ספיגת רעשים במארז...
השאלה שלי היא האם אוכל להשתמש ב'ספוג ביצים' או 'פצפצים' (מבודד אויר - שקית העטיפה של מוצרים שבירים) כחומר להקטנת הרעש שמקורו במאווררים (הדבקה על הדפנות הפנימיות שך המארז
?
מהירות המאווררים הונמכה בכדי להקטין את רמת הדציבלים אבל המארז עדיין משמש כתיבת תהודה לרעש הנמוך וככה זה נשמע.
?
מהירות המאווררים הונמכה בכדי להקטין את רמת הדציבלים אבל המארז עדיין משמש כתיבת תהודה לרעש הנמוך וככה זה נשמע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- UG
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
קיימת בעיתיות בנושא זה.
חומרים סופגי רעש בד"כ עשויים מחומר סינטטי.
חומר סינטטי במרבית המקרים מבודד תרמי (פרט למשל לבגדי ספורטאים עשויים חומר שיודע גם לנשום.....)
כל שדעתי בנושא:
א. יתכן ורמת הרעש הכללית תרד אבל סביר להניח כי אמצעי הקירור יפעלו ביתר שאת.
ב. בטיחות - קח בחשבון שיש לבדוק האם החומר אינו דליק. הרי מדובר בחשמל וגם קצרים לעיתים קורים....
אורי
חומר סינטטי במרבית המקרים מבודד תרמי (פרט למשל לבגדי ספורטאים עשויים חומר שיודע גם לנשום.....)
כל שדעתי בנושא:
ב. בטיחות - קח בחשבון שיש לבדוק האם החומר אינו דליק. הרי מדובר בחשמל וגם קצרים לעיתים קורים....
אורי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
צודק ב 100 אחוז יש לקחת בחשבון את עניין הטמפ' של המעבד כאשר משתמשים בחומרי בידוד הטמפ' שבתוך המארז תעלה דבר יגרום נזק בסופו של דבר למעבד וכו' במקביל לשימוש בבידוד תנסה להוסיף אביזרי קרור כמו עוד מאוורר ונטה וכו'UG כתב:קיימת בעיתיות בנושא זה.
כל שדעתי בנושא:
אורי...
מסכים עם מה שנאמר, עדיף לשפר את אמצעי הקירור
מסכים עם מה שנאמר כאן, החומרים הללו הם גם מבודדים תרמיים מעולים ולכן רמת החום במארז תעלה ומכאן או שאמצעי הקירור יעבדו חזק יותר, או לחלופין, אם הגבלת את המאווררים, המעבד ושאר הרכיבים יתחממו יותר ובסופו של דבר ינזקו.
אם אתה סובל מרמת רעש גבוהה (או פשוט רגיש לזה) עדיף לדעתי שתשפר את אמצעי הקירור. למשל, כדאי לשקול קירור פאסיבי למעבד, יש גם ל-Zalman וגם ל-Thermaltake אמצעי קירור פאסיביים בעלות של 200-300 ש"ח.
אם אתה סובל מרמת רעש גבוהה (או פשוט רגיש לזה) עדיף לדעתי שתשפר את אמצעי הקירור. למשל, כדאי לשקול קירור פאסיבי למעבד, יש גם ל-Zalman וגם ל-Thermaltake אמצעי קירור פאסיביים בעלות של 200-300 ש"ח.
יש לי את זה http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p ... tTower.htm
אני לא יודע אם כדאי לבטל לו את המאוורר כי אני לא יודע מהו התחום המחסימלי מבחינת הטמפרטורה המומלצת למעבד
ויש לי שני מאווררים למארז עם חיישן חום ששולט אוטומטית על מהירות המאוורר.
אני לא יודע אם כדאי לבטל לו את המאוורר כי אני לא יודע מהו התחום המחסימלי מבחינת הטמפרטורה המומלצת למעבד
ויש לי שני מאווררים למארז עם חיישן חום ששולט אוטומטית על מהירות המאוורר.
מקור הרעש הוא המאווררים (מה שנשאר לאחר הורדת המהירות שלהם,UG כתב:האם אתה בטוח שמקור הרעש מהמאווררים של המעבד?
אורי...
מאווררי המארז מחוברים עם תופסני סיליקון ולא מעבירים וויברציות למארז,
כרגע אני חושד בעיקר במאוורר של המעבד וכמובן המאוורר של הספק
שאותו אני שוקל לנתק לגמרי (כשאני מצמיד מקרב את האוזן למארז אני שומע שהצליל יוצא ממש מהמתכת....
בנוסף הנמכה של המאוורר של המעבד יוצרת צליל נמוך מאוד אבל בתדר גבוהה כך שאני כן שומע אותו (אני רגיש לרעשים).
דרור (ממלא את תפקיד העורך באתר) עדיין עובד על העריכה....aloni כתב:עופר, יש לי בעיה עם גוף קירור דומה של silverstone הוא היחיד (ויש איזה 4) שעושה רעש.
אגב, פירסמת בסוף תמונות של המארז שבנית? אני סקרן....
שלחתי קובץ WORD קצת ארוך עם כול הפרויקט של המארז ויצרתי כמה קשיים בעריכתו
(בלי כוונה כמובן) - הבנתי שעדיין עובדים על העריכה ושהוא אמור לעלות בקרוב...
אני כמובן ממתין בכליון עיניים לעליה שלו לאתר....
יצא דווקא מעולה... (לפחות ככה גם לפי דעתו של דרור )
- UG
- חבר פעיל מאוד

