מיקום וסוג רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

[img2=550x349]http://img682.imageshack.us/img682/9318/livingroom.png[/img2]

שלום,

להלן תוכנית הסלון שלי - בסה"כ 345 על 375 ס"מ, עם שטח פתוח בשמאלו של הציור שאליו אני לא מתייחס כסלון. יהיה מזנון באורך שני מטרים שעליו תשב הטלוויזיה. אני חושב על מערכת רמקולים 5.1.
איפה לשים את הרמקולים? ספיציפית, אני לא יודע מה לעשות עם הסנטר והסאב - הסנטר לפני המסך, והסאב בתוך המזנון? - אבל אני גם לא בטוח לגבי ארבעת הרמקולים האחרים - בקצוות הסלון, תלויים מהתקרה?

תודה מראש על הצעותיכם.

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

[img2=550x349]http://img696.imageshack.us/img696/2804/livingroom2.png[/img2]

הנה רעיון שני. יכול לעבוד עם רמקולים קדמיים עומדים באופן נאה, אני מניח? כמו כן, מה אני עושה לגבי האחוריים בקונפיגורציה הזאת? מקרב אותם, כדי שיהיו מקבילים לקדמיים?

שימו בבקשה לב לבעיה (שקיימת בשני המקרים) - הרמקולים האחוריים בקו הישיבה. מה אני עושה לגבי זה? אין ממש מקום להזיז שום דבר.

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מיקום וסוג הרמקולים - מצורף תרשים

שליחה #3 

שאלתי בפורום אחות שלכם, אבל שם יש פחות משתמשים מכאן. הנה השאלה:
http://www.userit.co.il/vt101090.%D7%9E ... 7%99%D7%9D

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

הסידור הוא סידור קלאסי ל 5.1.
לגבי הסאב זה לא כל כך משנה איפה תמקמי אותו (אני מניח שאת בחורה) , ואת יכולה אפילו לשים אותו במקום הריק בין 2 הספות. אם יש מקום, אפשר לשים אותו בצד שמאל של הטלויזיה.
לגבי האחוריים, להרבה יש את הבעיה הזו, ואפשר למקם אותם על התיקרה כשהם מכוונים בזווית לכיוון הספה, ואפשר לקנות רמקולים אם זווית (כמו BOSE 161) ולתלות אותם מאחורי הספה לא הרבה מעל הראש - זה מה שאני עשיתי. אם הרמקולים תלויים על התקרה לא נראה לי שהם צריכים להיות מיושרים עם הרמקולים הקדמיים - זה לא ייתן כלום.

.

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

למה הנחת שאני בחורה? אם זה - כמו שאני מנחש - בגלל ה"שלום" וה"תודה מראש", מצב הגברים הישראליים עגום ביותר (אבל העיקר שיש את יאיר לפיד, שיכתוב כל שבוע מחדש את אותן השטויות על איזה מגניב זה להיות גבר ישראלי, ואיך הוא מקבל אורגזמה רק מהמחשבה).

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

בכל אופן, תודה על התשובה. מה לגבי הקדמיים? אפשר להתפשר על סאטלייטים בגובה התקרה, או שזה לא יתן חוויה נעימה? ובמידה והולך על עומדים, האם להניח בין הקאבינט לטלוויזיה, או שהקאבינט יהיה בין הרמקול לטלוויזיה? אחד נותן מרווח יותר גדול בין הרמקולים - אני לא יודע אם זה יותר או פחות טוב (הקאבינטות הן בגודל 55 ס"מ על 60 ס"מ על שני מטר). בשתי הקונפיגורציות, וכן עם סאטלייטים, יש חשש לחסימת גלי הקול על ידי הקאבינטות (אני לא מבין מספיק).

הו, הו! שאלה חשובה - מה לגבי חסימת הקול הבוקע מהסנטר על ידי אותן קאבינטות? להזכירכם, המזנון באורך שני מטרים.

