שתי בעיות שונות סאונד+וידאו
שלום,
יש לי שתי בעיות במחשב עם הקשורות לסאונד ולווידאו.
1. כאשר אני מעביר את הכבל VGA ממסך המחשב למסך הפלזמה הכל בסדר אבל לפעמים שמתי לב לאחר כמה שעות נניח לילה שהמחשב עבד בתצורה זו ואני מדליק את הפלזמה בבוקר המסך חשוך ואז אני מעביר את הכבל חזרה למסך מחשב ועדיין אין לי תמונה רק כאשר אני לוחץ על כיבוי מכפתור המחשב פתאום י/ש תמונה של הdesktop מתחיל בכיבוי. זה מאוד מוזר זה קורא רק כאשר אני פועל כך כלומר מנתק את כבל ה- VGA(עוד לא קניתי מפצל בכדי שאוכל לחבר עוד כבל) ממסך המחשב ומחבר לפלזמה.
2. אתמול עדכנתי את הקודקים בווינדוס מדיה פלייר קלאסיק באמצעות קובץ K-Lite_Codec_Pack_551_Full
על מנת שאוכל להפעיל קבצי MKV ואכן אני רואה קבצי MKV אבל.................... הסאונד שמופיע במגבר שלי הוא רגיל. כלומר אם פעם הוא היה משתנה אוטומטית לDTS או ל- DOLBY DIGITAL עכשיו נשאר DOLBY PRO LOGIC. ניסיתי להתקין מחדש ופילו את הגירסה המורחבת אך זה לא עזר.
אודה למי שיש רעיון לפתרון
יש לי שתי בעיות במחשב עם הקשורות לסאונד ולווידאו.
1. כאשר אני מעביר את הכבל VGA ממסך המחשב למסך הפלזמה הכל בסדר אבל לפעמים שמתי לב לאחר כמה שעות נניח לילה שהמחשב עבד בתצורה זו ואני מדליק את הפלזמה בבוקר המסך חשוך ואז אני מעביר את הכבל חזרה למסך מחשב ועדיין אין לי תמונה רק כאשר אני לוחץ על כיבוי מכפתור המחשב פתאום י/ש תמונה של הdesktop מתחיל בכיבוי. זה מאוד מוזר זה קורא רק כאשר אני פועל כך כלומר מנתק את כבל ה- VGA(עוד לא קניתי מפצל בכדי שאוכל לחבר עוד כבל) ממסך המחשב ומחבר לפלזמה.
2. אתמול עדכנתי את הקודקים בווינדוס מדיה פלייר קלאסיק באמצעות קובץ K-Lite_Codec_Pack_551_Full
על מנת שאוכל להפעיל קבצי MKV ואכן אני רואה קבצי MKV אבל.................... הסאונד שמופיע במגבר שלי הוא רגיל. כלומר אם פעם הוא היה משתנה אוטומטית לDTS או ל- DOLBY DIGITAL עכשיו נשאר DOLBY PRO LOGIC. ניסיתי להתקין מחדש ופילו את הגירסה המורחבת אך זה לא עזר.
אודה למי שיש רעיון לפתרון
לגבי 1, אולי תלחץ על כפתור בשלט של MCE? זה נשמע שפשוט השומר מסך פועל..
לגבי 2 אני ממליץ לא להתקין KLITE אלא FFDSHOW, מה גם שב-FFDSHOW אפשר לשלוט על האודיו בצורה מוחלטת ז"א האם המחשב יפענח את ה-DTS/DOLBY או שהמחשב רק יעשה PASS-THRU והרסיבר יפענח אותם.
לגבי 2 אני ממליץ לא להתקין KLITE אלא FFDSHOW, מה גם שב-FFDSHOW אפשר לשלוט על האודיו בצורה מוחלטת ז"א האם המחשב יפענח את ה-DTS/DOLBY או שהמחשב רק יעשה PASS-THRU והרסיבר יפענח אותם.
תודה,
1. אין לי שלט MCE ואין לי שומר מסך הבעיה גם מתרחשת רק כאשר אני מחובר לפלזמה ונניח כיביתי אותה בלילה והמחשב עדיין פעל ובבוקר החזרתי את הכבל למסך מחשב ועדיין לא היתה לי תמונה.
2. אז אם אני אסיר את התוכנה/קודקים הבעיה תיפטר? איזה FFDSHOW להתקין ומאיפה?
1. אין לי שלט MCE ואין לי שומר מסך הבעיה גם מתרחשת רק כאשר אני מחובר לפלזמה ונניח כיביתי אותה בלילה והמחשב עדיין פעל ובבוקר החזרתי את הכבל למסך מחשב ועדיין לא היתה לי תמונה.
2. אז אם אני אסיר את התוכנה/קודקים הבעיה תיפטר? איזה FFDSHOW להתקין ומאיפה?