כדי לנטר את הבעיה פעל צעד אחר צעד. נתק תחילה כל אחד מהמאווררים בתורו. גם את אלו שאתה לא חושד בהם. אם זה שניתקת אינו גורם לרעש עבור לבא. כדי למנוע תקלות מעבד בזמן הבדיקה - כמו התחממות יתר, דאג שהחדר / המארז מקבל קירור ממקור חיצוני דוגמת מזגן. בכל אופן, אתה תמיד יכול להסתכל בצג על טמפ' המעבד. במידה והיא עולה לטמפ' לא סבירה חבר את המאווררים חזרה.
אורי
אורי
- UG
- חבר פעיל מאוד

הערה נוספת:
זה שהנמכת את מהירות המאווררים לא בהכרח שתקטין את עוצמת הרעש. זה תלוי בתדר העצמי של המערכת.
בתרגום חופשי: לכל מערכת יש תדר (או תחום) אשר ברגע שהיא תונדת בו הגודל / עוצמה שלה גדלה מאוד. כלומר, נניח שהורדת את המהירות והמאוורר המסתובב "רועד" בתדר הקרוב לתדר העצמי של המערכת דבר המגדיל את עוצמת הרעש שיפיק.
יתכן והפתרון יהיה דווקא להגדיל את מהירות המאווררים.
אורי
זה שהנמכת את מהירות המאווררים לא בהכרח שתקטין את עוצמת הרעש. זה תלוי בתדר העצמי של המערכת.
בתרגום חופשי: לכל מערכת יש תדר (או תחום) אשר ברגע שהיא תונדת בו הגודל / עוצמה שלה גדלה מאוד. כלומר, נניח שהורדת את המהירות והמאוורר המסתובב "רועד" בתדר הקרוב לתדר העצמי של המערכת דבר המגדיל את עוצמת הרעש שיפיק.
יתכן והפתרון יהיה דווקא להגדיל את מהירות המאווררים.
אורי
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אין שום בעיה בבידוד רעש שהוא גם בידוד תרמי.
החום שמופק ע"י המעבד והכרטיס הגרפי מפונה מהמארז באמצעות מנגנון הסעה מאולצת שנוצר עקב הפעלת המאוררים המותקנים במארז.
רק חלק שולי מאוד מפונה בהולכה דרך דפנות המארז!
החום שמופק ע"י המעבד והכרטיס הגרפי מפונה מהמארז באמצעות מנגנון הסעה מאולצת שנוצר עקב הפעלת המאוררים המותקנים במארז.
רק חלק שולי מאוד מפונה בהולכה דרך דפנות המארז!
- UG
- חבר פעיל מאוד

עקרונית, סביר להניח ששיש מן הצדק בדבריך - אם כי נדרשים ניסויים אימפריים עבור כל סט של מארז ואמצעי קירור.
אבל ..... גם אותן מעלות בודדות חשובות מאוד לעניין הקירור והגיוני שזה לא יתרום לקרור המארז אלה להתחממותו כך שצריך להתחשב בנושא זה.
אל לנו לשכוח שהאוויר המקרר את המעבד נשאב מתוך המארז ו"נזרק" / מופנה לחלל המארז ולא מתועל החוצה אלה באמצעות מאוורריי המארז (במרבית המקרים). טמפ' צלעות הקירור בדר"כ בין 30 עד 70 מעלות מושפעות מאוד מטמפ' הסביבה (החדר / מארז).
אורי
אבל ..... גם אותן מעלות בודדות חשובות מאוד לעניין הקירור והגיוני שזה לא יתרום לקרור המארז אלה להתחממותו כך שצריך להתחשב בנושא זה.
אל לנו לשכוח שהאוויר המקרר את המעבד נשאב מתוך המארז ו"נזרק" / מופנה לחלל המארז ולא מתועל החוצה אלה באמצעות מאוורריי המארז (במרבית המקרים). טמפ' צלעות הקירור בדר"כ בין 30 עד 70 מעלות מושפעות מאוד מטמפ' הסביבה (החדר / מארז).
אורי