השקת מקרני אפסון - התרשמות
-
Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
לפני כשעה חזרתי מהתצוגה של המקרנים ודבר ראשון מרגישים שזה אירוע מושקע,
פגשתי במקום את רוני ליטמן מאפסון שנתן לי גם הסבר על כלל המוצרים שקיימים בתצוגה,
ה 5500 נמצא בתוך אולם לא גדול שהוסב לחדר הקרנה , דיי חשוך יחסית למקום,
דבר ראשון שרואים חיצונית זה את הצבע שחור מט של המקרן לעומת המבריק של ה 5000,
לגבי התמונה , היא לא פחות ממדהימה , וברור שאם החדר היה שחור לחלוטין אז היה שיפור נוסף,
ללא כיול , ממש out of the box התמונה חדה ועמוקה,
מורגש גם התיקון במנגנון ה FI , בדקתי את מצב HIGH ביחוד, שב 5000 הוא מקרטע מעט,
ה IRIS שקט לגמרי , הצמדתי את האוזן ולא היה טיפת רעש , מה גם שהוקרן הסרט האביר האפל ושם לא חסר סצינות חשוכות,
לצד ה 5500 היו המקרנים מסדרת ה 3000 וה 2000 שהשוואה בניהם ממש הראתה את הפער המהותי מה 5500
לא יכול לומר את ההבדלים לעומת ה 5000 שקיים אצלי כי ממבט ראשוני וללא השוואה זה נראה זהה , אבל זו השוואה מתבקשת רק כדי לראת כמה באמת הפערים גדולים,
שווה ללכת ולהתרשם
פגשתי במקום את רוני ליטמן מאפסון שנתן לי גם הסבר על כלל המוצרים שקיימים בתצוגה,
ה 5500 נמצא בתוך אולם לא גדול שהוסב לחדר הקרנה , דיי חשוך יחסית למקום,
דבר ראשון שרואים חיצונית זה את הצבע שחור מט של המקרן לעומת המבריק של ה 5000,
לגבי התמונה , היא לא פחות ממדהימה , וברור שאם החדר היה שחור לחלוטין אז היה שיפור נוסף,
ללא כיול , ממש out of the box התמונה חדה ועמוקה,
מורגש גם התיקון במנגנון ה FI , בדקתי את מצב HIGH ביחוד, שב 5000 הוא מקרטע מעט,
ה IRIS שקט לגמרי , הצמדתי את האוזן ולא היה טיפת רעש , מה גם שהוקרן הסרט האביר האפל ושם לא חסר סצינות חשוכות,
לצד ה 5500 היו המקרנים מסדרת ה 3000 וה 2000 שהשוואה בניהם ממש הראתה את הפער המהותי מה 5500
לא יכול לומר את ההבדלים לעומת ה 5000 שקיים אצלי כי ממבט ראשוני וללא השוואה זה נראה זהה , אבל זו השוואה מתבקשת רק כדי לראת כמה באמת הפערים גדולים,
שווה ללכת ולהתרשם
נערך לאחרונה על ידי Rino ב 15/12/2009 23:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Rino
- חבר מכור קשה

שיפור ממש ברור לעיין , אני מכיר מעולה את הסרט "האביר האפל" וראיתי שם קטעים שקירטעו ב 5000 במצב HIGHfrankym כתב:אגב דיברתה על מצב HIGH שבו ה 5000 מקרטע לדעתי לחלוטין האם באמת יש שיפור ניכר ?...
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
המקרן אצלי מאתמול בלילה. חשבתי לבדוק אותו רק בספ"ש אבל כמובן שלא הצלחתי להתאפק וקמתי ב 5 בבוקר לשחק איתו. לא ארחיב בדברים, אבל כל בעיית רעש הצמצם נפתרה לחלוטין !
התרשמות אישית מה- 5500 שהוצג בתערוכה:
יתרונות: ניגודיות ועומק השחור (יחסית למקרן), חדות.
חסרונות: פירוט בשחורים, כיול צבעים (שיחקתי עם המצבים המוגדרים מראש), פעולת IRIS מורגשת מדי פעם.
