מיקום הסאב והסנטר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

איפה מומלץ להניח את הסאב ואת הסנטר במערכת 5.1 סלונית? הטלוויזיה תונח על מזנון, שמגרתו המרכזית תכיל את המחשב וקונסולות שונות. יהיו לה גם ארונות צדדיים.

תודה מראש

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הסנטר צריך להיות בשאיפה מעל או מתחת למסך, בדיוק במרכז.

הסאב זה עניין אחר - יש תלות רבה במבנה הסלון, מיקום הרהיטים, שטיחים, וילונות וכו'.
אני אתן לך את העצה הטובה ביותר לדעתי שתקבל בפורום - קרא את זה :)
http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

העסק שם קצת גדול עלי. אני מוכן להתפשר באיכות (בגבולות מסויימים) בכדי לקבל סלון "נורמלי". אפשרי לשים סאבוופר בתוך המזנון? אחרת, מה אני עושה? על המזנון? לצד המזנון? תודה מראש.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #4 

ממש לא על או בתוך המזנון.

שום רמקול לא כדאי לשים ישירות על מזנון. עדיף מאוד לתלות את הרמקולים (אם מדובר בסטלייטים או מדפיים), או להעמידם על הרצפה / מעמד מתאים.
אם אין ברירה, אפשר לשים את המדפיים / סטלייטים על רהיט (אבל לא על משהו Flimsy, אלא רהיט כבד יחסית).

לגבי הסאב, מאוד מאוד לא מומלץ. מדובר ברמקול כבד ו"אגרסיבי", שרועד רבות - הנחתו בתוך / על מזנון תפגע מאוד באיכות הצליל שהוא מייצר.
מבחינת המיקום, כפי שמרטין מסביר במאמר, זה מאוד משתנה - רק בסלון שלך אפשר יהיה לדעת איפה כדאי לשים אותו.

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אז איפה כן לשים? שים לב שאני לא סוג האדם שיניח אותו במרכז הסלון, במקום שבו מקובל לשים שולחן קפה, רק בכדי לשפר את חווית השמע שלי. כמו כן, קשה לי להאמין שאבחין בהבדל באם אני את הסאב משמאלו או מימין למזנון. אני גם לא רוצה סאב חזק במיוחד. אז איפה להניח אותו? בהתחשב בנתונים, על המזנון או בתוכו זו אופציה? לצידו (שמאל או ימין, לא משנה כרגע איזה) של המזנון? תודה מראש.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #6 

אני אומר שוב - קרא את המאמר של מרטין.
הרוב המוחלט של האנשים לא ימקמו את הסאב במרכז הסלון, אבל ההחלטה האם לשים משמאל למזנון, מימין לו, או אולי בכלל בפינה הימנית האחורית - היא החלטה שצריך לקחת לפי המיקום בסלון והתחושה המתקבלת - ואת זה אפשר לעשות רק בסלון שלך.

Golem פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

משמע, המיקומים הנשקלים הם בפינות החדר, על הרצפה, ובשום אופן לא על שום דבר מלבד הרצפה. תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”