כתוביות ב- YES MAX HD במקרן panasonic ae700

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

קיבלנו היום את ה-YES MAX HD ובינתיים הוא נראה מאוד נחמד.
אנחנו צופים במקרן panasonic ae 700 שמקרין 720 עם חיבור HDMI

רציתי קודם לומר שאנחנו מאוד מרוצים מהמקרן (שהמליצו לי לפני שנים בפורום הזה) ומהשילוב שלו עם YES, ראו מצויין עם הממיר הישן (SD שחובר עם RCA הכי פשוט) וגם נראה שהולך להיות כייף עם ה-HD. מקרן מאוד ממולץ (אם עדיין מייצרים כאלה יום :))

אבל איך אפשר בלי בעיות...
ה"בעיה" אצלנו, היא שבזמן שהסרטים/תוכניות והתפריט של ה- YES MAX HD נראים מצויין וחדים מאוד, הכתוביות נראות כאילו הן לא 100% בפוקוס, לא חדות כמו הטקסט של התפריטים של ה-YES MAX HD.
זה משהו שמתרגלים אליו כשרואים סרט, אבל אז אם נכנסים לטקסטים של השורה של ניווט הערוצים או התפרטים פתאום שמים לב כמה הכתוביות של הסרט לא ממש בפוקוס.

גם בתוכניות ה-SD הכתוביות לא מרגישות לגמרי בפוקוס, אולי זה לא עניין של פוקוס, אבל קשה לתאר את זה במילים אחרות.
ניסיתי לשחק עם הפוקוס בקצה העדשה של המקרן אבל זה לא עזר.

מישהו נתקל בבעיה דומה? האם יש פתרון לזה? דרך לקנפג את הכתוביות באיזושהי צורה?

תודה.
נערך לאחרונה על ידי julianberg ב 16/12/2009 18:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

הסיבה פשוטה. הכתוביות הן לא ברזולוציה גבוהה. הרזולוציה של התפריטים כן גבוהה (720p). האם אתה חש אותו דבר כשאתה רואה את הכתוביות של הערוץ National Geographic HD (שם הכתוביות ברזולוציה גבוהה) ?

הפתרון לזה הוא ש- yes תציע כתוביות ב- HD.

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

:-)
אתה צודק לגמרי, הכתוביות ב-NG נראות נהדר... אוף.
מה עושים? כולם "סובלים" מזה? זה אמור להסתדר? כדאי להתלונן? הם מודעים לבעיה?
מוזמנים להאזין לאלבום החדש של Rendezvous <a href="http://www.rendezvousmusic.co.uk">כאן</a>

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

פנה ל- yes ותציע להם להציע אפשרות בממירי ה- HD לכתוביות ב- HD לערוצים שהיא מפיקה.
לא חושב שזה יעזור הרבה - אם זה לא על סדר היום שלהם, דבר לא ישתנה.

יש דבר דומה עם המתיחה האנכית של הממיר - המימוש שלו לא טוב - הם מודעים לכך אך זה לא על סדר היום שלהם אז הם לא מסדרים את זה כרגע.

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

חבל... חוץ מזה זה נראה לא רע בכלל...
אולי ספציפית במקרן נושא התרגום בולט יותר?
מה שמוזר שחיברתי את הממיר הישן והתרגום הרבה יותר חד. ממש לא הגיוני.
עוד שאלה - חיברתי במקביל גם rca וגם s-video, יכול להיות שדרכם לא יוצא תרגום? אני מעביר אליהם ולא רואה לא תרגום ולא תפריטים...
אני בטח טועה, אבל יכול להיות שהרסתי משהו שהממיר הפסיק להוציא תרגום ב-svideo?
מוזמנים להאזין לאלבום החדש של Rendezvous <a href="http://www.rendezvousmusic.co.uk">כאן</a>

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אין לי מושג לגבי ההבדל בכתוביות בממיר הזה לכתוביות בממיר רגיל. זה משהו שאתה חש. לי זה מעולם לא הפריע, גם כיום. אני לא צופה דרך ממיר רגיל כבר כמעט שנתיים. מעולם הסוגיה הזו לא הפריעה לי, אך גם לא ראיתי על מסך ענק כמו שאתה צופה. לפי דעתי הסיבה היא לא המקרן אלא הגודל של התמונה המוקרנת. כמה אינצ' המסך שבו אתה צופה ? 80-90 אינצ' (אולי יותר ?) - זה בהחלט יכול להשפיע על איך דברים נראים, במיוחד שהרזולוציה שלהם שונה מהרזולוציה שהמקרן יכול לספק.

