מיקום הסאב והסנטר
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
הסנטר צריך להיות בשאיפה מעל או מתחת למסך, בדיוק במרכז.
הסאב זה עניין אחר - יש תלות רבה במבנה הסלון, מיקום הרהיטים, שטיחים, וילונות וכו'.
אני אתן לך את העצה הטובה ביותר לדעתי שתקבל בפורום - קרא את זה
http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F
הסאב זה עניין אחר - יש תלות רבה במבנה הסלון, מיקום הרהיטים, שטיחים, וילונות וכו'.
אני אתן לך את העצה הטובה ביותר לדעתי שתקבל בפורום - קרא את זה
http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
ממש לא על או בתוך המזנון.
שום רמקול לא כדאי לשים ישירות על מזנון. עדיף מאוד לתלות את הרמקולים (אם מדובר בסטלייטים או מדפיים), או להעמידם על הרצפה / מעמד מתאים.
אם אין ברירה, אפשר לשים את המדפיים / סטלייטים על רהיט (אבל לא על משהו Flimsy, אלא רהיט כבד יחסית).
לגבי הסאב, מאוד מאוד לא מומלץ. מדובר ברמקול כבד ו"אגרסיבי", שרועד רבות - הנחתו בתוך / על מזנון תפגע מאוד באיכות הצליל שהוא מייצר.
מבחינת המיקום, כפי שמרטין מסביר במאמר, זה מאוד משתנה - רק בסלון שלך אפשר יהיה לדעת איפה כדאי לשים אותו.
שום רמקול לא כדאי לשים ישירות על מזנון. עדיף מאוד לתלות את הרמקולים (אם מדובר בסטלייטים או מדפיים), או להעמידם על הרצפה / מעמד מתאים.
אם אין ברירה, אפשר לשים את המדפיים / סטלייטים על רהיט (אבל לא על משהו Flimsy, אלא רהיט כבד יחסית).
לגבי הסאב, מאוד מאוד לא מומלץ. מדובר ברמקול כבד ו"אגרסיבי", שרועד רבות - הנחתו בתוך / על מזנון תפגע מאוד באיכות הצליל שהוא מייצר.
מבחינת המיקום, כפי שמרטין מסביר במאמר, זה מאוד משתנה - רק בסלון שלך אפשר יהיה לדעת איפה כדאי לשים אותו.
אז איפה כן לשים? שים לב שאני לא סוג האדם שיניח אותו במרכז הסלון, במקום שבו מקובל לשים שולחן קפה, רק בכדי לשפר את חווית השמע שלי. כמו כן, קשה לי להאמין שאבחין בהבדל באם אני את הסאב משמאלו או מימין למזנון. אני גם לא רוצה סאב חזק במיוחד. אז איפה להניח אותו? בהתחשב בנתונים, על המזנון או בתוכו זו אופציה? לצידו (שמאל או ימין, לא משנה כרגע איזה) של המזנון? תודה מראש.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אני אומר שוב - קרא את המאמר של מרטין.
הרוב המוחלט של האנשים לא ימקמו את הסאב במרכז הסלון, אבל ההחלטה האם לשים משמאל למזנון, מימין לו, או אולי בכלל בפינה הימנית האחורית - היא החלטה שצריך לקחת לפי המיקום בסלון והתחושה המתקבלת - ואת זה אפשר לעשות רק בסלון שלך.
הרוב המוחלט של האנשים לא ימקמו את הסאב במרכז הסלון, אבל ההחלטה האם לשים משמאל למזנון, מימין לו, או אולי בכלל בפינה הימנית האחורית - היא החלטה שצריך לקחת לפי המיקום בסלון והתחושה המתקבלת - ואת זה אפשר לעשות רק בסלון שלך.