תודה מראש.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אוקיי -
1. הסנטר צריך להיות מתחת / מעל הטלויזיה, במרכז (בהנחה שזה בדיוק מול ה sweet spot - עמדת ההאזנה העיקרית). במצב כזה גם לא תהיה שום חסימה של הקול.
2. בקונפיגורציה 2 תצטרך לשמור על מרווח ראוי מהארוניות ומהמזנון המרכזי, אחרת תהיה "בליעה" של הצליל. אם אתה לא רוצה לרווח מדי, קונפיגורציה 1 בהחלט אפשרית רק שמומלץ רמקולים מדפיים (ולא סטלייטים) ולתלות אותם על הקיר בעזרת מתלים יעודיים.
3. לא ציינת תקציב וצרכים מדויקים (HD? פורמטים חדשים וכו') - אבל אם הוא גבוה יחסית, תוכל לקחת רמקולים אחוריים רב כיווניים (למשל, ה AXIOM QS8 V2 הקוואד-פולריים שסוקרו כאן בפורום ומומלצים מאוד ע"י רוכשיהם), שאפשר ומומלץ לתלות על הקיר בקו הספה ומתקבלת תוצאה מעולה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

http://www.dolby.com/consumer/setup/spe ... index.html
הקישור הזה יענה לך על כל השאלות.

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

Golem כתב:למה הנחת שאני בחורה? אם זה - כמו שאני מנחש - בגלל ה"שלום" וה"תודה מראש", מצב הגברים הישראליים עגום ביותר (אבל העיקר שיש את יאיר לפיד, שיכתוב כל שבוע מחדש את אותן השטויות על איזה מגניב זה להיות גבר ישראלי, ואיך הוא מקבל אורגזמה רק מהמחשבה).
...
הנחתי שאת\ה בחורה בגלל שהתחלת ושאלת בפורום ה"נשי" של HT.
סליחה אם טעיתי. אני יכול לתת לך את הכתובת אם את\ה (כי עדיין לא הבנתי ממה את\ה עשוי\ה) רוצה לתלות אותי.

.

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

כתבתי "אני לא יודע", אז כנראה שאני גבר... מצד שני, לא בדיוק גבר-גבר, כי אני מודה שם במגרעה. בכל מקרה, אני לא כועס (למה שאכעס?).
אהה, "userit". "תחשבי טכנולוגיה". אוקיי, הבנתי.

לגבי מדפיים - אני ממש לא רוצה לתלות רמקולים באמצע הקיר. זה מכוער. מה לגבי תליית מדפיים מגובה התקרה?

לא הבנתי לגבי האחוריים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

לגבי תלייה -
באמצע הקיר זה ממש לא "מכוער", זה מאוד תלוי ברמקולים.
אצל אחי תלויים System Audio SA510 כמה ס"מ מעל המזנון בשני צידיו - הם משתלבים יפה מאוד ונשמעים מצוין (תלויים עם מתלה יעודי, שחבוי מאחורי הרמקול).

יש כאלה התולים את המדפיים מהתקרה ומכוונים אותם מטה, אבל עדיף שמישהו עם ניסיון בזה ייתן המלצות קונקרטיות.

אורי

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #12 

Falcon1 כתב:
Golem כתב:למה הנחת שאני בחורה? אם זה - כמו שאני מנחש - בגלל ה"שלום" וה"תודה מראש", מצב הגברים הישראליים עגום ביותר (אבל העיקר שיש את יאיר לפיד, שיכתוב כל שבוע מחדש את אותן השטויות על איזה מגניב זה להיות גבר ישראלי, ואיך הוא מקבל אורגזמה רק מהמחשבה).
...
הנחתי שאת\ה בחורה בגלל שהתחלת ושאלת בפורום ה"נשי" של HT.
סליחה אם טעיתי. אני יכול לתת לך את הכתובת אם את\ה (כי עדיין לא הבנתי ממה את\ה עשוי\ה) רוצה לתלות אותי.

.
...
:lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”