על-מנת לראות תרגום ותפריטים ביציאות שאינן HDMI וקומפוננט הרזולוציה בממיר צריכה להיות מוגדרת על Auto. אתה תשים לב שהרזולוציה של התפריטים יורדת ל- 576i והם יראו out of focus בדיוק כמו שהרגשת עם התרגום.

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

מעניין מאוד..
ה-auto החזיר את הכל לאיזה פורמט/רזולוציה?
כי עכשיו התרגום נראה כמו בממיר הישן שזה אומר נראה חד ונחמד.
אבל מה לגבי התמונה? איך היא משודרת עכשיו?
אני חייב לציין שעוד לפני שעברתי ל-auto והייתי ב-720 לא באמת הרגשתי הבדל בין ערוץ stars action ל starts action HD.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Auto מדלג בין הרזולוציות 576i בערוצי SD ל- 1080i בערוצי HD.
התפריטים והתרגום יוצאים בהגדרה הזו באופן תמידי 576i.

אם אתה מגדיר על 720p ערוצי ה- SD משודרגים (עוברים upscale) ל- 720p וערוצי ה- HD עוברים downscale ל- 720p (מ- 1080i).
התפריטים יוצאים באופן תמידי 720p. התרגום גם כן עובר upscale ל- 720p. ייתכן שה- upscale הזה מתקבל במקרה שלך ברגישות יתר וגורם לך לשים לב ל- upscale וכאן כנראה נובע ההבדל שאותו את חש.

אם אתה מגדיר על 1080i ערוצי ה- SD עוברים upscale ל- 1080i וערוצי ה- HD יוצאים כמו שהם - 1080i.
התרגום והתפריטים עוברים upscale ל- 1080i (מ- 720p).

בסופו של דבר, כל מה שיוצא מהממיר, המקרן ממיר אותו לרזולוציה הטבעית שלו.

על זה שלא ראית הבדל בין stars Action למקבילו ב- HD יש סיבה אחרת. התוכנית שמשודרת כרגע אינה זמינה ב- HD ב- yes. ב- 18:45 תשודר גיבורים - אז אתה תוכל לשים לב להבדלים כי זו משודרת ב- HD (כמובן אם תהיה על רזולוציית Auto/720p/1080i).

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אז אם אני עובד ב-auto, ואני בערוץ HD שמשדר HD אז אני לא "הורס" את התמונה?
לא יודע אם זה נורמלי, אבל כשאני במצב AUTO ואני עובר לערוץ שהוא לא HD, אני לא רואה כלום ביציאת HDMI ... (וכן רואה ביצירת SVIDEO)
נראה שהמקרן מראה משהו ל-2 שניות והוא (או הממיר) מנסים להבין מה להקרין או מה הרזולוציה ואז הם מחליטים לא להראות כלום ...

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אכן כך. במצב Auto התמונה עצמה יוצאת כפי שהיא במקור (576i לערוצי SD ו- 1080i לערוצי HD).

לגבי זה שאתה לא רואה SD דרך יציאת ה- HDMI כאשר מוגדר על Auto: האם המקרן שלך תומך ברזולוציה 576i@50Hz דרך ה- HDMI ?
אני חושב שניתן לבדוק את זה בתפריט הדיאגנוסטיקה של הממיר. כאשר אתה נכנס לתפריט כאשר אתה מחובר ב- HDMI:

כנס לתפריט הגדרות -> דיאגנוסטיקה. תעבור על השורות עד שתגיע לשורה שאומרת: HDMI Connection Status: Connected over HDMI.
כמה שורות מתחתיה מפורטות רזולוציות. האם מופיעה לך הרזולוציה 720x576i@50Hz ?

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אלה השורות שמופיעות
Manufactor MEI
Name/Model AE-700
HDCP OK
Resolution
1920x1080i @ 60hz
1920x1080i @ 50hz
1280x720p @ 60hz
1280x720p @ 50hz
720x480p @ 60hz
720x480p @ 60hz
720x576p @ 50hz
640x480p @ 60hz

אין 576i אלא 576p
ונראה שטעיתי בגדול - המקרן הוא AE700 ולא AE900, אני אנסה לתקן את הכותרת של ה-thread אם אפשר.

