ביטול עיסקה -מה לשון החוק?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
שלום אנשים.
אתמול בערב היינו אני ואשתי בחנות תכשיטים, אישתי בחרה טבעת וביצענו הזמנה. היום בבוקר התקשרתי לבטל את העיסקה ובית העסק לא מוכן להחזיר את המקדמה (300 שח). חברת ישראקרד טוענים שבגלל שזה ביטול שלי הם לא יכולים להתערב. אני יודע שהחוק אומר שמוצר שהוזמן במיוחד ללקוח מותר לקחת דמי ביטול של 10 אחוז או 100 שח (הנמוך מבנהם נראה לי), השאלה היא האם טבעת "ג'נרית" (מוצר שהיה בתצוגה) הוא מוצר שהוזמן מראש? האם במצב בו מוצר הוזמן בעת סגירת חנות ובוטל מייד עם פתיחתה למחרת נכנס להגדרה הזו בכלל (הרי אין מצב שהחנות הספיקה לבצע הזמנה מול הספק)? בנוסף, בהנחה שמגיע להם רק 100 שח דמי ביטול - הדרך היחידה להחזיר את ה 200 הנותרים היא תביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
אנא - מי שלא בטוח בתשובה שלא שלא יענה, אני חייב תשובות וודאיות.
אתמול בערב היינו אני ואשתי בחנות תכשיטים, אישתי בחרה טבעת וביצענו הזמנה. היום בבוקר התקשרתי לבטל את העיסקה ובית העסק לא מוכן להחזיר את המקדמה (300 שח). חברת ישראקרד טוענים שבגלל שזה ביטול שלי הם לא יכולים להתערב. אני יודע שהחוק אומר שמוצר שהוזמן במיוחד ללקוח מותר לקחת דמי ביטול של 10 אחוז או 100 שח (הנמוך מבנהם נראה לי), השאלה היא האם טבעת "ג'נרית" (מוצר שהיה בתצוגה) הוא מוצר שהוזמן מראש? האם במצב בו מוצר הוזמן בעת סגירת חנות ובוטל מייד עם פתיחתה למחרת נכנס להגדרה הזו בכלל (הרי אין מצב שהחנות הספיקה לבצע הזמנה מול הספק)? בנוסף, בהנחה שמגיע להם רק 100 שח דמי ביטול - הדרך היחידה להחזיר את ה 200 הנותרים היא תביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
אנא - מי שלא בטוח בתשובה שלא שלא יענה, אני חייב תשובות וודאיות.
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
על העסק להציג את מדיניות החזרת המוצרים אם הוא לא הציג אז זכותך לבקש את כספך בחזרה.
http://www.moit.gov.il/NR/exeres/C2C624 ... 7B6281.htm
http://www.moit.gov.il/NR/exeres/C2C624 ... 7B6281.htm
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני אגש לבדוק את זה היום, אני לא זוכר שהיה שלט אבל אני אוודא.
- mta194
- חבר ותיק

אל תוודא, תצלם.Huber כתב:אני אגש לבדוק את זה היום, אני לא זוכר שהיה שלט אבל אני אוודא....
אם יש שלט תצלם אותו.
אם השלט במקום לא גלוי לעין, תצלם גם.
ואם אין שלט, תצלם את החנות (עד כמה שאתה יכול) להראות שאין שלט.
ככה תהיה לך הוכחה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

