ההבדל בין תכני 720P ל 1080P

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

אני די חדש בעניין של ה HD, ויש משהו שאני מתקשה להבין.

צפיתי בכמה סרטים ב 1080P והלסת שלי נשמטה. למשל - D9, עולמו של וויין, from dusk till down.

לעומת זאת, הרבה סרטים אחרים ב 1080P ממש מאכזבים ולפעמים נראים אפילו פחות טוב מתכני HDTV ב 720P. למשל - דוגמה, כלבי אשמורת, planet earth (גרסת HDDVD), דוני דארקו.

והופעה של קווין שראיתי, 720P, גרמה לי להזיל ריר ונראתה לא פחות טוב מסרטי ה 1080P שכן הרשימו אותי.

האם מדובר פשוט בריפים לא טובים? או שההעברה במקור לבלו-ריי לא מספיק טובה? ואם כך, האם יש דרך לדעת מראש איזה סרטים ב 1080P באיכות ראויה ואיזה לא?

עוד דבר ששמתי לב ואני תוהה אם זה רק אני - מצוירים נראים מדהים ב 720P, ולמעשה אין שום שדרוג באיכות ב 1080P.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

בד"כ הבעיה המהותית היא הBR המקורי עצמו. אם האולפנים לא עשו עבודת ניקיון מספיק טובה, ואם הפילם עצמו שצולם הוא בסגנון מוחשך עם דגש על אלמנטים אחרים מלבד חדות, אז מן הסתם ה1080P ייראה דומה.
הPLANET EARTH צולם במצלמה של 720P במקור, אז ה1080P זה UPSCALE שניסו לעשות באולפנים.
יש גם כובד משקל לRIP עצמו , אבל זה רק במידה והמקור מספיק איכותי.
לדוגמא הBR של IPMAN מגורען , הGLADIATOR לא מספיק חד. אז אין מה לצפות שהRIP יהווה שיפור
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #3 

אכן,תמונות קשות... :lol: ,אתה יכול להרגע,99% מהאנשים שגילו/צורכים/חושבים על זה,לא מבינים שצמד האותיות HD או BR ממש לא ערובה שבכל סרט הלסת שלך תשמט,כי יש כל כך הרבה משתנים בדרך :מבולבל:
הנה כמה סיבות שעולות לי.

1- כמו שאמר SHEVA23,הרבה פעמים הבעיה במקור,ועבודת האולפנים בתהליך העברת סרט לפורמט החדש.לכן אתה צריך לבדוק בעצמך,דוגמה למקום שמנסה לקטלג לפי PQ
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 2#holdings

2- קבוצות מקודדים,חשוב לא פחות,במידה ואתה לא צורך BR מלא או REMUX.ברור שאם המקור בעיתי,הישוע לא יבוא מפה,אבל אם המקור טוב,תאמין לי ההבדלים לא פעם מהותיים....האיכותיים בתחום
ESIR,CTRLHD,DON...

3-ציוד שדרכו אתה מזרים את החומר,תוכנות,דקודרים,כיול מסך.....

זה מה שעולה לי כרגע,בקיצור חגיגה :wink:

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

תודה על התגובות, חברים.

מה אתם אומרים על עניין המצוירים? מישהו רואה הבדל בין 720P ל 1080P? מעניין שדווקא בלינק שצירפת הרבה מהסרטים שקיבלו את הציון הגבוה ביותר הם מצוירים. זה לא כל כך מפליא אותי, כי הם נראים מדהים גם ב 720P.

לגבי PLANET EARTH - מעניין. לא ידעתי שזה צולם רק ב 720P. אם ככה, אז ברור לי למה לא נפלתי מאיכות התמונה. דווקא נדמה לי שקראתי פעם על סרטי טבע, לא זוכר אם של ה BBC או של NG, שהם מצולמים אפילו ברזולוציות גבוהות יותר מ FHD.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #5 

מצויירים זה סיפור שונה,אכן כל החדשים מבוסס CGI ניראה מדהים,לכן מבחינת תמונה לרוב מספיק ריפ של 720P,אבל במצוייר לא פחות חשוב לי פסקול בעברית ותוספות,(ועל הדרך TRUEHD/DTS-MA גם לא מזיק :wink: )לכן מן הסתם אני הולך על גרסה FULL UNTOUCHED,ועושה סטריפ/רמוקס לבד איפה שאין הצדקה לתוספות.
מה שעוד לא יצא ב-BR,יש לי אותו ב-720P.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”