מה שמוזר זה שאני חושב שאולי כן ראו מקודם את ערוצי ה-SD דרך ה-HDMI או שאני פשוט לא זוכר נכון.
עשיתי עכשיו איפוס של ההגדרות אבל זה לא עזר.
אז אם אין את ה-720x576i זה לא יעבוד?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אם ראית מקודם SD דרך ה- HDMI והרזולוציה בממיר הייתה מוגדרת על 720p, אז מבחינת המקרן הוא קולט את הרזולוציה 1280x720p@50Hz - כלומר הוא יוכל להראות תמונה. דרך Auto בערוצי SD הוא יקלוט את הרזולוציה 720x576i@50Hz.

אני רואה שהופיע רק פעם אחת 720x576p@50Hz (אצלי זה מופיע פעמיים - מה שאומר שיש ל- yes באג קטן שם שהוא מציג את הרזולוציה 720x576i@50Hz גם כן בתור 720x576p@50Hz). מה שמביא אותי כנראה למסקנה שהמקרן שלך לא תומך ברזולוציה 720x576i@50Hz דרך יציאת ה- HDMI וכפועל יוצא לא תוכל להשתמש במצב Auto בחיבור זה.

גם מהסתכלות ב- Manual של הדגם שלך (ה- 700) אני ראיתי שאת הרזולוציה 720x576i@50Hz הוא מסוגל להוציא דרך RCA, S-Video וקומפוננט בלבד. (לא דרך ה- HDMI).

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

ממש מתסכל ... חבל שאין פתרון שעובד 100%.
תודה על העזרה,
אני ממש רוצה להשוות את ערוצי ה-SD בין ה-YES MAX HD לממיר הישן
אם אמצא מפצל לאות של YES אני אנסה את זה מחר ואעדכן (יש לי את שני המימירים).
יש לי הרגשה שה-SD באמת נראה יותר טוב בממיר הישן.
אם כן, אולי אני אעבור ל-YES MAX בלי HD.

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

יש למישהו אולי עוד רעיון בקשר לפתרון לנושא הכתוביות שלא נראות טוב ב-HD?
ניסיתי להתקשר לשרות לקוחות אבל השאירו אותי ברמת ה-"תאתחל את המכשיר", "תראה שהכבלים לא רופפים" ו-טכנאי יבוא אליך שבוע הבא.
אבל נשמע שאין טעם שטכנאי יבוא, אשמח להבין מהם אם יש להם כוונה לטפל נושא הזה בעתיד הקרוב,
יש דרך להגיע לאנשים הטכניים שקשורים ל-HD ?
למה בעצם ב-NG הכתוביות שונות מבשאר הערוצים?

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #15 

כי ב-NG הכתוביות באות ממוקד השידור ובערוצים האחרים הכתוביות נשתלות ע"י הממיר.
זה מאפשר שינוי הכתוביות לעברית,רוסית וערבית.

ronacarol
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

יש סיכוי שהם ישנו את זה בעתיד? יש להם אינטרס לעשות כזה דבר?
יש דרך שאני יכול לדבר עם האנשים הקשורים לזה ב-YES? כי מהמוקד אני בעיקר נתקע בשלב של - נביא אליך טכנאי...

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #17 

כל בעלי ממיר HD מחכים שיממשו כתוביות ב-HD בממיר.

אני מאד מקווה שזה יקרה בעתיד, אבל היום הם אפילו לא מסוגלים להקרין כתוביות שלא חתוכות בצד.

julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

הבעיה אצלי שאני לא יכול לראות auto ב-HDMI, זה כנראה לא נתמך במקרן שלי.
אז אם אני עובד AUTO אני חייב לדלג בין כניסות ה-HDMI ל-composite או svideo שבהם התמונה כנראה נראית פחות טובה (אין לי מושג אם באמת או שזה כבר פסיכולוגי)
בכל מקרה, אם אני עובר ל-yes max בלי hd אז כל התמונה של ערוצי ה-sd הרגילים אמורה להיות כמו בממירים הישנים שלי?
שווה לנסות להתחבר ב-component אולי ערוצי ה-sd יראו יותר טוב דרך שם?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

component יאפשר לך כנראה להשתמש במצב ה- Auto כך שתוכל לראות את ערוצי ה- SD כמו שאתה אוהב (כנראה - זה אתה תחליט בסוף) וכמובן יאפשר לך לראות HD בערוצי ה- HD. הבעיה אצלך פשוט שב- HDMI המקרן שלך לא תומך ברזולוציית SD שהממיר מוציא, הקומפוננט כן.

לדעתי שווה לך לנסות. אם גם שם לא יספק אותך אז מקסימום תעבור למקס רגיל.

ronacarol
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

למחוק
נערך לאחרונה על ידי ronacarol ב 18/12/2009 11:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”