בעיית רזולוציה במסך החדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היום חיברתי את כבל ה DVI TO HDMI לטלוויזיה החדשה [SONY S5500 32]
תמונה יש והכל עובד אבל עד כמה שאני מבין הטלויזיה מסוגלת לשדר גם ברזולוציה של 1920X1080, הבעיה שהחל מ 1280 התמונה מתחילה להימרח לי וכבר לא רואים הכל.. ב1360 משום מה זה דווקא בתצוגה מלאה אבל ב1600 ו1920 זה שוב נמרח ולא מציג את התמונה במלואה.

אשמח לעזרה בהקדם.
(Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

המסך שיש לך הוא HD Ready בלבד שיש לו 1366x768 פיקסלים בלבד. כמו בכל מסך LCD כדי לקבל תמונה חדה, נקיה מעיוותים ומריחות אתה צריך לשלוח אליו אות ברזולוציה התואמת למספר הפיקסלים שלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

Catskinner כתב:המסך שיש לך הוא HD Ready בלבד שיש לו 1366x768 פיקסלים בלבד. כמו בכל מסך LCD כדי לקבל תמונה חדה, נקיה מעיוותים ומריחות אתה צריך לשלוח אליו אות ברזולוציה התואמת למספר הפיקסלים שלו.
...
תודה לך על התשובה אבל יש לי כמה שאלות,
אם הוא לא מסוגל לשדר ברזולוציות הנל, למה הן מופיעות כאפשריות בכלל?
במסך המחשב שלי שהוא 19' אינץ' אני יכול להציג ב1440x900 ולכן משהו פה לא היה נראה לי הגיוני שב32' אינץ אפשר להציג בפחות.. מה ההסבר לזה?
ומצטער אם זאת שאלת מתחילים אבל כזה אני..

שאלה נוספת, אז איך מומלץ לי לראות סרטים, ברזולוציה המקסימלית של המסך או המקסימלית האפשרית?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

יש לי בשורות מרות בשבילך: המסך שלך לא מסוגל לשדר כלום. שום דבר, Nada, ו Rien de rien. מה שהוא כן מסוגל לעשות זה לקלוט שידורים ולהציג אותם.

כל התשובות מונחות לפניך במדריך המשתמש שקיבלת עם המסך בפרק הנתונים הטכניים ובפרק הדן באפשרויות החיבור והצגת התמונה. התורה על רגל אחת היא שיש להבדיל בין יכולות קליטת השידורים ליכולות התצוגה. הקליטה אפשרית במסך שלך במגוון רזולוציות, החל מ 576i ועד ל 1080i.

התצוגה לעומת זאת היא קבועה ומוגדרת על ידי מספר הפיקסלים שיש למסך - במקרה שלך זה 1366x768. כדי לגשר בפער שבין הרזולוציות קיים במסך מעבד ווידאו האחראי על המתיחה החכמה, upscaling התאמת צבעים וכדומה.

הסיבה לרזולוציה הנמוכה של המסך היא מאוד פשוטה - לא שווה לייצר מסכי 32 אינטש עם רזולוציה גבוהה יותר כי במרחק הישיבה הטיפוסי אין אפשרות לעין האנושית להבחין בהבדלים. זה לא טריק מלוכלך חדש או המצאה היחודית למסכי LCD, אולי קשה לך לזכור אבל מסכי טלביזיה היו תמיד בעלי רזולוציה נמוכה יותר ממוניטורים של מחשב - גם אם משווים מסכי CRT ל מוניטורי מחשב CRT.

באיזו רזולוציה מומלץ לראות? תפעיל בדיוק את אותם השיקולים שגרמו לך לבחור ברזולוציה של 1440x900 עבור מסך המחשב שלך - שאף לשדר לטלביזיה רזולוציה המתאימה 1:1 למספר הפיקסלים שבמסך, כי אחרת תסבול מעיוותים ומרחיות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

Catskinner כתב:יש לי בשורות מרות בשבילך: המסך שלך לא מסוגל לשדר כלום. שום דבר, Nada, ו Rien de rien. מה שהוא כן מסוגל לעשות זה לקלוט שידורים ולהציג אותם.

כל התשובות מונחות לפניך במדריך המשתמש שקיבלת עם המסך בפרק הנתונים הטכניים ובפרק הדן באפשרויות החיבור והצגת התמונה. התורה על רגל אחת היא שיש להבדיל בין יכולות קליטת השידורים ליכולות התצוגה. הקליטה אפשרית במסך שלך במגוון רזולוציות, החל מ 576i ועד ל 1080i.

התצוגה לעומת זאת היא קבועה ומוגדרת על ידי מספר הפיקסלים שיש למסך - במקרה שלך זה 1366x768. כדי לגשר בפער שבין הרזולוציות קיים במסך מעבד ווידאו האחראי על המתיחה החכמה, upscaling התאמת צבעים וכדומה.

הסיבה לרזולוציה הנמוכה של המסך היא מאוד פשוטה - לא שווה לייצר מסכי 32 אינטש עם רזולוציה גבוהה יותר כי במרחק הישיבה הטיפוסי אין אפשרות לעין האנושית להבחין בהבדלים. זה לא טריק מלוכלך חדש או המצאה היחודית למסכי LCD, אולי קשה לך לזכור אבל מסכי טלביזיה היו תמיד בעלי רזולוציה נמוכה יותר ממוניטורים של מחשב - גם אם משווים מסכי CRT ל מוניטורי מחשב CRT.

באיזו רזולוציה מומלץ לראות? תפעיל בדיוק את אותם השיקולים שגרמו לך לבחור ברזולוציה של 1440x900 עבור מסך המחשב שלך - שאף לשדר לטלביזיה רזולוציה המתאימה 1:1 למספר הפיקסלים שבמסך, כי אחרת תסבול מעיוותים ומרחיות.
...
אוקיי, תודה לך!
תשובה מספקת בהחלט.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”