אני כרגע בשלבי בניית בית, החשמלאי
-
investrade
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יתקין לי בארון תקשורת נק' טלפון ושקע חשמלי, המודם-ראוטר אמור להיות בארון תיקשורת ומשם אחווט בכבל CAT5E נקודות רשת לכל עמדות המחשב בחדרים.
ביקשתי גם נקודת רשת כזו במיקום מסכי הפלזמה.
תיסלחו לי על הבורות, האם זה אומר לפיכך שכל עמדות המחשב והמסכים מחוברים ברשת או שמא רק שכל אחד מחובר עצמאית לנקודת תקשורת.
ואם אכן מחוברים לרשת האם זה אומר שמכל מסך שאדליק באיזה חדר אוכל ליקרוא קבצי אודיו/ וידאו ממחשבים אחרים שפזורים בבית ?
ביקשתי גם נקודת רשת כזו במיקום מסכי הפלזמה.
תיסלחו לי על הבורות, האם זה אומר לפיכך שכל עמדות המחשב והמסכים מחוברים ברשת או שמא רק שכל אחד מחובר עצמאית לנקודת תקשורת.
ואם אכן מחוברים לרשת האם זה אומר שמכל מסך שאדליק באיזה חדר אוכל ליקרוא קבצי אודיו/ וידאו ממחשבים אחרים שפזורים בבית ?
באופן זה אכן נוצרת רשת.
כמה נקודות למחשבה:
1) ייתכן ויהיה צורך להוסיף SWITCH בארון התקשורת במידה ומספר נקודות הקצה גדול ממספר הכניסות במודם-ראוטר. אם כן אז נדרש גם שקע חשמל נוסף.
2) סביר להניח שמסכי הפלזמה שלך אינם מכילים מחשב מובנה. אם אכן כך הרי נקודת הרשת לא צריכה להיות במיקום מסך הפזמה אלא במיקום הממיר ה-DVD ושאר מקורות הוידאו.
3) על מנת לגשת לקבצי אודיו ווידאו הנמצאים על מחשבים שפזורים בבית מנקודות בהן מותקנים מסכי פלזמה ידרש מזרימדיה או מחשב HTPC.
כמה נקודות למחשבה:
1) ייתכן ויהיה צורך להוסיף SWITCH בארון התקשורת במידה ומספר נקודות הקצה גדול ממספר הכניסות במודם-ראוטר. אם כן אז נדרש גם שקע חשמל נוסף.
2) סביר להניח שמסכי הפלזמה שלך אינם מכילים מחשב מובנה. אם אכן כך הרי נקודת הרשת לא צריכה להיות במיקום מסך הפזמה אלא במיקום הממיר ה-DVD ושאר מקורות הוידאו.
3) על מנת לגשת לקבצי אודיו ווידאו הנמצאים על מחשבים שפזורים בבית מנקודות בהן מותקנים מסכי פלזמה ידרש מזרימדיה או מחשב HTPC.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ליד כל מסך הייתי מחבר שתי נקודות רשת.
מזרימדיה - וחיבור נוסף - חיבור המסך ישירות/רסיבר ורעיונות אחרים....
מזרימדיה - וחיבור נוסף - חיבור המסך ישירות/רסיבר ורעיונות אחרים....
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
ליד המחשב בסלון הייתי ממליץ על שלוש נקודות רשת:
למסך - המסכים כיום מקבלים חיבור רשת לטובת גלישה באינטרנט / DLNA
לPS3
לסטרימר/ HTPC
אני צריך להשחיל עוד שני כבלים לכיוון הסלון כדי לחבר את כל המכשירים שציינתי
כמובן שייש אופצייות של WIFI או SWITCH במזנון אבל הם לא קיימות מבחינתי
למסך - המסכים כיום מקבלים חיבור רשת לטובת גלישה באינטרנט / DLNA
לPS3
לסטרימר/ HTPC
אני צריך להשחיל עוד שני כבלים לכיוון הסלון כדי לחבר את כל המכשירים שציינתי
כמובן שייש אופצייות של WIFI או SWITCH במזנון אבל הם לא קיימות מבחינתי
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

-
investrade
-
- חבר שרק התחיל

אם הבנתי נכון אז דרך הרשת המסך יוכל לקרוא קבצים
1. האם מסכי הפלזמה ייצטרכו חיבור ישיר למקורות הוידאו או שמא ע"י שגם המסכים וגם המקורות מחוברים לרשת תתאפשר קריאת קבצים ?
2. מדוע מקורות הוידאו צריכים להיות מחוברים לרשת ?
2. מדוע מקורות הוידאו צריכים להיות מחוברים לרשת ?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
1. המסכים היום עוד לא יודעים לנגן את כל סוגי התכנים, אלא רק חלק קטן מהם. לכן - הם יצטרכו גם חיבור ישיר (משמע - HDMI וכו') אל מקורות התכנים שנמצאים לידם.