כן, ברור, הגיע הזמן לחפש את מצלמת הווידאו שצוברת אבק
בנוסף הקלטתי את השיחות מולם ושלחתי להם מכתב רשום בזה התוכן:
הנמען:
XXX
בתאריך ה 14/12/09 בסביבות השעה 19:00 נכנסו אישתי, ביתי ואנוכי לחנותכם על מנת לבחור טבעות נישואים. הטבעות נבחרו, חויבנו ב 300 ש"ח מקדמה בכרטיס האשראי והלכנו לביתנו (כשהחנות נסגרת מאחורינו). ביום המחרת בבוקר, בתאריך ה 15/12 בסביבות השעהה 10:00 הודענו לכם (אימי ואני) שאנו מעוניינים לבטל את העיסקה. בתגובה סירבתם והחלטתם להשאיר את המקדמה אצלכם. לצערי לא הצלחנו לפתור את הסוגיה בצורה תרבותית (הצעקות שלכם בשיחה פשוט לא איפשרו את זה) למרות בקשתי ולכן באם לא יבוטל החיוב לאלתר איאלץ לפנות לערכות המתאימות על מנת לשמור על זכויותי.
מכתב זה נשלח בדואר רשום, אבקש את תגובתכם עם הגיעו.
בנוסף הקלטתי את השיחות מולם ושלחתי להם מכתב רשום בזה התוכן:
הנמען:
XXX
בתאריך ה 14/12/09 בסביבות השעה 19:00 נכנסו אישתי, ביתי ואנוכי לחנותכם על מנת לבחור טבעות נישואים. הטבעות נבחרו, חויבנו ב 300 ש"ח מקדמה בכרטיס האשראי והלכנו לביתנו (כשהחנות נסגרת מאחורינו). ביום המחרת בבוקר, בתאריך ה 15/12 בסביבות השעהה 10:00 הודענו לכם (אימי ואני) שאנו מעוניינים לבטל את העיסקה. בתגובה סירבתם והחלטתם להשאיר את המקדמה אצלכם. לצערי לא הצלחנו לפתור את הסוגיה בצורה תרבותית (הצעקות שלכם בשיחה פשוט לא איפשרו את זה) למרות בקשתי ולכן באם לא יבוטל החיוב לאלתר איאלץ לפנות לערכות המתאימות על מנת לשמור על זכויותי.
מכתב זה נשלח בדואר רשום, אבקש את תגובתכם עם הגיעו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לגבי חברת האשראי, התשובה שלהם לכל דבר:
ביטלת? אנחנו לא יכולים לעשות כלום
העסק ביטל? אנחנו לא יכולים לעשות כלום
הם רימו אותך? אנחנו לא יכולים לעשות כלום
נשמת על כרטיס האשראי? אנחנו לא יכול לעשות כלום
ביטלת? אנחנו לא יכולים לעשות כלום
העסק ביטל? אנחנו לא יכולים לעשות כלום
הם רימו אותך? אנחנו לא יכולים לעשות כלום
נשמת על כרטיס האשראי? אנחנו לא יכול לעשות כלום
-
Huber
- חבר במועדון HT

במעמד הקנייה היינו שם פיזית אני אישתי וביתי, למחרת אני ואימי (אחד אחרי השני מסבתר) התקשרנו לבטל את העיסקה.Newboy כתב:יפה . רק לא ברור כי פעם אחת כתוב ביתי ופעם אחת כתוב אימי.
בכל מקרה, בהצלחה......
מצתי את זה, אני אלך לפי ההוראות שם:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3471744,00.html
יש למישהו רעיון איך אני יכול לצלם את בית העסק בכדי להוכיח שאין שם שלט עם תנאי החזרה? הרי זה ברור שהוא לא יתן לי להיכנס עם מצלמה ולמען האמת בגלל שזה עסק תכשיטנות אני בספק אם מישהו יורשה לצלם.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אני יכול להעיד שבלאומי קארד זה אחרת, הם הרבה יותר קשובים ובעד הלקוח. כך גם כ.א.ל.
ממה שאתה מתאר זו פשוט חוצפה! לא עברו 24 שעות על מה הסירוב.
בוא נאמר שאני הייתי הרבה פחות נחמד ממך איתם.
ממה שאתה מתאר זו פשוט חוצפה! לא עברו 24 שעות על מה הסירוב.
בוא נאמר שאני הייתי הרבה פחות נחמד ממך איתם.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- mta194
- חבר ותיק