הגעתי עם הרבה ציפיות לאור הביקורות, אבל לטעמי התמונה בסה"כ לא טובה מספיק כדי להחליף את הפלזמה בבית. בעיקר מפריע חוסר הפירוט הבולט בשחורים (ניסיתי לשחק מעט עם גאמא, פריסטס, וכו'). כמו-כן פנים מוצגות בצורה מעט "שטוחה", כאילו חסרים פרטים בגווני עור עדינים. לדעתי התמונה משתווה פחות או יותר למסכי LCD מודרניים כגון B650, אבל אין מה להשוות לתמונה של פלזמה טובה.
חסרונות: פירוט בשחורים, כיול צבעים (שיחקתי עם המצבים המוגדרים מראש), פעולת IRIS מורגשת מדי פעם.
הגעתי עם הרבה ציפיות לאור הביקורות, אבל לטעמי התמונה בסה"כ לא טובה מספיק כדי להחליף את הפלזמה בבית. בעיקר מפריע חוסר הפירוט הבולט בשחורים (ניסיתי לשחק מעט עם גאמא, פריסטס, וכו'). כמו-כן פנים מוצגות בצורה מעט "שטוחה", כאילו חסרים פרטים בגווני עור עדינים. לדעתי התמונה משתווה פחות או יותר למסכי LCD מודרניים כגון B650, אבל אין מה להשוות לתמונה של פלזמה טובה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
לגבי הפירוט בשחורים. גם אני ראיתי את זה בתצוגה שם.
כמה דברים ששיפרו מאוד את המצב:
1. סגרנו את הוילון ופתאום ראו שיש גוונים של אפור שקרובים לשחור הזה...
2. מישהו שם שיחק עם הכיול ושיבש אותו לגמרי. עשיתי את המקסימום להחזיר את זה למצב סביר (היתה שם גם איזו בעיה במנגנון ה-FILM DETECTION שפתרתי). ללא TEST PATTERNS לא היה ניתן להגיע לתוצאות סבירות בכיול ולבחון אותו בראוי. אני ב-100% בטוח שיש שם בעית כיול קשה.
גם נושא כיול הצבעים בעייתי. צריך למדוד ולבדוק זאת.
כמה דברים ששיפרו מאוד את המצב:
1. סגרנו את הוילון ופתאום ראו שיש גוונים של אפור שקרובים לשחור הזה...
2. מישהו שם שיחק עם הכיול ושיבש אותו לגמרי. עשיתי את המקסימום להחזיר את זה למצב סביר (היתה שם גם איזו בעיה במנגנון ה-FILM DETECTION שפתרתי). ללא TEST PATTERNS לא היה ניתן להגיע לתוצאות סבירות בכיול ולבחון אותו בראוי. אני ב-100% בטוח שיש שם בעית כיול קשה.
גם נושא כיול הצבעים בעייתי. צריך למדוד ולבדוק זאת.
אם אתה אומר שאיכות התמונה משתווה למסך סמסונג b650 אז אני רגוע. ראיתי אותה אצל חבר. איכות פנטסטית.nimee כתב:התרשמות אישית מה- 5500 שהוצג בתערוכה:
הגעתי עם הרבה ציפיות לאור הביקורות, אבל לטעמי התמונה בסה"כ לא טובה מספיק כדי להחליף את הפלזמה בבית. בעיקר מפריע חוסר הפירוט הבולט בשחורים (ניסיתי לשחק מעט עם גאמא, פריסטס, וכו'). כמו-כן פנים מוצגות בצורה מעט "שטוחה", כאילו חסרים פרטים בגווני עור עדינים. לדעתי התמונה משתווה פחות או יותר למסכי LCD מודרניים כגון B650, אבל אין מה להשוות לתמונה של פלזמה טובה....
אני מעריך שיש לך פלזמה באיכות שווה למסכי ה-led עם ניגודיות של יותר משתי מיליון. טוב, זה ליגה אחרת.