2. מומלץ שלמקורות התכנים יהיה חיבור לרשת לצורך שיתוף מידע ביניהם.
2. מומלץ שלמקורות התכנים יהיה חיבור לרשת לצורך שיתוף מידע ביניהם.
-
investrade
-
- חבר שרק התחיל

לפיכך אני מבין שכדאי
1. חיבור רשת למקורות
2. תעלת כבלים בין מיקום המקורות למסכי הפלזמה לצורך קריאת דטה מהמקורות
??
2. תעלת כבלים בין מיקום המקורות למסכי הפלזמה לצורך קריאת דטה מהמקורות
??
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
נכון, רק כפי שכתבו - אתה צריך לשקול אחת האפשרויות:
1. חיבור רשת יחיד מהארון למקורות (ואז אולי להוסיף switch בארון שיכיל את המקורות).
2. מס' חיבורי רשת נפרדים מהארון למקורות.
אגב, אם אתה רוצה גם חיבור תקשורת למסך, אולי תוכל לעשות את זה דרך ה switch שיישב איפה שישבו המקורות (ואז יהיה לך כבל בתצורה הבאה:
ארון תקשורת-->
ארון מקורות (מתחבר ל switch)-->
switch מפצל ל:
1. מקור 1.
2. מקור 2.
3. מסך (דרך תעלת כבלים) - אולי שווה להשחיל מראש.
1. חיבור רשת יחיד מהארון למקורות (ואז אולי להוסיף switch בארון שיכיל את המקורות).
אגב, אם אתה רוצה גם חיבור תקשורת למסך, אולי תוכל לעשות את זה דרך ה switch שיישב איפה שישבו המקורות (ואז יהיה לך כבל בתצורה הבאה:
ארון תקשורת-->
switch מפצל ל:
1. מקור 1.
2. מקור 2.
3. מסך (דרך תעלת כבלים) - אולי שווה להשחיל מראש.
אם לא קשה לך תוכל אולי לשרטט זאת?uriler כתב:נכון, רק כפי שכתבו - אתה צריך לשקול אחת האפשרויות:
ארון תקשורת-->
switch מפצל ל:
1. מקור 1.
2. מקור 2.
3. מסך (דרך תעלת כבלים) - אולי שווה להשחיל מראש....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
יכול להיות שתצטרך כמה.
בנתב ממוצע יש 4 כניסות לכבלי תקשורת. אם יש לך יותר מ 4 חדרים שתרשת בבית, יכול להיות שתצטרך switch שיגדיל את מס' החיבורים (הוא יתחבר לנתב).
בנוסף, בכל חדר בו תרצה לחבר מס' התקנים, תצטרך switch (במידה ואתה מושך כבל יחיד לכל חדר).
בנתב ממוצע יש 4 כניסות לכבלי תקשורת. אם יש לך יותר מ 4 חדרים שתרשת בבית, יכול להיות שתצטרך switch שיגדיל את מס' החיבורים (הוא יתחבר לנתב).
בנוסף, בכל חדר בו תרצה לחבר מס' התקנים, תצטרך switch (במידה ואתה מושך כבל יחיד לכל חדר).
אני חייב להרוס את האוטופיה שנוצרה פה בחלק מהודעות השרשור!
אין שום צורך לייצר 2 או 3
נקודות רשת בשום מקום בבית!
רוב האנשים פה מחווטים מארון התקשורת לכל אחד מחדרי בבית כבל רשת אחד ויחיד (וכמובן לנקודה הקרובה למסך הטלוויזיה). רוב האנשים ימקמו את הסטרימר או מחשב המדייה סנטר שלהם לייד הטלוויזיה והוא בעצם הרכיב שיחובר לרשת. זה כל הסיפור!
-אם יש לך חדר בו יש לך מסך טלויזיה עם חיבור רשת, סטרימר, מדפסת רשת, סוני PS3 ומכונת קפה בעלת חיבור רשת (ראה שרשור http://www.hometheater.co.il/vt100980
) אתה פשוט מוסיף מתג (switch) בחדר הזה שיחובר לנקודת הרשת היחידה וזהו! לא צריך להשחיל 2 או 3 כבלי רשת לאזור מסויים!
-מתג אתה תמיד תוכל להוסיף בעתיד בכל רגע שתזדקק לו בכל נקודה בבית ולכן אין לך שום צורך לשקול רכישה של מתג כזה היום או לשקול היום היכן למקם מתג זה.
הדבר החשוב בעיני הוא לבדוק שהכבלים שהחשמלאי ישחיל לך יתמכו ברשת של 1 ג'יגה (להעביר לפחות כבל CAT5E FTP). בנוסף את ארון התקשורת תמלא בשקעי חשמל כי תאמין לי שהם נתפסים מאוד מהר ע"י כל מיני מודמים, מתגים, ראוטרים, NAS-ים וכו שנכנסים לשם מהר מאוד עם הזמן!
