא יילך. כבר פעמיים ניסיתי, והתגובה שלך לא הייתה באותו הכיוון. חבל שישר נכנסת למגננה כשאף אחד לא תקף אותך.
עריכה:
בוא נעצור פה וזהו, אין פואנטה להמשיך את זה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

anatoli15 כתב:התכוונתי לרשום תגובה רצינית, אבל הבנתי שזה לא יילך. כבר פעמיים ניסיתי, והתגובה שלך לא הייתה באותו הכיוון. חבל שישר נכנסת למגננה כשאף אחד לא תקף אותך.
עריכה:
בוא נעצור פה וזהו, אין פואנטה להמשיך את זה.
...
שבת שלום וחג שמח :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #14 

zeev78 כתב:
אני כותב בצורה כזו כי מרגיז אותי שיש פה אנשים שחושבים שהם אוטוריטה בתחום ושולפים מהמותן כל מיני הערות וספקולציות לגבי העדפות של אחרים (ציטוט : "תאוריה" שלפיה רוב האנשים הם מבוגרים יחסית שהשמיעה שלהן בתדרים הגבוהים ירדה עם השנים ). אתה מסיק שלא האזנתי לאוזניות? את הSR80 קניתי במחיר של 420 ש"ח, כל האוזניות האחרות שבדקתי בתקציב של עד 500 שקל נשמעו כמו HIFI פשוט בלי תיחכום מיוחד בסאונד. אני מתבסס על ניסיון אישי ולא על מה שאחרים אומרים עליהם, גם לרעה וגם לטובה. מבחינתי הSR80 הם אוזניות בעלות איכות של HIGHEND לכל דבר והם היו וישארו אצלי כאוזניות רפרנס עד שיהיה לי כסף לשדרג לדגמים היותר יקרים של GRADO.
...
כן, אפשר להגיד שאנטולי הוא אוטוריטה בתחום, הן מבחינת הניסיון בתחום והן במבחינת ידע טכני באודיו. אתה יכול להיות בטוח שהוא שמע הרבה יותר אוזניות ומערכות ממך כדי שתהיה לו דעה מבוססת ורחבה יותר משלך, בלי קשר להעדפות האישיות שלו. הוא גם לא להיות חד-צדדי כמוך שמתעקש שגראדו זה be all and end all וכל השאר זה "חסר תחכום". מה זה אמור להביע בכלל? אין שום דבר מתחוכם בסאונד של גראדו, לטוב ולרע הן אוזניות עם סאונד ייחודי משלהן עם טונאליות שנוטה לצד הבהיר של הסקאלה.
זה לא המטרה שלי לתקוף אנשים אישית אבל כשאני רואה כזו אטימות ויהירות אחרי שבנאדם כתב התייחסות מפורטת ומעמיקה אז קשה לא להגיב.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Ilyan כתב:
zeev78 כתב:
...
כן, אפשר להגיד שאנטולי הוא אוטוריטה בתחום, הן מבחינת הניסיון בתחום והן במבחינת ידע טכני באודיו. אתה יכול להיות בטוח שהוא שמע הרבה יותר אוזניות ומערכות ממך כדי שתהיה לו דעה מבוססת ורחבה יותר משלך, בלי קשר להעדפות האישיות שלו. הוא גם לא להיות חד-צדדי כמוך שמתעקש שגראדו זה be all and end all וכל השאר זה "חסר תחכום". מה זה אמור להביע בכלל? אין שום דבר מתחוכם בסאונד של גראדו, לטוב ולרע הן אוזניות עם סאונד ייחודי משלהן עם טונאליות שנוטה לצד הבהיר של הסקאלה.
זה לא המטרה שלי לתקוף אנשים אישית אבל כשאני רואה כזו אטימות ויהירות אחרי שבנאדם כתב התייחסות מפורטת ומעמיקה אז קשה לא להגיב.
...
אם הייתה חושב לרגע על מה שכתבתי הייתה אולי מבין שלדעתי ודגש על דעתי (ומי שיש לו בעיה עם זה ש...) הSR80 הכי טובות בקטגוריית מחיר שלהם. אני מוכן לשמוע על אוזניות אחרות במחיר שלהם שיכולות להתמודד איתם ואשמח לשמוע דעות אחרות של אנשים אחרים בניגוד אליך ואנטולי.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

zeev, חבל שאתה ממשיך בזה.

