איך מרכיבים את ה- Jamo s606?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לא, אני לא מתכוון איך מחברים אותם לרסיבר, למרות שבטח אשאל גם את זה בקרוב.

יש לרמקולים זוג מסילות שאפשר להרכיב בתחתיתם. אל המסילות האלו אפשר (צריך?) לחבר את אחד מהברגים הכי משונים שראיתי: ראש שטוח, הברגה ואש שפיץ ארוך וחד, כשעל ההברגה מרכיבים אום.

לפי השרטוט בחוברת ההוראות (דבר סתום וקשה להבנה כזה מזמן לא ראיתי) מחברים אותם עם השפיץ למעלה. יש בזה היגיון מסויים: כשהראש השטוח למטה, הרמקולים יהיו יציבים יחסית. אבל השפיץ הזה נשאר חשוף למעלה וזה חוד די רציני, אם מישהו נופל עליו זה יגמר באישפוז.

לפי תמונה באתר של Jamo, נראה שמרכיבים את הברגים הפוך, הם הראש השטוח למעלה והחוד למטה. אז אי אפשר להיפגע מהשפיץ, אבל כל רמקול קדמי ישב על ארבעה חודים דקים - מה הרעיון?

אפשר כמובן להרכיב בלי הברגים האלו, אבל אז בכל פעם שאשטוף את הרצפה (פעמיים בשנה, אם צריך ואם לא :wink: ) הרמקולים יירטבו.

אז איך מרכיבים אותם?

נ.ב. ואם אני כבר בשוונג, מה עם הסנטר והאחוריים? לפי השרטוטים, צריך לחבר להם משחו בצורת חצי עיגול. הדבר היחיד שיש באריזה שאפילו דומה אלו מדבקות גומי/פלסטיק, אבל לא ברור לי איפה מדביקים אותן - בכלל צריך על האחוריים שכנראה יותקנו על הקיר? איך בכלל מחברים אותם לקיר?

נ.ב. 2 קשה איתי... נראה לי שמצאתי:
תמונה

אבל מפחיד אותי מה שהשפיץ הזה יעשה לרצפה, הרמקולים לא ממש קלים. ומה אלו ה- איך לקרוא לזה - פקקים החרוטיים פלסטיק קשיח? בהתחלה חשבתי שהחודים נועדו לשבת עליהם, אבל הם בכלל לא מתאימים.

שובו של נ.ב. בסדר, אני חושב שהבנתי מה עושים עם הקדמיים: מרכיבים עם השפיץ למטה ושמים אותו על קונוס הפלסטיק. אחרי קצת התאמה זה יציב. נראה שאת האחוריים תולים על בורג אחד וזהו. באמת?

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

חובה להתקין עם השפיץ למטה. ככה הזעזועים ש"נפלטים" מהרמקול מועברים בנקודה הכי קטנה. אם זה חורא לרצפתך, שים מטבע של 10 אגורות מתחת. רוצה להשקיע ? שים חצי שקל :D
כמה שוקל רמקול אחורי? איזה דיבל אתה שם?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ל"שפיץ" הזה קוראים SPIKE.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

Shtirlitz כתב:חובה להתקין עם השפיץ למטה. ככה הזעזועים ש"נפלטים" מהרמקול מועברים בנקודה הכי קטנה. אם זה חורא לרצפתך, שים מטבע של 10 אגורות מתחת.
...
האם אז כל הזעזועים לא יגרמו לרעידות של המטבע ? חיכוך של מתכת ברצפה לא יוצר רעש?
האם לא עדיף תחתית מפלסטיק קשיח?

ראיתי פעם שיש תחתית מתחת לספייק ברמקולים מדפיים מסוימים כדי שלט יעשו "חור" במזנון אבל אני לא זוכר מאיזה חומר הם היו....

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”