שתי בעיות שונות סאונד+וידאו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1052
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי שתי בעיות במחשב עם הקשורות לסאונד ולווידאו.

1. כאשר אני מעביר את הכבל VGA ממסך המחשב למסך הפלזמה הכל בסדר אבל לפעמים שמתי לב לאחר כמה שעות נניח לילה שהמחשב עבד בתצורה זו ואני מדליק את הפלזמה בבוקר המסך חשוך ואז אני מעביר את הכבל חזרה למסך מחשב ועדיין אין לי תמונה רק כאשר אני לוחץ על כיבוי מכפתור המחשב פתאום י/ש תמונה של הdesktop מתחיל בכיבוי. זה מאוד מוזר זה קורא רק כאשר אני פועל כך כלומר מנתק את כבל ה- VGA(עוד לא קניתי מפצל בכדי שאוכל לחבר עוד כבל) ממסך המחשב ומחבר לפלזמה.

2. אתמול עדכנתי את הקודקים בווינדוס מדיה פלייר קלאסיק באמצעות קובץ K-Lite_Codec_Pack_551_Full
על מנת שאוכל להפעיל קבצי MKV ואכן אני רואה קבצי MKV אבל.................... הסאונד שמופיע במגבר שלי הוא רגיל. כלומר אם פעם הוא היה משתנה אוטומטית לDTS או ל- DOLBY DIGITAL עכשיו נשאר DOLBY PRO LOGIC. ניסיתי להתקין מחדש ופילו את הגירסה המורחבת אך זה לא עזר.

אודה למי שיש רעיון לפתרון

kurdi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לגבי 1, אולי תלחץ על כפתור בשלט של MCE? זה נשמע שפשוט השומר מסך פועל..
לגבי 2 אני ממליץ לא להתקין KLITE אלא FFDSHOW, מה גם שב-FFDSHOW אפשר לשלוט על האודיו בצורה מוחלטת ז"א האם המחשב יפענח את ה-DTS/DOLBY או שהמחשב רק יעשה PASS-THRU והרסיבר יפענח אותם.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה,

1. אין לי שלט MCE ואין לי שומר מסך הבעיה גם מתרחשת רק כאשר אני מחובר לפלזמה ונניח כיביתי אותה בלילה והמחשב עדיין פעל ובבוקר החזרתי את הכבל למסך מחשב ועדיין לא היתה לי תמונה.

2. אז אם אני אסיר את התוכנה/קודקים הבעיה תיפטר? איזה FFDSHOW להתקין ומאיפה?

kurdi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

FFDSHOW (גרסת tryouts החדשה יותר) אפשר להוריד כאן: http://sourceforge.net/projects/ffdshow ... e/download

אתה תצטרך לבחור איזה פורמטים אתה רוצה לפענח, אתה יכול גם לבחור את כולם. אחרי זה תגדיר Pass-Through כמו בתמונה:
http://img18.imageshack.us/i/17839037.jpg/

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

lalzar, צר לי לאכזב אותך, אבל חבל מאוד שהתקנת K-Lite.
זוהי חבילת הקודקים הכי איומה שיש שעושה רק בלגן במערכת ההפעלה, ואני עדיין לא מבין למה יש אתרים ישראליים שעדיין ממליצים להתקין אותה.
מה שהייתי מציע זה לנסות להסיר את זה ולהתקין על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ בראש הפורום, ולאחר מכן להגדיר על פי המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי (שים לב לפעול על פי ההוראות המתאימות למערכת ההפעלה שברשותך). אם זה לא יעזור, ייתכן שתיאלץ לפרמט ולהתקין מחדש מערכת הפעלה בגלל הבלגן שה-K-Lite כנראה עשה, ושוב לפעול על פי המדריכים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

kurdi כתב:FFDSHOW (גרסת tryouts החדשה יותר) אפשר להוריד כאן: http://sourceforge.net/projects/ffdshow ... e/download

אתה תצטרך לבחור איזה פורמטים אתה רוצה לפענח, אתה יכול גם לבחור את כולם. אחרי זה תגדיר Pass-Through כמו בתמונה:
http://img18.imageshack.us/i/17839037.jpg/
...
תודה אבל,

הסרתי את K LITE והתקנתי את FFDSHOW ובאמת זה מוציא DOLBY DIGITAL אבל אני אוהב את windows media classic ולא את windows media player בנוסף זה לא מראה לי קבצי MKV

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

אז תתקין את Media Player Classic ישירות מהאתר שלהם אם אתה אוהב את התוכנה. לא צריך בשביל זה להתקין חבילת קודקים.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Catskinner כתב:אז תתקין את Media Player Classic ישירות מהאתר שלהם אם אתה אוהב את התוכנה. לא צריך בשביל זה להתקין חבילת קודקים.
...
ומה אני עושה עם קבצי MKV

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

ראשית, ל Media Player Classic Home Cinema (להלן MPC-HC) יש יכולות מובנות לטפל בקבצי MKV ו staticx פירסם פה מדריכון המסביר בדיוק מה לעשות

שנית, אתה לא חייב להתקין שום חבילת קודקים כפי שהסברתי כבר בקישור הזה

ולסיום, הכל כבר הוסבר בקישור הדביק בפורום הדן בסדר ההתקנה המומלץ

בהצלחה ונקווה שהכל יסתדר לשביעות רצונך

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Catskinner כתב:ראשית, ל Media Player Classic Home Cinema (להלן MPC-HC) יש יכולות מובנות לטפל בקבצי MKV ו staticx פירסם פה מדריכון המסביר בדיוק מה לעשות

שנית, אתה לא חייב להתקין שום חבילת קודקים כפי שהסברתי כבר בקישור הזה

ולסיום, הכל כבר הוסבר בקישור הדביק בפורום הדן בסדר ההתקנה המומלץ

בהצלחה ונקווה שהכל יסתדר לשביעות רצונך
...
תודה רבה... מדריך ממש מצויין מפורט ומוסבר טוב....

רק מה.... התקנתי את כל מה שרשום כלומר מדיה פלייר קלאסיק ואת ה- DIRECTX אני עכשיו רואה קבצי MKV אבל הסאונד הוא לא DTS ו/או DOLBY DIGITAL כמו שאמור להופיע אצלי במגבר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

כי אתה לא מבצע passthrough ונחש מה...יש גם לזה מדריך ממש כאן בפורום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Catskinner כתב:כי אתה לא מבצע passthrough ונחש מה...יש גם לזה מדריך ממש כאן בפורום.
...
עשיתי חיפוש ודי הלכתי לאיבוד מהו המדריך המומלץ? בנוסף צירפתי תמונה של איזושהי הגדרה שראיתי שצריך לעשות ושמתי לב שכאשר אני מבצע אותה הסאונד נעלם לי. רצ"ב תמונה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תודה רבה על המאמץ באמת הסברים מצויינים אבל אני כנראה לא כל כך נגיש לנושא כי עדיין לא הצלחתי

נראה כאילו כל ההגדרות מעודכנות אבל עדיין הוא לא מוציא לי DOLBY DIGITAL או DTS

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”