השקעה בכבלים - מוצדק?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

השאלה שלי היא גם ספציפית וגם כללית - הספציפית כרגע מתייחסת לכבל לסאב - הסאב וופר שלי הוא די פשוט (אקטיבי) לא משהו בומבסטי, שמחובר לרסיבר 465 של ימאהה (לסאב יש רק כניסת RCA). מכיוון שמה שהיה לי בבית זה כבל RCA אדום-לבן רגיל, השתמשתי בו כדי לחבר בין הסאב לרסיבר. האם יש הבדל רציני בשמיעה אם אשקיע בכבל מיוחד? האם הסאב יכול למצות את היכולות שלו (או שזה יותר תלוי ברסיבר?) גם אם כבל "פשוט"? ראיתי אפילו שיש כבל דיגיטלי לסאב, האם שומעים הבדל משמעותי, או שבהנחה שהאוזן שלי לא מאד רגישה, ההבדל לא מצדיק השקעה מיוחדת בכבלים נוספים? והשאלה הכללית היא האם הבדלי המחירים בין הכבלים השונים באמת באים לידי ביטוי באיכות? (כבלי SCART, HDMI,אופטים וכו)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

לא יזיק אם יהיה לך כבל טוב אבל אל תשקיעי מאות שקלים על כבל כי זה יהיה ביזבוז כסף. יש שיפור ברמת הדיוק של הבאס, עד כמה השיפור משמעותי? תלויי במערכת.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 16/12/2009 12:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

יש לי כבל HDMI של A.R ב 700 שקל וכבל שקניתי מאייבורי ב50 שקל, ועוד של MONSTER ואני לא רואה שום הבדל בתמונה.
ההבדל היחיד ששמתי אליו לב הוא בקונקטורים. ההמלצה שלי היא לא לבזבז כסף על כבלים יקרים מאוד (מכל סוג) אבל גם לא לקנות את ההכי זולים.
מה שקרה לי היה, שחיברתי את הLAPTOP שלי לטלויזיה וכל פעם הייתי צריך לחבר ולנתק את הכבל HDMI ובסופו של דבר הקונקטור נשבר. בכבל יותר איכותי של MONSTER זה לא קרה לי. כמו כן כבלים אופטיים או של סאב, לא צריך להשתגע ולהוציא הרבה כסף (במיוחד לא באופטי). אם האופטי מעביר קול והוא עובד סביר להניח שכל כבל אופטי אחר יעביר את אותה איכות של קול, ושוב בבדל הוא בחומרים של הקונקטורים והבידוד של הכבל.

.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #4 

באופן ספציפי הייתי ממליץ לך להחליף את חוט התפירה שחיברת לסאב והרסיוור
אלא אם כן אתה מצפה לקבל אפודה...
כל כבל RCA עבה יותר יעשה את העבודה
לגבי כללי יותר -אתה לא חייב להשקיע בכבלים מוזהבים(רק מונעים קורוזיה..)ולא כבלים יקרים
כל כבל סביר (80 -100 )יעשה עבודה מצויינת
כנל לרמקולים רצוי רק שיהיה עבה בגדר הסביר

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

חשוב להבדיל בין סוג הכבלים.
בכבלים אנלוגיים (מקומפוזיט ועד קומפוננט, כולל SCART כמובן), יש משמעות רבה לסוג הכבל, למבנה, לסיכוך וכו' - בגלל העובדה שבסיגנל אנלוגי יכולות להיות הפרעות.
בכבלים דיגיטליים הפרעות בד"כ לא קיימות (או שהאות עובר, או שלא), ולכן ההקפדה יורדת מעט.

כבלים הם נושא רחב לדיון, יש קיצוניים מחד וקיצוניים מאידך, אבל מהניסיון שלי - התובנה של "לא הכי זול אבל לא הכי יקר" נכונה.
אין מה לקנות כבלים של monster במאות דולרים, אבל גם לא לקנות את כבל הקומפוזיט / קומפוננט הפשוט ביותר בגלל שהוא זול.

פשרה נחמדה שמצאתי במחיר היא הכבלים של HQ לאנלוגיים (אני רוכש דרך הרשת, מ http://www.daganm.co.il ), ולגבי HDMI, יש לי שלושה כבלים:
1. חסר מותג, לא זוכר איך הגיע אליי.
2. סיני, נקנה מ Dealextreme ב 3 דולר כולל משלוח.
3. Denon, מתומחר באמזון ב 95$ (קיבלתי בכנס מקצועי).

שלושתם עובדים בצורה מושלמת, לדנון אומנם מבנה מעט מרשים יותר אבל לא הרגשתי הבדלי תפקוד.

לגבי הסאב - אני ממליץ לך לעבור לכבל איכותי יותר, מהניסיון שלי זה בהחלט מורגש (גם בסאבים פשוטים).
אין מה לקנות כבל במאות שקלים, השתמשתי בכבל קואקסיאלי פשוט יחסית (כבל אנטנה של הוט עם מתאמים ל RCA) וקיבלתי תוצאה טובה מאוד (לא הרגשתי הבדל מול כבל סאב ייעודי).

mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

אוקיי, אז אני אקנה כבל לסאב, הבנתי שאפשר לחבר אותו לכל אחת מהכניסות נכון? לא משנה אם לאדום או ללבן?
ממילא אין לי לא כבל קואקסיאלי ולא ייעודי לסאב, אז אני אקנה את זה שהחיבור שלו פשוט יותר,אם אני אקנה כבל כזה דיגיטלי, יש סיכוי שהסאב לא ידע בכלל לעבוד איתו? לא הבנתי גם מה הכוונה בקונקטורים - האם הכוונה לקצה של הכבל? לגבי כבלים לרמקולים, לא ראיתי שיש כאלה, יש לי רמקולים עם כניסות כאלה של חוטים, לא פלאגים/בננות, לא חושבת שיש בזה איכויות שונות..

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

לגבי כבלים לרמקולים, ההבדל הוא בקוטר מוליך הנחושת עצמו.
מערכות פשוטות מגיעות עם כבלים בחתך של 1 מ"מ או פחות.
מהניסיון אצלי, בתחילה, אפילו עם רמקולים של מערכת - מעבר לכבלים של 1.5 מ"מ שינה את הצליל בצורה מורגשת.
היום הרמקולים הקדמיים אצלי מחוברים עם כבלים של 4 מ"מ והאחוריים עם 1.5, ועדיין זו הגישה הפשוטה יחסית.

אם תריצי חיפושים בפורום סביב נושא כבלים, תראישזה הולך ומתרחב...

לגבי הסאב - חברי לפי התיעוד שלו (חלק מהסאבים מגיעים עם מפצל Y המאפשר לחבר לשתי הכניסות במקביל, זה משפיע בעיקר על העוצמה).
"כבל דיגיטלי" לדעתי זה כבל קואקסיאלי עם ניסיון שיווק מוגזם (את יכולה להעלות קישור אם אתרוצה תמיכה), ולא אמורה להיות בעיה.

קונקטורים = המחברים בקצה הכבל (למשל RCA, מחבר רשת וכו').

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”