אבל שוב, איני מומחה גדול, אבל המקרנים האחרונים עשו קפיצת דרגה רצינית בשנה האחרונה וכל הזמן במגמת שיפור (כמו גם מסכי ה-lcd).
ושוב אם אתה משווה אותה ל-b650 אז כנראה שה-5500 מקרן מצויין (במיוחד עם האיריס תקין ולא מרעיש)
מקרנסקי- האיריס לא מרעיש, אבל הפעולה שלו כן מורגשת מדי פעם - מעין השהיה במעבר בין חיתוכים עם בהירות שונה.
מבחינת איכות תמונה - הפירוט בשחורים במקרן הספציפי שהיה בהדגמה היה הרבה יותר גרוע מ- B650. ייתכן שהמצב יישתפר בעזרת כיול כפי שעופר ציין, אבל לא בטוח.
לעומת זאת הניגודיות, עומק השחור, החדות כמו גם שיחזור מעט "פלסטי" או "שטוח" של פנים ודחיפה לאדום מזכירים מאוד מסכי LCD מודרנים כגון ה B650.
מבחינת איכות תמונה - הפירוט בשחורים במקרן הספציפי שהיה בהדגמה היה הרבה יותר גרוע מ- B650. ייתכן שהמצב יישתפר בעזרת כיול כפי שעופר ציין, אבל לא בטוח.
לעומת זאת הניגודיות, עומק השחור, החדות כמו גם שיחזור מעט "פלסטי" או "שטוח" של פנים ודחיפה לאדום מזכירים מאוד מסכי LCD מודרנים כגון ה B650.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
ממתי משווים מקרנים , כאלו או אחרים, לפלזמה ,כזו או אחרת(לטוב או לרע)?nimee כתב:התרשמות אישית מה- 5500 שהוצג בתערוכה:
הגעתי עם הרבה ציפיות לאור הביקורות, אבל לטעמי התמונה בסה"כ לא טובה מספיק כדי להחליף את הפלזמה בבית. בעיקר מפריע חוסר הפירוט הבולט בשחורים (ניסיתי לשחק מעט עם גאמא, פריסטס, וכו'). כמו-כן פנים מוצגות בצורה מעט "שטוחה", כאילו חסרים פרטים בגווני עור עדינים. לדעתי התמונה משתווה פחות או יותר למסכי LCD מודרניים כגון B650, אבל אין מה להשוות לתמונה של פלזמה טובה....
תשווה בבקשה תפוחים לתפוחים ולא תפוחים למלפפונים.
ובלי קשר, פלזמה זה אחלה אבל לעולם לא תקבל חווית קולנוע מפלזמה ,כל עוד אין לך את ה- 100 אינץ של פאנסוניק. במקרה הזה הגודל בהחלט קובע.
נ.ב
את ה 5500 לא ראיתי אבל ההשוואה שלך נראית לי לא לענין.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
Rino
- חבר מכור קשה

istarmini כתב:ממתי משווים מקרנים , כאלו או אחרים, לפלזמה ,כזו או אחרת(לטוב או לרע)?nimee כתב:התרשמות אישית מה- 5500 שהוצג בתערוכה:
תשווה בבקשה תפוחים לתפוחים ולא תפוחים למלפפונים.
ובלי קשר, פלזמה זה אחלה אבל לעולם לא תקבל חווית קולנוע מפלזמה ,כל עוד אין לך את ה- 100 אינץ של פאנסוניק. במקרה הזה הגודל בהחלט קובע.
נ.ב
את ה 5500 לא ראיתי אבל ההשוואה שלך נראית לי לא לענין....
מסכים,
יש לי את ה V10 של פנסוניק בבית ועם כל ה "58 שלה היא לא עומדת מול ה "114 עם האפסון 5000
מקרן זה משהו אחר לגמרי , לא פלזמה ולא LCD יספקו את חווית הקולנוע שיש עם מקרן,
אם בהצהרה "אין מה להשוות פלזמה למקרן" הכוונה היא שגודל התמונה מחפה במידה רבה על איכות התמונה אז אני נוטה להסכים. עם זאת, כמובן שניתן להשוות איכות תמונה בהינתן תנאי צפייה מתאימים.