FFDSHOW (גרסת tryouts החדשה יותר) אפשר להוריד כאן: http://sourceforge.net/projects/ffdshow ... e/download
אתה תצטרך לבחור איזה פורמטים אתה רוצה לפענח, אתה יכול גם לבחור את כולם. אחרי זה תגדיר Pass-Through כמו בתמונה:
http://img18.imageshack.us/i/17839037.jpg/
אתה תצטרך לבחור איזה פורמטים אתה רוצה לפענח, אתה יכול גם לבחור את כולם. אחרי זה תגדיר Pass-Through כמו בתמונה:
http://img18.imageshack.us/i/17839037.jpg/
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
lalzar, צר לי לאכזב אותך, אבל חבל מאוד שהתקנת K-Lite.
זוהי חבילת הקודקים הכי איומה שיש שעושה רק בלגן במערכת ההפעלה, ואני עדיין לא מבין למה יש אתרים ישראליים שעדיין ממליצים להתקין אותה.
מה שהייתי מציע זה לנסות להסיר את זה ולהתקין על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ בראש הפורום, ולאחר מכן להגדיר על פי המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי (שים לב לפעול על פי ההוראות המתאימות למערכת ההפעלה שברשותך). אם זה לא יעזור, ייתכן שתיאלץ לפרמט ולהתקין מחדש מערכת הפעלה בגלל הבלגן שה-K-Lite כנראה עשה, ושוב לפעול על פי המדריכים.
זוהי חבילת הקודקים הכי איומה שיש שעושה רק בלגן במערכת ההפעלה, ואני עדיין לא מבין למה יש אתרים ישראליים שעדיין ממליצים להתקין אותה.
מה שהייתי מציע זה לנסות להסיר את זה ולהתקין על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ בראש הפורום, ולאחר מכן להגדיר על פי המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי (שים לב לפעול על פי ההוראות המתאימות למערכת ההפעלה שברשותך). אם זה לא יעזור, ייתכן שתיאלץ לפרמט ולהתקין מחדש מערכת הפעלה בגלל הבלגן שה-K-Lite כנראה עשה, ושוב לפעול על פי המדריכים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה אבל,kurdi כתב:FFDSHOW (גרסת tryouts החדשה יותר) אפשר להוריד כאן: http://sourceforge.net/projects/ffdshow ... e/download
http://img18.imageshack.us/i/17839037.jpg/...
הסרתי את K LITE והתקנתי את FFDSHOW ובאמת זה מוציא DOLBY DIGITAL אבל אני אוהב את windows media classic ולא את windows media player בנוסף זה לא מראה לי קבצי MKV
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אז תתקין את Media Player Classic ישירות מהאתר שלהם אם אתה אוהב את התוכנה. לא צריך בשביל זה להתקין חבילת קודקים.
ומה אני עושה עם קבצי MKVCatskinner כתב:אז תתקין את Media Player Classic ישירות מהאתר שלהם אם אתה אוהב את התוכנה. לא צריך בשביל זה להתקין חבילת קודקים....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ראשית, ל Media Player Classic Home Cinema (להלן MPC-HC) יש יכולות מובנות לטפל בקבצי MKV ו staticx פירסם פה מדריכון המסביר בדיוק מה לעשות
שנית, אתה לא חייב להתקין שום חבילת קודקים כפי שהסברתי כבר בקישור הזה
ולסיום, הכל כבר הוסבר בקישור הדביק בפורום הדן בסדר ההתקנה המומלץ
בהצלחה ונקווה שהכל יסתדר לשביעות רצונך
בהצלחה ונקווה שהכל יסתדר לשביעות רצונך
תודה רבה... מדריך ממש מצויין מפורט ומוסבר טוב....Catskinner כתב:ראשית, ל Media Player Classic Home Cinema (להלן MPC-HC) יש יכולות מובנות לטפל בקבצי MKV ו staticx פירסם פה מדריכון המסביר בדיוק מה לעשות
בהצלחה ונקווה שהכל יסתדר לשביעות רצונך...
רק מה.... התקנתי את כל מה שרשום כלומר מדיה פלייר קלאסיק ואת ה- DIRECTX אני עכשיו רואה קבצי MKV אבל הסאונד הוא לא DTS ו/או DOLBY DIGITAL כמו שאמור להופיע אצלי במגבר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי אתה לא מבצע passthrough ונחש מה...יש גם לזה מדריך ממש כאן בפורום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עשיתי חיפוש ודי הלכתי לאיבוד מהו המדריך המומלץ? בנוסף צירפתי תמונה של איזושהי הגדרה שראיתי שצריך לעשות ושמתי לב שכאשר אני מבצע אותה הסאונד נעלם לי. רצ"ב תמונהCatskinner כתב:כי אתה לא מבצע passthrough ונחש מה...יש גם לזה מדריך ממש כאן בפורום....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.