אנא עזרתכם - חדירת רעש שכנים מכיוון דלת הכניסה
-
avrahamida
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני ורעייתי מתגוררים בבית מגורים משותף בקומה 5.
לאחרונה שכנים מאוד לא שקטים הגיעו עברו להתגורר בקומתנו ממול והדבר מטריד את מנוחתנו.
הרעשים אינם חודרים דרך הקירות שכן הקיר החיצוני שלנו לכיוון הלובי הוא גם הקיר של חדר המדרגות לכן ישנה הגנה מלאה של קיר כפול ופרוזדור באמצע .
אנו בטוחים כמעט לחלוטין כי כל הרעש חודר דרך הדלת והרווחים בין הדלת למשקוף. מדובר בדלת פלדלת פשוטה וסטנדרטית שבדרך כלל מניחים הקבלנים בבניינים.
שאלתנו היא:
האם ישנו פיתרון לעניין זה ? האם ניתן לבצע משהו בדלת הקיימת על מנת לתקן את המעוות ?
האם "גומי בועה" של שריונית/חוסם עליו קראתי במספר מאמרים ברשת יכול לעזור לי ?
האם האפשרות היחידה היא לרכוש דלת חדשה מיוחדת לצורך זה ? אני כמובן מעדיך לנסות ולשפר את הדלת הקיימת . אך יש לזכור שמדובר בדלת כניסה ואינני יכול לבצע מהלך לא אסתטי.
סליחה על השאלות הרבות ותודה על הסבלנות.
אודה לכם מאוד על תשובתכם בהקדם ככל הניתן.
בברכת חג חנוכה שמח
אברהם,
לאחרונה שכנים מאוד לא שקטים הגיעו עברו להתגורר בקומתנו ממול והדבר מטריד את מנוחתנו.
הרעשים אינם חודרים דרך הקירות שכן הקיר החיצוני שלנו לכיוון הלובי הוא גם הקיר של חדר המדרגות לכן ישנה הגנה מלאה של קיר כפול ופרוזדור באמצע .
אנו בטוחים כמעט לחלוטין כי כל הרעש חודר דרך הדלת והרווחים בין הדלת למשקוף. מדובר בדלת פלדלת פשוטה וסטנדרטית שבדרך כלל מניחים הקבלנים בבניינים.
שאלתנו היא:
האם ישנו פיתרון לעניין זה ? האם ניתן לבצע משהו בדלת הקיימת על מנת לתקן את המעוות ?
האם "גומי בועה" של שריונית/חוסם עליו קראתי במספר מאמרים ברשת יכול לעזור לי ?
האם האפשרות היחידה היא לרכוש דלת חדשה מיוחדת לצורך זה ? אני כמובן מעדיך לנסות ולשפר את הדלת הקיימת . אך יש לזכור שמדובר בדלת כניסה ואינני יכול לבצע מהלך לא אסתטי.
סליחה על השאלות הרבות ותודה על הסבלנות.
אודה לכם מאוד על תשובתכם בהקדם ככל הניתן.
בברכת חג חנוכה שמח
אברהם,
-
avrahamida
-
- חבר פעיל מאוד

yairf שלום ,
למען האמת אינני יודע אם מדובר בדלת כבדה כפי שציינת. מדובר בדלת פלדלת סטנדרטית ובסיסית. לא נראה לי שהיא מאוד מלאה.
מה שבוודאות אני יכול לומר זה שבוודאות יש רווחים בין המשקוף לבין הדלת והאטימות מאוד לא טובה .
לגבי גומי בועה : האם אני יכול לבצע זאת בעצמי ? לא מסובך ? היכן רוכשים ומהי הערכת העלות ?
תודה רבה רבה
למען האמת אינני יודע אם מדובר בדלת כבדה כפי שציינת. מדובר בדלת פלדלת סטנדרטית ובסיסית. לא נראה לי שהיא מאוד מלאה.
מה שבוודאות אני יכול לומר זה שבוודאות יש רווחים בין המשקוף לבין הדלת והאטימות מאוד לא טובה .
