פיצול אודיו מ-HDMI
שלום,
יש בכוונתי לקנות מחשב שישמש כ-HTPC.
כרגע יש לי רסיבר די ישן בלי יכולת למתג HDMI.
שאלתי היא האם יש יכולת לקנפג את המחשב כך שיוציא את תמונת ה-HD מה-HDMI ואת שמע הסראונד מהיציאה האופטית של כרטיס השמע ?
אותה שאלה מתייחסת לגבי ממיר HD של יס: האם יש יש יכולת להוציא וידאו בנפרד מהאודיו ?
תודה.
יש בכוונתי לקנות מחשב שישמש כ-HTPC.
כרגע יש לי רסיבר די ישן בלי יכולת למתג HDMI.
שאלתי היא האם יש יכולת לקנפג את המחשב כך שיוציא את תמונת ה-HD מה-HDMI ואת שמע הסראונד מהיציאה האופטית של כרטיס השמע ?
אותה שאלה מתייחסת לגבי ממיר HD של יס: האם יש יש יכולת להוציא וידאו בנפרד מהאודיו ?
תודה.
לגבי הממיר לא ממש הבנתי, פשוט חבר כבל אודיו לרסיבר ולא לטלוויזיה.
לגבי המחשב, נראה לי שזה בידיוק מה שעושים. את ה HDMI מחברים לטלוויזיה ולא לרסיבר.. אם זה HDMI TO HDMI זה מעביר גם סאונד אבל במידה ואתה רוצה את הסאונד דרך המערכת (כמו שאני עשיתי), חפש כבל RCA TO PL שמעביר אודיו מהמחשב לרסיבר.
לגבי המחשב, נראה לי שזה בידיוק מה שעושים. את ה HDMI מחברים לטלוויזיה ולא לרסיבר.. אם זה HDMI TO HDMI זה מעביר גם סאונד אבל במידה ואתה רוצה את הסאונד דרך המערכת (כמו שאני עשיתי), חפש כבל RCA TO PL שמעביר אודיו מהמחשב לרסיבר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש תוכנה שעושה את זה (הוצאת אודיו בו זמנית משני התקנים שונים). יש מדריך לזה בשרשור המדריכים בראש הפורום, באגף אודיו דיגיטלי (נקרא "הוצאת אודיו דיגיטלי ואנלוגי בו זמנית"). זה מתאים גם ל-2 דיגיטליים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על המדריך אבל אני לא צריך להוציא את האודיו בו"ז בשתי היציאות אלא רק ביציאה האופטית של כרטיס הסאונד (ולמנוע יציאת אודיו ביציאת ה-HDMI שתוציא רק וידאו ל-TV).pixies כתב:יש תוכנה שעושה את זה (הוצאת אודיו בו זמנית משני התקנים שונים). יש מדריך לזה בשרשור המדריכים בראש הפורום, באגף אודיו דיגיטלי (נקרא "הוצאת אודיו דיגיטלי ואנלוגי בו זמנית"). זה מתאים גם ל-2 דיגיטליים....
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
יש אפשרות להוציא Audio דרך היציאה האופטית בלבד ולא דרך ה- HDMI. נדמה לי גם שזה מופיע פה באחד המדריכים. ככה הגדרתי את זה אצלי בבית. ברגע שחיברתי את ה- HDMI, אז כברירת מחדל הוא הוציא לי את הסאונד + וידאו דרך HDMI, אפילו כשחיברתי את הכבל האופטי.
בגדול, מה שצריך לעשות זה להיכנס להגדרות של כרטיס הקול ולהגדיר את יציאת ה- SPDIF כיציאה של ברירת המחדל.
ב-WIN7 (מה שיש לי) אתה לוחץ קליק ימני על האייקון של הרמקול בשורת המשימות ובוחרים ב- Playback Devices (אם אני לא טועה) ואז מקבלים את רשימת היציאות. מסמנים עם העכבר את היציאה הרצויה ולוחצים באותו חלון למטה על "set default", וזהו.
בהצלחה.
בגדול, מה שצריך לעשות זה להיכנס להגדרות של כרטיס הקול ולהגדיר את יציאת ה- SPDIF כיציאה של ברירת המחדל.
ב-WIN7 (מה שיש לי) אתה לוחץ קליק ימני על האייקון של הרמקול בשורת המשימות ובוחרים ב- Playback Devices (אם אני לא טועה) ואז מקבלים את רשימת היציאות. מסמנים עם העכבר את היציאה הרצויה ולוחצים באותו חלון למטה על "set default", וזהו.
בהצלחה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
במקרה הזה, אתה פשוט קובע מיהו התקן הסאונד המועדף עליך בהגדרות מערכת ההפעלה, ואין צורך בשום תוכנה. בדוק את המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי, ונסה לפעול לפיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"