אין שום צורך לייצר 2 או 3
רוב האנשים פה מחווטים מארון התקשורת לכל אחד מחדרי בבית כבל רשת אחד ויחיד (וכמובן לנקודה הקרובה למסך הטלוויזיה). רוב האנשים ימקמו את הסטרימר או מחשב המדייה סנטר שלהם לייד הטלוויזיה והוא בעצם הרכיב שיחובר לרשת. זה כל הסיפור!
-אם יש לך חדר בו יש לך מסך טלויזיה עם חיבור רשת, סטרימר, מדפסת רשת, סוני PS3 ומכונת קפה בעלת חיבור רשת (ראה שרשור http://www.hometheater.co.il/vt100980
-מתג אתה תמיד תוכל להוסיף בעתיד בכל רגע שתזדקק לו בכל נקודה בבית ולכן אין לך שום צורך לשקול רכישה של מתג כזה היום או לשקול היום היכן למקם מתג זה.
הדבר החשוב בעיני הוא לבדוק שהכבלים שהחשמלאי ישחיל לך יתמכו ברשת של 1 ג'יגה (להעביר לפחות כבל CAT5E FTP). בנוסף את ארון התקשורת תמלא בשקעי חשמל כי תאמין לי שהם נתפסים מאוד מהר ע"י כל מיני מודמים, מתגים, ראוטרים, NAS-ים וכו שנכנסים לשם מהר מאוד עם הזמן!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
Osherov,
על איזו "אוטופיה" אתה מדבר?
יש אנשים שלא מחזיקים את הציוד בארון סגור, ולכן הם מעדיפים להימנע ממיקום switch בסלון - עבורם העברת שני כבלי רשת זה הגיוני.
מעבר לזה, אף אחד לא דיבר על ריבוי כבלים.
דבר שני, למה הנחרצות בזה שרק המזרימדיה / HTPC יחוברו לרשת?
מה אם למישהו יש בסלון PS3 (הוא רוצה לשחק ב PSN), מזרימדיה והמסך שלו תומך ב DLNA?
או שבאחד החדרים יש לו גם מזרימדיה וגם AP לקומה השנייה?
אין מה להיות סרקסטי ולהיכנס למכונות קפה בעלות חיבור רשת...
יש אנשים שלא מחזיקים את הציוד בארון סגור, ולכן הם מעדיפים להימנע ממיקום switch בסלון - עבורם העברת שני כבלי רשת זה הגיוני.
מה אם למישהו יש בסלון PS3 (הוא רוצה לשחק ב PSN), מזרימדיה והמסך שלו תומך ב DLNA?
אין מה להיות סרקסטי ולהיכנס למכונות קפה בעלות חיבור רשת...
1. אם תקרא את ההודעה שלי תראה שדיברתי על רוב האנשים ולא על כולם ולכן אם למישהו יש רצון לבנות אריכטקטורות מיוחדת זה לא אומר שלאדם הממוצע יש צורך להמליץ על אריכטקטורה זאת.uriler כתב:Osherov,
אין מה להיות סרקסטי ולהיכנס למכונות קפה בעלות חיבור רשת......
2. שוב אני לא רשמתי שרק המזרימדיה או HTPC יחוברו לנקודת הרשת בסלון אלא לכך שבמידה ורוצים לחבר יותר מרכיב אחד, בדר"כ רובנו משתמשים במתג!
אגב, בחדר אחד אצלי בבית ישנם 3 מחשבים+מדפסת רשת...אז מה אתה מצפה שאני העביר 4 נקודות רשת לחדר הזה, למה? מה ההגיון בזה?
לדעתי, דווקא בגלל שבעתיד יותר ויותר מכשירים יתמכו בחיבורי רשת אז אין שום הגיון היום להעביר 2 או 3 נקודות
רשת לאזור אחד. כי נניח, שכבר היום יש לך 2 נקודות בסלון אליהן חיברת סטרימר ו PS3, אז מה תעשה מחר כשתקבל טלויזייה עם תמיכה ברשת או שתחבר את ממיר היס מקס HD לרשת כדי לקבל תכני VOD?! בסוף בכל מקרה, מחוסר ברירה אתה תוסיף מתג לאזור הזה אז חבל על האנרגייה עכשיו
אגב, היתרון המרכזי שיש ליצירת מספר נקודות רשת באזור אחד על פני הוספת מתג באזור זה היא היכולת להגיע בתצורות מסוימות לניצול טוב יותר של רוחבי הפס ברכיבי הרשת הביתית (כלומר אם נניח חיברת 2 רכיבי קצה דרך מתג לא מנוהל לרשת בבית ייתכן מצב בו רכיב אחד יפוס את רוב רוחב הפס כל הזמן דבר שיגרום לרכיב השני לקבל פחות רוחב פס מה שהוא זקוק לו ואז לעבוד פחות טוב)