לגבי גומי בועה : האם אני יכול לבצע זאת בעצמי ? לא מסובך ? היכן רוכשים ומהי הערכת העלות ?
תודה רבה רבה
- שרוןדרורי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- קיבל תודות: 4 פעמים
- יצירת קשר:
בידוד רעשים בדלת כניסה לבית.
avrahamida שלום,
ראשית, אל תמהר להחליף את הדלת, היא מספיק טובה כדי לתת לך מענה אם תוסיף לה כמה אלמנטים.
קודם חשוב לדעת איזה משקוף יש לדלת, האם זה משקוף מתכת המולבש על משקוף עץ או שזה משקוף שנוצק בבטון ?
במשקוף הלבשה שמכסה עץ קיים, יהיו לך רעשים גם אם תתקין גומי בועה. זאת מכיוון שבין משקוף ההלבשה למשקוף העץ ישנם מרווחים.
אם מדובר במשקוף בניה יצוק מראש, מצבך טוב יותר.
להלן הפתרונות:
1 - בשלב ראשון, גומי בועה. לא לעשות כלום עד שלא ניסית אותו, ייתכן מאד והוא יפתור לך את הבעיה והוא זול ונוח להתקנה.
2 - היה והגומי לא כל כך סייע, התקן מפתן אלומיניום ברצפה, כך שכאשר אתה סוגר את הדלת, יהיה לחץ על המברשת. משפר את האטימה ומסייע מאד מאד בשילוב גומי בועה.
שני אלו זולים מאד.
את הגומי ניתן להתקין לבד, אולם חשוב לעיין בכל ההנחיות הכתובות באתר שלנו על מנת שלא תהיינה אי אילו אי הבנות. הגומי מייצר לחץ ולמשך תקופה מסוימת הדלת נסגרת בלחץ. מצב שעלול ליצור קשיים בנעילה לאותו פרק זמן. בין חודש לחודש וחצי.
לי יש גומי כזה בבית (טוב נו, אני תכננתי אותו) והוא עוזר לי מאד.
3 - היה ואתה ממש רוצה לנחית המון רעש, צריך למנוע את הרטיטה של פח הדלת.
כאשר גלי קול פוגעים בדלת, היא משמשת מעיין תיבת תהודה. ממש לא רציני אבל זה קורה.
על מנת למנוע את הרטיטה הזו, עליך לבלום את הרעש לפני שהוא פוגע בפח.
במצב כזה מתקינים דיקט או חיפוי פורניר על הדלת.
העץ בולם את הרעש ומונע רטיטה של הפח.
לעניות דעתי האופציה השלישית תהיה מיותרת, אבל שתדע שהיא קיימת.
בהצלחה,
ראשית, אל תמהר להחליף את הדלת, היא מספיק טובה כדי לתת לך מענה אם תוסיף לה כמה אלמנטים.
קודם חשוב לדעת איזה משקוף יש לדלת, האם זה משקוף מתכת המולבש על משקוף עץ או שזה משקוף שנוצק בבטון ?
במשקוף הלבשה שמכסה עץ קיים, יהיו לך רעשים גם אם תתקין גומי בועה. זאת מכיוון שבין משקוף ההלבשה למשקוף העץ ישנם מרווחים.
אם מדובר במשקוף בניה יצוק מראש, מצבך טוב יותר.
להלן הפתרונות:
1 - בשלב ראשון, גומי בועה. לא לעשות כלום עד שלא ניסית אותו, ייתכן מאד והוא יפתור לך את הבעיה והוא זול ונוח להתקנה.
2 - היה והגומי לא כל כך סייע, התקן מפתן אלומיניום ברצפה, כך שכאשר אתה סוגר את הדלת, יהיה לחץ על המברשת. משפר את האטימה ומסייע מאד מאד בשילוב גומי בועה.
שני אלו זולים מאד.
את הגומי ניתן להתקין לבד, אולם חשוב לעיין בכל ההנחיות הכתובות באתר שלנו על מנת שלא תהיינה אי אילו אי הבנות. הגומי מייצר לחץ ולמשך תקופה מסוימת הדלת נסגרת בלחץ. מצב שעלול ליצור קשיים בנעילה לאותו פרק זמן. בין חודש לחודש וחצי.