אני בשום מקום לא שללתי את דעתך אפילו פעם אחת. אני בכוונה גם הדגשתי את המילה "לדעתי" בהודעה הראשונה שלי. אני לא תופס מעצמי אוטוריטה בתחום הזה או בשום תחום אחר. אני כן יודע שיצא לי לשמוע לא מעט דברים ולכן אני יכול לגבש דעה טובה ולתת המלצה טובה ומבוססת.

אתה מכיר את הביטוי "people who live in glass houses ..."? בעוד אתה רושם שאתה היחיד פה שמתחשב בדעות אחרים, שים לב שאתה היחיד פה שתוקף וסותם פיות ונכנס להתנגשויות עם אנשים אחרים. בכל מקום שרשמת משהו התייחסת אליו כאמת גמורה - כל מי שמתנגד לה הוא נביא שקר. בכל מקום ציינת שזו עובדה מוגמרת "כל מי ששמע...יודע...ומי שלא, לא יודע על מה הוא מדבר". ובחרת לשלול דברים של אחרים "זה שטויות במיץ עגבניות", "אתה סופרמן", "תעשה לי טובה", "יש פה אנשים שחושבים שהם אוטוריטה", "מבחינתי הגראדו הן אוזניות רפרנס [...] ויישארו כאלה עד שיהיה לי כסף לשדרג לדגמים אחרים של גראדו". כן, אתה ממש בעל דעות פתוחות, יכול להקשיב לזולת, ותרבות דיון מדהימה.

באמת שניסיתי להתאפק, ובכוונה ערכתי את ההודעה הקודמת שלי כדי לעצור את זה, ולא לרדת לאותה הרמה. אבל אני רואה שאתה מתקשה עם זה ורוצה להיגרר לוויכוחים (אחרת למה לך שוב לשפוך שמן למדורה ועוד לפנות אישית אליי אחרי שבכוונה אמרתי שאני רוצה לעצור את זה פה?!). אני גם לא מצליח להבין את הפנייה שלך נגד איליה בהודעה האחרונה שלך "בניגוד אלייך ואל אנטולי", איפה ראית שהוא שלל דעות של אחרים? רק בגלל שהוא הגיב להודעה שלך ולא הסכים עם צורת ההגשה של הדברים?!
אז יאללה בוא נפתח את זה לדיון. שמעת הכל ולדעתך ה-SR80 הן האוזניות הכי טובות במחיר שלהן. שמעת בכלל משהו ממה שרשמתי לך להשוות אליו?!
יש לך איזשהן בעיות איתי אישית?! מפריע לך ששמעתי יותר אוזניות ממך ושאני ממליץ על דברים שהם לא רק גראדו כי אתה חושב שגראדו זה הכי טוב?! מאיפה הגיע הגישה השטוטית הזו של אני חושב שאני אוטוריטה בתחום?! מעולם לא שללתי דעה של אחרים, תמיד אמרתי שאני מביע את דעתי. אם יש צורך בזה, גם ציינתי בדיוק מול מה השוותי בכדי לתת רפרנס לדברים. הכל בניגוד מוחלט אלייך שאתה זורק תמיד את המילה גראדו, בלי שום רפרנס.

אני באמת לא מצליח להבין את הפואנטה שלך כאן. מה אתה רוצה להשיג מהויכוח הזה?! אני לא רואה בו שום צורך. יש פה מספיק אנשים שיודעים מי אני וידעו לקחת את הדברים שלי בצורה ראויה גם אם הם לא יקבלו את האישרור ממך. וזה לא כי אני רואה בעצמי אוטוריטה (ושוב, אני לא), אלא כי הם יכולים בקלות לעבור על עמודי הפורום הזה ואחרים, ולראות מי אני ומה אני יודע. אולי פשוט במקום שנמשיך את הויכוח לדברי סרק עד שבסוף לאחד מאיתנו יימאס או שפשוט הוא יחליט שהאגו שלו לא ילדותי כל כך שהוא צריך להגיב לכל דבר, תגיד כבר עכשיו מה אתה רוצה בדיוק ונמשיך משם.
אני לדוגמא רוצה סך הכל להבין מדוע אתה בוחר לתקוף אחרים מבלי שאף אחד תקף אותך, ושבדיונים עתידיים לא נצטרך להיכנס לוויכוחים רק בגלל שמישהו רשם משהו שלא מתואם איתך.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

אין לי בעיה איתך והדעות שלך אבל אל תנסה להיות תמים. הרגיזה אותי העובדה שקישרתה את מה שכתבתי (אוזניות של גראדו) לאנשים מבוגרים שאיבדו את יכולת השמיעה שלהם או משהו דומה לזה. עשיתי טעות שהתייחסתי לזה, זה הכל.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”