עוד רעיון זה לגשת לחנות ולנהל שיחה עם הבעלים על סיבת הסירוב שלו לבטל הזמנה לאחר זמן כ"כ מועט.
תקפיד לדבר בקול מספיק רם וברור שישמעו אותך בכל החנות (אל תצעק) וכמובן שיש לקוחות נוספים בחנות.
הבעלים יבין די מהר שכדי לו לתת לך את מה שאתה רוצה בשביל לסלק אותך מהחנות.
אני לא אגיד שזו השיטה הכי נחמדה שיש אבל כשהיא עובדת, מדובר בהרבה פחות מאמץ מלגשת לבית משפט/משרד המסחר.
תקפיד לדבר בקול מספיק רם וברור שישמעו אותך בכל החנות (אל תצעק) וכמובן שיש לקוחות נוספים בחנות.
אני לא אגיד שזו השיטה הכי נחמדה שיש אבל כשהיא עובדת, מדובר בהרבה פחות מאמץ מלגשת לבית משפט/משרד המסחר.
- offirs
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6602
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אתה יכול גם לפנות לגבי גזית ב103FM שמטפל בהצלחה בבעיות צרכניות:
[email protected]
תשאיר מס' טלפון ויחזרו אליך.
בנוסף, מדור התלונות בידיעות-דני שדה.
[email protected]
בנוסף, מדור התלונות בידיעות-דני שדה.
הגיע הזמן לחתוך רקמות
-
Huber
- חבר במועדון HT

הוא טען בשיחה הטלפונית שההזמנה של המוצר מהספק שלו לקחה לו 45 דקות. אם לא הייתי מנהל לקוחות אצל יבואן ולא הייתי יודע שלהזמין מוצר אחד לוקח דקות בודדות, הייתי אולי מאמין לו, לצערו הוא נפל על לקוח שעובד בתחום הספקים/חנויות.mta194 כתב:עוד רעיון זה לגשת לחנות ולנהל שיחה עם הבעלים על סיבת הסירוב שלו לבטל הזמנה לאחר זמן כ"כ מועט.
אני לא אגיד שזו השיטה הכי נחמדה שיש אבל כשהיא עובדת, מדובר בהרבה פחות מאמץ מלגשת לבית משפט/משרד המסחר....
אני אגש לשם אחרי שאני אצלם את המקום בשביל להוכיח שאין שם שלט המעיד על תנאי ההחזרה, לא יזיק.
-
Huber
- חבר במועדון HT

רעיון טוב, אני אנסה את זה אחרי שאשלח את המכתב הרשום ואחרי שאצלם את החנות (כנראה ביום שישי).offirs כתב:אתה יכול גם לפנות לגבי גזית ב103FM שמטפל בהצלחה בבעיות צרכניות:
[email protected]
בנוסף, מדור התלונות בידיעות-דני שדה....
החוק של 100 שח או X% הנמוך מבניהם זה רק לעסקאות מכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) ואינן נוגעות למצב בו היית בחנות וחתמת על שובר העסקה. אל תצפה לעזרה מישראכרט, כי הם (ובצדק) לא חלק בזה.Huber כתב:שלום אנשים.
אנא - מי שלא בטוח בתשובה שלא שלא יענה, אני חייב תשובות וודאיות....
מה שחשוב זה מדיניות ההחזרה/החלפה/ביטול (בדוק - האם כתוב משהוא על החשבונית)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
ההודעות של סגירת החשבונות הוסרו מהשרשור.
Tiptip,
אם יש לך טענות פתח שרשור משלך אבל לא נמוסי לתפוס שרשור שאינו שלך.
Tiptip,
אם יש לך טענות פתח שרשור משלך אבל לא נמוסי לתפוס שרשור שאינו שלך.
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
איך שאתה רוצה, לא סגירת חשבון
רק מוזר בעיניי שחוק הגנת הצרכן חל על חלק מהמוכרים
גם שאתה רוכש משהו שלא עובד
ולא בגלל שלא בא לך עליו
וכל מה שכתבתי שייך לשרשור הנ"ל ולכותבו
רק מוזר בעיניי שחוק הגנת הצרכן חל על חלק מהמוכרים