לי יש גומי כזה בבית (טוב נו, אני תכננתי אותו) והוא עוזר לי מאד.
3 - היה ואתה ממש רוצה לנחית המון רעש, צריך למנוע את הרטיטה של פח הדלת.
כאשר גלי קול פוגעים בדלת, היא משמשת מעיין תיבת תהודה. ממש לא רציני אבל זה קורה.
על מנת למנוע את הרטיטה הזו, עליך לבלום את הרעש לפני שהוא פוגע בפח.
במצב כזה מתקינים דיקט או חיפוי פורניר על הדלת.
העץ בולם את הרעש ומונע רטיטה של הפח.
לעניות דעתי האופציה השלישית תהיה מיותרת, אבל שתדע שהיא קיימת.
בהצלחה,
-
- דלת הייטק מבודדת אקוסטית ברמה גבוהה
שרון דרורי
מנהל טכני ארצי
שריונית חסם יצור מוצרי ביטחון (1991) בע"מ
מנהל טכני ארצי
-
avrahamida
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התשובות
שרון דרורי : אני מתגורר באשקלון ואני חושש שארכוש את הגומי וכו' ובשל התקנה לא מקצועית תתקבל תוצאה
שהיא איננה התוצאה האופטימאלית.
אני מתגורר באשקלון והייתי מאוד רוצה לדעת האם אתה באופן אישי או איש מקצוע אחר שאתה מכיר יכול לבצע עבורי את הטיפול בדלת אותו תיארת ?
אגב - בעוד מספר חודשים אני מתכוון להתקין פרקט ברצפה שבאזורה נמצאת הדלת - האם משנה משהו ? האם נוכל להתאים זאת לאחר מכן למצב החדש ?
תודה רבה על הסבלנות
אברהם
שרון דרורי : אני מתגורר באשקלון ואני חושש שארכוש את הגומי וכו' ובשל התקנה לא מקצועית תתקבל תוצאה
שהיא איננה התוצאה האופטימאלית.
אני מתגורר באשקלון והייתי מאוד רוצה לדעת האם אתה באופן אישי או איש מקצוע אחר שאתה מכיר יכול לבצע עבורי את הטיפול בדלת אותו תיארת ?
אגב - בעוד מספר חודשים אני מתכוון להתקין פרקט ברצפה שבאזורה נמצאת הדלת - האם משנה משהו ? האם נוכל להתאים זאת לאחר מכן למצב החדש ?
תודה רבה על הסבלנות
אברהם
- שרוןדרורי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- קיבל תודות: 4 פעמים
- יצירת קשר:
אברהם שלום
אם יש לדלת צוקל גבוהה, לא תהיה לך בעיה עם הרכבת פרקט.
הפרקט עשויי לסייע רבות.
בקצה שלו שמים מפתן אלומיניום, תנסה לבדוק אם אפשר להרכיבו בשיפוע כזה שהדלת תילחץ אליו בסגירה.
לגבי הגומי,
אני אדם מאד עסוק ועד שאני אגיע אליך תראה את האוזניים בלי מראה.
גומי תוכל להזמין מסניף אשדוד. לבחור קוראים יוסי וקנין. הפרטים רשומים באתר הבית שלנו.
מה המחיר אני לא יודע, אבל זה בטח לא מחיר של דלת.
שרון דרורי
הפרקט עשויי לסייע רבות.
בקצה שלו שמים מפתן אלומיניום, תנסה לבדוק אם אפשר להרכיבו בשיפוע כזה שהדלת תילחץ אליו בסגירה.
לגבי הגומי,
אני אדם מאד עסוק ועד שאני אגיע אליך תראה את האוזניים בלי מראה.
גומי תוכל להזמין מסניף אשדוד. לבחור קוראים יוסי וקנין. הפרטים רשומים באתר הבית שלנו.
מה המחיר אני לא יודע, אבל זה בטח לא מחיר של דלת.
שרון דרורי
שרון דרורי
מנהל טכני ארצי
מנהל טכני ארצי