בהדגמה הספציפית ממנה התרשמתי הייתה בעייה חמורה של קליפינג של איזורים כהים נרחבים בתמונה, שעבורי בגדר שואו סטופר.
עם שאר החסרונות שציינתי אני אישית הייתי יכול לחיות, אם כי היו לי ציפיות מעט יותר גבוהות לאור הביקורות.
בכל מקרה ייתכן שכיול טוב משפר את המצב ואולי אפילו באופן ניכר.
בהדגמה הספציפית ממנה התרשמתי הייתה בעייה חמורה של קליפינג של איזורים כהים נרחבים בתמונה, שעבורי בגדר שואו סטופר.
עם שאר החסרונות שציינתי אני אישית הייתי יכול לחיות, אם כי היו לי ציפיות מעט יותר גבוהות לאור הביקורות.
בכל מקרה ייתכן שכיול טוב משפר את המצב ואולי אפילו באופן ניכר.
התרשמות נוספת
ביקרתי בתערוכה אתמול והיה בהחלט מהנה!
אין ספק שלהכניס מקרן כזה הביתה (5500) בהחלט מהווה שידרוג רציני ושווה את המחיר והמאמץ.
מחווית הצפיה בסרט שהוצג - קוונטום של נחמה - הגעתי למסקנה הבאה:
אם אתה מתעסק בשחורים סימן שהסרט משעמם או שכבר ראית אותו בעבר...
אבל ברצינות עכשיו - התמונה מהמקרן באמת מדהימה, בכל הסצנות שראיתי, וזאת למרות שלעיתים הווילון בכניסה לחדר נפל ונכנס אור מבחוץ (הנה הצעה לשדרוג לדגמי 2011 ... ביטול בצורך בחושך מוחלט על מנת להנות מסצינות כהות...)
את פיצ'ר ההחלקה של אפסון ממש לא אהבתי, לטעמי הוא גורם לסרט להראות כמו משחק מחשב והתמונה הופכת למלאכותית למדי. יחד עם זאת משיחה שהיתה לי שם עם ליאור קורן (המון ידע ובקיאות) ועם הזוג החביב franky ואשתו הבנתי שכל אחד והטעם שלו... לשמחת כולם השליטה בפיצ'ר נגישה מאוד דרך השלט...
ולסיום גם מילה טובה לנציג אפסון במקום (רוני?) שענה לכל שאלותי ושמחתי לראות שהוא מחובר לפורום ולאנשים הטובים כאן.
יום טוב לכולם.
אין ספק שלהכניס מקרן כזה הביתה (5500) בהחלט מהווה שידרוג רציני ושווה את המחיר והמאמץ.
מחווית הצפיה בסרט שהוצג - קוונטום של נחמה - הגעתי למסקנה הבאה:
אם אתה מתעסק בשחורים סימן שהסרט משעמם או שכבר ראית אותו בעבר...
אבל ברצינות עכשיו - התמונה מהמקרן באמת מדהימה, בכל הסצנות שראיתי, וזאת למרות שלעיתים הווילון בכניסה לחדר נפל ונכנס אור מבחוץ (הנה הצעה לשדרוג לדגמי 2011 ... ביטול בצורך בחושך מוחלט על מנת להנות מסצינות כהות...)
את פיצ'ר ההחלקה של אפסון ממש לא אהבתי, לטעמי הוא גורם לסרט להראות כמו משחק מחשב והתמונה הופכת למלאכותית למדי. יחד עם זאת משיחה שהיתה לי שם עם ליאור קורן (המון ידע ובקיאות) ועם הזוג החביב franky ואשתו הבנתי שכל אחד והטעם שלו... לשמחת כולם השליטה בפיצ'ר נגישה מאוד דרך השלט...
ולסיום גם מילה טובה לנציג אפסון במקום (רוני?) שענה לכל שאלותי ושמחתי לראות שהוא מחובר לפורום ולאנשים הטובים כאן.
יום טוב לכולם.